Roush Mustang Hyper Series is een muscle-beest!

Auteur: , 31 Reacties

"Lively. Tireless. Active. Fierce. Excited." Zo omschrijft de Amerikaanse Ford-tuner ROUSH de gelimiteerde versie van hun Mustang RS3. Want uitmelken, daar zijn sommige tuners ook zeer goed in.

Wat ROUSH verstaat onder een stage 3-verie van de Mustang GT weten we inmiddels. Ze geven de V8 in het vooronder 540 pk mee -een fijne stijging van 128 paarden- en het motorkoppel wordt tot 630 Nm omhoog geschopt. Deze Amerikaanse furie wordt veroorzaakt door een 2.3L ROUSHcharger die de achtcilinder van lucht voorziet.

De ophanging wordt door ROUSH met iets meer dan 2,5 cm verlaagd en de standaard uitlaat wordt ingeruild voor een eigen gebakken versie. Aan het uiterlijk worden gelukkig geen concessies gedaan. Oftewel, geen bumpermeuk, spoilerzooi of overige zijskirttroep. Wel hebben ze een aantal stickersetjes om uit te kiezen. Elke Mustang RS3 Hyper Series komt namelijk in het zwart en wordt gesierd door details in de kleuren Mat It Mango, Gas It Green, Punch It Purple en Launch It Lemon. Van elke serie worden 25 stuks gebouwd en voorzien van een genummerde plaquette. Honderd in totaal dus.

De specs en 0-100 sprinttijden heeft ROUSH nog niet vrijgegeven, maar we hebben wel een indruk-filmpje met bombastische muziek op de Autojunks staan. Enjoy!31 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
Tireless? Er zitten toch gewoon banden onder?
@ramon:

Tireless = niet moe te krijgen.
@jack_abarth: Da meende ge nie…
@ramon: Nou… als je een keer gas geeft is de achteras ook wel tyreless.
@mout: Hahaha, daar heb je gelijk in :D
Heerlijk, dat GM Headquarter op de achtergrond bij foto 4
Wordt dit apparaat op de baan zoek gereden door Fords eigen Bawss 302 Laguna Seca?

Die RS3 kost je $17000 minimaal bovenop de normale prijs van minimaal $30000. De Boss 302 ‘doet’ $41000.
Hmm.. choices choices
@baasbas: ik dacht ook al, als je een speciale auto wilt, kan ik me dat voorstellen. Maar eigenlijk is een boss 302 ook heel speciaal en heel eerlijk gezegd vind ik een boss 302 zonder klepjes in de uitlaat veel mooier.
…Mat It Mango, Gas It Green, Punch It Purple en Launch It Lemon…

Ook met mooie namen blijft een lelijke sticker een lelijke sticker.
@ricardo: komt namelijk in het zwart en wordt gesierd door details in de kleuren Mat It Mango, Gas It Green, Punch It Purple en Launch It Lemon

en = of
@rikkon: eh nee ? ‘en’ kan gewoon ?
Echt een leuke value-for-money auto, de Mustang. Had laatst de V6 Convertible als huurauto in de V6 en deze trok met zijn 310PK al onder de 6 tellen naar de 100. Deze moet het in 4 kunnen denk ik. De meeste Amerikanen moeten nog wennen aan het feit dat een Mustang V6 nu eindelijk hard presteert, maar je ziet dat de massa al langzaam begint te migreren van V8 naar V6. Dit geeft echter ook kansen om de V8 wat extremer te maken. -edit: check!-
@Maarten123: “als huurauto in de v6” Had VS moeten zijn denk ik :P?
@Maarten123: Het grappige is dat de V6 meer PK’s en meer Koppel levert als de oude 5.0 V8. Heb in de zomer nog met een Ford Dealer in de US gesproken en die zei ook dat de V6 eigenlijkmeer dan voldoende is.
@E34M5Touring: Voldoende voor wat?
@rubenpriest: inderdaad :-)
@E34M5Touring: Klopt, de V6 met handbak en de achteras met korte overbrengingen doet 0-100 in 5.1 seconden en is hiermee maar iets langzamer dan de oude 2010 V8. Op Youtube staan wel vergelijkingsfilmpjes. De nieuwe V8 daarentegen doet het in 4.1 en komt daarmee in een nieuw segment. Ze kunnen met de V8 zich nu gaan richten op de sportwagens, aangezien de huis-tuin-en-keuken klant prima bediend is met de V6. Dit zal de V8 uiteindelijk een leukere auto maken die weer in een nieuwe klasse kan opereren.
Doe mij maar gewoon de V8, alleen al voor het geluid en het sentiment. Maarre, ziet er super uit, geweldige auto, wel duurder dan de Camaro. Maarre doe mij maar de Camaro 2010 2SS supercharged 600HP.. Oh wacht die rijd ik al regelmatig. :lol:
Ziet er goed uit dit. Net een goed spoilertje. De stickers zijn tenminste wel netjes geplaatst, net een accent op die lijnen. En de namen er voor zijn fantastisch, Gas it Green :lol:
@mrB: BTW, die biljartbal als schakelpook is lelijk…
@mrB: interieur houd altijd wat te wensen over bij de Mustang, ach.. lang leve de tuners! :P je kan vast wel even bij ze aankloppen voor wat aanpassingen :) Buitenkant maakt zo verdomd veel goed.. :)
beest, had alleen beter filmpje verwacht.
@ Kaasboerin: Ook erg gaaf, zeker met de supercharger. Onlangs had ik nog een leuke Challenger waar ik even mee kon spelen: http://www.autojunk.nl/2011/09/dodge-challenger-rt-hemi-v8-drift.
@Maarten123: Perfecte kleur op de Dodge, spannende velgen. :D Heerlijk hé zo’n musclecar? Ultieme emotie en dus fun.
WAT EEN SCHITTEREND DING! echt geweldig! straks even al het kwijl opruimen hier, wat een bende
Die stickers, je houd er van of niet (duh!) maar ik vind ze goed! ze passen er goed bij, zijkant heeft wel wat van de Boss 302 (stickers dan he)
echt super! is er iets bekend of wat hij kost ? in eurotjes ? is natuurlijk een goeie optie voor mij, als Mustang liefhebber :mrgreen: supah!

Mooi detail trouwens, ROUSH in die motorkap ‘steun’ :D
@dennisr: Dit is echt jouw type auto :) als je een lijst met 10 droomautos zou mogen maken, zou de helft bestaan uit muscle cars heb ik zo`n gevoel :P
@agera: oei, lijstje van 10 droomauto’s ? dat word nog moeilijk.. zoveel keuze.. maar de Mustang en de Challenger staan er sowieso in :)

Wat is eigenlijk een droom auto, een Mustang is wel te realiseren opzich :) ooit komt ie :D

Een Mustang Mach1 is hier in Nederland nog wel te krijgen voor een leuk prijsje :)
http://link.marktplaats.nl/478439194?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=45985
kwijl, kwijl, kwijl :D

Maar uiteindelijk zoiets:
http://link.marktplaats.nl/469983450?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=45985
@dennisr: http://link.marktplaats.nl/469983450?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=45985 deze is echt tof zelfs ik als niet echt een muscle car fan vind dat, maar ik zou me niet kunnen bedenken dat iemand dit ook niet stoer/mooi zou vinden.
In dat optiek heb je gelijk de Mustang is opzich wel te realiseren, ik hoop voor je dat het ooit lukt lijkt me echt tof om ziets te bezitten. Mijn droomauto de Huayra is een, twee, drie niet echt in handbereik te noemen eerder onmogelijk :P
ziet er wel lekker gevaarlijk uit, alleen jammer v.d. bpm..
maarja: klinkt wel heerlijk!
@bigcar: Ik wilde dat net gaan typen, je bent me voor :) ik heb een oudere neef in Amerika en als je dan daar de prijzen hoort van deze auto en die vergelijkt met die van hier schrik je je kapot.
@agera: daar: ik schat zo rond (omgerekend) €20.000,- (prijs gebaseerd op de shelby gt500)
als je die wagen hier op kenteken wilt: dik €108.000,- (exclusief transportkosten, inclusief inkoopprijs en bmp)

idd, is ff slikken.. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).