Schade? There’s an app for that!

Auteur: , 17 Reacties

Waarom zou schade rijden en die correct afhandelen meer tijd moeten kosten dan nodig? Voortaan kan dat allemaal met een app!

Het verbond voor Verzekeraars heeft een applicatie bedacht waarmee je voortaan vele malen makkelijker je schade kan afhandelen. De app moet het Europees Schadeformulier gaan vervangen omdat dat veel te gecompliceerd en tijdrovend is, aldus directeur Henk Weurding. De app zou moeten leiden tot minder ergernis en zou de afhandeling van een ongeluk moeten bespoedigen.

Door gegevens in te vullen op je smartphone in plaats van op papier zou één en ander veel sneller moeten gaan, namelijk in 10 minuten in plaats van een half uur. Na het invullen wordt een soort digitale handtekening uitgewisseld met de telefoon van de andere bestuurder waardoor beiden juridisch gezien een handtekening hebben gezet onder het formulier. Nederland is het eerste land waar dit wordt geïntroduceerd maar Weurding hoopt dat dit een standaard wordt in Europa, hij hoopt op termijn 70% van alle schadegevallen met de app af te kunnen handelen via mobiel internet.

Dat kan via de mobiele site of via één van de apps, zowel voor de iPhone (wij hebben de app nog niet kunnen vinden in de appstore) als voor de Android toestellen komt de app namelijk beschikbaar. Mocht je liever met papier werken (of in het bezit zijn van een BlackBerry, wat op hetzelfde neerkomt) dan is dat uiteraard geen probleem, de papieren versie blijft namelijk gewoon beschikbaar. We lazen overigens ook al wat over bepaalde verzekeringsmaatschappijen die niet meedoen dus check dat voor de zekerheid even voordat je een kop-staartbotsing met 18 auto’s gaat verwerken en erachter komt dat alles alsnog op papier mag omdat één iemand een verzekeringsmaatschappij heeft die niet meewerkt. Wil iemand nog een überlame promofilmpje kijken? Dat kan!

Overigens is het niet zo dat de efficiëntere afhandeling gaat zorgen voor een lagere premie. Er is maar één soort bedrijven die beter geld weet te verdienen dan de overheid immers, en dat zijn de verzekeraars. Goedemorgen.

Oh, en jongens, nu niet ineens allemaal nepschades met een prepaid telefoon gaan melden op het kenteken van die vervelende collega hè? Da’s niet lief.17 reacties

the-budel-guy
Je rijd ook zo vaak schade…
@the-budel-guy: neen broeder, maar 1 x is teveel en makkelijk dat ze daar een app voor hebben gemaakt, alhoewel ik zelf geen smartphone -nerd ben;)
@euro95: Blackberry wordt niet ondersteunt, dus dan valt 50% van de vertegenwoordigers met hun leasebak al af. In andere woorden, wat heb je hier nou aan?
@flutterby: De vertegenwoordigers hebben tegenwoordig allemaal aaifoons. Blackberry’s zijn nu vooral voor MBO scholieren.
@euro95: Apps en websites zijn reuzehandig als je ze regelmatig nodig hebt. Als je, zoals ik, in 15 jaar twee keer een deukje hebt gereden (knock on wood) dan ben je dus eerst een half uur aan het zoeken voordat je de juiste website of app gevonden hebt. Terwijl het papieren formulier gewoon in m’n dashboardkastje ligt.

Laat die verzekeringsmaatschappijen maar gewoon werken voor hun geld hoor, daar is niks mis mee.
@the-budel-guy: nou, sommige mensen gaan op jaar basis hele bossen besparen.
Dat die nog niet in de app-store te vinden is lijkt mij logisch.. vanmorgen was op de radio dat die pas vanaf morgen geupload wordt.

En dan dit:

“..Na het invullen wordt een soort digitale handtekening uitgewisseld met de telefoon van de andere bestuurder waardoor beiden juridisch gezien een handtekening hebben gezet onder het formulier..”

En wat als de tegenpartij geen smartphone heeft? Mijn papa is 75.. en heeft een gewoon mobieltje.. een dingetje van 30 euro waarmee hij kan bellen en smsen. (meer snapt hij ook niet..) ..dus.. wat dan? Ik laat mijn formulier gewoon in het dashboardkastje liggen. Eet gelukkig geen brood..
@Freewarefreak: Kijk anders ff het filmpje op autojunk, dan zie je dat het met elk mobieltje kan waarmee je smsjes kan ontvangen.
OT schadeformulier lijkt me eigenlijk nog handiger
@wassenaarbram: Thx Bram, dat had ik inderdaad niet gedaan.. ik ben nog net niet zo’n topic-slet dat ik inderdaad ALLE door-klik-linkjes ook kijk. Maar goed.. daar word ik nu weer op afgerekend. ;)
Noem mij ouderwets… maar wat is er mooier in het leven dan Schadeformuliertje!!! roepen als een voetbal van spelende kinderen per ongeluk tegen jou auto aan rolt?
En als je geen internet abonnement hebt? Niet iedereen wil zo veel geld aan een telefoon uitgeven… Dit gaat niet werken…
@autobart: Slechts één van de partijen hoeft internet te hebben, en dat komt vaak genoeg voor…
Ik wacht hier nog even mee.. (tot alle kinderziektes verdwijnen en na verloop van jaren blijkt dat het toch wel succesvol en handiger is) :)
dit is nou echt handig! zeker voor die lease-types die 6 schades per jaar rijden!
weer zo’n onzinnig iets.. mobiel vol met apps die je eens per 5 jaar gebruikt.. (over ene jaar is er al weer wat anders voor bedacht maar goed..)
Allsecur heeft denk ik al zo’n 3 maanden de “Schadecoach” Deze kun je via hun website downloaden: https://www.allsecur.nl/autoverzekeringen/schadecoach.html

Ben ik nou sluikreclame aan het maken? Sorry..
Zeker weer niet voor de Android gebruikers?? Apple only?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).