BMW E21 met 1.000 pk komt banden opdriften

Auteur: , 20 Reacties

Absurde vermogensaantallen in een absurd licht autootje. Dat kan alleen maar goed gaan.

BMW E21 met 1.000 pk komt banden opdriften

De E21 gaf in 1975 het startsein voor het succes dat de 3 Serie nu is. Destijds was er nog geen sprake van hele brute varianten met M-logo’s, maar er is niemand die je tegenhoudt als je met terugwerkende kracht een E21 M3 wil maken. Deze creatie bevat dan ook een S54-motor uit de M3 E46 van jaren later. Want f#ck achterbanden.

Een 3.2-liter zes-in-lijn waar een PTE 7654-turbo van Billet aan gekoppeld is, en inwendig alles werd vervangen door sterkere onderdelen, krijgt zijn benzine nu van grotere 1680cc injectoren van Bosch. Bij een turbodruk van 2 bar komt het vermogen uit op 1.000 pk, maar in onderstaande video zien we hem met 1,3 bar en 830 pk aan de wielen het circuit opduiken. Nog steeds asociaal hard. En lekker.

Komt deze auto je bekend voor? Kan kloppen. Vorig jaar verscheen er een reportage van Jørgen Aune’s E21 op Speedhunters.20 reacties

Heb zelf een paar jaar een 323i gehad, blijven prachtige wagens! 1000pk is echt absurd, als het ook nog een tijdje mee gaat heb je er wel ontzettend veel lol van, oja en een beetje leren sturen lijkt me ook mooi mee genomen.
Nice!
Maar 1680cc injectoren?! Kom ik aan met 200cc… :P
Prachtig, een oude BMW of een Impreza zijn mijn droomwagens
@jordy14: Kijk, met jou kan ik praten
@Wrx23: Sluit ik me compleet bij aan!
Oowkee, dus dan heb je 500pk teveel om mee te driften. Dus? Pretty pointless machine if you ask me…
@lemans96: Nee hoor, met 500 pk heb je niet eens wielspin :)
Ik snap t niet helemaal, van die 1000pk kan je er amper de helft van kwijt. Had m leuker gevonden als t E46 blok (redelijk) standaard was maar hij tot in de puntjes was afgewerkt.
Ik bezit een 323i en vind het prima zo met 143pktjes. Exemplaar zoals in de artikel is een scheurbak. Een orginele E21 wordt meer gewaardeerd dan deze. Al moet ik wel zeggen dat ik het super vind dat er weer een E21 artikel op AB staat.
@xlnc: Prima wagentjes! Gaan nog steeds in 8 seconden naar de 100.
@xlnc: leuke auto heb je, echt heel leuk, veel plezier ermee.
Not my style.
Liever zo’n 500 pk minder en een leuk uitgebalanceerd racertje.
@RazorHead: aan de slag zou ik zeggen!
@tvklarenbosch:
sponsor, is that you?
Wat heb je aan 1000pk als je het niet op de weg kunt krijgen?
@rufctr01: En wat heb je aan duizend pk als ze niet bestaan.
Wat is dat trouwens met duizend, een of andere magische bullshitgrens? Waarom niet beweren van 2000, of 10000 of honderdmiljoenduizend. The sky is the limit jongens, als je je laat gaan, doe het dan goed.

Moesten ze wel bestaan dan zou het overigens niet lang duren voor een real-life exploded view te zien zou zijn.
Autoblog search: BMW + drift, weer een resultaat meer, gaaaaaaaap..
mooie bak zekers maar inderdaad weer een pretty pointless opgefockt ding met te veel vermogen -550pk en ik wil hem best hebben .
Heerlijke auto’s die oude modellen van BMW!!!!
Een E21…met 1000 pk…FAN-F*CKING-TASTISCH! 323i is een über 3-serie…na de E30 M3 en de E46 M3 de mooiste en beste 3-serie ooit! Ik snap het gezeur hier niet zo eigenlijk, oké, 1000 pk is too much maar aan de andere kant, who gives a f*ck? Het kan gewoon! En dat in combinatie met de beste 6-cilinder die BMW ooit gebouwd heeft? Waarom niet? Roken met die banden, deze eigenaar is echt wel een BMW-liefhebber, neem dat maar van me aan ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).