Dit zijn de supercars van Wyclef Jean (en meer)

Auteur: , 41 Reacties

Autoverzameling van de Week. We vroegen ons af: hoeveel wielen heeft voormalig Fugee Wyclef Jean eigenlijk in zijn ruim bemeten garages staan? Met zijn zangkunsten heeft de sympathieke Amerikaan van Haïtiaanse afkomst immers heel wat miljoenen verzameld. En dat hij bekend staat als car nut is beslist geen geheim. Dit is wat we tegenkwamen.

Eerst een stukje old school beeld van muziekzender VH1. In 2002, toen rappers nog iets te openlijk met bling floreerden, liet hij voor de camera zijn Bentley Arnage T, een roze Cadillac Eldorado ‘Biarritz’ en een op maat bestelde motorfiets van OCC met een Spiderman-thema zien. Het topje van de ijsberg.

Wyclef’s McLaren F1
Misschien wel het meest bijzondere stukje blik van Wyclef’s verzameling die ooit maar liefst 37 auto’s omvatte. De 627 pk sterke F1 van Mclaren, uit de koker van racetechniekheld Gordon Murray. Hiermee kon Wyclef in 3,2 tellen naar honderd spurten. In tegenstelling tot Elon heeft hij hem nog niet laten crashen. Hij betaalde er destijds $1,8 miljoen voor.

F1

F1

Wyclef’s Pagani Zonda S
Stiekem minstens zo cool als zijn F1, is deze Pagani Zonda S. De tomaatrode Zona is daarmee ook een van de weinige in de Verenigde Staten.

Zonda

Hier zie je de Zonda voorbij komen. Of Jean zonder pruik achter het stuur zit is verder onbekend.

Wyclef heeft verder nog een Ferrari 360 Spider F1, en in de hoogtijdagen van de Hummer was de rapper/zanger/presidentskandidaat één van de vertegenwoordigers van slechte smaak met een H2 op de oprit. Inclusief inbouw-aquarium. Gelukkig heeft hij genoeg ander vierwielers om die fout mee onder het tapijt te vegen. Zoals deze iets te roze ’57 Eldorado.

Eldorado

Ook in zijn muziek steekt hij zijn liefde voor snelle auto’s niet onder kuipstoelen of achterbanken, met bijvoorbeeld het Nummer Fast Car, dat eigenlijk meer over de nadelen ervan gaat. De clip zit trouwens vol met beelden uit de game Burnout Paradise.

Afsluitende vraag: hoe zou het eigenlijk met de plannen voor zijn eigen autolijn zijn?41 reacties

Twee bazen die McLaren en de Pagani.
Hoe heeft hij die Zonda dan op kenteken gekregen? Want er werd mij hier laatst nog verteld dat dat onmogelijk is in de VS :P
@fant:
Waar zie jij een kenteken dan?
En zoals toen ook verteld dat het kan op een showkenteken en zelfs dat zit hier niet op.
@fant: Legaal niet. Je ziet ook geen sidemarkers of andere aanpassingen voor de Noord-Amerikaanse markt.
Wyclef Jean, wie kent hem niet. Wie is die kerel?
Een of andere Jannes van de States? Alleen populair in eigen land.
@smoked: ja met 93 ben jij ook iets te jong om hem te kennen… Zijn beste tijd lag eind jaren 90. Waarschijnlijk ken je hem wel van een nummer met shakira (hips don’t lie)
Tis totaal niet mijn muziek maar je kan niet zeggen dat hij geen succes heeft gehad
@darkpluisje: Juist zelfs deze opa “kent”” hem al was het maar omdat we dezelfde naam hebben.
Al word ik het meest uitgemaakt voor DJ.
@smoked: Misschien doet dit liedje een belletje rinkelen :

http://www.youtube.com/watch?v=uDwraXBUHgs
@smoked: Lauryn hill zegt je ook niks zeker?…

Tijden dat rap nog goed was, en niet over bitches ’n ho’s ging.
Tik fugees in op Itunes en je kent ongetwijfeld 5 nummers ervan:)
@smoked: He was ook nog Presidents kandidaat voor haiti trouwens.
Als ik z’n wagenpark zie snap ik niet dat hij het niet is geworden.
Aan zijn wagenpark kan het niet liggen, dat past wel bij een president van een bananenrepubliek.
Weer zo´n onbekende ´´zingende´´ neger die rijk blijkt te zijn.. hoeveel van die lui zijn er daar wel niet?
@dennisr: Onbekend? Dat is er nog een van de oude garde. Eentje van de ‘goede tijd’. Die man heeft mooie muziek gemaakt.
@adyton:

Kijk jij wat hij gemaakt heeft mooi vind daar kunnen we niet om heen maar dat je zover wilt gaan van dat muziek te noemen vind ik eigenlijk wel grof.
@Hupke: Nou, Fugees met all hun hits, het nummer ‘No no no’ met Destiny’s Child, dat zijn toch echt R&B hoogstandjes. Je hoeft er niets van te houden, maar het is toch echt wel muzikaal. Die vent is echt geen 13-in-een-dozijn rappert …

http://www.youtube.com/watch?v=aIXyKmElvv8

http://www.youtube.com/watch?v=zdYvOWKll7s

@dennisr: Veel
@dennisr: weer zo’n niet-zingende witte met een jaloezie-probleem….och, och! Van Haitiaanse “Fugee” naar selfmade millionair; respect voor die vent!

OT: beste auto’s die vent en idd veel goeie muziek op zijn naam staan. En hij staat er niet met geweer of grote gouden fles voor….hulde!!!
@niex: ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Jaloers op zijn bankrekening, natuurlijk.. als ik nou maar kon zingen..
gedwongenleaser via iPhone app
@dennisr: probeer anders iets minder hard stoer te doen :).
@dennisr:

┏(-_-)┛┗(-_- )┓┗(-_-)┛┏(-_-)┓
@dennisr: Ik zat erop te wachten… Probeer je nou weer een discussie aan te zwengelen? Laten we het gewoon over die kerel z’n auto’s hebben zonder zijn ras of afkomst er bij te betrekken.
@750i: ik heb het ook nergens over ras of afkomst..

waarom maakt iedereen zo’n punt van het woord neger.. tis 2012..

einde discussie, want nee daar doel ik niet op.. ik verbaas me gewoon telkens weer hoeveel er van zulke figuren zijn..
Hë het kan dus toch, een rapper mat smaak!
Ik vergeef de vergissing om chromen velgen onder die Ferrari te zetten.
@jrk68: en de roest op zn schijven!
Normaal gesproken vind ik de supercar collecties van dit soort gasten (rappers, voetballers, kick boxers en andere gasten die op jonge leeftijd veel geld verdienen maar de ballen verstand van auto’s hebben) vrij voor de hand liggend en ordinair. Dan kopen ze allemaal de nieuwste Ferrari of weet ik veel wat. Deze gast is duidelijk een liefhebber.
Ready or not here i come ,he ? Ohja ,leuke wagens heeft die knakker.
Mooi wagens alleen ik zou die pagani in een ander kleurtje nemen.
Een OCC chopper….hoe ver kun je dalen?
@p993:
Het kan nog dieper hoor, hij had ook een vw of een audi kunnen hebben.
@p993:

Met een zware tunnelboormachine misschien nog iets dieper maar voor mij zijn die vreselijke ‘handtassen’ ook echt rockbottom.
@p993: dat is toch vet om een chopper van occ te hebben?
Op die mclaren ben ik echt jaloers, de rest mag hij houden.

Niet dat ik iemand die waarde verkoopt aan andere mensen het niet gun maar ik begrijp het oordeel van die mensen (fans met andere woorden) niet. Het is toch gewoon vreselijk rotgemompel bijgestaan door een of andere 9 jarige met een synthesizer.
@Hupke: Where the willingness is great, the difficulties cannot be great. – N. Machiavelli –

Als je het echt wil dat moet je je luie reet in beweging zetten, je had op deze leeftijd al lang aan paar ton bij elkaar kunnen schrapen.
@Benz65:

Misschien leef ik wel veel te comfortabel om risico’s te nemen? (Ook een plaag in onze westerse landen)

Of misschien ben ik te onnuttig. Ofwel heb ik door dat rijk zijn geen doel maar een middel tot een doel is.
@Hupke: en ik heb 10x liever gasten die zelf hun broek op houden, dan gesubsidieerde kunst “omdat dat belangrijk is”. Blijkbaar zijn er zoveel mensen die een plaatje van deze gast willen kopen dat hij er riant van kan leven.
@mrs250:

Wel ja en daar heb ik niets tegen, ik begrijp alleen niet waarom ze dat kopen. Ik vind er echt niets aan.

Gesubsidieerde kunst is de pest van deze wereld. Kunst die geen mensen aanspreekt heeft geen bestaanreden waarom het dan in stand houden. Zo houd men evolutie tegen.
1 Never was anything great achieved without danger. – N. Machiavelli –

Hoe comfortabel je ook bent, het kan altijd beter en zolang je geen Mclaren hebt ben je nog niet comfortabel genoeg.

2 Rijk is rijk, of het nou een doel is of een middel om dingen te bereiken wanneer je rijk bent; the more the merrier.
@Benz65:

Als je iemand quote en je kan het niet in z’n originele taal doen durf dat dan gerust in het nederlands te doen. Anders komt dat nogal belachelijk over.

Is een eeuwigheid geleden dat ik z’n discorsi of il principe nog gelezen heb maar wat ik ervan weggenomen heb zijn niet die paar goedkope one-liners maar wel enkele goede inzichten voor corporate governance en veel appreciatie voor het Italië van de 16e eeuw.


Om een mclaren te bezitten (iets wat ik echt wel wil) zou ik anders ook een heleboel comfort moeten opgeven. Namelijk het comfort van de relatieve anonimiteit die ik nu heb.
En maak je over mij geen zorgen als ik later ergens spijt van heb zal het wel aan mezelf liggen. Het punt is dat we geen van beiden druk bezig zijn met het achtervolgen van die F1 of we hadden op een zondagnamiddag wel iets anders te doen dan te zitten ABen.
@Hupke:

1 Ik heb het boek in het Engels en ik heb niet de expertise om het te vertalen naar het Nederlands. Ja, ik kan het wel schrijven zoals het staat maar ik laat het aan de geleerde over om er een Nederlandse interpretatie aan te geven.

2 Goedkope one-liners, jij durft wel maar dat kan ik begrijpen aangezien je vast half in slaap was toen je dat boek las. Corporate Governance concentreert zich meer op verantwoording afleggen en het functioneren van een organisatie te beheersen; Prince bevat enkele elementen maar onvoldoende om het aan CG toe te schrijven.]

3 Humbug! Ik zal je vertellen dat er meer dan een duizend miljardairs op deze aardkloot wonen maar ik durf te wedden dat jij er niet eens 30 op straat zou herkennen, laat staan de honderdduizenden miljonairs.

4 Klopt, maar ik ben wel bezig met het achtervolgen van die Mclaren, de beurzen openen weer over een paar uur.

5 De ballen!
@Benz65:

Succes ermee, met die beurs van je. Daar heb ik m’n leven tussen m’n 12e en 18e ook aan verspilt. Ik ben er niet armer op geworden maar heb wel gemerkt dat de wereld veel te veel in de war gestuurd word door (slecht) overheidsbeleid en allerhande ondersteuningen en regelgevingen vanuit de overheden en nationale banken. Zo’n ziek systeem wil ik niet ondersteunen.

Ik geloof meer in zelf ondernemen. Maar veel succes ermee.
@Hupke: Beleggen, investeren, een pot nat voor mij zolang het maar rendeert. In ieder geval dank voor de succeswensen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).