Ford/Autoblog Challenge: We want you!

Auteur: ,

Uniek buitenkansje, wij hebben namelijk een wildcard voor de bezoeker met het beste idee voor een rijtest!

Ford vroeg ons een wildcard weg te geven voor de Real World Challenge. Wij mogen dus bepalen wie van jullie de meest originele of gave challenge/test verzint, en samen met deze drie heren kans maakt. Dus komt maar doorrr: wat wil jij testen in een Ford?

Een van jullie, beste bezoekers, zal door een volstrekt partijdige en omkoopbare jury (wij) worden uitgekozen om zijn ultieme Ford-test te verwezenlijken. Kort gezegd, je mag voor Wouter spelen in een zelfverzonnen setting. Benieuwd hoeveel lenige beursmeisjes in een Fiesta passen? Of vanaf welke afstand een professionele voetballer kan scoren in de B-stijlloze B-MAX? Of wil je gewoon heel erg hard een Mondeo in zijn achteruit over een circuit jagen? Dat kan nu. Simpel.

Wie ons in de reacties weet te overtuigen met een groots & meeslepend idee om een bepaalde techniek van Ford te testen, die zal door Ford worden uitgenodigd om het te verwezenlijken! Dus doe een beetje je best, want die presentatiemeneer van ABHD is niet snel tevreden. Hij licht het HIER nog even toe vanaf zijn vakantieadres.

LET OP: het gaat er dus om dat je een bepaalde techniek van Ford gaat testen!

NB: Voorwaarde is uiteraard dat je een rijbewijs hebt, en dat je aanstaande woensdagavond 18 april tijd hebt om je promo te maken. Als we je kiezen natuurlijk! De reactiemogelijkheid zal sluiten op aanstaande dinsdag 13u.123 reacties

Heb altijd al eens een jump willen maken met een fiesta :P
ik zou denk ik de robuustheid willen testen
misschien niet de meest vernieuwende ideee, maar ben er wel benieuwd naar.
Nou ,rondje Scandinavie dan maar ?
Beginnen in Noorwegen op naar Rusland en dan door Finland ,Zweden ,Denemarken terug naar Nederland .
Alle soorten wegen en omstandigheden .
@norge: Als ik mij niet vergis had RTL Autowereld zo iets georganiseerd met Werner Budding van Autovisie en Tom Coronel zo’n twee jaar terug. In de Kia Sportage moesten ze vervolgens een hele lange route afleggen in Scandinavie.
@agera: baalden ze achteraf super hard?? :D
@bigcar: Er waren overigens een hoop andere deelnemers met verschillende auto’s en merken. Die twee werden gesponsord door Kia en kledingmerk Bever( erg belangrijk bij -20 in het noorden van Finland richting Lapland om warm te blijven :P) vandaar die keuze voor Kia. Het was ze goed vergaan, het was een lange vermoeiende slopende reis maar anderzijds ook leuk, vermakelijk en leerzaam.
@agera: maar achteraf kunnen ze 2 dingen denken:
– time of my life! geweldige / leerzame avontuur
– fuck it, dit ga ik nooit meer doen, ik ben helemaal kapot, dit was het niet waard.

nou vraag ik me toch echt af wat ze hebben gedacht achteraf toen ze thuis waren ;)
@bigcar: Ik denk de tweede :P
want aan het einde van de rit zagen ze er zo uit.
Telt die Fiesta van Ken Block ook mee?
-edit: nutteloze bijdrage-
Hoelang de Ford GT zonder hulp middelen in mijn handen heel blijft. Alsjeblieft????????? “puppy eye’s” Of als dat niet werk een krat bier.
Crashtest T-Ford vs Ford Ka tegen een Ford GT. Dan heb je alle aspecten van Ford wel behandeld.
Mag het een F150 Raptor bevatten?
ik heb in het verleden wel eens een fiesta(2010 model) met 100 km/u over een drempel gejaagd en dit hield hij prima. Vraag me af of de rest van de modellen dit net zo goed kunnen hebben
@lambowambo: Die vind ik leuk!
Waarom heb ik mijn rijbewijs nog niet gehaald… Ik zou de dikste mondeo wel tegenover een fiesta st willen zetten op een circuit.
ford hebben geen probleem, rijbewijs….. dit jaar nog wel. 18+…. juni pas :< en woensdag tijd. nee school musical. toch wens ik de rest succes :)
@drentje: Ja doe nog maar even je best op school.
-edit: nutteloze bijdrage-
ik zou willen weten of de ford fiesta achterwaartse donuts kan
Ik zou me niet voor willen stellen dat ik de prijs zou winnen en dat, er nou net die ene fatale dinsdagavond, je rijbewijs ingenomen word. Jòh dan baal je zeg hey!! :lol:
(dus aan alle serieuze snelheidsduiveltjes; wees alert ;) )
Ik zou wel eens willen testen hoe praktisch een F150 Raptor is in alledaagse situaties \o/ Macdrive, even parkeren bij de supermarkt, parkeergaragetje enz.

Maar het mag vast alleen maar suffe muesliewagens betrekken, en ik ben ook veel te anti-sociaal en cameraschuw om dit te gaan doen xD
Kijken of de huidige Ford het langer vol houdt dan de Cortina:
http://www.autoblog.nl/video-ford-cortina-ondergaat-de-ultieme-marteltest
Nu alleen nog kijken of ik woensdagavond tijd heb ^^
@klicko:
Vooruit, dan verzinnen we er nog een verhaaltje omheen:
Dat de Ford ecoboost zuiniger is dan vroeg, dat geloven we allemaal wel. Maar hoe lang blijft zo’n gedownsized blokje nog heel vergeleken met de ‘robuuste’ blokken van vroeger, oftewel; kijken of een huidige ecoboost het langer vol houdt dan 2.46 min.
En owja, het is een World Challenge…. Dat blokje slopen moet ook wel lukken in Scandinavië of rond de Middellandse zee toch?
Een ford focus 3 cilinder testen op verbruik, maar dan tegen een ford focus rs!! de 3 cilinder gewoon vol gas/normaal dus NIET extreem zuinig rijden! tegen de RS met het fluwelen voetje behandelen dus wel extreem zuinig rijden. en dit tijdens een rondrit door duitsland of benelux of effe naar italie of spanje :lol: en dan kijken of de techniek van de 3 cilinder nou echt zo zuinig is!!
@belg078: zo’n soort test heeft topgear ook gedaan
Hoeveel tijd scheelt het om van huis naar je werk (verder rijd de gemiddelde Nederlander niet) ,wat grotendeels file is, in een sportwagen (bijvoorbeeld een nieuwe 911) te rijden in plaats van een Ford Focus 1.0 Ecoboost de top lease bak met koffiemolen als motor? Dat is mijn test, en heb een rijbewijs ;)
@kraakensmaak: Verantwoord testje. Saai, dat wel, maar verantwoord…
Van de noordpool (scandinavie) naar de zuidpool (tierra del fuego) rijden. Elke keer dat er een onderdeel vervangen moet worden, wordt de auto gedoneerd aan een goed doel ter plaatse. Herstarten vanaf beginpunt in een nieuwe ford. Net zolang tot we een ford vinden die het helemaal tot het eind uithoud,
@drijver: En dat allemaal in één woensdagnamiddag…
met en GT 40, en paar rondjes op een circuit ( zoals de echten, haha )of leren driften met een mustang….
een zuinigheid rit tussen de nieuwe 1.0 3 cilinder en mijn 2.0 6 cilinder, beide 125 pk…
Met een Ford Ka testen of de vooruit eruit geknald kan worden met het standaard geluidssysteem…..
electro ford vs ford met verbrandings motor…
Een test of de mustang net zo goed over een schans springt als de dodge challenger. Aka dukes of hazard style, ook al was dat wel een dodge charger.
een ombouw waterstof ford testen….
Als ik een uitdaging aan zou gaan, zou ik een Ford F-150 SVT Raptor mee nemen naar Scandinavië of IJsland, en eens even zien of hij het overleefd. Het ultieme ruige terrein verkennen met een Raptor, dat moet ‘m worden denk ik.

En anders gewoon met een Ford Ka door Rome rijden, maar dan wel met een HornBlaster, anders krijg je natuurlijk geen voorrang…!!!
met een maximaal beladen Mondeo B-E combinatie, handeling en duurtest. Voor de aannemer en ander werkverkeer. (in bezit van B-E ;) )
@huupe: Ik nomineer deze inzending! Interessant, relevant en kan je ook nog eens een leuk item van maken.
@huupe: Doe dan maar overbeladen. Die dingen worden toch zo berekend dat de toegelaten limiet de werkelijke limiet -30% is…

Dus ga er maar 50% over. Een goeie auto kan daar tegen…
@huupe: Of een Kuga met en zonder ‘Trailer Sway Control’ (ESC), om een systeem aan de test te koppelen
Kijken hoe makkelijk je chicks kunt versieren met deze auto! (in een Bmax)
Ooh ik dacht een B max was de enige auto, doe dan maar de komende gt500, of gt
@Stopwearingpants:
Nee joh, is juist leuk, of in een Ka ofzo. Door monaco tussen alle patserbakken rijden met je Ka, en dan vrouwtjes proberen te versieren, lijkt me geweldig!
Bepaalde techniek van Ford testen? Dan zou ik de vooruitgang wel eens willen testen: Dus een fiesta 1982 tegen een Fiesta 2012, een Ecort uit 1980 en een Focus, een Mondeo en een Sierra. Hoe meer modellen hoe beter.
Testen: kunnen dan gewoon over snelheid, remmen, etc etc gaan. Een mooi circuit ergens is voldoende. (iets in de ardennen lijkt me wel wat) De techniek komt dan vanzelf aanbod.
@eklasse:

Geen idee of mijn mening er überhaubt toe doet, maar voor mij is dit de winnende actie!!
Hoe snel ik een Ford Mustang van daar (waar ik ook verwacht word) naar mijn huis krijg..
Ik wil ook wel proberen of hij vanaf een schans op een trampoline, en daarna weer recht op de 4 bandjes komt.. joh, maakt me allemaal niks uit!
Ik wil wel testen of al die nieuwe veiligheids snufjes van de Focus in staat zijn om mij in dronken toestand zonder brokken naar huis te laten rijden.
@alcantara: Jaaaa !!!!
the-budel-guy
ik zou wel willen testen of de elektrische ramen open gaan terwijl ik een doos sushi naar binnen werk en op de achterbank een rugby team de bekleding aan het poetsen is terwijl er op de achtergrond een olie veld in brand vliegt naast een peuter speel zaal en er dan een ford S-MAX aan scheurt driftend het schoolpijn oprijd en alle kinderen in veiligheid brengt
the-budel-guy
the-budel-guy: of ik wil graag testen hoe lang het duurt voor de crew er achter komt dat ik die ford GT echt gestolen heb. in plaats van een blokje om te gaan. :P
Gezien zijn dynamische reputatie zou ik wel een S-Max willen testen op het circuit.
Ik wil uitzoeken wat werkelijk sneller is op een circuit.

Een Ford Mustang of een Ford Focus RS.

Beide sportwagens, de mustang is groot, stuurt niet zo goed, heeft een machtige V8 envde focus is licht, compact en een 5 in lijn.

Zeer verschillend dus. Zijn ze dat op het circuit ook?

@arnoldh: Hangt er van af welk circuit het is. Op een Amerikaanse Ovaal haalt de Mustang het waarschijnlijk…
@Esprit_de_Flandre: assen of zandvoort. Beide afwisselende circuits met bochten en rechte stukken.
Testen waarom de Fiesta de volumeregeling op het stuur aan de compleet verkeerde kant heeft. Eenmaal eraan gewend stapte ik in een Volvo en wilde de het volume regelen, drukte op de Cruise control en de Volvo wilde genadeloos optrekken naar snelwegsnelheid, in een dorp, vol toeristen…

Inderdaad, de Volvo heeft volumeregeling op het stuur aan de andere kant zitten, dan de Fiesta. Waarom Ford, waaaaaarom?! Leveeensgevaarlijk!
@Tschilpje: Ford moest toch iets doen om zich te onderscheiden van het verkochte Volvo…
1. Op elk circuit ter wereld 3 rondes rijden met een Focus RS en kijken op welk circuit er de hoogste gemiddelde snelheid uitkomt.
2. Met een lijk op de achterbank van een S-max, met Doutze Kroes naast mij op het Ascari circuit rijden met Frans Bauer CD-tje aan. En dan kijken hoelang het duurt voordat Doutze haar minimale maag inhoud over het dashboard kastje uitspuugt.

Let wel: Ondanks het uitmuntende niveau van mijn reacties, stap ik terug voor serieuze deelname door dat ik niet in Neerland woonachtig ben.
Heb er even over nagedacht en ben er uit…

Een test om te kijken hoe sterk een Ford nou echt is! (welk model nog nader te bepalen)

Hoe? Nou… Zo! :D -> http://www.youtube.com/watch?v=aSVfYwdGSsQ&feature=youtube_gdata_player
Ik zou testen hoe zuur ‘the good old’ Ford Capri RS het leven van de nieuwe Ford Focus RS kan maken!
Ik zou testen hoe goed hun “Driver Alert” systeem werkt. Door een ritje van +/- 24 uur aan één stuk.
in een ford f-150 raptor svt door de duinen:) vind ik persoonlijk een van de bruutste (hedendaagse) fords en ik hou persoonlijk heeeeeel erg veel van de baja 1000/dakar/rally.
dus ik zou hem naast een off roader zetten en kijken of hij meekomt.
of een race tegen een on-road ford focus RS met top-gear gehalte. denk aan ford off-road tegen de R on-road naar hetzelfde punt maar dand e raptor een andere weg..:)

ps. ik heb wel een rijbewijs, maar dat is via 2todrive, ik ben dus nog 17. nog een paar maanden en dan 18 maar rijbewijs heb ik in ieder geval
In alle modellen van ford met de automatische parkeer functie, en die gaan uittesten in alle europese steden zoals hartje amsterdam en dan kun je ook gelijk de andere veiligheidsopties testen plus dagelijks verbruik

laten we beginnen met Amsterdam, London en Parijs

Lijkt me een leuke test waar alles aan bod kan komen.
Ik zou de praktische kant en de offroad kwaliteiten van de Kuga wel willen testen dmv een surf trip met een paar vrienden door Ierland en Schotland.
Welke in Nederland leverbare Ford is het best te gebruiken voor handrembochtjes?
Oké…hier is de ultieme test:

We parkeren de Ford Focus op het zandstrand van Ibiza, richten een Focus-Challenge-Tent in (hapjes, drankjes)…in het middendeel van de partygelegenheid laten we de auto carwashen door een aantal babes, terwijl de de portieren openstaan en een DJ (Tiesto ofzo) van binnenuit de Focus zijn plaatjes ten gehore brengt. De ultieme test van ‘jong en aantrekkelijk, in combinatie met feest en muziek’. Tevens kan de regensensor (ivm carwash) en de geluidsinstallatie worden getest. Ook wordt dan bewezen dat het perfecte plaatstaal geen schade aan de vrouwelijk gevoelige huid teweegbrengt!
@Megakix: ohja…we zetten er natuurlijk meerdere Fordmodellen op in !
Men neme een Ford met Adaptive Cruise Control en City Stop en kijkt hoever hij kan komen zonder ook maar zelf het gaspedaal in te hoeven drukken! Door de ACC moet hij vanzelf weer gaan rijden en stil komen te staan. Je zou dan in feite alleen maar hoeven te sturen! Kijken hoever je daarmee komt!
De 24 uur van lemans rijden in de zuinigste ford die er is samen met 4 andere autobloggers met rijbewijs :P
Hoe ver je achteruit kan rijden voordat de motor oververhit raakt.
Ik heb zelf een jaar of twee geleden de ford mondeo van moeders in de prak gereden. Dit omdat de esp mij meedeelde “zoek het maar uit”. Dus er mag gezegd worden dat ik een redelijke band heb met het merk..

Nu schijnt het zo te zijn dat ik mezelf érg kan amuseren met een beetje driften en dwars gooien. Zou het niet leuk zijn om te kijken hoe comfortabel de nieuwe ford (mondeo) is, terwijl je hem, bepakt met vakantie spullen en 4 mooie dames, dwars over de haarspeldbochten in de bergen tussen de alpen?

Kunnen natuurlijk meteen al die nieuwe safety features even worden getest tussen die witte poeder.. (zou fijn zijn als de esp het dan wel deed)
1 van de zuinige (3-cylindertje bijv) testen tegen mijn Audi A3 TDI ABT (160pk) Quattro qua verbruik.
De ultieme test: met een Ford tractor uit de jaren 90 rijden door St. Tropez. Daarna hetzelfde met een Ford Mustang en dan kijken welke de meeste aandacht trekt van (vrouwelijke) voorbijgangers!
@mercs: Laatste keer dat ik in St.Tropez was met de Mustang trok ik meer aandacht dan een F430 of Gallardo. Denk niet dat je met een trekker van Ford meer aandacht dan dat kan trekken!
Van Utrecht naar de Nurburgring, rondje Nurgburgring, de sportiviteit testen van de bak en weer terug naar Utrecht….. op 1 tank.
Of in Nederland zoveel mogelijk circuits bezoeken, 1 rondje daarop doen, door naar de volgende, kijken hoeveel circuits je kan doen op 1 tank.
Ik stel voor om een 36 uur ’s race te houden van Amsterdam naar Varna en een tussen stop bij Graz te houden, zo in de vorm van TopGear.
En dat er dan voor de vier deelnemers de volgende vier auto’s klaar staan om uit te kiezen:
(1) Ford GT
(2) Ford Capri 3.0Ltr V6
(3) Ford Shelby GT500
(4) Ford Sierra Cosworth RS500
Met eventueel een paar klassementsproeven bij een van de vele Circuits die men onderweg passeert.
Henry Ford: “Als we onze klanten hadden gevraagd wat ze voor innovatie wilden hadden ze gezegd: snellere paarden” Hadden deze klanten misschien toch gelijk gekregen?

Ik zou wel willen testen hoeveel sneller/langzamer een nieuwe ford is op een paardenrenbaan tegen Nederlandsch snelste renpaarden. Ford mag bepalen welk ‘paard’ zij inzetten.
Man braucht(=Europese versie):
– Ford F150 Raptor(Ford Kuga)
– Ford GT(Ford Focus/Fiesta ST)
– Mont Ventoux

Een uphill challenge Raptor/Kuga ramt netjes rechtdoor omhoog(loopt een pad voor downhill biken). GT/ST bocht omhoog over het asfalt.
Lijkt mij wel leuk om te testen hoe mannelijk ik me voel in een ford ka in de kleur naar keuze door ford zelf In natuurlijk de meest vrouwlijke stad en dan op straat aan vrouwen vragen of ze de auto bij me vinden passen.
De active city stop testen van ford in new york city!
Wedstrijdje wie kan het mooiste Ford embleem tekenen m.b.v. een Ford in het strandzand aan de Côte d’Azur geassisteerd door een teamgenoot vanuit de lucht. 8)
De nieuwe Ford Focus 1.0 EcoBoost zou in de 100 pk uitvoering, buiten de bebouwde kom, slechts 4,1 liter per 100 kilometer verbruiken (1 op 24,4). Ik ben benieuwd of dat normverbruik bij een zuinige rijstijl in de praktijk haalbaar is. Met een tank van 55 liter zou ik dan bij vertrek uit Amsterdam, zonder tanken onderweg, pas stranden in… (laten we zeggen) Venetië!

Here’s the deal: Als het lukt (en ik zal echt mijn best doen), dan bezoek ik op de terugweg Ford in Saarlouis (Focus fabriek) en Keulen. Lukt het niet, dan doe ik op de terugweg zowel München, Ingolstadt, Stuttgart als Rüsselsheim aan. ;)
Met een 4wd Kuga en speciale bigfoot banden met lamellen kijken of het mogelijk is om over het water te rijden.
met een ford kuga op MX-circuit valkenswaard, Jeffrey Herlings verslaan
Hoeveel vrouwen ik met een Ford op kan pikken in ST. Tropez

Of kijken bij hoeveel dure discotheken/clubs kan afdwingen met een Ford om een parkeerplek te krijgen dat normaal voor een Ferrari of Lambo gereserveerd is ( showplek )
@arashrsf: Been there, done that! Met een Mustang dan :-D!
Ford wijst de weg..dat wil ik wel eens testen.
De wendbaarheid en agiliteit van de ford fiesta testen door een levensgroot labyrint te bouwen van bandenstapels en vervolgens hier binnen te manoeuvreren, drie verschillende ingangen zodat er ook een competitie ontstaat. Mooie opnames van maken, van bovenaf en dergelijke! Lijkt me helemaal top!
@C220AMG: Wellicht ook leuk om dit tussen verschillende modellen uit het gamma te doen!
Ik zou wel willen testen of ik met een Focus RS sneller de Mont Ventoux of de Alpe D’Huez beklim, afdaal en weer beklim dan dat de gemiddelde Tour de France renner hem beklimt..

Haarspeldbochten testen pas echt de rij eigenschappen!
Verdomme, waarom heb ik mijn rijbewijs nog niet. Maar als ik iets moet verzinnen dan doe maar een Ford Sierra Cosworth tegen een Ford Focus RS. En ik wil wel rijden als het egt moet hoor….
w115 via Android app
Fiesta in spanje testen in bochtige weggetjes op weggedrag
Wordt een leuk middagje op een sportpark met active city stop
Een rally-rijtest tussen 2 Ford iconen. Een rally kanon dat vroeger boven mijn bed hing en een gecultiveerde rally wagen in straat-trim.

Wie: Ford Escort Cossworth & Ford Focus RS500
Waar: Rally of Wales
Wat: De test of nieuw beter is dan oud.
Met wie: Autoblog & Laurens Pieterse

Make my wish come true! :)
DANK VOOR ALLE REACTIES! Er zitten al een aantal leuke ideeen tussen, maar let op: het gaat er dus om dat je een bepaalde techniek van Ford kan testen!
Testen of je met een Ford Focus 1.0 Ecoboost ( <— bepaalde techniek van Ford) een Ford F150 op de Alpe d'Huez naar boven kan slepen met behulp van een sleepkabel.

Naar mijn idee is dit het ultieme voorbeeld om te laten zien hoeveel je uit een 1.0 motor kunt halen.

Ik heb een rijbewijs en ben beschikbaar op 18 april.
Een Ford Focus RS 5 meter van de grond laten optillen door een helikopter met een bestuurder in die plakgas geeft en waar bij de heilkopter de Ford RS los laat om een soort van launch control te gebruiken zoals bij Porsche, maar dan op een andere manier.
Kijken hoe gemakkelijk je een Ford zombie-proof kan maken.
Dan de elektronica gebruiken om belangrijke tests uit te voeren zoals:
ESP, slalommen tussen zombies
Tractiecontrole: hoe snel geraken we weg van een noodsituatie
GPS: zich begeven naar een safe point via de meldingen
BT carkit: afspreken met vrienden/Ford eigenaren op die safe point
Ipod ingang: achtergrond muziek voor de clip afspelen.

etc
Op de bergwegen van camaron highlands in maleisië de stabiliteit testen van een ford transit en hem vervolgens als camper gebruiken
Van los angeles naar new york in een ford focus RS om die ford te promoten in de usa!!
met een camerateam in de Ford de ATV trucks in Afghanistan begeleiden.
Zo van .. kom maar jongens, het is veilig.
Met een groene Ford Focus RS richting Italie rijden, niet door de Gotthard tunnel, maar erover, dan richting Toscane, en eindigen in Sienna, en daar met de Ford Focus RS het parcour van de Palio rijden!
Laat ik eens beginnen met mijn verhaal:
Wat is er mooier dan in een Mustang Convertible een challenge te houden die zijn weerga niet kent? Te beginnen in Nederland, waar er 3 willekeurige medepassagiers van de straat geplukt worden met de vraag of ze zin hebben in een trip naar de Cote d’Azur in een open auto met geweldige soundtrack. Laat deze mensen (bij voorkeur vrouwen) even een tasje met spullen pakken en dan door naar de schitterende kust van Zuid-Frankrijk. De rit zal gaan door de Alpen, zodat ook het bochtengedrag van de auto getest kan worden. Ondertussen kunnen de inzittenden kennis met elkaar maken. Het zou leuk zijn als er op diverse plaatsen ook nog een opdracht aan verbonden zou zijn. Een voorbeeld hiervan: Ga in ieder land op de foto met een groep Japanse toeristen. Deze geweldige trip zal dan uiteindelijk eindigen in Cannes, waar nog even geflaneerd kan worden over de boulevard. Dit wordt geweldig.
Ik zou graag de Park Assist van Ford willen testen. En dan parkeren in de meest extreme situaties. Mensen die voor en achterlangs lopen. Parkeren tussen 2 monstertrucks. Parkeren op een steile helling in een heel krap plaatsje. Lekker die parkeersensoren gek maken. Het schijnt dat de auto dus voor jou gaat inparkeren. Geen handjes aan het stuur. Samen met de mannen van AutoBlog dit hele systeem om zeep helpen!
@BmwMPower: En als ik daarmee toch bezig ben, dan test ik ook gelijk het Torque Vectoring Control systeem.
Een systeem waarbij sportief rijden gepaard gaat met comfort. De nieuwe Ford C-Max heeft dit systeem aan boord.
Ben benieuwd, sportief rijden in een ruime MPV!
Hoe zou het “Intelligente AWD (All-Wheel Drive)”systeem van de Ford Kuga zich houden op de onverharde wegen richting het Atlas gebergte bij Marrakesh, Marokko?
Dat lijkt me de ultieme testcase voor deze kleine offroader!
Ik heb hier helaas echt geen tijd voor… Maar hoop wel dat het iets met de Focus (RS) wordt.
Ik zou graag willen testen hoeveel Polen er maximaal in een Transit kunnen.

Of ik zou willen weten hoeveel caravans de sterkste S-Max diesel kan trekken.
ik zou graag willen weten hoe snel je met een Ford Ka over de Nordschleife kunt racen. Of hetzelfde met een Ford Touneo?
Of hoeveel labradors er achter in een Ford Mondeo passen + hockeykinderen op de achterbank:)
@hercujes: Ook een leuk idee, maar ik mis een beetje het cynische aspect…
Ik zou graag een vergelijkende test tussen een Focus RS en een Escort RS Cosworth doen. Dit op zowel circuit als openbare weg. Ik denk dat dit spectaculaire beelden op kan leveren!
@AudiQuatro: En als het even kan, Aimee weer eens deel laten nemen aan de test! Die moeten we al zolang missen!
Ik zou die blonde dame die bij BNN die klassieke Volvo in de prak reed het automatische inparkeersysteem in de Focus laten testen.
Ik wil die nieuwe focus ecoboost wel een rondje Boulevard peripherique Paris geven. Kan ik lekker in slaap sukkelen om Lane Departure Warning / Lane keeping aid te testen alsmede de Adaptieve Cruise control met Forward alert. Hopelijk heb ik blind spot niet nodig maar met die drukte daar weet je het maar nooit…
Ik wil de Ford door edge protector testen. Zo’n simpel ding maar toch ingenieus.
Ook zou ik het noodstop systeem van de focus eens op de proef willen stellen.
Ik zou het Anti-allergeen systeem wel willen testen op de graanvelden tijdens het dorsseizoen natuurlijk in een Ford Kuga! en waar kan dat beter dan in de states!
Ik zou de hersencellen van de CEO’s van Ford willen testen en wel of ze aanwezig zijn aangezien ze niet het complete programma USA-Ford gewoon hier ook gaan voeren en dus een hoop liefhebbers maar het grijze circuit insturen! (zie ook een hoop reacties hierboven die het over de GT/GT500/Raptor hebben waar de gemiddelde Ford CEO nog nooit van gehoord heeft )
Dan hebben we het in volgorde over de Ford GT/GT500/Raptor/Flex/Explorer/Expedition/Exursion/F150/250/350/650/Taurus/ en rest van de Mustang collectie enz enz !
Het zou zeker de enorme saaiheid hier in autolandNL flink opvrolijken !! of ni dan ??
Ik zou in een Mondeo het ESP met TA en EBA willen testen, samen met het IVDC met CCD. Of in een Focus het ESP met TCS en ABS/EBD/EBA. Beide natuurlijk op een bevroren meer in Scandinavie, want pas dan kun je de systemen tot het uiterste testen!
pôh een kans van 1 op 122 dat autoblog mij kiest !:mrgreen:
@mindgarp is de winnaar, binnenkort meer info hierover..

Dank aan iedereen voor het meedoen!

De reacties zijn gesloten.