99% zeker: Heineken gaat samenwerken met Red Bull!

Auteur: , 36 Reacties

's Lands grootste bierbrouwer ging al in zee met de Formule 1, maar de individuele teams mochten ook nog een gooi doen naar een paar duurbetaalde stickers op hun auto's. Welke renstal het gaat worden?

99% zeker: Heineken gaat samenwerken met Red Bull!

Maar liefst 150 miljoen dollar pompt Heineken in de Formule 1. Dit bedrag wordt uitgesmeerd over de komende 4,5 jaar zodat ze in alle uithoeken van de wereld bekend raken met het merk. Voor zover dat nog niet het geval was, maar dat terzijde. Officieel zou de sponsordeal pas worden geëffectueerd tijdens de GP van Italië later dit jaar. F1-boss Bernie liet tijdens de GP van Canada echter al flink wat groene borden op het en rond het circuit hangen, bij wijze van welkomstgeschenkje. De ouwe boef.

Het merk gaat zich ook met (naar alle waarschijnlijkheid) twee Formule 1-teams bemoeien. Sponsoring kunnen we het niet echt noemen want er komen geen stickers op de auto’s, maar fans moeten de gelegenheid krijgen om bij de twee teams een kijkje in de keuken te krijgen. Red Bull staat bovenaan het lijstje kandidaten voor een dergelijke samenwerking. Verder kunnen we Williams (Martini), McLaren (Chandon en Johnnie Walker) en Force India (Smirnoff) vast van het lijstje schrappen, aangezien zij al aan drankmerken verbonden zijn.

Voor het geval je het je afvraagt: Heineken heeft zelf al aangegeven dat het dichtbij een deal met Red Bull is en dat Max Verstappen ongetwijfeld een extra dimensie aan de samenwerking kan geven. Verder geeft Heineken aan dat het nooit individuele teams of personen sponsort, maar dat het altijd in zee gaat met kampioenschappen. Toch kunnen we ons goed voorstellen dat er de komende tijd enkele flink gevulde envelopjes richting Oostenrijk gaan. (via: Autosport.com)36 reacties

Heerlijk Helder Red Bull
@gertjan2012: Vers Tappen! Red Bull uit de tap, blegg… 😣
Nationalisme viert hoogtij! Blij!!
Kijk eens aan, maar goed dat Max nu 18 is dan. Want anders kon hij er moeilijk reclame voor maken.
@dutchdriftking: Gaat leuk worden in Austin dan.
Tot een jaar geleden mocht Verstappen niet eens drinken. Mag ie van mij nog steeds niet, wordt zijn rijden niet beter op.

Hoe dan ook, fans moeten in de gelegenheid komen om een kijkje in de keuken van RB te krijgen: Gaat Heineken dit regelen dan, zijn het fans van Red Bull of fans van Heineken, met andere woorden, kan Red Bull dit zelf niet regelen?
@pomoek:

Dit kunnen ze vast en zeker zelf ook wel regelen. Maar hoe mooi is het als iemand anders het voor je regelt en er ook nog geld voor geeft.
@pomoek: in de VS mag hij nog niet eens drinken.
@rolov: Wordt wel grappig als ie in de VS op het podium beland…
Bij veel gebruik word je er bij beide dik en lelijk van, maar het is wel lekker.
Straks komt er een mixje op de markt: Heineken-Red Bull
@mark_otten: beter dat ze Heineken hier voor verneuken dan een biertje wat wel lekker smaakt.
Lekker , petjesvergif met afwaswater
@pyro215215: heeft Heineken nou ook al Radler? Bij Grolsch is de Radler een samenwerking met Dreft.
Bier + Frisdrank is wel een slechte combinatie normaal gesproken.
@martinus: sneeuwitje
@martinus: de Grolsch 0.0 Radler ice tea (hoe verzinnen ze het?) is opmerkelijk lekkere heerlijke frisdrank geworden.
@martinus: zwarte pietje. Oh shit, hier zal Sylvana Simons niet blij van worden..
@jordy14: Die maakt zich tegenwoordig niet meer druk om zwarte piet, maar is druk bezig vastgoedfraudeurs te verdedigen toch?
Ik hoop dat de circuit designer van Baku flink gesponsord gaat worden door Heineken.
Te laat dat had gedaan moeten worden voordat hij die lange rechte lijn op papier zette.
@mauritsH waarom kunnen we Williams (Martini) en Force India (Smirnoff) schrappen aangezien McLaren ook twee merken heeft of zijn die van dezelfde maarschapij/groep (Chandon en Johnnie Walker)? Martini is bv nu niet echt een concurrent van Heineken?
@pinut187: Heineken is naast bier brouwer ook eigenaar van een hele boel (sterke) drank merken. Voor zover ik weet zijn Smirnoff, Jan de Wandelaar en Chandon daar niet bij. Dus zijn het wel degelijk concurrenten voor de submerken van Heineken.
@kilum: De Force India is ook aardig behangen met Kingfisher logo’s, wat onderdeel is van de United Breweries Group. Laat die groep nu net voor 42,4% in handen zijn van Heineken.
@kilum: Alhoewel ik dat niet zeker weet van de Whiskey en de Wodka. Je kunt die wel beide bestellen bij de Heineken groothandel. Maar daar is zo belachelijk veel drank beschikbaar dat ik mij niet echt kan voorstellen dat dit allemaal van Heineken zelf is.
@kilum: Een snel kijkje op de wiki pagina en je komt er achter dat er ruim 250 submerken onder Heineken zitten. Dus dat zou best wel eens kunnen.
@tunefuldjmike: Dat had ik gezien. Maar deze 2 merken zijn wel zo groot dat ze wel apart vermeld zouden worden net als een aantal andere merken die wel apart vermeld worden.
Hoor je dadelijk gillende mannen boven het geluid van F1 motoren uitsteken als ze in de pitbox van RB de walk-in-fridge getoond wordt.

http://www.marketingboeken.net/wp-content/uploads/2013/01/Heineken-walk-in-fridge-header.jpg
en dit terwijl ze weten dat red bull, volgend sezoen, om de oren word gereden door renault. Zou renault dan het tweede worden, dat ze gaan sponsoren?
@bengelke: haha, hahahaha!!
Renault heeft echt nog een hele lange weg te gaan, dat maak je niet goed in 1 seizoen.
Tenzij je er tig miljoen euro op stuk slaat, maar dat willen ze zelf niet eens.
F1 team prima, maar nog steeds de hand op de knip.
Ik dacht al eerder te lezen dat Heineken wel een team wil sponsoren wie de mooiste deal voor ze heeft.

Belangrijker.. Gaat Heineken nu ook de Nederlandse GP realiteit maken?
Heineken VERS TAPPEN
Voor het geval die Corpsballen bij Heineken-marketing meelezen. Heerlijk bier. Ik heb toch al zeker een jaarsalaris aan jullie drankjes weggezopen in mijn leven. Ondertussen ondervind ik ook al de eerste lichamelijke gevolgen hiervan.
Kies mij dus maar uit om naar een GP te sturen en te mogen koekeloeren bij Red Bull. Als jullie willen draag ik zelfs een Heineken petje!
max 33cl!
Dat gaat toch niet samen alcohol en racen
In 1965 maakte Anton Heineken all reklame tijdens F1 races op Zandvoort in zijn Heineken Ton op wielen:
http://images.memorix.nl/naa/thumb/500×500/bd29dcf2-f8ac-3f13-7f14-3fba5ba7210f.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).