Achtervolging Amsterdam eindigt in vangrail A5

Auteur: , 47 Reacties

Afgelopen nacht zijn op de A5 bij Amsterdam-Westpoort een politieauto en een BMW 3-serie in de vangrail beland na een wilde achtervolging.

Crash A5 met politie en BMW 3 serie

Een politieagent gaf rond 2:15 vannacht een stopteken aan een BMW 3 Serie Touring met buitenlands kenteken, maar in plaats van te stoppen kneep de BMW ertussenuit. Er werden snelheden van “ver boven de 200 kilometer per uur” gehaald. Uiteindelijk crashten beide auto’s in de vangrail bij de afslag Amsterdam Westpoort.

De inzittenden van de BMW (twee buitenlandse mannen) werden door de politie onder schot gehouden en geboeid, één van de heren werd uiteindelijk geboeid op een brancard afgevoerd. Beide verdachten moesten in het ziekenhuis behandeld worden. De weg werd tijdelijk afgesloten voor een spoedreparatie.

Foto: weginspecteur Eddie van de VID.47 reacties

Soooo, die BMW is goed afgeschreven!
Complimenten aan de agenten voor het onder schot houden, mogen ze wel vaker doen..
@zakar36: Complimenten voor de agenten voor dit optreden in het algemeen! Ik denk dat de politie een Hollywood-achtige achtervolging zoals deze wel kon gebruiken voor hun imago. Gelukkig dat er geen onnodige slachtoffers zijn gevallen! Maar goed werk mannen!
Hopelijk krijgen ze de volledige rekening gepresenteerd door de hun veroorzaakte schade. Los van het vermoedelijke misdrijf(en) wat ze probeerde te ontvluchten.
@vingers: Je bedoelt de politiemannen neem ik aan? Want die zijn hier verantwoordelijk voor, als zij er niet waren was er geen crash geweest.
@alcantara: Je zat met deze reactie in de sarcasme modus neem ik aan?
@406_v6: Ach 80% van zijn posts is domme onzin, hecht er niet te veel waarde aan.
@alcantara: Goed……
@vingers:

Heey heeey, dit is Nederland hé geen hoge verwachtingen hebben..
@zakar36: Boetes zijn we hier toch nog wel goed in?
@dutchcourage86:

Yep en laat dat nou het enige zijn..
@dutchcourage86: Enkel als er wat valt te halen, want van een kale kip kan men niet plukken.
@dutchcourage86: Ja normale mensen krijgen hoge geldboete’s, deze ”waarschijnelijke” criminelen niet.
@vingers: ik vermoed hooguit een paar uurtjes schoffelen want zo gaat dat hier
50 euro boete, en de vangrail herstellen, dat zal ze leren!
Henk en Pieter hadden er geen zin in zo te zien.

“twee buitenlandse mannen”

Vebaasd me weer ontzettend.
@screamgt: het is niet gek dat het buitenlandse mannen zijn aangezien de auto uit het buitenland komt. En hey, misschien zijn het wel Henk en Pieter uit België ;)
@screamgt: Ja in een buitenlandse auto. Oftewel, een voertuig met buitenlands kenteken en daarin twee mannen die waarschijnlijk dan ook uit dat land komen.
@drugsrunner: Ik was nog niet klaar…

Het komt wel eens voor dat er ‘Nederlanders’ in een buitenlandse auto rijden. Denk aan de beruchte, in Amsterdam doorzeefde, Range Rover uit Marseille.
@drugsrunner: zou dat het geval zijn en hebben ze geen douane verklaring dan volgt er ook nog een naheffing BPM.
@drugsrunner: Ik was nog niet klaar…

Het komt wel eens voor dat er ‘Nederlanders’ in een buitenlandse auto rijden. Denk aan de beruchte, in Amsterdam doorzeefde, Range Rover uit Marseille.
@drugsrunner: Zo maak je het ook wel heel moeilijk, dan kan iedereen met een Nederlands kenteken ook een buitenlander zijn. Wie weet is er ook wel een bron die de nationaliteit van de mannen weet?
Die zullen behoorlijk schrikken van de boete voor te hard rijden! De rest van de straf zal wel meevallen.
Om de lijst der vooroordelen nog even iets te spekken :

” Ze zijn vast niet eerlijk aan die BMW gekomen ! ”

Zo…..foei !
En altijd maar klagen over hoe “soft” onze politie is… hier is opgetreden zoals het hoort, keihard, geen gewonden aan omstanders en enkel wat schade aan autos en vangrail/weg.
Mooi opgelost, jammer van de schade aan de vangrail en (dure) Volvo V70 T6(?). Maar goed dat ze die dingen hebben, met een pauper Touran zouden ze ze niet bij kunnen houden.
Wauw, scherpe agenten. Crashen en daarna nog even arresteren. Poeh, petje af.
Eerste waar ik aan moest denken:

http://static.autoblog.nl/images/wp2014/diefstal-bmw-320d-stap-1.jpg

Onze vlugge vrienden van begin dit jaar?
@Mielie: Er rijden wel meer MOE-landers rond in NL, ze hebben ook niet dezelfde auto btw.
@Mielie: Deze touring heeft een glazen dak zo te zien,
@toeter11: Whoops…stimmt ;)
@toeter11: En een Nederlands kenteken.
We willen video’s
Inderdaad. Als de politie nu echt ballen heeft gooien ze dit filmpje online ipv 3 jaar te wachten met uitzenden op tv of het zoveelste (hoewel altijd toffe) begeleidend rijden-filmpje op YouTube
@mielie same thoughts here!
Jammer dat onze belastingcenten weer vernageld zijn, misschien moeten die agenten nog een cursus rijvaardigheid krijgen voordat ze op een vangrail inrijden!
@omie:

Beste van alle stuurlui, staan ALTIJD aan wal !

– Enzo Ferrari –
Tijd voor stalen koeienvangers zoals de Amerikaanse politie heeft? Tikje geven aan de achterzijde van de auto van de crimineel en kijken hoe die de controle verliest.
Politie heeft geen verwondingen? Onee volvo natuurlijk
Als Belg moet ik vaststellen….: jullie laten jullie mooie tulpen land wel door en door kapot maken door immigranten hé. Gelukkig hebben jullie nog een beetje uit de kluiten gewassen politiemacht… Heb er ook al enkele malen ‘een babbeltje mee geslagen’

Zonet ben ik aangereden door een Bulgaarse trucker, die 2 idioten lachten eens en reden verder. Ik had foto’s en een filmpje van de achterlijke truckers en ik belde de politie op.
“Ah, Bulgaren? Het spijt ons waar daar kunnen we niets tegen doen” Geen toegang tot hun databanken enzo, volledig niet-meewerkende politiediensten enz. Achterlijke Oostblokkers. Nu Rusland niet meer interessant is mogen we binnenkort een grote toename verwachten
@lowlow: Ons land wordt aan alle kanten kapot gemaakt, migranten, laaggeschoolden, Wilders, een slappe premier, corrupte topambtenaren, sensatie-media, grote multinationals, Rusland en Amerika … wij zijn het Italie van het noorden, maar iedereen kijkt zaterdagavond weer gewoon vrolijk The Voice en ‘Ik Houd van Holland’ (semi-komische commerciele quiz-show) :(

PS: Alvast een heel vrolijk 2015 gewenst :)
AT5 meldt dat de BMW gestolen was. Best lullig als je ‘m dan zo terugkrijgt.
Deze V70 haalde ons vannacht in over de A8 richting A5. Had er flink de sokken in. Zeker 200. Vanuit Haarlem kwam een touran plankgas over A9 richting A5. Nu weten we waarom.
Moet dan wel een 330 of 335 geweest zijn indien er snelheden van ver boven de 200kmh gehaald werden met de touring…
@whooter: Wat roep jij nou. In de media is 200 heeeeeel hard en ver boven de 200 zal wel 220 zijn geweest. Dat lukt met bijna iedere 3-serie
Er staat (40) reacties en ik zie er maar 27 ? Hebben jullie er 13 verwijderd ofzo ?
@lowlow: heb ik ook redelijk vaak last van!
@whooter
Een 320 met 163 pk rijdt ook al makkelijk 200.
Volgens mij zelfs de E46 met 150 pk al wel, dus het hoeft niet perse een dikke jongen te zijn geweest.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).