Video: Skoda Fabia 1.9 TDI 4×4 met 310 pk(!) crasht

Auteur: , 28 Reacties

En ja, dat is inderdaad een turbo met uitlaat die uit de motorkap steekt. Zie ginds komt de roetboot...

Skoda Fabia tjoenings

Eerst bouw je een Skoda Fabia om naar een 4×4 met behulp van allerlei exotische componenten. De packaging is daarbij zodanig ingewikkeld dat je besluit niet moeilijk te doen over die uitlaat: die steken we gewoon uit de motorkap boven het dak uit. Likje oranje verf erover en klaar. Vervolgens ga je met die roethoester helemaal los op een paar leuke rallystages. En uiteindelijk klap je ‘m in de hooibalen.

Volgens mij hebben die Tsjechen teveel tijd. De auto was oorspronkelijk een 130 pk sterke Fabia TDI RS, maar is inmiddels onder meer voorzien van een Haldex 4×4 systeem en de achteras van een BMW E30 320i. Garrett turbo’s (die boven de motorkap uitsteken voor extra koeling) en een scheepslading aan andere motoraanpassingen zorgen voor een vermogen van 310 pk en 590 Nm koppel. Doe mij dan toch maar 50 pk minder zonder gaten in m’n motorkap. (via autoforum.cz)

Of dat hard gaat vraagt u? Ja hoor. Best wel. RIP headphone users!
28 reacties

En wij maar lekker ons best blijven doen met de musli auto’s
@flippiez06: Als deze van 2006 of jonger is koop ik hem en verhuis ik naar Utrecht. En dan hele dagen rond het gemeentehuis rijde….
@senne: +heul veul
@Senne: Dan sponsor ik je een hele tank diesel :)
@flippiez06: nah er zijn ook Nederlands die daar maling aan hebben en het fatsoenlijk tunen ipv. knutselen https://www.youtube.com/watch?v=psDn_ENCa5g Alfa Romeo 147 1.9 JTDm met 272 pk en zonder roetmeting problemen door de APK.
@paddoswam: wat een kanon zeg!
Hey wat grappig, Brno Kohoutovice kom ik regelmatig! Gelukkig nog nooit aangereden door rondvliegende Skoda’s..
Weten we meteen hoe een drachtige koe klinkt…
Beginnersfoutje
Die bocht zag hij niet aankomen in die roetwolk..
Volg de Skoda rijder. Onderstuurd de bocht uit zeker. In plaats van dat hij zijn rem los laat. Gaat-ie tenminste nog de goede kant op.
@stephane8200: hahaha dat doet hij dan ook – het witte geval dat vóór ‘m rijdt is ook een Skoda, maar dan eentje van de oude stempel. Leuk ding imho.
Dat tweede filmpje is verkeerd-om gemonteerd. In de eerste paar shots zie je ‘m rijden met ductape rechtsvoor, maar vlak voordat hij de strobalen in duikt is die tape weg.

Trouwens, degene die die bezem in die strobalen heeft laten staan mogen ze subiet op non-actief stellen, levensgevaarlijk…
Moet dat nu zo erg roken?? Zo extreem is 310pk uit een dieseltje toch niet?
@gtwillem: Denk je dat ze het roetfilter er nog op hebben gelaten?
ha ha ha! Ge Wel Dig. Leuk om mee door Utrecht te rijden!
We kunnen denk ik met zijn allen zeggen dat we niks anders dan onderstuur verwacht hadden
Welle bijtelling cat. val je met deze uitstoot?
Thomas de stoomlocomotief is er niks bij
Wat een lul. Sowieso qua tractor en qua rijden. Hij kan helemaal niet racen. De sukkel
Nou ja zeg, niet eens een roetfilter..
Ik weet het bijna zeker die heeft geen roetfilter
In welke bijtelingsklasse zal hij zittn?
Kan de filmpjes pas later bekijken maar ik wil wel een x met zo’n skoda mee! Ik kom uit op (geschat) 200 pk en kleine 400nm uit met mijn 1.9tdi maar dit met 4wd lijkt me echt heerlijk om te knallen. Vijfhondderd motherfucking en negentig nm koppel!! Ik kan al in mijn 6 vanuit 100 of lager zelfs doorklappen naar mn top maar met dit ding hoef je nooit te schakelen denk :p
@arii: Ik had vroeger een Leon 1 FR TDI met rond de 190pk en 410Nm, heerlijke bak was dat :) Maar goed, tegenwoordig heeft Volvo de D4 met 19-pk en 400Nm uit 2.0L en MB de C250 2.1L (biTurbo) met 205pk en 500Nm fabrieksaf … hoef je geen gat in je motorkap te zagen en mag je Utrecht wel.
Ik vind die oude witte Rapide toch een stuk interessanter dan die oranje olieboot.
Tjoek tjoek…stoomtrein
Relatief erg weinig vermogen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).