Iemand heeft een Audi V8 in een Toyota MR2 gelepeld

Auteur: , 32 Reacties

Gewoon omdat het kan. Wil je ook zoiets, maar heb je 2 linkerhanden? Dan kan je dit Duits-Japanse recept nu kant-en-klaar kopen.

In de jaren ’80 had Toyota met de Celica en de MR2 twee leuke rijstraketten in het assortiment. De 21ste eeuw stond vooralsnog vooral in het teken van hybrides die zaaddodender zijn dan de pasta op een Durex-rubbertje, maar topman Akio Toyoda liet zijn sportieve hart spreken, en het merk herpakte zich met de bijzonder leuke en wendbare GT86. Wil je echter een nieuwe Toyota met middenmotor, zoals de MR2, dan kan je ondanks de geruchten lang zoeken.

Een enthousiasteling uit het Britse Dorset met een grote hekel aan onderstuur nam daarom een tweedehands MR2 en paste deze enigszins aan aan de specificaties van deze tijd. Hoe? Door er een bruut grote 4.2 liter V8 van Audi in te prakken. Het was hier en daar wat passen en meten, maar uiteindelijk lag alles op zijn plek. Het resultaat: een MR2 die oogt alsof buurman Sjonnie hem van een inhoudsloze widebody heeft voorzien, maar die stiekem heel veel extra oempf onder de kap heeft.

Witte MR2 is wit

De motor is afkomstig uit een S8, en gezien zijn vermogen van 340 pk lijkt dit ons een donorblok uit een D2. Heck, misschien is het zelfs wel de ex van atoblogger?

Om dit monster van Frankenstein compleet te maken heeft de Toyota remmen van een Porsche 996. Kopen doe je op eBay, met een vraagprijs van 10.995 GBP. En kom niet met een bod van 2 ruggen, getuige de ‘NO TIMEWASTERS’-toevoeging van de adverteerder, die zegt hem als hill climber gekocht te hebben, maar geen tijd te hebben er daadwerkelijk mee tegen heuvels op te rijden. Hm. (via Bangshift)32 reacties

Hmmm, is wel leuk een V8 achterin maar liever een soepelere* (turbo) 4 cilinder of 6 pitter.

* soepelere in de zin van toch wel het vermogen maar nog steeds een laag gewicht.
Wat was hij denkende..
Als ja dan al op het onzalige idee komt om je MR2 te verzieken met een lomp blok, gebruik dan op zijn minst een betrouwbaar Toyota blok..
Uit een Land Cruiser ofzo?
@sir_smokalot: Lexus 6 in lijn?
@w0o0dy: past niet, denk ik :-)
@sir_smokalot:
Jij zou toch beter moeten weten Herman.

Persoonlijk had ik er hooguit een 1,8vvtli in gelepeld, 192 paardjes is gek zat voor zo’n bakkie.
@tupperware: de supercharger v6 die ook in de Evora / Exige S ligt? Power zat voor dit ding en bulletproof.
@tupperware: Audi V8’s zijn behoorlijk storingsvrij, en ze klinken ook nog eens goed. Waarschijnlijk kon de beste man een leuke deal doen met de 4.2 en heeft op basis daarvan het project bedacht.
@gtwillem: storingvrij…..hahaha …goeie.
@norge: Mijn pa heeft een paar verschillende gehad (3.3 en 4.0 TDI, 3.7 en 4.2 benzine) en daar was nagenoeg niets mis mee, eigenlijk. Alleen bij de 3.7 problemen met de luchtvering, that’s it.
Wel vet maar ik zou toch wel de nieuwere mr2 gebruiken, is gewoon een stuk mooier.
Die bodykit hoeft van mij niet zo, maar op zich wel grappig gedaan. Ben wel benieuwd hoe het is geregeld met de koeling, want een 4.2 heeft wellicht net wat meer daarvan nodig.
En toch kan ik dit projectje stiekem wel waarderen… maar ik geloof ook dat de auto beter af was met een lichtere turbo-motor.
Of een 1400cc blok uit een motorfiets? Klinkt erg leuk en je ziet ze steeds meer bij hillclimbs
Ik vind hem er best vet uitzien
De geheimzinnige man in regenjas zegt dat ene Victor M. samen met zijn homie Mc G. al op weg naar Dorset is.
Hmm aparte stap want uit een MR2 3S-GTE blok kan je al met gemak ruim 330pk halen, en ik denk dat je dan ook lichter bent dan met de V8…
Logisch, betrouwbaar Toyota blok verruilen voor een hoop ellende uit een Audi…. Wel leuk sprintkarretje evengoed!
@peugeot013: Hater. Juist dat blok is een juweeltje: alu, 5 kleppen per cilinder, oersterk, revt snel & hoog en klinkt heerlijk.

Maar misschien is het ‘hill climbing’ gewoon een goed excuus om in een 80s – met bijbehorende foute 80s bodykit (staat ‘m goed: hoekig op hoekig !) auto te rijden die gaat als de brandweer !

De keuze voor de Audi V8 is gokken: relatief licht, pastte, misschien goedkoop op de kop kunnen tikken ? Plannen voor een supercharger ? Heel voor de handliggend is het (m.i.) inderdaad niet, maar wel cool !
@dawwg: hater, realist, termen die elkaar nader liggen als het vag betreft. Een onbetrouwbaar blok wat vergeven is van kinderziektes, lees krassen in de cilinderwanden, distributiegeleiders die breken, bobines die je om de oren vliegen en dan de rest van het gezeik daargelaten… Maar he, ik ben maar een ‘hater’…
Echt mooi weet ik niet maar wel een leuk project zeg!
Leuk idee maar errrrrg lelijk uitgevoerd.
Jammer van de standaard o zo mooie AW11. Motorswaps vind ik meestal erg gaaf maar nu vind ik het zonde.
Bye bye betrouwbaarheid.
*** pinkt een traantje weg… ’t was ooit zo’n mooie auto… ***
Liever een 20V-swap zoals deze knappe kerel gedaan heeft:
https://www.youtube.com/watch?v=YtYGz8ii6Z8

Hier nog zonder de bolt-on fender flares.
Mn eerste auto!
Kraken!

Heb er geen goed woord voor. Zo’n zeldzame AW11 MR2 en dan leg je van alle blokken een Audi blok erin én je takelt het nog zo toe.

De ultieme schrik van deze Japannerliefhebber
@toyotafortuner: that’s what I thought. Als je dan toch een V8 in een MR2 wil leggen, gebruik dan een 1UZ-FE (Lexus LS400) of als je echt vermogen wil de 2UR-GSE (Lexus IS-F). Dan blijf je tenminste binnen de familie.
Helemaal off-topic maar wat is eigenlijk de opvolger van de ex van autoblogger geworden?
Met het Audi-blok maakt deze auto zijn sportieve uiterlijk eindelijk eens waar
Echt leuk dat jullie ook dit soort artikelen schrijven!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).