Afrikaanse dictator verliest hypercars: Deel II

Auteur: , 137 Reacties

Equatoriaal-Guinea klinkt als een paradijsje op aard, maar de mannen die er aan de touwtjes trekken spelen vieze spelletjes.

Afrikaanse dictator verliest hypercars: Deel II

Teodorin Obiang, de zoon van dictator/president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, is voor de tweede maal in relatief korte tijd een flinke collectie hypercars armer. Ditmaal werden een Lamborghini Veneno Roadster, een Koenigsegg One:1 en een Bugatti Veyron geconfisqueerd door Zwitserse autoriteiten in Genève. Weten we meteen waar al die mega exclusieve auto’s blijven.

Eerder was “de zoon van” ook al het haasje. In 2011 werden door de Franse autoriteiten meerdere Bugatti’s, een Bentley Azure, een Ferrari Enzo én een 599 GTO, een Maserati MC12 en een Porsche Carrera GT in beslag genomen. Deze collectie werd later op een veiling afgehamerd tegen slechts vier miljoen dollar. De een z’n dood, is de ander z’n supercarcollectie voor een prikkie.

Overigens probeerde het boefje zijn collectie nog het land uit te smokkelen, maar de autoriteiten waren hem een stapje voor. De presidentszoon wordt ervan verdacht publieke fondsen te hebben gebruikt voor z’n eigen hobby’s en da’s natuurlijk niet zo netjes. Verder werden trouwens nog een LaFerrari, een F12tdf, een McLaren P1 en een 599 GTB meegenomen door de autoriteiten.

Een sfeerplaatje van de vorige inbeslagname check je hieronder.

Parijs 2011

Foto bovenaan via Instagram137 reacties

Giro 555 ..
@lincoln: dat er inderdaad nog mensen serieus geld overmaken…weet je nog Haïti? Zoek op Google en dan haiti en redcross usa ….bizar
@misterbo:

Mooie handel toch ..

Maatje van me is antropoloog (beroepsracist) en werkt vanzelfsprekend voor de roverheid ..

Hij regisseert die reclame filmpjes ..
Vliegen plakken op een lepera baby ..
Een meisje met een emmer baggerwater laten lopen ..
Getallen verzinnen over aids en baby sterfte ..

Gewoon te schunnig voor woorden ..
@lincoln: Zieligheidsindustrie kun je goed geld verdienen.
@misterbo: laat het sylvana maar niet horen
@lincoln: Giro 599 toch voor die Ferrari?!
Dat krijg je met al die zgn. “noodfondsen”. Stopzetten en opdrogen.
@str8six: Juist, zullen we alle toeslagen (WW, uitkering, zorgtoeslag) die de minderbedeelde mensen in Nederland krijgen dan ook maar stopzetten, want er zijn ook mensen die daar misbruik van maken. En de subsidies voor de zorg ook, alle ouderen kunnen lekker dood gaan.

Volgens mij is dit niet helemaal de juiste methode, wat wel werkt is de mensen die er misbruik van maken hard aanpakken en alles goed in de gaten houden. Daarom lijkt mij het een goede actie dat deze auto’s nu in beslag worden genomen en niet dat alle fondsen worden gestopt.
@evian:

Goedzo .. “keihard aanpakken” ..
En keihard onderzoek plegen ..
Giro 555 ..
@lincoln: Sorry keihard klinkt misschien een beetje populistisch, je mag hier zelf een beter woord voor invullen. Met onderzoek is nog nooit iets mis geweest, alleen met de mensen die het onderzoek uitvoeren.
@evian:

Keihard aanpakken en keihard onderzoeken zijn termen die gebruikt worden om simpele belastingbetalertjes dom te houden ..

Holle vaten taal ..
@lincoln: Helemaal mee eens, ik heb ze al te vaak gehoord. Veel geassocieerd ook met de PVV en VVD.
@evian:

Onzin .. elke maar dan ook ELKE politieke partij in NL doet daar aan mee .. dus niet zo slap lullen ..
@lincoln: Dat zal dan wel aan mij liggen ;)
@evian: nou heb je z’n gevoelige snaar geraakt hoor, Lincoln maakt zelf ook deel uit van het pvv-vee
@ziekegeest: Partij Van de Veteranen heb ik net gehoord ;)
@evian:
”wat wel werkt is de mensen die er misbruik van maken hard aanpakken en alles goed in de gaten houden.”

Dat is het probleem dus. er is geen geld voor de onderzoek om ze aan te pakken, want het geld gaat naar de mensen die er misbruik van maken.

en zo is de cirkel weer rond
@evian: nee, keihard aanpakken en goed in de gaten houden heeft wel bewezen goed te werken in het verleden… Parijs, Nice etc.. Noodfondsen stopzetten ja, niet voor NL maar wel voor landen waar “prinsen” hypercars kopen en het volk krepeert van de honger. Dat je dat nog probeert goed te praten….
@str8six: Blijft een moeilijke zaak natuurlijk, ik ben van mening dat je altijd moet proberen te helpen. Het gaat wel eens mis inderdaad, maar een betere manier is om uit te zoeken waar het mis gaat en dit de volgende keer verbeteren. Helaas ontbreekt het wel eens aan de laatste stap en blijft het mis gaan.
@evian: Ik ben van mening geen cent meer naar die 3e wereld landen, Europa pot dicht.
Ze zoeken het zelf maar uit daar, doen wij hier immers ook.
@bofkont: Ja. Dat is de oplossing. Ga ik vanavond tegen mijn kinderen zeggen. Die hebben nu al 12 jaar op mijn zak geteerd. Zoek het zelf maar uit! Ik heb mijn geld nodig voor mijn eigen! Koffers pakken en oprotten!
@pomoek: Goedzo !! nodig tijd!
@bofkont: Wat kan ik me storen aan dit soort bekrompen reacties. Dus jij had ook liever gezien dat, onder andere de Amerikanen, (ons Europeanen) tijdens WO II het ook maar lekker zelf hadden moeten uitzoeken. Wat is het toch makkelijk praten als je het zelf goed hebt. Pff
@centric: En uiteraard ben ik het er volledig mee eens dat misbruik keihard afgestraft moet worden, maar in alle soorten gevallen dus en niet alleen als het toevallig om 3e wereldland gaat of om “buitenlanders”. Ciao
@centric: nee lekker reageren op Autoblog zet zoden aan de dijk.
@str8six: En wat heeft dat er precies mee te maken? Precies, niks. Geen enkele reactie in dezen zet zoden aan de dijk. Welterusten
@centric: Yup idd , ben toch wat meer Duits georiënteerd, hadden we nu tenminste goedkoop auto kunnen rijden!! ;)
@centric: haha haal je gewoon het marshall plan erbij? Je bedoelt dat plan waar vooral de Amerikanen beter van werden? En om te zorgen dat we niet met de russen gingen heulen? En nu ga jij dat vergelijken met het geld dat we ongezien naar de 3 wereld sturen en gewoon storten op die eikels hun rekeningen . Je bedoelt dat geld waarvan landen denken dat als ze geven hun verantwoordelijkheid geweest is. Ogen dicht storten en maar roepen dat je zo begaan bent met de arme zwartjes. Bah bah. Dicht die kraan en alleen spullen of hulp sturen. Maar raad eens wat: dat willen ze niet. En ook nog . Stel je nu eens voor dat Afrika een wereldmacht wordt? De chinezen trekken dat wereld deel nu al leeg . Als ze geen geld meer geven drijf je de Afrikanen zo in Chinese handen. Mij zal het rukken. Maar macht is de drijfveer van alles. En geld. Geen arme mensjes. No one cares.
@centric: ik wil je adviseren om je eens te verdiepen in machtsverhoudingen rond en tijdens WOII. Het woord ‘helpen’ komt daar niet echt voor.
@maarten123: Ik wil jou een cursus begrijpend lezen aanraden.
@centric: Die redenering klopt niet. Het Marshallplan is niet opgezet als eenrichtingsverkeer en in Nederland heeft het nauwelijks invloed gehad op onze wederopbouw, die was in 1947 al voorbij het vooroorlogse niveau ;)
Maar waar ik, en vele anderen met mij, zich aan storen is het totale gebrek aan inzicht bij dit soort gelddumperij van de overheid. Van alle landen waar wij onze miljoenen (of intussen miljarden) naartoe hebben gegooid heeft eigenlijk alleen Ghana er wat van weten te bakken. De rest is nog steeds een bodemloze put waar geen cent meer naar toe zou moeten.
Je ziet in bovenstaand artikel overduidelijk waar al die miljarden naartoe gaan!
@bofkont: Trek je dan ook meteen al je kleren uit, haal de banden van je velgen af, verkoop die diamanten ring van je vrouw en lever je Samsung of iPhone maar in…allemaal shit die uit derdewereldlanden komt namelijk. Als Europeaan is het makkelijk praten maar ga daar eens heen en maak de ellende mee dan zul je hopelijk een andere mening toebedeeld zijn.

“The only thing that separates man from beast is empathy”
@mopar:

Je kan toch niet alle Afrikanen een “beast” gaan noemen ..
Is toch raar ??

Je vriend @pomoek schat ze al niet hoger in dan 12 jarige kinderen ..

Wat zijn jullie voor een “beschaafdelingen” dan ??
@lincoln: ik heb er lang genoeg gewoond om te weten dat de meeste daar aan de top dat wel zijn…
@lincoln: dat heb ik nooit gezegd. Ik zeg dat ik het normaal gedrag vind van iemand die volwassen is om voor anderen te zorgen. Als je daar niet toe in staat bent ben je een kind. Baaaah…
@mopar: nee danku ik wil wel de lusten maar niet de lasten, en ach zo doe ik ook nog indirect wat goeds.
@bofkont: Ik hoop zeer voor je dat je aan het trollen bent.
@mopar: nee bittere realiteit.
@bofkont: Typische reactie van iemand die nog nooit buiten Europa is geweest… Jammer Bofkont, heel jammer.
@mopar: ik heb als beroepsmilitair in de jaren 90 het nodige buitenland gezien.
@bofkont: Limburg telt niet mee!!
@mopar: Goed om te weten ;)
@evian: als je wilt helpen moet je juist geen geld geven, dat werkt alleen maar averechts in die landen. Je kunt ze veel beter leren hoe ze zichzelf moeten redden. Maar absoluut niks gratis doen. Laat ze maar werken voor hun educatie, en laat ze maar werken voor de ploeg die ze nodig hebben om het land te bewerken.
@lekbak: dit is precies wat een Afrikaanse professor laatst zei: stop met geld sturen maar stuur wel vakmensen om de mensen op te lijden. Vooral in de agrarische sector. We hebben veel kennis in Europa en die moeten we exporteren maar geen geld meer
@lekbak: Dat is dan ook wat je tegenwoordig gelukkig veel meer ziet. Maar om dit mogelijk te maken is er toch echt wel geld nodig, voor niks gaan de zon op. Het enige verschil is waar het geld aan wordt uitgegeven.
@evian: door kennis er heen te sturen, bijv. De boeren, komt dat direct op de goede plek terecht ipv corrupte regimes
@lekkerlinksrijden:

Whahaha ..
Blanke boeren houden daar voor gezien ..

Zit nu vol met Indiërs en Chinesen ..
@lincoln: dan mogen zij het doen, win win situatie
@lincoln: Ben jij misschien ooit in het bezit geweest van een El Camino, mat zwart met een setje Ansen Sprint’s en een Rebel Flag op de tailgate?
@sezz:

Nope .. nog nooit een chevy gehad ..
@evian: Ja, gewoon kappen met al die toeslagen. Lijkt me een beter idee. Al het geld wat je daarmee bespaart kan je dan prima gebruiken om bepaalde dure onkosten in prijs te verlagen. :)
@nelis88: Precies basisinkomen voor iedereen en geen gezeik met toeslagen subsides of andere dingen.
@str8six: ik ben geen expert, maar zoals ik het nu zie voldeed het land niet bepaald aan de eisen om hulp te krijgen. Toen vonden ze olie en gas. De leiding in dat land gaf vervolgens weinig meer om internationale hulp.
Qua armoe index (sorry, UN Human Dev index) staan ze op plaats 155 (da’s niet best, kan wel slechter). Qua inkomen per hoofd van bevolking gaat het niet zo heel slecht, maar dat komt dus omdat er erg veel geld naar de rijken gaat.
Qua makkelijk zaken doen, staan ze er wederom slecht voor.

Dus: we sturen er geen geld heen omdat we weten dat het nergens terecht komt aangezien het vrij Afrikaans geregeld is. Dat wordt in West-Europa corrupt genoemd.
@gregorius: dank voor de volledige uitleg. Had al wel het vermoeden dat dit om olie-dollars ging maar gewoon even schreeuwen is ook wel eens lekker ;-) Echter verander ik over het onderwerp; noodhulp/giro 555 niet van mening. Nokken met die handel.
Valt me wel tegen dat een bedrijf als Koenigsegg z’n wagens verkoopt aan zulke figuren. Maar dat zal natuurlijk wel via een of andere schimmige Zwitserse bankier gaan…
@trustmeiamanengineer:

Klopt .. tis de schuld van de boze blanke man ..
Deze eerzame “prins” is louter het slachtoffer van etnisch profileren ..
@lincoln: Volgens mij is hij kritisch op Koenigsegg juist omdat deze prins niet in de haak is?
@pomoek:

Een autofabrikant MOET auto’s verkopen ..

Zo simpel kan het leven zijn ..
@lincoln: Klopt. Autofabrikanten hebben geen moreel geweten. Kan ook niet want het zijn bedrijven. En daar werken geen mensen. Blijkbaar. Wel fijn. Kunnen we gewoon als bedrijf alles doen. Schijt hebben aan iedereen. Dat schiet lekker op.
@pomoek:

Goedzo ..
Gewoon boycotten dat Afrika ..

“Nie vir swartes” op de voordeur ..

Jij snapt het knul ..
@trustmeiamanengineer: Hoezo?? geld is geld een klant is een klant.
@bofkont: Nee, er is ook nog zoiets als moraal. Koenigsegg heeft op dit moment een wachtlijst van ruim 3 jaar, dus die ene corrupte dictators zoon kunnen ze makkelijk weigeren.
@trustmeiamanengineer:

Tuurlijk ..
ze zijn altijd “uitverkocht” ..
Hebben altijd een wachtlijst ..

Effe een persoonlijke vraag ..
ben jij wel eens wakker ??
@trustmeiamanengineer: haha goed gelovig jij, geld is geld, maakt hun echt niet uit waar dat weg komt.
Zo werkt de echte wereld nu eenmaal.
@trustmeiamanengineer: wat is er zo speciaal aan koenigsegg dan. MB verkoopt ook sinds jaar en dag wagens aan dictators en moordenaars en daar hoor je niemand over. Nu heeft notabele zelfs de paus een Mercedes.

Wel slim om die zwaarlijvige Veyron’s onder de lichtere Ferrari’s te plaatsen.
En ineens weet je het, je wordt dictator
Niks nieuws.
Alle hoge piefen spelen een vies spelletje.
kijk maar naar den haag.
@kimhung: idd, ik zag Rutte gisteren nog in z’n Pagani stappen. Dan vraag je je toch af, hoe kan dat??
Even serieus, als fabrikant wil je toch geen autos verkopen aan dit soort mensen, ook al levert het nog zoveel extra geld op.
@samson: ik denk echt dat het de autofabrikanten geen klote scheelt wie hun producten koopt. Zolang ze geld krijgen maakt het ze allemaal geen reet uit.
Bovendien denk ik dat er bij dit soort aankopen tussenpersonen gemoeid zijn waardoor de identiteit van de echte koper niet vermeld of weinig aanbod komt.
@samson:

Effe serieus ..
ga nooooooit in de handel ..
@lincoln:
Zijn nick is Samson, zegt toch al genoeg wah?
Andermans geld uitgeven, is ook veeeeel leuker !
https://letterbak.files.wordpress.com/2013/06/samson.jpg
@desjonnies: Hij heet al 45 jaar Diederik SamsoM.
@pomoek: SamsoN is daarom ook zijn Alias
@pomoek:
Kun je nagaan hoezeer ik die gozer boeiend vind NOT!
@lincoln: @samson heeft wel redelijk gelijk. Een exlusief en prestigieus merk als koenigsegg met gelimiteerde productie kan heel goed uitzoeken wie zij als klant willen. Naar mijn weten doet oa ferrari dit al jaren met bepaalde modellen.

Vanaf het moment dat de eerste eigenaar zijn auto zat is en bij een dealer inruilt/laat veilen oid dan heeft koenigsegg er sowieso geen invloed meer op volgens mij.
@thijsj:

Ik discrimineer mijn klanten ..
Ik kan me dat permitteren ..

Maar Ferrari .. en zeker koeningsegg beslist niet ..
@thijsj:
Wapenhandelaren denken ook zo !
@samson: Wie zegt dat ze direct van de fabriek komen? Als je een auto gekocht hebt mag je er mee doen wat je wilt. Je kan zelf kiezen aan wie je hem verkoopt, veel mensen zijn na een paar weken hun nieuwe speeltje al weer zat. Die gaan dan lekker naar een handelaar en die verkoopt ze aan iedereen. Daarvoor hoef je de fabrikant echt geen toestemming te vragen.
Das pech koenisweg
@biohazardracer: *gniffel* *gniffel* *gniffel* *gniffel* *gniffel* *gniffel*
mij valt iets op aan die Renault vrachtwagen in de laatste foto. Is dat nou een 4-deurs opleggertrekker?
Het valt me op.. Leiders van de armste landen leven het meest luxueus van allemaal. Zulke acties kan ik enkel toejuichen!
@misterdrogba:

Tis helemaal geen arm land ..
Zoals elk Afrikaans land ..
@lincoln: het is maar wat je niet arm noemt. Is een land rijk omdat de elite veel geld heeft? Of is Afrika niet arm omdat er zoveel grondstoffen in de grond liggen waarvan de opbrengst voor 90% in Westerse multinationals belandt.
@wijsneus:

OK .. dat zou betekenen dat die lui extreem dom zijn ..
@wijsneus: 90% in de zakken van westerse multinationals? Wat een kolder… die multinationals betalen de lokale overheden dik voor concessies en betalen vervolgens ook nog een belasting. Het zijn eerder de lokale corrupte leiders die geld achterover drukken, zoals ook in dit geval. Het enige verwijt dat het westen wat mij betreft gemaakt kan worden, is dat er veel te snel gekoloniseerd is. In plaats van de macht bij het volk te leggen, kwam die terecht bij lokaal geboefte.
@lincoln: Zoals lincoln aangeeft is niet elk land arm, alleen is het de corruptie die daar regeert i.p.v. de dictator
Moet meteen denken aan de film The Dictator ??.
Zeg Pap; hoe hoog leg jij de lat?
Zo zie je maar weer, van een hele grote automobiele speler, naar al je supercars op een trailer.
Je zou maar net aan het shoppen zijn met 4 miljoen in het achterhoofd.
@fmgarcia: dan moet je wel een heel groot hoofd hebben.
Heerlijk hoe mensen gelijk aan giro 555 en noodfondsen denken, want Afrika, dus zullen wel onze belastingcentjes zijn… Lekker roepen in plaats van je even in de feiten te verdiepen.
@c6_r: goed onderbouwd hoor, goed tegenargument!
@c6_r:
goed onder bouwen.

Vanaf de jaren negentig is Obiang erin geslaagd om buitenlandse investeerders aan te trekken. De grote olievoorraden worden thans geëxploiteerd. De opbrengsten komen echter vooral ten goede aan de president, die een luxe-leven leidt.

met andere worden: hij is een oliebaron.

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Teodoro_Obiang_Nguema_Mbasogo
@c6_r:

Staan toch snel 3000 waterputten op die trailer ..
Voor iedereen die braaf betaald aan Afrika, dit gebeurd er dus mee…..
@dutchdriftking: Helemaal juist, daarom doneer ik geen enkele cent aan collectes en andere flauwekul, het geld komt niet waar het nodig is.
@dutchdriftking: Ik betaal liever 0,7% van ons BNP aan ontwikkelingshulp dan niet. Nu niet gaan zeggen “dat we het geld niet kunnen missen”. Dat kunnen we wel. Zoals elk beschaaft land dat hoort te doen. Doe je dat niet dan zak je moreel gezien gewoon door het ijs.

Voor mensen die bang zijn voor vluchtelingen: Dames: De beste investering is ontwikkelingshulp om de vluchtelingenstroom in te dammen.
@pomoek:

Idd ..
wij zijn moreel verheven ..
Wij zijn de beschaafden ..
Wij zijn tenslotte de übermenschen ..
@lincoln: Tuurlijk. Mensen helpen is jezelf übermensch voelen. Stukje logisch redeneren als een schaap. Ik probeer altijd voor mijzelf na te denken en niet te roepen wat papa altijd uit blaatte.
@pomoek:

Nope .. 0,7% heb jij niet zelfs verzonnen .. buiten het feit dat je gedwongen wordt daar aan mee te doen .. en jij je als een schaapje bang laat maken door vluchtelingen ..
@lincoln: Baaaah!!!!! Niet stiekem mijn vergelijking voor jezelf gebruiken. En ik ben niet bang voor vluchtelingen, kom maar op…
@pomoek:

Opdat jij je er bewust van mag zijn dat je willens en wetens financier bent van vieze handel ..
@lincoln: Het is niet anders…
@pomoek: als ik geld zou willen steken in arme afrikanen, ga ik daar hoogstpersoonlijk heen met mijn centen, en zelf toezien hoe er putten van worden gegraven

dat kan ik natuurlijk betalen omdat het uurloon daar natuurlijk niks is.

maar goed, ik ga iig geen 3 pleuro overmaken naar een vage reclame met wat beelden uit 1990 van arme kinderen, waarbij er niet eens wordt uitgelegd hoe en wat er precies gedaan gaat worden en door wie en met wie en zelfs in welk land… En mij dan achteraf zeer goed voelen want ik heb mijn schuldgevoel afgekocht (zoals zo’n beetje 99% die overmaakt aan dergelijke “doelen”)
@lekkaah: Je wil geen geld geven. Maar je wil ook niet naar Afrika toe om mensen te helpen. Je wil dus niks. Dan zou ik zeggen: Ik wil niks. Scheelt een hoop getiep.
@pomoek: realiteit is hard, maar het enige wat goede doelen doen is ‘jou’ een schuldgevoel aanpraten, zodat je gaat betalen om dat af te kopen, hebben ze goed vd overheid afgekeken
@lekkaah: O werkelijk? Heb je wel eens van Polio gehoord? Is zo goed als verdwenen. Onder andere door ontwikkelingshulp. Nog niet helemaal helaas. Nog een laatste aanzet en we zijn er van af. Dat is niet gelukt als mensen zouden zeggen: “realiteit is hard, maar het enige wat goede doelen doen is ‘jou’ een schuldgevoel aanpraten, zodat je gaat betalen om dat af te kopen”.
@pomoek: ik vrees dat je tot een uitstervend ras behoort pomoek; een beschaafd mens….
@mopar:
‘Naïef’ is een toepasselijker term. In ieder geval in het geval van Equatoriaal Guinee. En hij is kennelijk niet de enige.
@amghans: Ik heb er gewoond, kan dus uit ervaring vertellen dat ik alles behalve naïef ben. Buiten dat had ik het in z’n algemeen en niet uitdrukkelijk over dit deel van Afrika.
@pomoek:
Tenzij je tegelijkertijd eisen (ja, eisen) stelt aan de aanwending van die 0.7 procent, ben je alleen bezig om je schuldgevoel af te kopen. Zeg maar, een 20e/21e variant op de middeleeuwse aflaat. Een tikkie armoedig (pun intended), als je ’t mij vraagt….
@pomoek: jij betaalt liever? Het is niet jou geld, het is ons geld. Daarbij is ontwikkelingshulp 9 van de 10 keer weggegooid geld. Tuurlijk kunnen we dat geld missen, maar dat betekent niet dat het over de balk gegooid moet worden.
@lekbak: Klopt. Het is niet mijn geld. Het is ons geld. En we mogen met z’n allen besluiten wat ermee gebeurd. Dus ik heb daar wel een stem in. En ja, ze gooien het over de balk. Sterker nog: Ze lachen ons uit. Zoals kinderen dat bij hun ouders doen. Die kosten ook klauwen vol met geld. En lachen je uit. Dat is de prijs die je betaald als vader.
@pomoek: @Lincoln slaat de spijker op zijn kop met z’n ubermensch. Jezus man, wat denk je wel niet met je “vader”.
@lekbak: zoals ik ook al tegen Lincoln zei: als volwassene Help je anderen. Als je daar niet toe in staat bent blijf je een zelfingenomen kind. Is dat genuanceerd genoeg voor je?
@pomoek:

Goedzo ..
Vader aller zwartjes ..
Ga jij Bokito maar helpen zijn auto collectie terug te kopen ..

Kan je straks weer verontwaardigd zijn waarom koeningsegg auto’s verkoopt aan ja kinderen ..
@lincoln: Bokito is een aap. Weet niet wat ie te maken heeft met Afrika, hij woont in Rotterdam. En hij kan veel maar auto rijden, dat geloof ik niet. Vader aller zwartjes? Je moet maar durven. Maar ja, typen is natuurlijk makkelijk, dan durft iedereen dat. Ik ben niet verontwaardigd over Koenigsegg. Dan begrijp je me niet. Wat jammer. Ik dacht dat ik duidelijk was. Geniet van de muziek! https://www.youtube.com/watch?v=sCNrK-n68CM
@pomoek:

Ja hoor übermensch ..
Hoop dat je heel trots bent op je staats afgedwongen 0,7% bijdrage aan koeningsegg ..
@lincoln: Nee, maakt mij niet zoveel uit. Maar ja, het is tenslotte niet alleen mijn geld? Of niet Lincoln?
@pomoek: jep. Ubermensch.
@lekbak: Euh, want? On topic graag. Anders mag jij ook genieten: https://www.youtube.com/watch?v=sCNrK-n68CM
@pomoek: want? Omdat jij Afrikanen ziet als zielige kindertjes waar je op hoort te passen zoals een vader op zijn kroost. Omdat je mensen zelfingenomen noemt als ze Afrikanen liever in hun waarde laten tijdens het helpen.

En nee, ik heb je link niet aangeklikt en ga dat ook niet doen.
@lekbak: Maar even over wat jij zegt dat ik zou vinden: Dat vind ik niet en dat heb ik ook niet gezegd.
Je hebt het dus niet goed gelezen of begrepen. Nou daar komt die dan nog een keer speciaal voor jou:
Ik heb nooit gezegd dat Afrikanen zielig zijn en dat ik op ze moet passen.
Mensen in hun waarde laten is prima. Dat is iets anders als mensen aan hun lot over laten.

Een volwassen man of vrouw is bereid anderen te helpen als hij daar ook maar een klein beetje toe in staat is. Als je, als volwassene, vindt dat je alleen maar voor jezelf hoeft te zorgen, dan ben je wat mij betreft een zelfingenomen kind.

Jammer dat je niet op het linkje klikt, het is wel een aardig deuntje.
@pomoek:

Hoeveel % van je inkomen besteed jij aan onbaatzuchtige doelen ??
Hoeveel uur per week doe jij vrijwillergerswerk ??
@lincoln: Ah, de argumenten zijn op, we gaan het op de man spelen! Want ontwikkelingshulp heeft geen zin omdat Pomoek te weinig aan vrijwilligerswerk doet! Haha, goede poging! Houd het een beetje on topic. Iets met auto’s.
@pomoek:

Geen klote dus ..
Nou ga dan maar lekker het zelfvoldane blanke übermenschje uithangen bij de rest van het schaapjesvolk ..
@lincoln: Haha, goed beargumenteerd! Jij kan er wat van. Ik dacht eerst even. Übermensch. Dat iemand dat durft te zeggen. Begrijp nu dat je het als compliment gebruikt. Alleen jammer dat je mijn schaapreferentie gebruikt. Dat is een beetje jatten. Baaah!!!!
@pomoek: ik help niet iemand aan de andere kant van de wereld, ik help mijn naasten. In de letterlijke vorm.

Maar jij hebt dus niet het vergelijk van een vader en zijn kinderen gemaakt? Aha…
@lekbak: Oh, pardon, had ik het tegen u? Ok, ik dacht dat ik het tegen Lincoln had maar goed. Jij helpt je naasten? Ja vast. Maar al ben je moeder Theresa. Dat maakt niet uit. Deze discussie gaat niet over jou. Of over mij. We hadden het over Afrika. En of we landen in Afrika moeten steunen. Ik zeg ja. Is het altijd zinvol? Nee. Gaat er een hoop geld verloren aan corruptie? Ja. Zijn dit argumenten om niets te doen? Nee. Natuurlijk niet. Als iemand zijn schouders ophaalt bij de problemen in Afrika, weg loopt en zegt “er is toch niets aan te doen” Dan vind ik die persoon een egocentrisch kind.

Ik ga hier graag mee door. Maar het verzoek aan jou en aan Lincoln: Inhoudelijk argumenteren aub. Bij voorbaat dank.
Deze hele discussie is zinloos.
En het meest verschrikkelijke is dat de Prins nu met de metro moet, als een eenvoudig schoenlapper.
Ik mag dan ook vurig hopen dat Sylvana Simons zich over hem zal ontfermen en dat de DENK???? “partij ” dit smartelijke voorval zal aangrijpen om een algeheel verbod op Prinsen aan te vragen.
Immers nu er een Prins uit een Afrikaans land zo wordt vernederd dat hij van corruptie wordt beschuldigd en zijn speelgoedjes is kwijtgeraakt ( ik durf zijn huidskleur niet te benoemen uit angst als niet politiek correct te worden versleten) zullen de bollebozen van DENK dit voorval -hopelijk- aangrijpen om het fenomeen Prins uit onze samenleving te bannen als uiterste vorm van discriminatie !
Want waarom mocht Prins Bernhard dit wel hebben ?
Of Prins Reinier van Monaco ?
Of Prins Charles ?
Je suis Prins !
Het vervelende aan die veiling de vorige keer was dat niets de beste man tegenhield om zijn collectie weer terug te kopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).