Agent die arrestant liet meerennen moet op de blaren zitten

Auteur: , 124 Reacties

Want dat kan natuurlijk niet, anno 2015.

 renn0n

Waar je vroeger nog een pats om de oren kreeg van oom agent, is dat tegenwoordig bijna ondenkbaar. Bij bijna iedere escalatie of optreden van dienders worden die verrekte smartphones gepakt, om de boel vervolgens vast te leggen. Dit uit zich dan weer in eeuwige discussies op het internet.

Zo is een motoragent weer de dupe van onze rijke filmgeneratie. Afgelopen zomer werd een 13-jarige jongen geboeit en rennend meegenomen met de motor, omdat hij een valse identiteit opgaf. Onder leiding van deskundig commentaar werd dit gefilmd en online gepost. De reden dat de agent voor deze maatregel koos, is omdat het bureau slechts 100 meter verderop was. Onzin om hiervoor een politiebusje op te roepen dus.

Uiteindelijk zal de puber er beter vanaf gekomen zijn, want de motoragent is bestraft in het kader van plichtsverzuim. Wat voor consequenties dit heeft voor de diender is niet bekend, de politie wil niet zeggen wat voor straf er is opgelegd.124 reacties

100m… waarom niet aan het handje meenemen?
@Mika_Hakkinen: dan laat hij z’n motor onbewaakt achter.
@knipperlichtje: alsof die niet op slot kan?
@Junior540: dat biedt nog geen bescherming tegen vandalisme. In buurten waar jongeren valse identiteiten opgeven zou ik niets onbeheerd achterlaten.
@knipperlichtje: Zouden ze echt een politiemotor jatten, die zal toch wel gps hebben enz.?
@Mika_Hakkinen: het gemiddeld hersenloos bontkraagje snapt dat niet en molt je motor.
@Mika_Hakkinen: ipv jatten, vandaliseren dan…
Jammer, vond het wel een aardige actie. Beetje hard optreden mag af en toe best, en het was maar voor 100 meter. En je staat online voor lul. Helemaal prima toch?
@gtwillem: Nee precies, snap dat het natuurlijk geen routine moet worden, maar dit mag men wel door de vingers zien.
@granlusso: men wil niet zeggen welke straf is opgelegd. Moet met een wobje wel te achterhalen zijn maar als een gezond denkend mens kan ik me niet voorstellen dat de straf hoger is dan een keer de afdeling trakteren en een dag met blote voeten naar bed.
@gtwillem: Amen, geef de agent een bonus!
@gtwillem: dit was vanaf Passage in Almere en het politiebureau zit op de Baljuwstraat. Google maps zegt dat het lopend 900 meter is (door de stad heen) en in het extreme 1,3 kilometer over de weg. Is toch wel iets meer dan 100 meter. Als ik dat zou moeten hardlopen zou ik ’t niet redden, maar ik ben ook reaguurder..
@gtwillem:Totdat jou het overkomt. Dan piep je wel anders. Mensonterend en respectloos gedrag dit.
@centric:

Wat is dat dan ??
Dat “respect” ..
@lincoln: Schaf een woordenboek aan en zoek het op.
@lincoln: dat is een moraliserend woord waarmee je iedereen de les kan lezen
@centric: gewoon je echte naam geven en je gedragen, zoniet dan ook niet gaan piepen over eer en respect.
@centric: ik zou geen valse naam opgeven en me rijbewijs laten zien. Geen probleem dan en dat is precies de fout van bontkraag. Hij is zelf de zwerende vinger in dit verhaal.
@centric: Je hebt gelijk. Overkomt mij elke keer weer: vals identiteitsbewijs overleggen aan heer juut.
Maar goed, meestal kom ik niet zo ver. Mijn neef vertelde mij altijd dat het ultieme sein van respect tegenover een wout is om hem in het gezicht te spugen. Ik denk dat het wat met de buurt te maken heeft, want in mijn buurt werkt t nooit.
@centric: En brengen doen waarom de politie naar je ID vraagt en dan valse gegevens opgeven vind je wel correct en normaal?
Ik snap dat stok slagen niet mogen en zo hard rijden dat je over de grond sleept ook niet. Dus ik zie het probleem niet!
@centric: Mij zal dit niet overkomen, want ik heb altijd correcte identificatie bij mij.

Het is niet zo dat dit standaardprocedure moet worden, maar nu krijgt het te veel aandacht. Die agent had gewoon even op kantoor moeten komen, verzoeken om het niet meer te doen een een pilsje erop drinken.

Af en toe is een berisping goed. Ik ben zelf ook jong geweest, af en toe een correctie kan echt geen kwaad ;-).

Daarbij vond ik het oprecht een leuke en originele actie!
@gtwillem: Ga nou a.u.b. niet zo onnozel praten. Jij en ik weten best dat er uitschot onder zowel de bevolking als zeker ook bij de politie zit. Als politieagent hoor je je professioneel te gedragen en dat is dit niet. En jij bent nooit 13 jaar geweest en jij hebt je ook altijd braaf gedragen en haalde nooit streken uit? Als dit bij jouw zoontje was gebeurd dan had jij dit echt niet fijn gevonden. Hij had hem gewoon op fatsoenlijke manier moeten afvoeren bekeuren en klaar. Einde discussie.
@centric: Het is niet onnozel, het is gewoon zo. Af en toe een berisping kan echt geen kwaad. Zoals je zelf aangeeft: we zijn allemaal 13 geweest. En we hebben allemaal streken uitgehaald.

Als mijn zoontje van 13 kattekwaad heeft uitgehaald, en naar het bureau moet, hoop ik dat de agent een rondje om rijdt. Hij doet hem geen pijn, hij slaat hem niet. Hij staat alleen even voor schut. Helemaal goed. Voor het opgeven van valse identificatie mag een minimum staan van 500 meter. Ophef om niets, gewoon een goede actie.
Ik kies niet vaak de kant van de politie maar in dit geval heb ik toch sterk de neiging om te zeggen dat de jongen blij mag zijn dat het maar 100 meter was. Voor mijn part had hij 1000 meter mee mogen huppelen. De jeugd van tegenwoordig (zeg ik met mijn 20 jaar oud) is over het algemeen belachelijk respectloos richting alles en iedereen.
@ej20g:

Ik ben na dit bericht nog meer anti-politie ..

Stelletje imbecielen dat ze zo een klacht serieus nemen ..
@lincoln: Ik ben totaal niet anti politie maar je heb wel gelijk dat ze deze klacht in behandeling nemen…
@ej20g: het is tegenwoordig niet meer normaal wat kinderen van 9-12 a 13 allemaal tegen mensen die ouder zijn (volwassenen in het speciaal) durven te zeggen!

OT: best wel een geniale actie, hoewel het eigenlijk niet door de beugel kan 😂
@jobberns: kan heel goed door de beugel! Wat een betuttelde samenleving hebben we tegenwoordig, bah!
@retsok: wat we missen, is de boksbeugel. Als ik vroeger iets deed wat niet mocht, werd ik 2x vermanend toegesproken en bij de 3e x kreeg ik een knal op m’n hoofd. Dan dacht je er echt niet meer aan om het nog een 4e x te doen. Tegenwoordig moet je met die blagen in gesprek en als je klaar bent, lachen ze je keihard uit en doen het opnieuw. En als je ze dan toch aanpakt, heb je een klacht aan je broek hangen. BELACHELIJK!!!!!
Serieus?! Voor 100 meter rennen?!

Belachelijk
100 meter lopen !!

Heel erg traumatisch voor mensen die uitsluitend lopen voor geld ..
Hier kan ik mij dus aan kapot ergeren.
Hij kon toch gewoon achterop. En dan bekeuren dat hij geen helm op had.
@paulaner: lekker, met een zwaailicht of antenne in je reet. Politie motor heeft een speciaal eenpersoons zadel en ook geen stepjes voor je passagier.
Het rechtsysteem heeft de dienaars van de wet vaak bij hun kloten. Kan me enorm frustreren.
Mooi laten lopen ik zou nog een extra rondje rijden
Terecht dat deze agent wordt bestraft. Voor het opgeven van een valse identiteit hebben we het wetboek van strafrecht, niet het online voor lul staan door de keuze van deze agent. Als het echt 100 meter was had hij zelf dat stukje ook wel kunnen lopen.
@jessepinkman: precies ik sluit me volkomen aan bij jou. Je zou er toch ook vreemd van opkijken als een donkere politie meneertje een blanke jochie zou laten rennen.
@jessepinkman:

Inderdaad.

Jammer genoeg hebben we veeel te weinig wetboek van strafrecht voor vervelende puberende tyfus jong !

Waar ik er ook ooit eentje van was.

Maar in mijn tijd werd je gewoon vierkant geramd door zo’n agent of voelde je de zware vet lederen motorlaars aan je reet ! Zodat het zitten een dag of drie vier bijzonder pijnlijk was.

Alleen jankmuilden wij nooit over dat soort zaken, wij waren van don”t do the crime of wie zijn gat brandt !
En vertelde je het thuis, werd het ff dunnetjes over gedaan !

Vandaar dat ik vaak moet lachen als het woord “respect” wordt gebruikt en vooral door de figuren die dat doen !

En ja, ik ben ervan overtuigd dat een goed pak op je sodemieter, als je iets uitgevreten hebt absoluut geen kwaad kan.
Net als dienstplicht.
@desjonnies: Precies vroeger. Toen auto’s nog vierkante wielen hadden en een blokfluit even populair was als een smartphone nu. Dat we dat niet meer doen heet evolutie.
@pomoek: En toen je poep met de lange oe schreef :)
@pomoek:

Zoals vaker ben je weer verward, wat jij bedoelt heet degeneratie, evolutie is een proces dat honderd duizenden jaren duurt, degeneratie daarentegen gaat rete snel !
@desjonnies: evolutie betekend ontwikkeling maar maakt verder niet uit. Ik vind het gebruiken van geweld tekenend voor degeneratief gedrag en iets oplossen zonder geweld vind ik progressief.

En ja, de agent paste geweld toe.
@pomoek: dat jij dit geweld noemt zegt al genoeg over jou.
@norge: Nu ja, dank je wel eigenlijk.
@pomoek: dat menneke is inderdaad echt een voorbeeld van evolutie wil je zeggen?????
@desjonnies: het probleem dat jij hebt is dat je ervan uit gaat dat de (import) jeugd opgevoed wordt. Jeugd wordt tegenwoordig door youtube, de straat en hollywood opgevoed, want het is 2015. De ouders zijn druk aan het werk, of druk in de ww/bijstand en hebben geen tijd voor de kinderen die er alleen maar zijn gekomen omdat ‘iedereen’ kinderen heeft.

Er wordt veel geblaat tijdens voetbal over ‘respect’ maar de meeste zibli weten niet eens hoe ze het moeten spellen. Ze kennen alleen nog maar de schuld-cultuur. en laat deze motoragent dat nu goed begrepen hebben. Helaas de korpsleiding niet dus.
@jessepinkman: Het was niet de keuze van de agent om de jongen voor lul te laten staan hè.. De enige keuze die de diender maakte was om de jongen mee te nemen naar het bureau, als dit knaapje gewoon eerlijk had gemeld wie hij was had hij nu niet voor lul gestaan :)
@silenro: buiten dat denk ik dat de agent dit niet deed om het sujet voor lul te laten staan. Hij heeft besloten dat dit praktisch was, wat ik helemaal met de beste man eens ben.
@silenro: Ben ik niet met je eens (en de korpsleiding blijkbaar ook niet). De agent wist of behoorde te weten dat wanneer hij zoiets in het openbaar doet, de jongen aan de digitale schandpaal kan worden genageld. Er was geen ophef gekomen als hij rustig met de jongen naar het bureau was gelopen. Ik ben het met de meerderheid eens die zegt dat de jeugd harder mag worden aangepakt, maar dan wel via ons rechtssysteem. Schandpalen zijn iets uit de middeleeuwen.
@jessepinkman:

Als je dit “hard aanpakken” noemt ben je gewoon een mietje .. Punt uit ..
@lincoln: helemaal eens!
@jessepinkman: wie deed er als eerste iets wat niet kon/mocht????? Dus………
@jessepinkman: dan zou die agent nog genaaid zijn omdat je die jeugd helemaal niet had mogen laten lopen, daar moet een busje voor komen voor die 100m… lopen, dat is barbaars..
@jessepinkman: waarom??
NL op z’n smalst. De agent koos de meest praktische oplossing, de overtreder mankeerde niets aan zijn beentjes (mist wel iets in zijn hoofd), dus ik zie het punt niet.
@roppp: ik zie het punt ook niet. Als een motoragent iemand vast neemt is daar een methode voor, de agent hoeft niet na te denken wat is de prektische manier. Hij doet gewoon wat hij altijd doet, hij contacteert zijn collega’s.. Dat een agent geen zin heeft om op collega’s te wachten en iemand mens onteerend en gevaarlijk door de straten achter zijn motor sleept is gewoon fout. Daar moet zo’n agent een reprimande voor krijgen. Een misschien zelfs wel worden teruggezet naar de paardenbrigade (de politie hierarchie is simpel: agent te voet, agent te fiets, agent te paard, agent te motor, agent in de auto met als allerhoogste vorm, agent achter het bureau in het politiebureau).
@mashell:

Ahum

Wat doen we dan met de hondenbrigade ?

En wat doen we dan met de recherche ?
@mashell: welk gedeelte aan deze actie is gevaarlijk en/of niet praktisch?
@mashell: hou toch op moraalridder!! Dat softe moet er af, de knuppel er even over was ook geen probleem geweest!! Bij sommige jeugd / buurten/ bevolkingsgroepen is respect ver te zoeken , en dan druk ik mij nog fatsoenlijk uit.
@mashell: jaaaaa goed idee! Laten we lekker al het denkvermogen van onze agenten wegnemen en alleen nog maar uit het boekje werken (uiteraard opsteld door iemand achter een bureau).
@mashell: idd.. met een zijden handschoentje behandelen.. niet piepen als hij elke avond op jouw oprit zit te blowen en 8x kk per uur roept en niemand die er wat aan mag doen.. Door, idd, beroepshuilies als jij.
Van de positie van filmen tot aan het politiebureau zijn het geen 100m, maar minimaal 750m MITS er door voetgangersgebied zou zijn gereden.

Video is opgenomen in de Kruierstraat vanaf de bushalte:
https://www.google.at/maps/@52.3699469,5.2154452,3a,75y,287.8h,69.13t/data=!3m6!1e1!3m4!1skTnVeBmQllQ1bRGE2x-bHg!2e0!7i13312!8i6656

Politiebureau is in de Baljuwstraat, route door voetgangersgebied:
https://www.google.at/maps/dir/52.3699695,5.2156024/Baljuwstraat,+Almere,+Netherlands/@52.3712315,5.2170405,18z/data=!4m14!4m13!1m5!3m4!1m2!1d5.2191917!2d52.3716442!3s0x47c616e1a8575587:0xc89b535f8febc2f0!1m5!1m1!1s0x47c616e21092a689:0x58d310f9c004624b!2m2!1d5.222714!2d52.3730815!3e2

Dus diegene die dit geschreven heeft schrijft flauwekul, persvertegenwoordiger van de politie zeker??
@fapfap: en wat is het probleem, goed voor z’n conditie
straf is dat meneer agent morgenochtend aan de motor vast mee mag hollen naar zijn werk zou wel toepasselijk en meer dan redelijk zijn. Zwaardere straf zou onterecht zijn!
Punt is dat we in Nederland op deze manier niet met verdachten en criminelen omgaan. Dat is nu eenmaal het gevolg van een rechtstaat hebben. Dat betekend ook dat jij beschermd bent tegen dit soort grappen van de politie als je een keer een grote mond opzet omdat je het, volgens jou terecht, niet eens bent met een boete.
@pomoek: Klopt, zo gaan we niet met verdachten om in dit land. Maar we horen in dit land ook politieagenten met respect te behandelen. Als een agent vindt dat hij naar je identificatie moet vragen, dan geef je daar gehoor aan. Punt uit. Als je het er niet mee eens bent of het je onduidelijk is waarom hij dat vraagt, kun je dat op een nette manier vragen in plaats van een valse naam opgeven. Buiten het feit dat het opgeven van een valse naam strafbaar is, minacht je ook de politieagent in kwestie. Als de agent dan besluit hem een paar meter mee te laten hollen naast de motor, moet dat wat mij betreft gewoon kunnen. Jij wilt als verdachte netjes behandeld worden? Prima, maar voor wat hoort wat en dan hoor je de politie ook respectvol te behandelen.
@pomoek: nee het pamperen van onze draaideurcriminele jeugd is de optie!
Echt daar winnen we de oorlog mee, vaatdoeken met een grote bek. Ik zou zeggen, ouderwets aanpakken met de lange lat.
Oké veel mensen mensen die dit wel vinden kunnen menen, met een positieve inborst, dat deze jongen een lesje heeft geleerd en nooit meer een valse naam zal opgeven en zich in het vervolg verre van het criminele pad houdt. Maar stel dat jij dat nu was en deze, in mijn ogen puur sadistische actie van de agent, zou moeten ondergaan? Wat zou jij dan hebben geleerd? Wat hierboven staat of wellicht iets anders?

De jongen wordt in vele reacties crimineel, kutpuber oid genoemd. Dat zou hij kunnen zijn. Maar dat weet werkelijk niemand van de reaguurders hier Hij heeft een valse naam opgegeven, dat mag niet, maar wellicht is dit een eerste keer dat hij daadwerkelijk iets doet wat niet mag, en is hij door zijn vrienden daar toe aangezet. Je weet het gewoon niet.

Maar terug naar mijn vraag: Hoe zou jij over de politie denken als je zo door een agent werd vernederd: De politie als je beste kameraad, of agenten zijn sadistische eikels die je voor het minste geringste achter een motor binden en je door de straat laat rennen.

Wees eerlijk: De kans dat deze jongen het 2e denkt is zeker aanwezig. En stel dat hij een crimineeltje is: Zal dit hem nu de criminaliteit uit helpen of zijn beeld van een rechtvaardige maatschappij verder vervormen? Hetzelfde geldt natuurlijk als het geen crimineel is die een keer een fout heeft begaan.

De agent in kwestie had gewoon normaal met die jongen moeten omgaan. Ja het is vervelend om een busje te laten komen om de jongen naar het bureau te brengen maar dat had hij moeten doen. Hij had zich als een volwassen vent moeten gedragen en niet, ik zeg het weer, dit soort sadistische truukjes uithalen, om zijn eigen frustraties te botvieren (dat laatste is een aanname ;-))
@pomoek:

Geschokte en verontwaardigde luitjes hebben geen zelfspot ..
Dat staat gelijk aan gebrek aan intelligentie ..
@lincoln: Zou je je reactie nader kunnen verklaren? Ik kan jouw gedachtesprongen niet bijbenen.
@pomoek:

@lincoln is net als ik van mening dat jij een eerste klas eikel bent.

Ik reaguur ook liever niet op jouw comments, deze mag je in je zak steken en voor de toekomst zal ik proberen niet meer op je te reageren, ik kan jouw namelijk niet echt serieus nemen en dat zegt meer over jouw dan over mij dunkt me !
@desjonnies: Ik denk dat Linoln wel voor zichzelf kan spreken. Jouw comment zegt natuurlijk meer over jou dan over mij. Zodra je niet in staat bent om een discussie met argumenten te winnen ga je over op scheldpartijen. Wat jij verder over mij vindt interesseert me echt niet. Sterkte ermee.
@pomoek: ik snap je gedachtegang niet, wat is er sadistisch aan? Hij wordt meegenomen naar het bureau, op een onconventionele wijze, maar heeft geen schram o.i.d.
Bovendien ga jij in mijn ogen uit van kwade opzet door de agent. In mijn optiek dacht hij gewoon praktisch. En ik denk evenmin dat de agent denkt aan de opinie die een straatschoffie over de politie heeft.
Dan kun je beter een kopje thee met ze gaan drinken.
@remcott: Dat de jongen niet gewond is geraakt is een geluk bij een ongeluk. Iemand aan je motor binden en mee laten rennen kun je makkelijk opvatten als vernederend en degene die dat uitvoert is dan in mijn ogen een sadist.

Als de agent zoals jij zegt juist praktisch denkt is het bijna nog erger. Zo ken ik nog wel wat praktische oplossingen. Het gaat er nu juist om dat je als agent adequaat ingrijpt maar wel mensen in hun waarde laat dat deed deze agent niet, want hij dacht dat het wel praktisch was om de jongen aan zijn motor te binden en met hem mee te laten rennen.

En ja ik denk dat deze jongen door een busje laten ophalen en met hem een hartig woordje spreken op het bureau effectiever is. Dat vind ik niet alleen, zo’n beetje elke ovj die met jeugd en criminaliteit te maken heeft onderschrijft dat.
@pomoek: ofwel we zijn het eigenlijk alleen oneens in hoeverre het aan de motor meenemen van die jongen fout is.
Zoals gezegd denk ik niet dat de agent dit als vernederend heeft bedoeld. Maar hem dan direct van sadisme beschuldigen is evengoed tendentieus.
@pomoek: die agent reed idd 200km/u met dat kleine crimineeltje er achteraan bungelen.
De jeugd moet meer bewegen, is het weer niet goed. Ok volgende keer met handboeien om zijn voeten om een lantaarnpaal laten zitten tot de collega’s tijd hebben voor assistentie en dat mag van mij best een paar uurtjes duren.
@kobus1967: omdat ie een valse naam heeft opgegeven? Als iemand een rookworst steelt krijgt ie een hoofdschot?
@pomoek: nu loop je wel heel hard van stapel.
@kobus1967: eens, dan leren ze wel af om een valse naam op te geven.
Man man man…

Als dit al niet mag nadat zo’n schoffie een verkeerde naam opgeeft hoeveel respect denk je dat de 5-0 dan nog kan afwingen bij andere boefjes.
@jaapiyo: En waarom moest deze jongen zich identificeren? Had die agent daar een reden voor? De aanname dat dat zo is is net zo valide als de aanname dat dit niet zo is. Hoe dan ook, nee zo ga je dus niet met mensen om die een valse naam opgeven.
@pomoek:

Je zegt het zelf al een beetje ..

Die jongen had idd een reden om een valse naam op te geven ..
@pomoek: wel als die valse naam die je opgeeft Samir A. is.
@pomoek: de politie mag daarom vragen en dan moet je daar gehoor aan geven. Punt.
@pomoek: nope, die knal je af, staat leuk op de grafsteen ;)
Alleen nog een opmerking over zwarte piet en alle azijnpissers kunnen weer aan het werk.
@bennyyy:

De anti zwarte piet lobby heeft helemaal geen werk ..
Plichtsverzuim… mwoa da’s wel een wat vreemde beschuldiging. Benieuwd wat daar achter zit.

Op zich is er wel wat aan te merken op de actie van de agent, en dan bedoel ik niet dat die jongen moest lopen. Maar wat als die jongen zou zijn gevallen? Kans is groot dat de agent dan ook z’n evenwicht verliest met alle gevolgen van dien. En dan had die agent hier de ‘sukkel’ geweest.

En dat terwijl er tegenwoordig bij het minste of geringste meteen 5 politie-Tourans met loeiende sirene op een melding af gaan
@potver7: de jongen was geboeid aan de motor. Als hij was gevallen dan was een arm of beenbreuk mogelijk geweest. Bij 750 meter rennen, want daar hebben we het over, in een ongemakkelijke houding, op een snelheid die je zelf niet hebt kunnen kiezen is dat best mogelijk. Zo beschouwd heeft de agent gewoon bewust een risico genomen om de jongen eens een lesje te lezen. Dat kan gewoon niet op deze manier.
@pomoek:

Idd .. Zo ga je niet met hoogopgeleide om ..
@lincoln: was zeker ook in één van Vogelaars Prachtwijken
@pomoek:

Ik stel dan ook voor om bij deze de Politie compleet af te schaffen en zelf een wapen naar keuze aan te schaffen om eventuele geschillen letterlijk uit de wereld te helpen.

Soort van survival of the fittest a la Darwin !

Jij, en velen met jouw hoeven zich niet meer te ergeren aan de Politie en dat deze gezag heeft en geweld mag gebruiken, maar je mag zelf je boontjes doppen.
@desjonnies: Geweld is uiteraard het laatste middel dat de politie inzet.
@desjonnies: Je ziet het verkeerd, ik erger me niet aan de politie, ik erger me aan de ongenuanceerde opmerkingen in dit blog over dit voorval. Ik heb, in zijn algemeenheid, géén problemen met de politie, sterker nog, wel fijn dat er mensen op straat rond lopen die zich, in zijn algemeenheid, aan de wet houden in tegenstelling tot een groot aantal reageerders hier die de wet graag aan hun laars lappen om deze jongen ” een lesje te leren” terwijl ze totaal geen idee van de context hebben.
Ja zo verliest de Nederlandse politie nog meer aanzien. Ze hadden al zo weinig. De politie had nu daadkrachtig moeten reageren en moeten zeggen dat dat joch niet moet zeiken. Die 100 meter lopen is goed voor hem.
“De politie wil niet zeggen wat voor straf er is opgelegd” Nou, ik weet het wel… NIKS! Hij heeft op kantoor een lekkere taart gekregen en zijn collega’s hebben hartelijk zitten lachen! 😂
@VeniVidiVici:

En dat zouden de ouders van dat kind ook moeten doen ..
@lincoln: Tuurlijk niet die hebben net zo weinig respect voor een agent dan het kind zelf! Bij de Opvoeding zijn z’n ouders ‘Op’ vergeten…
Ik ben het meestal niet eens met oom skotoe. Dus nu ook niet!! hou wel rekening mee dit is een 13 jarige jonge en geen volwassen of jongeman.
Was het iemand van 18 ofzo had je mij niet horen klagen.
@blaze3027:

En waarom zou iemand die een valse naam opgeeft de waarheid spreken over zijn leeftijd dan ??
@lincoln: er staat toch duidelijk in het verhaal dat hij 13 is. Denk niet dat hij dit zelf heeft geplaast op autoblog
@blaze3027:

En jij was op je 13de nog te dom om te kunnen lopen ofzo ??
@lincoln: tis een kind die naast een motor moet hollen . Stel je voor dat hij valt. Kan van alles gebeuren in 100 m

Je hoeft niet slim te zijn om te kunnen lopen.

Bedoel jij loopt ook toch

@blaze3027:

Hoop wel dat je slim genoeg bent om te begrijpen dat deze gebeurtenis plaatsvond voordat de agent op autoblog kon lezen hoe oud hij was .. Maar dat je dat effe vergeten was ofzo ..
@lincoln: ik pakte net popcorn…
Slaat nergens op
Ik hoop dat de motoragent een keuze heeft kunnen maken tussen kruimelvlaai of rijstevlaai voor het hele bureau. Ontopic en serieus: kan me toch mateloos ergeren aan het bestraffen van dienders voor zulke onnozele dingen. Net als de eindeloze discussie over foutparkerende politiebusjes.
De politie is toch jou vriend . . . , zo laten ze het toch alvast uitschijnen als het om aanwervingen gaat, waar’k al heel mijn leven mijn bedenkingen bij heb . . . , en ondetussen zijn de regeringen in hun eigen wetgevingen aan’t verzuipen . . .
Zal ook wel zijn hond zo uit laten
Hij zal het wel verdient hebben.
Ik vind dat de politie best wat meer mag maken. Maar wel gepast. Om een jochie aan je motor vast te maken vind ik ook een beetje raar. Maar 1x vertellen aan ome agent dat dat niet meer mag zal voldoende zijn. Zeker na al de media aandacht.
Politie wil niet zeggen welke straf er is opgelegd….
Ingeval de man een geldboete moet voldoen: hij mag zich melden en ik ben bereid ‘m lachend te betalen.

Mensen die hier zo tegen ageren lopen over van een jankerig soort volkomen misplaatste über-politieke correctheid.

Mannen die een zwaarbelaste, onderbetaalde en weinig gerespecteerde taak hebben mogen af en toe best een short-cut nemen wat mij betreft. Zijn toevallig wèl de manen (en vrouwen) die ons eerstelijns tegen idioten als die in Parijs hebben huis gehouden beschermen.
Bovendien: we kennen de discussie die er (ongetwijfeld) aan vooraf is gegaan niet, die agent zal best in staat zijn tot een snel assessment mbt hoe snel te handelen en vervolgens te besluiten deze persoon op deze wijze mee te nemen. Dat is zijn vak.
Dat de jongen niet gewond is geraakt is een geluk bij een ongeluk. Iemand aan je motor binden en mee laten rennen kun je makkelijk opvatten als vernederend en degene die dat uitvoert is dan in mijn ogen een sadist.

Als de agent zoals jij zegt juist praktisch denkt is het bijna nog erger. Zo ken ik nog wel wat praktische oplossingen. Het gaat er nu juist om dat je als agent adequaat ingrijpt maar wel mensen in hun waarde laat dat deed deze agent niet, want hij dacht dat het wel praktisch was om de jongen aan zijn motor te binden en met hem mee te laten rennen.

En ja ik denk dat deze jongen door een busje laten ophalen en met hem een hartig woordje spreken op het bureau effectiever is. Dat vind ik niet alleen, zo’n beetje elke ovj die met jeugd en criminaliteit te maken heeft onderschrijft dat.
@pomoek: Met een koekje en een cola zeker? En daarna met de taxi thuisbrengen zeker?
Je wordt keihard uitgelachen door dit tuig, met de knuppel moeten ze krijgen…
@norge: Je weet helemaal niets van deze jongen behalve dat hij een valse naam heeft opgegeven. Hoe kun je dan zeggen dat hij met een knuppel moet krijgen? Dat is gewoon disproportioneel, net als de actie van deze agent.
Iedereen gelijk voor de wet, toch ?

Maakt niet uit of het kantoor 100m verderop stond, de combi laten komen!

Wat als de jongen zich struikelde en er iets ergs gebeurde ? Hoe ging de agent dan hiervoor opdraaien?

Niet te geloven. Ben je politieagent, speel dan volgens de regels !
@rechterssnel: Zou er een regel zijn die expliciet zegt dat de agent dit niet mag doen?
@norge: Ik zou god niet weten wat je reactie zou zijn mocht het je eigen vriend/familie/kind zijn!

We leven niet meer in ’60 maar in 2015, zou mij verbazen dat je zegt dat één van de best ontwikkelde landen in europa de mensenrechten scheldt.

Maar zoals de agent het hier doet, verbaast het mij niet, en zal hij gestraft worden.

Badge afnemen!
@rechterssnel: Iets met zachte heelmeesters maken stinkende wonden…
Natuurlijk,
laten we het crapuul nog maar wat meer pamperen.
ik zou nog harder gereden hebben.
Dit is gewoon terecht natuurlijk. Je dient je gewoon aan de regels te houden. Dat zeggen ze zelf ook als ze een boete voor je uitschrijven

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).