Agent rijdt dienstwagen total loss bij achtervolging

Auteur: , 34 Reacties

Tijdens politieachtervolgingen gaat het nog wel eens mis. Of: vies mis, zoals afgelopen nacht in Utrecht.

Politeauto vliegt uit de bocht - foto: thinlinebracelets

De dienstdoende agent in bovenstaande auto achtervolgde een drietal inbrekers in de Domstad toen hij om onbekende reden van de weg raakte en een boom kopte. Zoals je kunt zien was het voortzetten van de achtervolging niet echt meer een optie, maar gelukkig assisteerden de collega’s, wat uiteindelijk tot de aanhouding van het rapalje leidde (ze ‘verloren even verderop de macht over het stuur en botsten ook tegen een boom’, fail).

Met de inzittende agent gaat het naar verluidt naar omstandigheden goed, ergo: iedereen (ook PON) blij, behalve de belastingbetaler misschien. Maar waar gehakt wordt, vallen spaanders (of heel wat spaanders, in het geval van de NL politie). Dus niet mauwen.

Foto credits: @ThinLbracelets34 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kan gebeuren… De politieauto’s in de Domstad rijden rond de 30 a 40 duizend km per jaar! Fijn dat de boefjes zijn gepakt
@Stijnson: Ik reed vannacht ook door utrecht en ik kan mij goed voorstellen dat ze van de weg zijn geraakt, het was regenachtig en het wisselde heel erg tussen motregen en een flinke bui. Als je op een onbewaakt moment een stevige bui in rijd is het niet vreemd als je uit de bocht vliegt. Sterkte aan de agent(en).
Inzittende in orde? De bijrijder kopte ook een motorblokje lijkt zo…. Gelukkig niet dus.

Betaal graag belastingcenten als ze zo hun best doen die vieze pikkedieven te pakken!!
@Barryyy: Wat we op de sosjiaalmediaas konden vinden duidt op slechts 1 persoon in de auto.
@sir_smokalot: aha, dan heeft de afwezige agent (aangezien zij, dácht ik, altijd per 2 horen te rijden) toch geluk in deze situatie. Óf de agent die reed, rijdt normaal niet… Iets met stuurkwaliteiten en bomen.

Still respect for trying!
@barryyy: hoeft niet, is geen regel, wel gewenst.
@jipp: and so I learn every day. Thanks!
Da’s een goed begin van de ochtend.
Haha Smoke, ik herkende je meteen
Grote vraag is: als de agent niet in een Touran of een andere VW had gereden was ie dan ook uit de bocht gevlogen? Of was de profieldiepte van de banden al richting het minimum? Of reed hij gewoon te hard voor de omstandigheden? Op basis van de foto is het een beste klap geweest. Hoop dat de lichamelijke schade meevalt.
Het gaat nogal eens mis de laatste tijd. Tijd voor andere rijvaardigheidstrainingen, of moeten die ondergemotoriseerde, onderstuurde Tourans maar eens de deur uit?
via Android app
@borrelnoot: ik zou een gechipte 2.0 TDI niet langzaam willen noemen, en onderstuur moet ook, je wilt geen listig weggedrag als je bezig bent gespuis op te pakken. Maar voor die paar gevallen waarbij serieus vluchtmaterieel gebruikt wordt denk ik dat het tijd is voor de terugkeer van de 911 targa :)
utr1984 via Android app
Belastingbetaalopmerkingen zijn zoooo nujij.nl… Alsof je er ook maar iets van voelt in je portemonnee.
@utr1984:

Ik denk dat iedereen het voelt als er 75% van z’n opbrengsten worden afgenomen met als enige alternatief in een rape-cage te gaan zitten of je thuis achter te moeten laten.
@utr1984: BPM, wegenbelasting, houderschapsbelasting, brandstof accijns en dat alleen nog maar op de autobranche. Dus ja, daar voelt iedereen wat van!
@utr1984: Op nujij zitten alleen maar tokkies
@utr1984: Woon jij soms nog in de kelder van je moeder?
Bomen koppen is niet prettig. Pijn op je borst door de gordelspanner en klap in je gezicht van de airbag moet je niet onderschatten.
Ik dacht dat ze altijd zo’n “uitstekende rijvaardigheidstraining” moesten volgen waardoor ze een veel betere rijvaardigheid zouden hebben dan u en ik..?
@theracingelf:

Klopt, maar vervolgens worden ze in zo’n verrot onderstuurt hok als een touran gezet. En dan wel dit soort achtervolgingen moeten doen…
@theracingelf:
Dat ze veel betere rijvaardigheden hebben dan u en ik is een fabeltje waar ze zelf maar al te graag in willen geloven.
Dat ze hun eigen capaciteiten schromelijk overschatten bewijzen dit soort ongevallen dan wel weer….
Van mij hoeven de coppers in Nederland geen dikke Crysler 300c met bullbar en 20.000 extra lampen te hebben zoals in Amerika, maar een Touran, kom op zeg. Wat straalt dat nou aan autoriteit uit.
@piquet1986: autoriteit ontlenen ze aan hun functie, als handhaver, niet in hun auto, uniform of wapen. Hoewel ik ook wel eens grappen maak dat het carrierepad van een agent via te voet, ter fiets, paard, motorfiets naar de auto en uiteindelijk het bureau verloopt.
@mashell: Tuurlijk is hun functie het belangrijkste en niet de auto. Maar ik vind toch dat sinds politie in golfjes en de touran rondrijdt, er minder gezag vanaf straalt. Sorry maar t oogt lekker goedkoop. Wij hadden 10 jaar gelden hier de vectra sedan, die staalde nog een soort van “dont mess with me uit”http://i205.photobucket.com/albums/bb290/brandweeraalsmeer112/4-40.jpg
Chrysler, excusses
-s, sorry maandagmorgen
De boeven zijn gevangen, daar gaat het om. Liever wekelijks een auto kapot en criminelen vast dan dat ze nooit risico nemen. Zolang er maar niet te vaak agenten of burgers zwaar gewond raken.
Valt onder bedrijfsongeval denk ik
Maar gelukkig zijn de los lopende kippen gepakt (pikken alles wat los en vast zit)
-edit: nutteloze bijdrage-
Jammer dat er weer heel generaliserend op de politie wordt afgegeven terwijl deze agent kennelijk heel erg zijn best heeft gedaan om de inbrekers te pakken te krijgen op een tijdstip dat de meeste van ons nog lekker in het nest lagen. Een beetje waardering mag af en toe ook wel.

Gelukkig hebben de veiligheidssystemen in de auto hun werk gedaan en kan de agent het navertellen.
Ik betaal graag wat extra als ze betere wagens inzetten dan een Touran. In België rijden ze met oa A4’s
Ik begrijp niet dat een professional zoals een politieambtenaar een kopper maakt. Deze mensen zijn toch perfect ? Niet te geloven, er zal wel a la Boonen een serieuze olifant zijn overgelopen…
@scorer: Nee hoor. Die mensen zijn niet perfect. Dat is niemand!
Behalve jij natuurlijk.
Respect voor die agent!
Een touran van de politie die TL is, nou boehoe! Belangrijker is dat het tuig dat die bedrijfsbus die hoogstwaarschijnlijk van een hardwerkende ZZP-er is, nu gepakt is! Laat dat tuig is gewoon gaan werken voor hun spullen!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).