Alcraft geeft Brits autodesign een twist [Range Rover]

Auteur: , 21 Reacties

Het nieuwe Britse design- en engineeringbedrijf Alcraft Motor Company vindt dat de automerken van hun thuisland wel een update kunnen gebruiken, te beginnen bij Range Rover, Land Rover, Jaguar en Aston Martin.

In plaats van kijken naar de grote meesters bij de gevestigde automerken, gingen studenten aan de Royal College of Art in Londen mee met de trend van auto’s personaliseren. Zij klopten aan bij Alcraft, die hen maar al te graag wou sponsoren. Hun studieobject was de Range Rover, die verder werd ontwikkeld door Alcraft design consultant Matthew Humphries, voormalig hoofd design bij Morgan Cars.

Om de Range Rover het beste van Brits design mee te geven werden de lijnen vereenvoudigd en kreeg hij een meer tijdloos uiterlijk. Een gentleman cruiser die tegelijkertijd ook heel nuchter overkomt. Dit staat geheel in lijn met de filosofie van Alcraft, die de geschiedenis en Britse stijl wil blijven respecteren bij het pimpen van auto’s.

Volgens Alcraft is dit een gat in de markt. In een onderzoek gaf meer dan de helft van de reaguurders aan dat de Britse stijl, vakmanschap en geschiedenis zeer belangrijk vinden in de keuze van hun nieuwe auto, ook al reden de meesten in een niet-Brits merk.

De Range Rover is nog maar het eerste voorbeeld van wat ons te wachten staat uit de stallen van Alcraft. Momenteel wordt er gekeken of er een markt is voor pakketten voor de Range Rover in zowel de gewone uitvoering als de Sport en Evoque modellen, de Land Rover Discovery en Jaguar XF Sportbrake. Ze zijn er trouwens ook niet vies van om een Aston Martin van een nieuwe look te voorzien.21 reacties

Statige doos.
Best saai, ziet er juist heel onpersoonlijk uit.
Die velgen zijn lelijk (!)
@nieeekkk: idd…
@nieeekkk: ik vind ze meer thuishoren op een rolls ofzo
Achterkant kan er mee door, voorkant zeeeeer achterhaald.
Tjonge wat strak!

(Maar foeilelijk)
Fette wielen.
Lijkt wel op de “Range Rover” die in het spel GTA zit!
Wat een hok
Ik proef een vleugje jaren ’80.
@bouwt: inderdaad, ik heb het al eerder gezegd: “GTA is hét platform om je auto’s in te teasen!”
Ziet er niet uit! Met name de velgen
Een Bora front op een Range Rover.. Hmm..
@rikus: hahah inderdaad !
Laat ze dr direct maar weer mee stoppen..
Die achterlichten zijn toch veel te klein om alle wettelijk verplichte lampen plaats te geven?
Koplampen zijn regelrecht gejat van de RR Ghost.
Heel erg nice!
En voor degene die bijvoorbeeld de velgen lelijk vinden. Bedenk even wat voor designfilosofie achter het ontwerp zit(denk Bentley, Rolls etc.) . Misschien dat je het dan wel kan waarderen.
Het gaat niet goed met RCA London…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).