Autoblog video: hoe verkoop je je auto?

Auteur: , 38 Reacties

Een auto kopen is met één handtekening gedaan, maar zodra je weer toe bent aan iets anders kan het soms lastig zijn je auto weer te verkopen. We hebben wat praktische tips verzameld.

Klik!

Er zijn drie opties om je auto te verkopen, waarvan het inruilen op een andere auto wellicht de makkelijkste is. Soms levert dit een hele goede deal op, maar vaak kan je meer voor je auto krijgen als je deze zelf verkoopt via AutoScout24. In sommige gevallen wil je echter geen nieuwe auto en dan kan je ‘em ook aanbieden via de BCA Autoveiling.

Een foto zegt meer dan duizend woorden. En op internet lezen mensen niet;) Twee redenen om veel aandacht aan foto’s te besteden, in de video behandelen we daarom ook de belangrijkste tips om goede occasionfoto’s te maken.38 reacties

Gelukkig is foto’s maken niet zn probleem. denk alleen niet dat ik hele mooie foto’s kan maken van mijn Ibiza haha
Als ik geen nieuwe auto wil, kan ik hem verkopen via Autoscout.
Dus wat voegt de autoveiling nog toe dan?
gewoon op mp dumpen en zeggen dat hij van een oud vrouwtje is geweest werkt het beste
@nicktexel: marktplaats is behoorlijk duur
@gop1: Kost wel wat ja, Betaalde zelf 2 maanden geleden 150,- voor top advertentie 3 dagen. Was mijn golf 4 binnen 1 dag kwijt met 3000 views voor een hoofdprijs, terwijl de advertentie op autoscout 29 bezoekers had pas na 2 weken haha.
Dit is geen artikel, dit is een verkapte reclame voor 2 waardeloze partijen!
@jordiboerman Leg dat laatste eens uit als je wilt
@spike: Serieus, uit een artikel waarin 2 opties voor verkoop als enige optie worden genoemd maak jij niet op dat het om reclame gaat?
@jordiboerman Ik bedoel 2 waardeloze partijen. Slechte ervaring met beide? Riekt inderdaad wel erg naar reclame, dat wel.
@spike: Partijen die zich inlaten met dergelijke manieren van reclame maken vind ik knap waardeloos… Misschien distantiëren ze zich wel van dit bericht, misschien dat ik dan mijn mening herzie ;-)
@jordiboerman: Oppassen, straks is je reactie opeens een ”nutteloze bijdrage”….

Reclame? idd. Tips: vrij stom ”was je auto”, ”fotografeer elke hoek”. Snap niet dat iemand deze tips nodig heeft, en als ie toch zo dom is, vraag ik mij af hoe hij in eerste instantie aan een auto komt….
@NiNja: Dan kom je niet veel op autoverkoopsites of kijk je naar andere dingen dan ik wellicht ;-) . Ik ben op het moment aan het zoeken naar een vervanger voor de Adrie, maar wat staan er enorm veel slechte advertenties op internet. Foto’s gemaakt met de eerste cameraphone, foto’s met vingers er voor, van totaal andere auto’s, kenteken zwart gemaakt maar dan de foto’s van de achterplaat vergeten, rijden in een auto waarvan je het merk/type niet eens weet etc etc. Ook een mooie, auto is in uitmuntende staat, start echter niet op het moment….. Dealers of particulieren, beide even veel meuk. BMW’s met V6, 330d’s met 231kw (neeeeeeeee, pk. Blijft voor veel autobedrijven ook erg lastig…..) Geïmporteerde auto’s met NAP certificaat en ga zo maar door.
@E34M5Touring: ik zit veel op verkoopsites rond te neuzen, gewoon voor de lol. Maar één ding vind ik nog het slechtst van allemaal; advertenties met maar één foto? Dan vraag ik me echt af of je de auto nou wil verkopen of niet. Het zijn vaak nog autobedrijven ook!
@ej20g: Ja klopt, dat is ook wel een dingetje. Al gaat dat wel vooruit moet ik zeggen. Meeste hebben inmiddels wel meer dan 15 foto’s. Paar jaar geleden was 5 al heel wat. Lag ook aan de sites btw, toen ik nog bij een autobedrijf werkte kon je vaak ook niet meer dan 8-10 foto’s uploaden.
@spike: Het valt me de laatste tijd sowieso op dat er steeds meer gesponsorde artikelen op Autoblog verschijnen. Vroeger stonden dergelijke artikelen nog wel eens gemarkeerd als Advertorial, maar ook dat gebeurt steeds minder.

Op de ‘Over Ons’ pagina staat dat Autoblog onafhankelijk is, en dat ze zich niet “conformeren […] aan importeurs en advertentiebudgetten, maar aan de macht van pk’s en vermogen.” Ik snap dat de schoorsteen moet roken, maar dit wringt wel een beetje…
@potver7: “vroeger”.. zucht..
@parker: Staat toch logo autoscout op de foto? Ofwel advertorial, ofwel niet kijken…? Je bepaalt t zelf toch?
Indd , als ik zie soms wat voor fotos mensen maken , met rare filters, halve auto erop enz, denk ik soms dat ze hem niet een willen verkopen
Nigerianen die je benaderen vanuit uit schimmige internetcafé’s bieden vaak het meeste voor je tweedehandsje. Mocht je het geluk hebben via e-mail door zo’n type benaderd te worden in gebrekkig engels dan is mijn tip: meteen doen!! Vaak bieden ze nog meer dan de vraagprijs, gewoon omdat ze je aardig vinden en omdat ze bulken van het geld..
Lijkt inderdaad een gesponsorde video, maar dat maakt verder niet uit. Wel vind ik het jammer dat er niet wordt uitgelegd wat nou het voordeel is van het aanbieden via zo’n veilinghuis. Persoonlijk heb ik slechte ervaringen met het kopen via een veiling. Het ging toen niet over een auto, maar wat ik tegenkwam waren slechte objectbeschrijvingen en brutale medewerkers. Ik zou m’n auto dus niet zo snel via die weg verkopen.
Was je auto … Geweldige tip, ik snapte al niet dat ik hem niet verkocht kreeg. Maar dat gaat nu zeker lukken.
@schellekens006: misschien onderschat, maar als ik voor een auto kijk en ik zie op de foto’s een vieze auto dan ga ik de advertentie niet eens lezen. Blijkbaar snappen veel mensen het (nog) niet. Net als foto’s van een interieur dat vol ligt met papiertjes en modder
Als je deze aanbiedt aan zo een veilinghuis gaat er bij aankomst nog wel 25% van het bod af..dat zijn echt dieven…lekker zelf verkopen en neem er de tijd voor.
Reken erop dat je auto 3-6 maanden te koop staat..

Op zich foto tips wel handig maar meeste wist ik al wel. Beste is goede camera gebruiken en schoonmaken:-)
Ik heb bij BCA wel mijn vorige auto gekocht, maar er nog nooit een verkocht. Ik denk dat ik een mooie deal heb kunnen maken, toen. Later werd het weliswaar de auto met de meeste, duurste gebreken die ik ooit had, maar die zaken waren toen volgens mij niet te zien aan een keuring (40.000 later versleten versnellingsbak, bijvoorbeeld).
Ik kan me wel voorstellen dat ik mijn auto voor de veiling zou aanbieden, maar niet dat ik hem eerst aan BCA zou verkopen om hem daarna te laten veilen. Om het risico te dekken moet BCA daarvoor een veel te lage inkoopprijs betalen.
Met Autoscout heb ik minder goede ervaringen: Ik heb driemaal mijn auto via online advertenties verkocht, in alledrie de gevallen ook een advertentie op Autoscout gezet. En in totaal geen enkele reactie gekregen.
In praktijk blijkt het toch simpel: De grootste website vraagt geld voor een advertentie – en in alle drie de gevallen kwamen de reacties langs die website.
@mout: de enige reden waarom je je auto gratis op autoscout zet is zodat deze dan in gaspedaal terecht komt. Die site is wel echt goed zeg!!
@peterpan72: Tegenwoordig niet meer :(
een blog met reclame over autoscout! beetje jammer …
@arashrsf: eens!
Ik mis nog een heel belangrijke: zorg dat de spaken van de velgen voor en achter hetzelfde staan gepositioneerd (bijv met één spaak loodrecht op de weg), zeker bij grote velgen als van de Carrera uit dit filmpje. Het stoort me in dit filmpje dat hier geen rekening mee is gehouden.
Adverteren op marktplaats kost geld en op autoscout is het gratis alleen ben je via mp je auto zo kwijt en schiet autoscout totaal niet op…
Dit is overigens nieteens verkapte reclame…kan niet veel duidelijker. .alsof autoscout de enige occasionsite is….beetje jammer dit maar het zal wel nodig zijn om de autoblog site in de lucht te houden…
Ik vind het niet storend hoor, kun je wel doorheen kijken toch. Bovendien, autoscout heeft naar mijn mening de beste zoekmogelijkheden en de fijnste site/app. Ik gun ze wel wat meer bezoekers.
Inzoomen HEEEEEL belangrijk en dat meen ik! Geen foto’s met je deuren open, je hebt geen Lamborghini….. Gewoon neutraal en het belangrijkste: wees eerlijk.
Autoscout werkt in nederland helaas niet zo goed zoals in bijv duitsland. Mensen zijn teveel gehecht aan marktplaats en dit is dan ook de meest effectieve manier om je auto te verkopen .
Prima commercial, met zeer bruikbare fotografietips van Casper!! Eén vraag: waarom de auto niet in het gras zetten? Kan me er wel wat bij voorstellen, maar ben benieuwd wat de reden is.
Ik had mijn auto ook op Autoscout en Marktplaats gezet, maar helaas niet echt vele positieve reacties. Uiteindelijk heb ik mijn auto verkocht via een bemiddelingsbureau https://www.osw.nl. Ik had er weinig vertrouwen in, maar het viel me uiteindelijk erg mee.
@hdegroot: Dat is grappig ik heb het ook bij hun geprobeerd maar uiteindelijk toch via https://www.autovendi.nl verkocht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).