Autoblog Video: IAA Tuning 2013 (deel 7)

Auteur: , 20 Reacties

Op de IAA in Frankfurt stikt het van de tuners en de soms idiote creaties die ze meebrengen. Maar zit er nou ook spul tussen dat de hoofden van Wout & Cas op hol kan brengen?

Whut?

We stuurden ze de immense beursvloer van de IAA op om de tuningbolides van dit jaar in beeld te brengen. Dat ging van bescheiden A-Klasses via extreem vernaggelde Ferrari’s tot voertuigen met zes wielen. Ons presentatieduo C&A-shirt en Suitsupply-jasje zocht het voor jullie uit, nu te zien in de Frankfurt Tuning Special.20 reacties

jullie voelden je vast thuis tussen al die mensen die wisten waar ze het over hadden!
jammer dat jullie dit niet zo serieus namen.
gedwongenleaser
@thomcarspotter: dit filmpje helpt mij er tenminste weer aan herinneren wat het nut van dit type tuning is; puur vermaak!

Heerlijk gedaan heren, ook met die bijpassende muziek :)…
De Mercedes E63 AMG Brabus 850 6.0 biturbo één van de mooooooooooiste.
Leuk en soms heel lelijk. Btw, die camera man heeft soms echt wel moeite met de focus, irritant kijken is dat zeg!
Cognitieve dissonantie? Dure woorden zeg
epic: als je er dan in rijd (mc12) ben je niet heel erg teleurgesteld, klopt maar zeg het dan ook zoals als alleen de “heer” Clarkson het uit legt, het is geen Ferrari, je kan doen en laten wat je wil maar Ferrari is altijd next level en mclaren zeker niet
Trouwens wel bizar dat off all people juist Mansory het is gelukt om van die Mc12 nog iets spannends/leuks te maken
Leuk geschreven, en ik vergeef het jullie direct in die megadrukte, maar: ‘suitsuplly’ staat er vaud. ;)
fixed!
@casperh lachte dat vrouwtje aan het eind omdat de pin “niet genoeg saldo” weergaf? ;-)

Zelf ben ik helemaal verliefd op http://www.seriouswheels.com/1950-1959/1955-1963-Mercedes-Benz-190-SL-Side-1920×1440.htm met zon kleurstelling is ie echt wat mij betreft perfect
Leuk hoor dat Brabus maar die prijzen zeg…Daar zit wel heel veel marge op volgens mij, veel van wat ze doen kunnen tig anderen ook voor een paar grijpstuivers en de bodykits en velgen van ze vind ik nog lelijk ook (persoonlijke smaak ok…)

Alleen wat ze doen met interieurs vind ik wel toegevoegde waarde hebben. En dan heb ik het niet meteen over die S die op de beurs staat met al dat leder maar ik heb ook wel eens een CLS gezien met alcantara over het dashboard met wat gekleurde stiksels…dat zag er top uit. Maar gezien de prijzen die ze vragen voor simpele ‘plug en play’ ecu-tjes en oude tweedehands Mercedessen zal dat ook wel zwaar overprijsd zijn.

Ach ja…zolang Chinezen en arabieren het maar willen betalen…
@jaapiyo: Wat die marge betreft. Ik heb ooit in het Luikse (BE) het geluk gehad een bedrijf te bezoeken die carbon interieur onderdelen voor Brabus (maar ook AC Schnitzer en anderen) maakte. Toen bleek dat de marge die Brabus nam maar liefst 800% bedroeg! Ik spreek wel over enkele jaren terug (1999).
Ik vind dit toch wel het minste filmpje, prima dat je het belachelijk maakt, doe het dan ook goed en wees echt kritisch. Dit had echt beter gekund.
@mtber: ik zet wel meer het geluid uit bij het kijken naar deze ‘beursvideo’s’. Irritant volstaat hier niet als trefwoord voor het commentaar.!
Tja er komt maar één woord bij mij op na dit filmpje… wat zijn jullie zeikwijven zeg…

Als ‘autokenners’ alles lopen afzeiken..

Mag ik jullie eraan herinneren dat het tuningmilieu de visvijver is waar ALLE officiele merken in vissen om weer eens met wat nieuws te komen?
Eind jaren 90 werden de eerste Playstations ingebouwd door ‘tjoeners’. Daar liepen jullie toen waarschijnlijk ook al over te zeiken maar vandaag ben je in je nopjes als er een touchscreen op het dash staat en de kids naar de standaard ingebouwde schermpjes in de kopsteunen kunnen kijken en hun mond houden.

Dit zijn de concepts de de merken zelf niet op de markt willen brengen maar in een afgeronde/teruggeschroefde vorm, binnen enkele jaren wel op hun stands komen te staan. Beetje copy paste, mooi is dat.


Dus een tikje minder arrogant en veel minder hokjes denken (muziek) zou jullie niet misstaan.
Dat jullie ‘cas’ de volgende keer thuis laten. Die vent heeft helemaal niets toe te voegen en hij is een verschrikking om naar te kijken.
bij Brabus stonden echt wel pareltjes.

maar die motor van de e klasse hadden ze toch wel even in de G 6×6 kunnen lepelen!
En dan ook weer die herrie tussendoor. Maakt het compleet (prettig) gestoord.
*pomtiedom* .. [wacht al twee weken op de IAA 2013 Babe-edition-video, Wouter&friends]

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).