Autoblog video: IVA Driebergen op Autosalon Brussel

Branded content, 33 Reacties

Wil jij zien hoe een verkoper in opleiding binnen 30 seconden aan Wouter een BMW 6 Serie Cabrio weet te verkopen?

Wouter op bezoek bij de IVA in Brussel

Het Autosalon van Brussel is een echte verkoopbeurs die op dit moment plaats in de Belgische hoofdstad. Omdat dé management-opleiding van ons land, de IVA Driebergen, veel Belgische studenten trekt die op zoek zijn naar een goede auto-opleiding, is het niet meer dan logisch dat er in Brussel talloze Belgische IVA-studenten praktijkstages doen.

Wouter -koud geland op Schiphol na zijn avontuur in Detroit– trok zijn “witte broek en zijn mooie hemdje” aan en liet zich vousvoyeren op de stands in Brussel. Benieuwd hoe dat ging? Check de video HIER!33 reacties

Haha, mooi taalcontrast tussen Wouter en de Belgen, uitersten van de Nederlandse uitspraak.
Als je het filmpje mag geloven wordt je bij de IVA opgeleid tot autoverkoper…
@potver7: Gelukkig is dat niet (meer) zo! Het is een erg brede opleiding en tot autoverkoper wordt er zeker niet opgeleid!
*Beste KLEINE hoge school van Nederland.
@autoblogger: Even een rechtzetting: In België bestaat tegenwoordig een gelijkaardige opleiding aan hogeschool Vives in Kortrijk, nl. Automotive Management.

http://www.vives.be/119-automotive-management
@lovethecar:
Ik heb die richting gedaan en ben sinds vorig jaar 1 van de 7 eerst afgestudeerde van deze richting.
Trust me, het lijkt op niets op de richting die je bij IVA kan doen….
In de Vives, vroegere Katho, is het niveau van de opleiding gewoon een stuk lager dan dat van IVA…
Daarbij als je gaat solliciteren zullen ze zeker iemand van IVA nemen boven iemand van de Vives…
@Dimglor: Als je niveau wou dan had je de HTS moeten gaan doen…
@bottestudent: Wat is je ervaring met je IVA dat je het niveau niet goed lijkt te vinden? Zelf op de IVA gezeten, ben absoluut niet vrij van kritiek over de opleiding, maar het niveau van de HBO-opleiding is echt prima! Hoor dat het niveau op de HTS inderdaad ook goed is, maar vind het een beetje kortzichtig om een waarde oordeel over het niveau van de IVA te geven in vergelijking met de HTS, aangezien HTS en IVA appels en peren vergelijken is. Jammer dat je je tot zo’n waarde oordeel laat verlijden.
@gijsterbruggen: Moet je gelijk geven dat er tegenwoordig een hoop veranderd is. Verschillen zijn ook groter geworden. Maar wat ik zie is dat je op de IVA nog steeds stage moet lopen als autoverkoper, wat in mijn ogen niet HBO waardig is.

HTS is veel meer techniek en management (als je voor AM kiest).
@bottestudent: Volgens mij ben je niet goed op de hoogte ;-) De HBO opleiding is voor het overgrote deel management (bedrijf, financieel, rechten en kwaliteit) en marketing, verkoop is een erg klein, maar inderdaad belangrijk, deel van de opleiding. Het stage lopen is niet tijdens schooluren, maar op zaterdag en niet verplicht, alhoewel het wel wordt aangeraden. Heb dat zelf ook juist als leerzaam ervaren, geeft je een voorsprong en aansluiting in het bedrijfsleven en merk nu met solliciteren tijdens een universitaire opleiding dat die ervaring als zeer positief wordt ervaren. Waarmee ik niet wil zeggen dat iedereen dat vindt of zou moeten vinden, ik vind het juist mooi dat er alternatieven bestaan op autogebied bestaan in Nederland!

Zoals al eerder aangegeven ben ik niet geheel op de hoogte van de HTS, maar heb ik het idee dat de basis grondslag meer ligt bij de techniek, waar die bij de IVA de nadruk veel meer op commercie ligt. Zie de opleidingen niet als concurrenten van elkaar (misschien als je de AM kant kiest wat meer), maar veel meer aanvullend op elkaar met een gemeenschappelijke passie, auto’s.
@gijsterbruggen: Dan heb ik niks gezegd. :)

De AM richting toont aardig wat raakvlakken. Bedrijfskunde, financieel, marketing en tegenwoordig ook LEAN en QRM met daarnaast een shitload aan techniek.
@bottestudent: Goed om te horen, houdt de IVA hopelijk ook scherp ;-) Heb vaak erg leuke gesprekken met mensen die de HTS hebben gedaan, maar je merkt soms dat er een beetje spanning zit tussen de twee, haha! Het zou leuk zijn als ze eens naar samenwerking zouden kijken, denk dat ze iets voor elkaar kunnen betekenen.
@gijsterbruggen: Haha die spanning heerst inderdaad.
@Dimglor:
Dan hebben we elkaar net gemist, ik ben dit jaar gestart met die opleiding.
Heb je ondertussen al werk gevonden?
@lovethecar: Ik studeer nog verder nu..
Ik zit nu in Brussel aan de HUB, schakeljaar Handelswatenschappen.
Niet zo simpel..
Wanneer was dit, want ik ben afgelopen zaterdag ook op het Autosalon geweest!
Die woordvoerder maakt niet een bijzonder sociale indruk, hij kijkt Wouter bijna niet aan en lijkt meer bezig te zijn met nadenken wat ‘ie nou ook alweer ingestudeerd had aan antwoorden dan met het gesprek. En die verkoper komt ook niet bijzonder ”smooth” over, maarja, dat is ook wat lastiger met een camera erbij.
Zit nu in mijn 1e jaar scheikunde in Utrecht, ik wil later wel graag met auto’s werken. Bv duurzaamheid vd motor (door brandstof) of welke materialen er voor het chassis gebruikt worden. Iets met development en innovation dus, maar management lijkt mij ook erg interessant..

Wat denken jullie, zou dit kunnen? Denken jullie dat je met scheikunde een interessante baan in de auto-industie kan vinden? Voorbeelden/ideëen..?

Waarom ik dit vraag; ik wilde eerst naar de IVA (of business management aan UvA), heb toch maar iets technisch gekozen omdat de baankansen gewoon beter zijn..
@caterpie: Volgens mij is dat geen probleem, probeer misschien een keer in een minor stage te lopen bij een toeleverancier voor de autobranche (daar heeft NL er genoeg van). Ook heeft de TU/e een master automative technology (zie link), wellicht interessant?

http://www.tue.nl/studeren/tue-graduate-school/masteropleidingen/masteropleiding-automotive-technology/
@gijsterbruggen: Bedankt, heb ATech. master al eens bekeken. Helaas is deze master niet direct toelaatbaar met een Bsc Scheikunde/Chemie (WO en HBO), alleen met natuurkunde, werktuigbouwkunde etc.

Uit uw reactie van 15:22 haal ik dat u IVA heeft gedaan (en een master?), als dit het geval is zult u er wel verstand van hebben, denkt u dat een Bsc Scheikunde met eventuele master in bv. management een baan in het bedrijfsleven kan bieden? Misschien een voorbeeld? Bij voorbaat dank, helpt me echt;)
@caterpie: Noem me JE alsjeblieft, ik ben 24 ;-)

Mooi voorbeeld is de directeur van DSM (en commissaris van DNB), die heeft chemische biologie gestudeerd. Je studie is niet alleen leidend in de baan die je kunt krijgen, je universitaire denkniveau en je wil/motivatie zijn daarbij vaak net zo belangrijk denk ik.

Of een master in management een voordeel geeft weet ik niet precies, maar het zou best interessant kunnen zijn. Je bent daarmee behoorlijk uniek gok ik en als je het goed kunt motiveren waarom je dat hebt gedaan lijkt me dat best een voordeel. Je kunt een aantal bedrijven die jij interessant zou vinden om voor te werken eens aan kunnen schrijven en vragen hoe zij tegen jou situatie aankijken en of jij in hun profiel past. Verder kan je gedurende je carriere ook altijd nog bijscholen.
-edit: nutteloze bijdrage-
Wat een vreselijke propagandafilm voor het IVA. Zelf ook een jaar op gezeten, maar het ballengehalte en multimiljonairszoontjesgedrag hing me zo de keel uit.. Mijn ouders kunnen het ook goed doen, daar niet van, maar voelde me zo niet thuis op die school tussen dat soort mensen.
@krokant: Helaas! Zelf heb ik die ervaring totaal niet! Ik ben nu een derdejaars, en inderdaad er lopen een paar rond waarvan de vader geld heeft en die dit graag willen laten zien.
Gelukkig is dat maar een klein gedeelte, en betaald ongeveer 50% van de studenten de opleiding zelf! Ik vind het jammer dat z’n klein gedeelte het beeld voor de rest verpest!
gaan jullie ook nog een normaal verslag maken van het Brusselse autosalon?
Leuk promotiefilmpje. Heb me pas ingeschreven bij het IVA. Lijkt me echt een geweldige school.
@leonard: neem je je aardappel mee?
Balletjes.
@jaguarjunk: Kom een keer langs zou ik zeggen. Misschien dat je dan een goed beeld krijgt! Het is nog altijd een zeer goede opleiding!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).