Autojunk Foto Van De Maand – April 2015

Auteur: , 29 Reacties

Wat wisten jullie voor moois te schieten in de maand dat de Lente naar Nederland kwam en de AutoRAI terugkeerde? Dit waren de beste foto's van afgelopen maand!

Autojunk Foto Van De Maand - April 2015

Deze maand is Tymen (hartphotography) ons gastjurylid, nadat hij vorige maand wist te winnen. Ons aller Autoblogger zit ergens opgesloten in een kliniek zonder internet om zijn F5-vinger te laten genezen dus Wouter en ik zijn deze maand de enigen die naar de foto’s hebben gekeken. Er was weer genoeg om uit te kiezen, maar we zijn tot deze Top 3 gekomen.

Plaats 3: Nissan GT-R
Nissan GT-R
“Erg nette plaat. Ook de rook uit de uitlaten vind ik echt leuk gedaan, of het nou met photoshop gedaan is of niet, het is een leuk detail. Helaas vind ik de auto net iets te overbewerkt, het lijkt alsof die van een hoog resolutie racegame gehaald is en in deze foto is geplakt.” Persoonlijk vind ik de rook juist een beetje storend, maar zo heeft ieder z’n voorkeuren. De foto was mijn favoriet deze maand, maar helaas dachten Tymen en Wouter daar anders over. Vandaar een derde plaats deze maand voor Lenny98.

Plaats 2: Range Rover SVR
Range Rover SVR
Ook een bijzonder vette plaat is deze Range Rover Sport SVR die door Jeroen Hanselman op de site werd gezet. Voor Tymen was het zelfs de winnaar: “Erg mooie foto. Plaatje klopt gewoon. De witte auto heeft een mooi contrast met de donkere achtergrond. Daarnaast, alles is groots. Flinke auto, flinke boot, flinke hijskranen. Ook de belichting vind ik gaaf, met die grote loodsverlichting. Nummer 1 voor mij.” Dat snap ik wel, maar ik vind het persoonlijk storend dat het donkere dak wat wegvalt in de achtergrond. Wouter had hem überhaupt niet in de Top 3, dus Jeroen Hanselman is nét niet de winnaar deze maand.

Plaats 1: Alfa Romeo 1600 Sprint GT
Alfa Romeo 1600 Sprint GT
Dat is namelijk de enige foto die we alledrie in de Top 3 hadden staan geworden. Dit heerlijke sfeerplaatje van een Alfa Romeo 1600 Sprint GT die zich achter een heg probeert te verschuilen. Tymen: “Heel uniek. Zelf zou ik hier nooit opgekomen zijn en dat bedoel ik niet negatief. Het is een creatieve foto geworden, ook al zie je bijna geen auto. De bewerking klopt ook.”

Gefeliciteerd met het winnen van de Autojunk Foto Van De Maand, RIMLS. Volgende maand mag je meebeslissen over de winnaar en we gaan even kijken of we je foto bovenaan Autojunk kunnen krijgen zonder dat we Autoblogger hoeven lastig te vallen.29 reacties

Een mooie eerste plaats prachtige foto van die alfa! Prachtig
benieuwd of ik hier ook in dit lijstje kan komen met m’n nokia lumia…..
@henkhupelschoten: haha jij altijd :)
Ik vind dat hek op foto 1 wel erg storend. Verder zijn het topplaten. En het valt me iedere keer weer op hoeveel mooier die GT-R is zonder spoiler. Ik vind het op deze manier echt een strakke wagen. Die spoiler verpest het voor mij helemaal.
@berlinetta: Grappig ik vind de GT-R zonder spoiler raar niet compleet naar mijn gevoel. Die hoort erop vind ik.
@michaelcorleone: Ik vind het juist mooi als het ontwerp niet verstoord wordt door een vleugel. En als er zo nodig toch een vleugel op moet dan doe ook maar meteen een dikke zoals bij een GT3 RS. Die van de GT-R vind ik niks.
Dik verdiende eerste plaats hele gave foto
Heb ik zo mijn best gedaan met de F40 fotos haha.
@mitta86: had ik liever gezien dan dat hekwerk
Die GT-R is gruwelijk.
@gop1: Vond ik ook al
Voor mij was t de gt-r, wat een plaat!
Het was erg leuk om mee te beslissen!
Haha die Alfa wint omdat mensen zichzelf autoliefhebbers vinden. En dan wint oud en Alfa natuurlijk altijd, zelfs als er een vervelend hek voor staat.
@mikkeloentje: ik ben totaal geen liefhebber van (oude) Alfa’s, ik vind het gewoon een zeer geslaagde en creatieve foto!
@hartphotography: jij bent helemaal geen liefhebber van oud in zijn geheel ;)
terechte winnaar, mooi plaatje
Mooie plaatjes, persoonlijk vind ik 3 mooier als 2.
@dutchdriftking: mooier dan, sorry kon het niet laten..
@pieterpoes: haha, ik twijfelde nog….
Een keer eens met de nummer 1. De details van de Alfa zijn goed zichtbaar en het hek zit mooi gelijk in de foto, en valt niet extra veel op. Origineel!
Best wel lekker de GT-R in het geel alleen laat die achterspoiler zitten, want zo ziet het er raar uit.
Voor de rest ermee eens, mooie platen.
Vind foto van de eerste plaats niet mooi weer want je ziet niks van de auto :I
Ik ben gek van de nissan gtr, maar die Alfa <3!!!
Leuke en originele nummer 1!
En om even duidelijkheid te geven over de rook uit de uitlaten: Dat was origineel al zo, dus niet gefotoshopt ;)
@lenny98: Super, ben zelf niet zo van dingen weghalen en toevoegen ;)
Foto 1 is net echt terecht als je het mij vraagt
Range rover SVR voor mij. Alfa 2de plaats.
Nummer 1: welke Alfa? T is dat de logo er is, ik heb hem anders echt niet herkend. (Voordat iemand gaat ranten op mijn mening: Ik kan het niet beter, ik ben geen fotoexpert en ik heb geen foto v/d maand materiaal. <- Maar dat was nooit mijn bedoeling tijdens mijn spottings)

Nummer 2: zeker oke, de Range Rover in perspectief gezet. Leuk gevonden!

Nummer 3: leuke 'sideshot' met mooie scenery.

Ik zeg 2, 3, 1.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).