Belgische dieven brengen Audi terug door boze moeder

Auteur: , 38 Reacties

Ondertussen in België...

audi gejat, maar niet deze

Kristof Hermans uit Diepenbeek in België wist afgelopen zondag niet wat hij meemaakte. Toen hij de nacht daarvoor aan het stappen was in Hasselt moest hij helaas concluderen dat zijn witte Audi A3 gejat was. Dat gebeurt wel vaker met een Audi hoor ik je denken, maar de shock voor de eigenaar moet niet minder groot geweest zijn. Er is meteen aangifte gedaan en er is van alles op Facebook gezet, schrijft hln.be. Wat er die zondagmiddag daarna gebeurde slaat echter alles.

De twee dieven stonden namelijk gewoon voor de deur. Ze kwamen de auto even terugbrengen. De moeder van één van de zwakzinnigen had die ochtend een ‘vreemde’ auto op de oprit zien staan en kwam er achter dat zoonlief een auto gejat had. Applaus. Toen ze zoonlief dwong de auto terug te brengen deed hij dat natuurlijk gewoon netjes, samen met z’n compagnon.

De twee kansrijke figuren verklaarden een sleutel op de parkeerplaats gevonden te hebben en er vandoor te zijn gegaan in de Audi A3. Beetje vreemd, aangezien het slachtoffer de sleutel in z’n jas had zitten en deze afgegeven had bij de club waar hij naar binnen ging. De politie onderzoekt op dit moment in ieder geval de feiten. Wij zijn erg benieuwd naar die moeder van één van de dieven, dat moet toch een bijzondere vrouw met aardig wat overtuigingskracht zijn. Dat de dieven twee nogal simpele zielen zijn is natuurlijk ook een optie.

Foto: een andere A3 door @spotternoord op Autojunk.nl38 reacties

Fijn voor die eigenaar!
-edit: dit soort grapjes maak je maar ergens anders-
Mooi verhaal, en wat doe je dan? De jongens bedanken voor het netjes terug brengen, of sla je ze aan puinpoeder? Moeilijk…..
@dutchdriftking: Waarom niet beide?
@StijnB: Indd: Ah, hij is er weer! Bedankt voor t terugbrengen. *slaat m neer*
@dutchdriftking: kan je ze niet aangeven voor joyriding?
@dutchdriftking: Geweld lost niets op. Hij heeft z’n auto terug, de boefjes een taakstraf, klaar!
@baap: met gebroken handen kan je niks jatten..
Ik heb medelijden met zijn vader, was misschien papa’s plan.
S3.
@1lunatic: die op de foto wel iig.
Hulde voor de moeder, jammer dat ze er niet eerder wat normen en waarde ingestopt had. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan, sommige kinderen zijn gewoon te simpel.
Het is een mooie dag, we zetten onze positieve pet op. Een jongeman dwaalt van het rechte pad en wordt door zijn moeder het rechte pad weer opgejaagd. Dat is toch net een iets kansrijkere toekomst dan de jongen die zich daar niets van aantrekt. Hopelijk blijft hij in het vervolg met zijn tengels van andermans spullen af.
Kijk zo hoort dat opvoeden!
maar je bent ook vrij zwakzinnig als je sleutels/portemonnee/electronica in je jaszak laat en vervolgens je jas bij een garderobe van een club afgeeft
@arashrsf:

Ik weet niet hoe of wie of wat je bent, maar vertrouwen is nog altijd belangrijk.
Jouw dooddoener zal niemand meer in een bus, trein of vliegtuig doen stappen omdat je een halve tamme bent als je je leven in handen durft te geven van een piloot, laat staan een onderhoudsmonteur van een vliegtuig !

En het hoort zo te zijn dat mensen bij de garderobe betrouwbare mensen zijn en je met een gerust hart je spullen kunt achterlaten.
Dat is namelijk de hele kicksaus van een garderobe, niet dat je in je duffelcoat staat te hakken op de dansvloer !
@desjonnies: kicksaus met duffelcoat. Ik weet niet wat jij op hebt, maar ik lust het ook wel!
@desjonnies:

1. zover ik weet dragen de meeste mannen die op stap gaan hoogstwaarschijnlijk een broek met broekzakken. Ik ga er niet van uit dat ze in hun nakie onder hun duffelcoat de club bezoeken komen waardoor ze genoodzaakt zijn eigendom in de jaszak te plaatsen omdat je verder geen zakken heb waar je sleutels/electronica bij heb.

2. wakker worden je zit te dromen! nachtclubs zijn sowieso redelijk vaak niet zuivere koffie (dat weet ik vanwege mijn horeca-ervaring dus ik zeg dat niet zomaar) en in de wereld waar wij leven zijn er tegenwoordig genoeg plekken waar je er niet zomaar kan aannemen dat als jij je eigendom bij iemand anders in verantwoording laat, automatisch in vertrouwen kan nemen. Desalniettemin ben ik het met je eens dat als je eigendom bij een garderobe achter laat, dat je het met een gerust hart moet achter kunnen laten. Echter met een gezonde verstand en kennis van in wat voor wereld wij leven, moet je best onderscheid kunnen maken dat je bij een Holland Casino garderobe met megaveel camera’s en een streng personeelsbeleid, eigendom met een gerust hart kan achterlaten, en dat dit niet het geval is bij een louche (strip)club van een een of andere dimitri
Mooi bericht, maar wat altijd achterin mijn hoofd knaagt is de vraag waarom een Audi zo gemakkelijk is te stelen. Je verwacht toch een betere beveiliging van je prieeieum autootje.
@kwatkam: misschien moet de eigenaar volgende keer beter op zijn sleutels letten, als je hem laat rondslingeren in een discotheek is de kans groot dat er iemand ermee vandoor gaat natuurlijk.
@kwatkam: als dieven iets willen hebben, dan lukt ze dat wel. Of dat nou om fietsen, auto’s of bepaalde software gaat..
En dan maar hopen dat ze niet hard aan het knallen zijn geweest. Ik zou de auto verkopen en een andere kopen. De lol zou bij mij dan weg zijn….
Heb zoiets nooit gedaan…Stelen..Maar ik weet dat mijn moeder hetzelfde gedaan had…Plus een paar draaioren of zo..
@norge: “Norge, over de knie en wel nu!” :)
@norge:

Als jij met een Audi thuis zou komen krijgt je moeder (en je medebloggers) meteen een hartverzakking ..
Oke, dus de berijder van de A3 verliest z’n sleutel, maar liegt nu natuurlijk door te zeggen dat hij hem gewoon nog in zn zak had zitten. (ook dom, sleutel in je jas laten zitten..).

En dan zijn er twee (wrs zatte) jongens die de sleutel vinden en bedenken dat dat goedkoper is dan de taxi…

Met de billen bloot om terug te brengen is natuurlijk dan wel zo fair. Maar geeft ook aan dat het geen echte crimineeltjes zijn.

Flink taakstraffie lijkt me dan voldoende!
Flikker toch op ..

Geef die jongens een bakkie koffie en laat de politie er vervolgens buiten ..
Haha, ik zie het zo voor me. Boze moeke staat met de mattenkloppen naast zijn bed als ze de auto heeft gezien. Blijkbaar hadden de heren hun plannetje niet helemaal doorgedacht…
Ma Flodder zal wel achter Johnnie en Kees gezeten hebben. Zalig dit :)
Zullen die twee van leren! Om nooit gejatte waar thuis te zetten…
Erg goed van die moeder! Alleen een ding klopt niet hoe kwamen ze aan zijn adres als hij hem na een avond in een club kwijt was? Maar hopen dat ze hun leven beteren! En hulde voor die moeder!
@flik2punt0: via de facebookactie, de wagen werd immers gezocht, of door de navigatie naar ‘huis’ laten navigeren. Dit doen sommige criminelen om ook gelijk dankbaar gebruik te maken van de huissleutels.
@flik2punt0: je trekt het dashboardkastje open en kijkt op het inschrijvingsbewijs van de auto en geeft vervolgens dat adres in op de gps. zo simpel kan het gewoon zijn hoor
Misschien was de olie gewoon te duur voor hen?
Hulde voor de moeder!
Dat auto?
Simpele zielen in Begië ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).