Audi RS6 DTM gejat bij gewapende overval in Amsterdam [updated]

Auteur: , 78 Reacties

De ex-Audi RS6 DTM van Jon Olsson die tegenwoordig eigendom is van Auto Leitner, is vanavond buitgemaakt bij een gewapende overval in Amsterdam.

Audi RS6 DTM Auto Leitner gestolen tijdens gewapende overval

Desgevraagd laat de eigenaar van de auto aan Autoblog.nl het volgende weten: de voormalige auto van de Gumball-skiër was bij de Piet Hein tunnel in Amsterdam rond 23:15 bezig met filmopnames, toen twee gewapende mannen bij het Kriterion opdoken met een Volkswagen Transporter van naar schatting 3 á 4 jaar oud. Die auto brandde ter plekke uit. De eigenaar en de meerijdende cameraman werden onder bedreiging van vuurwapens gedwongen uit te stappen. De overvallers gingen er vervolgens met flinke vaart vandoor richting Zaandam, door de Zeeburgertunnel. Helaas voor de dieven hebben ze wel de auto, maar niet de sleutel: die had de eigenaar nog in zijn zak namelijk. De politie plaatste dit bericht op Twitter.

De eigenaar is geschrokken maar hij is vooral ook opgelucht dat hij en de andere mensen die bij het filmen betrokken waren (ze waren met zes mensen totaal) met de schrik zijn vrijgekomen. Als je de RS6 DTM ziet (of hoort?) rijden, neem dan direct contact op met de politie.

UPDATE 1: Foto’s van de ravage bij tankstation Kriterion check je HIERRRR

UPDATE 2: Daar waar we bang voor waren, is zojuist bevestigd: de Audi RS6 is uitgebrand teruggevonden :(

UPDATE 3: We hebben de tien meest bekeken spots van Jon Olssons voormalige familie-auto verzameld. Opdat we nooit vergeten.78 reacties

Zou jammer zijn als die straks ook ergens uitgebrand wordt teruggevonden…
@vroaaar: DTM edities zijn ideaal om iets te rammen.
@vroaaar: vind ik niet, man wat een kansloos lelijk hok, een origineel exemplaar is zoveel mooier.
@vroaaar: Ga daar maar wel van uit! Zodra ze stoppen en de motor uit zetten start dat ding niet meer. En dan is het hopla de fik erin (ben benieuwd of ze dat ook doen bij een benzinepomp)
@vroaaar: hoeveel pk had ‘ie? 1000? Ik zou goed de sloten langs de weg in de gaten houden als je ‘m wil vinden
@vroaaar: dat is ook gebeurt… De Rs6 is uitgebrand terug gevonden
allesbehalve anoniem deze… waarom zou je hem jatten
@bmwm4: zelfs in onderdelen verkopen is denk ik onmogelijk.

Lijkt mij de meest zinloze auto om te jatten, maar vrees dat de dieven ook niet gek zijn en dat ie voor een overval gebruikt gaat worden.

Gisteren ook al een F430 spider gejat in NL op klaarlichte dag bij een zebrapad
@audiworker: Volgens mij was dat zo fake als wat…
@audiworker: effe serieus , voor een overval ?? De bekendste RS6 inmiddels ter wereld dit lelijke hok.

Kan me niet anders voorstellen dat deze uit elkaar wordt getrokken voor de onderdelen , verder kun je er helemaal niets meer mee.
via Android app
@audiworker: hahaha ja dat was echt in scene gezet, zo overduidelijk te zien.
@bmwm4: zal wel op bestelling zijn geweest. Zal nu in een vrachtwagen onderweg naar Rusland zijn ofzo.
@bmwm4: Ik vind het ook oliedom.
@bmwm4: Motor swappen in een andere A6
Eens een keer wat anders.. Klerelijers! Sterkte
@fmgarcia: wat anders? Hmmm
@r32turbo: Zodra een Audi met 2 of meer dikke pijpen op autoblog voorbij komt, wordt deze in verband gebracht met gewapende overvallen. Is je vraag daarmee beantwoord?
Vraag me af of ze hier ook maar enig rendement uithalen. Lijkt me eerder een soort wraak actie..
Volgens mij is de boef een korte termijn denker…
@Reinbergen: boeven zijn meestal korte termijn denkers. Uiteindelijk loont de criminaliteit nooit. Op de korte termijn misschien wel ja, maar op de lange termijn haalt het je in.
@germancarsftw: De belastingdienst houd het anders al best een tijd uit.
@MrSkyline: hulde hahaha!
@MrSkyline: heb al een paar jaar geleden m’n abonnement op proberen te zeggen. Die afpersers zeiden dat ik tot na m’n dood moet blijven betalen!?
De dieven moeten wel een heel goed plan klaar hebben liggen, willen ze hiermee wegkomen. Deze auto is namelijk zo opvallend dat hij binnen een mum van tijd weer is gelokaliseerd als ze ermee blijven rijden. Dus tenzij ie direct in verschillende onderdelen de container naar het Oosten ingaat zijn de dieven waarschijnlijk de sjaak. De sleutel is waarschijnlijk niet zo’n probleem, het starten van een moderne auto is tegenwoordig kinderspel als je de juiste spullen hebt, waar ik wel vanuit ga als je het lef hebt een dergelijke actie te ondernemen.

Dit alles neemt niet weg dat het natuurlijk verschrikkelijk zuur is voor de mensen van AutoLeitner en de filmploeg. Of je de auto nou mooi vind of lelijk, uniek was/is ie zonder twijfel!
Heel vreemd dat deze auto gejat is. Dit is nu niet bepaald de meest onopvallende auto die je je kunt voorstellen.
Wisten ze dan goed dat ze daar aan t filmen waren. En welke idioot jat een auto die ontiegelijk veel lawaai maakt.
Wat een laffe mensen leven er toch onder ons.. Ga zelf werken voor je centen!
@daantje: helaas zien ze dit als werk. Ze verdienen tenslotte toch het geld ermee
Als ze de sleutel niet hebben neem ik aan dat hij nadat ie is uitgezet niet meer zo ver zal komen.. Zolang dit maar niet een getransporteerd-over-de-grens gevalletje wordt, want dat zou eeuwig zonde zijn!
Publiciteits-geintje..?
Als die gasten motor uitzetten krijgen ze hem niet meer van z’n plaats. En dat ding op een auto transporter valt nogal op.

En als tweedehands online te koop zetten wordt al helemaal moeilijk!
via Android app
@ukbob: wat wil je doen als deze volgende week te koop staat in Rusland? Politie doet niks.
Wat een idioten, hoe dom moet je zijn dat je een RS6 steelt die ECHT overal herkend wordt, en dan ook nog verwachten dat je er mee weg gaat komen, Jeez
The perfect get away car😂
mab via Android app
Watte fuckk
Bizar. Hopelijk wordt ie snel in goede staat teruggevonden.
@josxkrs: ja idd. Maar doen zonder die afschuwelijke bodykit. Hoop ik
@raym: zonder bodykit… Uberhaupt zonder body 😩
via iPhone app
Mijn (binnen)stad staat er weer mooi op begrijp ik zo.Begrijp me niet verkeerd, want die veel te veel in de media opgerakelde overdreven auto die in principe voor de sneeuw bedoeld was is/was natuurlijk een dartboefjes die een Oost-Europese bulls-eye willen slaan.
Ik wens de overvallers ontzettend veel succes met het ongezien verkopen van deze auto, dan wel in onderdelen, dan wel in zijn geheel.

Off topic : Dikke bmw!
Sorry ik krijg haar stem niet uit mijn hoofd..:D
De brandweer had de VW al geblust toen de politie arriveerde?

23:07 P1 Brand Wegvervoer (Auto) Shell Kriterion , IJburglaan 11 Amsterdam
Brandweer – Amsterdam-Amstelland
Noord-Holland – Amsterdam – 1095 – IJburglaan 11, Amsterdam

23:16 Prio: 1 Overval IJburglaan 1095KG Amsterdam
Politie – Amsterdam-Amstelland
Noord-Holland – Amsterdam – 1095 – IJburglaan, Amsterdam
Willen ze een “sleeper” gaan bouwen ofzo ?
Kun je bij Audi keyless entry bestellen dan? Ik dacht dat ze net elektrische ramen in het assortiment hadden.. Nu al keyless entry wow
Dit is niet de meest onopvallende auto om te jatten.
Jan Latout is op vrije voeten? Waarschijnlijk zien we hem in het ergste geval nooit meer terug
@henkhupelschoten: Ik denk dat dit monster nog prima met wat winst te verkopen is, dus als iemand z’n geld terug zou willen, hoeft ie alleen maar op marktplaats.
@Jochempie: Als je iets jat en daarna verkoopt heb je winst.
Welke combi gaat deze kunnen volgen? :’)
Het zou ook kunnen, dat een crimineel de auto zo mooi vind en deze laat jatten om hem in zijn collectie te zetten… Zoals dat ook wel eens met kunst gebeurt. Want ook overgespoten zal deze zo opgemerkt zijn.
Ik weet niet hoor.. Maar toen jullie auto voor de deur gejat werd zaten de sleutels er toch ook niet in.. Sleutels of geen sleutels is denk ik geen probleem voor deze jongens
@dampu020: Meestal breken ze toch je huis in om je sleutel te grijpen?
Zonder sleutel komen ze niet heel ver lijkt me, de Audi zou moeten stoppen of alarm moeten geven?
@bramg80: Nja, ik weet niet hoe keyless go precies werkt, maar is het niet zo dat als de motor eenmaal draait, je de sleutel niet meer nodig hebt? Of zit er werkelijk een sensor waarbij het alarm aan gaat als tijdens het rijden de sleutel te ver van de auto verwijderd wordt?
@Edge: bij BMW blijft de auto gewoon werken tot je hem weer uitzet. Er komt wel een waarschuwing dat de sleutel buiten bereik is. Verwacht ook zo’n systeem in de Audi want anders waren ze misschien 10-20 meter ver gekomen en dan waren ze wel even teruggekomen voor de sleutel..
@bramg80: Mijn vader heeft het ook op zijn auto zitten maar ik kan zonder sleutels gewoon wegrijden als de auto gestart is daarna starten lukt alleen niet meer dus je moet niet zorgen dat je hem uit laat vallen oid. Als ik terug rij als BOB zijnde kan mijn vader gewoon uitstappen en kan ik de auto dus een stukje verderop zonder de sleutels parkeren.
Of de domste criminelen ooit of betrekkelijk slim. Verzekeringsmaatschappij bellen en losgeld vragen? Altijd goedkoper dan uitkeren aan de eigenaar…
via iPhone app
Ik snap dat criminelen niet een zeer lange termijn visie hebben. Maar om nu een van de meeste gespotte auto’s van Nederland te stelen is op zijn minst heel erg opmerkelijk…

Verkopen ga je niet doen. En ‘in onderdelen’ verkopen wordt erg lastig: van wat ik begrepen heb is bijna alles aan de motor ‘bespoke’: je kan het niet zo maar even uitwisselen.

Dan nu een Top Tip: mocht je een ramkraak willen plegen, laat die RS4/6 voor het is en pak een A6 3.0 (BiTDI): in het verkeer net zo snel en nog minder opvallend. Plus dat je nog een paar honderd kilometers ver komt op een tank. (Of nog beter, een witte Ford Transit: je gaat meteen op in het verkeer).
Kan me niet voorstellen dat ze hem alleen voor het goud in de turbo’s hebben gejat.
Hier wordt de verzekering getilt. Mark my words. Oude bak. Duur zat. Maar inmiddels outdated. Spectaculair gestolen. Verzekering keert uit. En wie lacht t laatst?
@postzegel: Hoe stel je je dat voor bij deze wagen? Wie die auto ook in bezit heeft, of dat nou Auto Leitner is dat de verzekering tilt of gewoonweg een stel criminelen, het ding is onverkoopbaar en je kunt er ook niet mee over straat omdat het zowat de enige niet-anonieme Audi ter wereld is. Dus in het geval van deze auto kun je hem net zo goed gewoon legaal verkopen als je het geld hebt.
Wellicht dat de hele boel in scene gezet is als promotiestunt voor het een of ander? Het is immer s wel de ex van Jon Olsson, zowat de enige Audi in Nederland waarmee je niet anoniem over straat kan vanwege zijn extreme looks en absurd harde geluid. Verkopen in onderdelen? Lijkt me lastig, aangezien het een unieke auto is. Doorverkopen? Idem, tenzij er ergens een verzamelaar rondloopt met veel crimineel geld die het ook nog niet erg vind om die auto alleen maar binnen te laten staan.
@Edge: Een promotiestunt waarbij een Transporter uitfikt en politie en brandweer langs moet komen (zie P2000-melding bovenaan). Ik denk het niet v
Ach ja, das gewoon heeel dom. Ben benieuwd in hoeverre de overvallers hebben nagedacht. Als het al geen publiciteitsstunt is….
Men was aan het filmen… Zet dat filmpje dan ff online…
Sowieso nooit key-less entry/go als optie aanvinken in je optielijst.

Anyway: But why? *insert Ryan Reynolds*
@ghost: inderdaad! Dan hadden ze dus nu de sleutel gehad.
Zal vast naar een loods zijn gegaan om daar uit elkaar te halen.
Geen tracker? Wat is dat voor onzin.
Wel humor als die bij een volgende meeting gewoon aanwezig is met een Gucci petje!
Waarom doet me dit denken aan “gone in 60 seconds”
Had bij zo’n auto toch wel iets geïnvesteerd in een GPS Tracker. Of misschien verwacht dat ie nooit zou verdwijnen juist omdat ie zo uniek/herkenbaar is?
Grappig… ik had het onlangs met een maatje nog over de ‘wat te doen met 5 miljoen’ -vraag… Voor mij no-brainer: een RS6 voor de deur. Maar ja… je wilt ook niet gecarjacked worden met je gezinnetje aan boord, omdat de penose de wagen permanent wil lenen. Toen dacht ik nog: de enige RS6 die je kunt kopen zonder dat hij gejat zal worden is deze DTM-lookalike…

Niet dus. Sta paf.
Heeft de politie hem al op het oog, of op het oor? Dat ding hoor ik ’s nacht bleren in a’dam en woon zelf in nijmegen
Wat is dit nou weer voor onzin? En wat moeten ze er mee? Er is niet één onderdeel nog origineel? Levenslang geven als ze de daders vinden.
In Amsterdam gejat? Als de politie enige tegenwoordigheid van geest heeft…. (ik los ff een leespauze in zodat u van het krekelgeluid kunt genieten)… dan ga je meteen in de haven kijken. In no time wordt zo’n ding aan boord gehesen. Lijkt bijna een inside job. Zoals hierboven opgemerkt, zo’n dure auto en geen tracking device aan boord? Ik zou de financiele staat van de eigenaar maar eens onder de loep nemen.
Jezus man, Wat een nare ervaring voor Douwe en de crew!
Gelukkig hebben we de foto’s nog! 😀
Wat een nare boel zeg, ook voor de Alkmaarse eigenaar.. Hoop dat hij gevonden wordt maar ben er bang voor dat dat niet gaat gebeuren. Deze auto kun je in ieder geval niet rijdend verplaatsen vanwege alle aandacht die hij trekt…!?

Wat ik alleen niet snap….
1. Naar mijn weten mag je na bepaalde tijden toch niet meer op dealerplaten rijden?
2. Valt zo’n auto niet uit als er geen sleutels binnen een straal van x meter zijn?
De auto is uitgebrand terug gevonden bron: politie.nl/nieuws
İk denk dat ze vast wel aparaten hebben waarmee die weer gestart wordt zijn meestal voorbereiden mensen die criminelen😁

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).