Belgische spookrijder (20) spot met slachtoffer op Facebook

Auteur: , 36 Reacties

Je zou zeggen dat iedereen een geweten heeft, maar in het geval van Maxime Suetens gaan we daar serieus aan twijfelen. Deze spookrijder neemt het lot van zijn slachtoffers namelijk niet zo serieus.

Politie-sirene

De Belgische Suetens dronk op 23 november 2013 een drankje teveel, maar stapte toch in de auto. Hij reed de E313 in tegengestelde richting op en klapte na een paar honderd meter op tegenligger Serge De Ceulaer. Hij raakte zwaargewond en lag in coma, terwijl Suetens dezelfde avond al op Facebook pochte de crash te willen ‘verzuipe in discotheek Sky’.

Suetens werd veroordeeld tot 12 maanden cel (waarvan de helft voorwaardelijk) en kreeg een rijverbod van twee jaar. Toch postte hij onlangs een bericht waarin hij liet weten zijn rijbewijs weer terug te hebben. Dat klopt niet, zo schrijft Het Laatste Nieuws, al is dat niet wat nu voor opschudding zorgt. Zijn vrienden reageerden namelijk als volgt op de post. Let daarbij vooral op de stijlloze counter van Suetens.

Maxime 'Caproni' Suetens op Facebook

We kunnen ons daar behoorlijk over opwinden, omdat slachtoffer De Ceulaer aangeeft nooit excuses te hebben gekregen van Suetens. Hij kan voorlopig niet werken en loopt alleen met krukken, maar probeert zich niet te druk meer te maken over het voorval. “Een celstraf, een rijverbod. Ik weet niet goed wat ik ervan moet denken. Uiteindelijk moet ik me daar toch bij neerleggen.”36 reacties

Toch wel verdrietige nieuwtjes de laatste dagen. Die pool, zuiplap die zn rijbewijs terug heeft en nu dit.
@nvn1993: het signaal lijkt mij (helaas) duidelijk. Te lam om te lopen? Stap gewoon in de wagen. Straffen zijn om (mee) te lachen. (overigens was die Poolse chauffeur van de week niet dronken)
@stamp: nee die zuiplap is een ander voorval. Die reed 2 meiden dood.
@nvn1993: ja indd welke kant gaat dit in hemelsnaam op..
Zo gaat dat met kameraden onderling, dan maak je politiek incorrecte grapjes.
@ponnie: ja dat klopt, en dan doe je dat op een openbaar netwerk dat voor iedereen te zien is.
‘Ja maar die dader moet leven met het feit dattie…’ O nee.
Moet verschrikkelijk voor het slachtoffer om dit te lezen.

Levenslang rijbewijs afnemen is de enige juiste maatregel want dit kereltje heeft het duidelijk nog niet begrepen.
Flauw garpske moet kunnen toch? De sfeer kan niet altijd gespannen zijn.
@alcantara: Neen!
Triest zo een mensen!
Tja dat soort mensen heb je ook. Verbazingwekkender vind ik hoe de vrienden erop reageren.
Ik ga me bijna afvragen of ik nog wel Rechten wil studeren.
@carshotsnl: niet doen! Is sowieso niks. Hard werken weinig verdienen.
@carshotsnl: Pff…bij economie zat er een vak rechten in de opleiding, zo saai, ik moet er niet aan denken om dat 4 jaar te moeten studeren. Enige wat ik er aan heb gehad is een aantal rechtenbundels die de kast goed opvullen. Niet dat je wel economie moet gaan studeren trouwens, dat dan ook weer niet.

Als ik overnieuw zou beginnen zou ik iets kiezen met een beetje inhoud waar je echt interesse voor hebt en dat serieus doen. Dat kan rechten zijn voor je maar als je het gaat doen omdat je denkt dat je de nieuwe Barm M. wordt doe het niet want groot kans dat je eindigt als onderknuppel op een stoffig kantoor.

Aldus sprak iemand die economie is gaan doen omdat hij Wallstreet met Charlie Sheen had gezien en dat leven ‘m wel tof leek ;)
@carshotsnl: In je eerste jaar rechten krijg je al zoveel troep voor de kiezen dat je op dat moment gelijk weet of je wel of niet rechten wil doen, afmaken en mee werken.
1 dingetje om over na te denken: niet iedereen die rechten studeert (afmaakt) wordt ook rechter of advocaat. Daar moet je echt een gave voor hebben.
Om lol te halen uit baantjes waar je letterlijk contracten aan het doorlezen bent, waar je een bedrijf beschermt voor zeikende werknemers of ergens waar je de helft van de dag ‘zaken’ aan het uittypen bent; dat moet ook een gift zijn.
Zoveel mensen zijn gewoon echt hun rijbewijs onwaardig, mja, Iedereen is gelijk hè? Behalve criminelen, die zijn iets gelijker..
Bizar hoe weinig respect men nog voor elkaar heeft, bij dit soort acties denkt de dader gewoon niet na over welke gevolgen zijn daad hebben voor het slachtoffer, zowel mentaal als fysiek. Dan ook nog eens het lef hebben om zonder schaamte z’n bericht te plaatsen.

Jammer dat we de wereld moeten delen met dit soort “eencelligen”
@thunderstruck: kleine correctie op mijn spelling – “zijn daad kan hebben”
Facebook….Het zou verboden moeten worden..
Als het zo’n dikke l*l is als ie doet overkomen, dan vermoed is dikke bluf.
Ik kan hierop maar 1 ding zeggen… Bij zulke harteloze figuren hoop ik dat zij ooit eens met 140 km/h een lief kusje van een boom krijgen!
@venividivici: Flinke smakkerd kan ook hoor.
Wat een asociaal manneke, knip met plezier zijn rijbewijs in stukken. Mag niet op de weg dit.
amai, die Belgen hebben toch wel altijd de zotste humor :p
@Jantje_555: de nederlanders ook, zoals we de laatste week al 2x hebben kunnen zien
Karma will get them…
Het feit dat hij bezopen achter het stuur is gaan zitten vind ik erg, het feit dat hij daarbij iemand kapot heeft gereden vind ik erg. Dat hij geen excuses heeft aangeboden vind ik misschien nog wel erger, teken dat hij er waarschijnlijk niks van heeft geleerd.

Dat hij onzinnige grapjes maakt over wat er gebeurd is kan ik me niet druk om maken. Hij spot niet met het slachtoffer ofzo, hij zegt slechts de waarheid.
Diep triest alweer, vooral hoe ze steeds maar weer met milde gevolgen er van af komen. Het slachtoffer aan de andere kant zal de rest van zijn leven psychische en hoogstwaarschijnlijk ook fysieke schade ten gevolge van dit voorval met zich meedragen.
Maar hoe ga je zo’n domkop op de juiste manier straffen, geef die mafkees een levenslang rijverbod, en een levenslang alcoholverbod als kers op de taart!

Kan me een verhaal van mijn vader herinneren van toen ik nog niet geboren was. Mijn vader sloeg rechtsaf, en net op die hoek was er een tent waar niet al te frisse figuren rond kwamen hangen. Komt er zo’n frikandel naar buiten en schopt zó tegen de auto van mijn vader aan. Uiteindelijk 400 gulden schade. Vanwege het feit dat die kerel geen cent te makken had moest hij 1 gulden per maand langs komen brengen. Uiteraard heeft mijn vader dat toendertijd afgewezen, wie wil er nu ook iedere maand een verslaafde aan de deur hebben, die beweerde dat mijn vader met 120km/h de bocht om kwam vliegen… Bocht is net te nemen met 15km/h…
Ik zat me ook al
Zwaar te irriteren aan t vorige artikel over drank rijden,

Wist je dat 220 ugl is toegestaan?

Zolang ik geen ugl waarde zie in welk Artikel dan ook ga ik dan ook geen conclusie trekken over de staat waarin de bestuurder verkeerde.

Beetje triest dat men al aanneemt dat, omdat t woord drank er staat iemand ladderzat is.

Rijden met alcohol op? Nee!!
Maar bellen, appen en zelfs
Moe zijn is even gevaarlijk!

Was de man bezopen? Was je erbij?

220 ugl mag, vreemd naar mijn mening want tot 3-400 zijn de meeste mensen prima in staat om te rijden. Verstandig? Nee absoluut niet! Toch rijden er genoeg mensen met deze waarden, iedere dag weer.

Kansloos, een half glas bepaalt schijnbaar of je een een Moordenaar bent of gewoon pech had?

Hoe vaak is er nou alchohol
Controle? Wat mij Betreft rij ik Iedere dag in een fuik, waarheid is anders, 10-20
Km te hard is veel interessanter schijnbaar.
Dit jaar, 300 snelheidscontroles gezien(mobiel) tegen 1 keer alcohol controle.(p, uiteraard!)

Als je er een artikel over schrijft zorg dan dat je de feiten en omstandigheden kent.

Ik lees namelijk nooit; man veroorzaakt ongeluk door vermoeidheid.

Dat het 2 sukkels zijn in beide artikelen staat buiten kijf, alleen is de conclusie(vooralsnog) te snel Getrokken.@damrakker: Don’t feed the trolls.


Maar meneer de spookrijder was er duidelijk niet helemaal bij: drank, vermoeidheid of met z’n telefoon spelende: Dát is nog niet eens zo van belang, Wèl van belang is dat meneer duidelijk heeft aangegeven zichzelf een borrel te gaan gunnen in een discotheek, nadat hij al spookrijdend iemand in coma gereden heeft. en public vervolgens een meteen grappen maken over het terugkrijgen van z’n rijbewijs, en dat dat wel eens ‘bloed op de vangreel’ zou kunnen betekenen, *ongeacht drank, drugs, vermoeidheid en/of telefoonspelen*, is toch minimaal ongepast..

Coma en zuipen in één zin, maar dan anders.
Even alles optellen, slachtoffer heeft wellicht levenslang, drank in het spel, maar gelukkig heeft de dader spijt, oh wacht niet echt he… HOE KUN JE DAN IN HEMELSNAAM UITKOMEN OP 6 MAANDEN CELSTRAF???
Als ik zo reken zou ik uitkomen op minimaal 5-10 jaar en alle ziekenhuiskosten verhalen op de dader.
Rijbewijs terug? Pak de fiets maar!
Men moet bij de strafbepaling eens kijken naar de slachtoffer en niet naar die zielige dader!!!
Hij was misschien niet ladderzat, maar ergens was er iets niet helemaal honderd dat ie de verkeerde rijrichting op reed.
liquideren dat joch
Bestaat er geen nultolerantie voor 2 jaar na behalen rijbewijs? Joch is 20 jaar… Onvoorstelbaar dit, uitschot.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).