Blik op de weg, zo deden ze het in 1991 [video’s]

Auteur: , 32 Reacties

Het verkeersprogramma kent een verleden van annuleringen en gedoe met politiemedewerking, maar deze week werd bekend dat het dit keer definitief is. Blik op de Weg stopt. Wij gaan daarom even heel hard reminiscen met beelden van een snordragende L. de Haas uit 1991.

Agent die restecp afdwong, want 1991

De politie wil namelijk niet langer meewerken aan het AVRO-programma in de huidige vorm. Nieuw mediabeleid schrijft namelijk voor dat er meer gefocust moet worden op ‘breder politiewerk’. Niet alleen op haastige Nederlanders. En dat terwijl Blik op de Weg-uitzendingen met regelmaat meer dan 1 miljoen kijkers trekken. Nou, prima KLPD, ga maar lekker verder met duo Kistkabouter & Vingerkoos op SBS6. Wij kijken toch niet.

Maar goed, terug naar het verleden. Het programma begon in 1991 (eerste uitzending HIER), toen we boetes nog in guldens aftikten en Leo de Haas nog met een aangelijnde microfoon op pad ging. Zoals bij deze verkeerscontrole in Renkum.

En kijk hoe deze tubby rallyrijder zich in zijn brul-Starlet naar een keuring spoedt om nog mee te kunnen doen aan de Rally van Hellendoorn.

Enfin, zomaar wat beelden uit het oprichtingsjaar. UW all-time favoriete BODW-momentjes mogen in de comments.32 reacties

‘breder politiewerk’…. bedoelen ze nou dikkere agenten ofzo?
Jammer dat het stopt, vond het leuker dan Wegmisbruikers. Daar begint de fout al in de naam van het programma…
Was toen al een betweterig progamma…
@norge:
Vind dat van Blik op de Weg best meevallen hoor. Leo en de agenten komen daar over het algemeen een stuk schappelijker over dan bij Wegmisbruikers.
@norge: onzin, deze agenten bij die ralley auto meneer zijn nog zeer coulant.
Uit de tijd dat agenten nog gewoon een snor hadden.
Vond het altijd een fijner programma dan wegmisbruikers omdat ze niet zozeer de burger op hun feitjes willen wijzen op hun gedrag, maar vooral ook een beetje leerzaam was. Ken nog een aantal specials waarbij verschillende hulpdiensten werden gevolgd en uitgelicht. Mooie afleveringen vond ik zo.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@rotarypowah: ja klopt.. Definitief een Starlet
@fj272: dan is het helemaal gevaarlijk om zo te rijden. Van kreukelzone’s hadden ze toen nog nooit gehoord bij Toyota
@rotarypowah: dat was ook mijn 1e gedachte
De motor specials vond ik altijd mooi.
heel erg jammer…. keek het graag
Hier kunnen de agenten van nu wel eens een voorbeeld aan nemen!
Mooi. Zijn we dan ook van die SS’r Koos Spee af op de buis?
@lemans96: Hee, even redelijk blijven wil je? En nee, Koos Spee zit ook in wegmisbruikers.
@snorrie11: Jammer. Verders ben ik alleszins redelijk als ik dat stuk vuil zo benoem. Deze vent is grotendeels verantwoordelijk voor het opzetten van allerhande Gestapo-achtige teams en systemen. Big brother is watching you voorstandertje is het. Niet meer en niet minder.
@lemans96:
ondanks de wat stijve bewoordingen uwerzijds, ben ik ook van mening dat onze “Ome Koos” ons allen als automobilist op de knieën heeft gedwongen, daarbij geholpen door de tijdsgeest.
Daarnaast kan ik het empathisch vermogen en billijkheid van onze veldwachters ook nergens meer bespeuren.
Nür schreiben Ja !
Maar Koos is een teken des tijds, de vleeschwording van de betutteling van onze maatschappij.

Maar wel hele Bulgaarse dorpen sponseren, dat doen we dan weer wel hier in den lande…………………………………………………..
Leuke snor! Toch wel jammer als een programma na lang uitzenden ermee stopt.
Toen astronomische snelheden nog 170 waren ^^
http://www.youtube.com/watch?v=5n9T3aNjdtA

Dit is ook een mooie. Toen de politie nog in een echt petjes-auto reed (golf III VR6)
@melkkoe: Toen die petjesauto in 1997 nieuw meer dan 60.000 gulden kostte (2.8 VR6), laat staan de 2.9 VR6 syncro die gewoon knalhard 75.000 gulden kostte.
Goed programma, zorgde veel meer voor respect en begrip voor de kit dan dat sensatiezoekerige Wegmisbruikers.


Wat ik sterk vond aan BodW is dat elke aflevering een ‘zondaar’ eruit visten die wel bereid was om thuis even te praten over zijn/haar overtreding en dergelijke.

Blik op de Weg was met dialoog, communicatie en zonder al te veel belerende vingertjes.

Wegmisbruikers is bijna alleen maar belerende vingertjes, sensationeel en overdreven taalgebruik, muggen die in olifanten transformeren en geen enkel gevoel voor nuance.
@bozewolf: +1 vanuit de app :-)
@bozewolf: +2, idem
@bozewolf: die Leo was deel wat oudbollig, Frits is een ehm, ehm, nietszeggend typje, maar die schijnheilige tuinkabouter van Weg misbruikers moeten se gewoon wegstoppen als clown in het circus. Alleen dat beleren de toontje van hem al…….. Oh ja, en hij mag slapen in het leeuwenhok :-)
@ropbp: die kabouter is de neef van clown bassie dus die relatie is snel gelegd….
@bozewolf: Helemaal mee eens! Zeker de afleveringen met betrekking tot motorrijden, waar vaak thuis over inzicht en grenzen werd gesproken vond ik altijd, en nog steeds, erg leuk!
Ik vind het zeer jammer dat Blik op de weg stopt.

Ik vond het altijd een heel vermakelijke programma met een educatieve insteek. Niet alleen werden er boetes geschreven, maar je leerde ook nog echt wat.

De speciale maakten het geheel af, zeker die ene aflevering waarbij ze meeliepen met voertuigbegeleiding
@Leo de Haas:

Zet uw programma gerust voort in Roemenie.

Voorbeeld van vanochtend alhier:

Breng koters weg naar school via de enige(!) verbindingsweg – 2baans- naar de stad Cluj vanuit het westen. Stad heeft zo’n half miljoen inwoners. Sowieso altijd druk, dus beetje op tijd vertrekken. Van huis naar school is nog geen 8 km en daar doe je ’s ochtends dan zo’n 20 min. over.

Deze ochtend dus niet. Dikke file, waarvan je dan denkt ”hoppa, weer ongeluk oid”.
Nope, niets van dat alles. Verkeerspollitie die vrachtwagens controleert, waarbij vrachtwagens de hoofdweg praktisch blokkeren. En dat noemt zich verkeerspolitie! Traffic management en traffic flow at all costs…….daar hebben die apen in politie uniforms nog nooit van gehoord. Kostte me in totaal 45 min. Stelletje lutsers….

Zo, heb weer ff afgereageerd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).