BMW 3 Serie GT 335i: rijtest en video

Auteur: , 92 Reacties

De BMW 3 GT maakt genoeg emoties los als je er alleen al naar kijkt. De één haat hem, de ander is fan van de extra ruimte en hoge instap. Is het een miskleun of een briljante toevoeging aan het gamma? We probeerden voor jullie het toetje van de range: de 335i GT.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Waarom BMW de laatste jaren tegenwoordig de keuzes maakt zoals die op de Vehicle Design afdeling worden gemaakt weet ik niet, maar ik ben geen fan. De twee auto’s die wat dat betreft de kroon spannen in negatieve zin zijn de X6 en de 5 Gran Turismo. Laat ik het lief zeggen: heel erg niet mooi. Dus toen de eerste geruchten over een 3 GT het web vonden was ik niet bepaald aan het stuiteren van enthousiasme, dat zullen jullie begrijpen. Toen de officiële foto’s op het web belandden veranderde dat niet -zoals jullie hier kunnen lezen– en ook toen ik hem in Genève zag werd ik er alles behalve vrolijk van.

Zo is de achterkant echt mooi.

Maar nu ik hier zo voor deze 335i GT met M Sport pakket sta ben ik geneigd mijn mening bij te stellen. Nee, ik vind het nog steeds geen mooie auto, maar met deze dikke wielen, andere bumpers en zwarte accenten word ik er al wel een stuk minder ongelukkig van. Neemt niet weg dat de overhang achter écht te heftig is naar mijn smaak. Toch is de rest van de auto redelijk gelukt, de grotere nieren en lange glaspartij maken er best een redelijk geheel van. Geen uitgesproken schoonheid, gewoon ok. Stukken fraaier dan de 5 Gran Turismo in ieder geval.

Beenruimte deluxe plus plus

De onconventionele lijnen zijn nodig om de extra ruimte te realiseren: deze auto is 20 centimeter langer en 8 centimeter hoger dan een 3 Serie Touring, is 11 centimeter langer qua wielbasis (de verlengde 3 Serie die in Azië geleverd wordt diende als basis) en er is flink meer ruimte in het interieur, iets wat je met name merkt achterin deze auto: 7 centimeter extra beenruimte is er voor de kids op de achterbank en met mijn 1.85 heb ik meer dan genoeg hoofdruimte op de achterbank. De rijhoogte is overigens 25 millimeter opgeschroefd en de kofferruimte is 25 liter groter dan die van de Touring. Die kofferruimte is bovendien toegankelijk via twee hendels in de achterbak die ervoor zorgen dat de rugleuningen in één vloeiende beweging neerklappen, waarna een mooie vlakke laadvloer ontstaat. Misschien is deze 3 GT minder mooi dan een 3 Touring, maar het doel heiligt de middelen zullen we maar zeggen.

BMW 335i GT M Sport

BMW heeft naar eigen zeggen een auto op de markt willen brengen voor mensen die een hekel hebben aan de ongemakken van een SUV, maar wel graag de ruimte en hogere zit ten opzichte van een 3 Touring (of sedan) hebben. Welnu, daar lijken ze aardig in geslaagd. Maar het is wel een BMW, dus het moet ook een beetje leuk sturen. Fraude am Fahren enzo. Met een auto die maar iets kleiner is dan een 5 Serie, en die bovendien een hoger zwaartepunt kent, kan dat een uitdaging zijn.

Wat is mooier? BMW 3 GT of gebouw op de achtergrond?

We reden voordat we in deze 335i met Sport pakket stapten even in een 320d met Luxury Line (de bekende uitrustingsniveaus van de 3 Serie, Modern, Sport en Luxury zijn ook naar dit model doorgetrokken) en die voelt erg op comfort gericht aan: geen superscherp stuurgevoel en een soft onderstel dus. Niets mis mee, maar wel iets wat je moet weten als je dit bijvoorbeeld als alternatief ziet voor een reguliere 3 Serie. De 335i is echter uitgerust met M Sport pakket, inclusief aangepast onderstel en dat transformeert deze auto. Nee, het is natuurlijk geen circuittijger, maar ik durf wel te beweren dat het bijna net zo scherp stuurt als een gewone Dreier. Het M Sport onderstel is lekker communicatief als je de keuze maakt voor rijmodus Sport of Sport+ (Sport plus een klein beetje speling op de ESP en tractiecontrole om je wat meer vrijheid te gunnen) terwijl het comfortabel maar niet ongevoelig aanvoelt in de rijmodus Comfort of Eco Pro.

De moeilijkste kant van de BMW 3 GT

Houdt de tractioncontrol knop een tijdje in en je kan met de 335i gaan tekenen. Mooie lijnen op het asfalt zijn prima te realiseren en overstuur is eenvoudig op te wekken, op te vangen en uit te sturen, zelfs voor een ongeoefend drifter als ik is dwars gaan een optie. Eigenlijk ben ik verrast over het plezier dat deze auto je gunt als je er echt naar op zoek gaat. Dat zoeken is overigens niet moeilijk, het zit ‘m in je rechtervoet. Duw die omlaag en de rest volgt vanzelf, de zescilinder N55 met TwinPower Turbo blijft een heerlijk soepel blok en klinkt bovendien hartstikke fijn. Dat is wel even wat anders dan het geluid van de vierpitter uit de 328i. Na elke bocht gaat het gas er vol op terwijl het onderstel schijnbaar moeiteloos het in hopeloze staat verkerende asfalt van Sicilië verwerkt. Knap werk van de heren en dames van BMW, die er bovendien voor hebben gezorgd dat het overhellen in bochten reuze meevalt voor deze toch relatief hoge auto.

Die enorme nieren hebben weinig negatief effect op de Cw waarde

Overigens is ondanks die hoogte de Cw-waarde heel netjes: 0,28 is de luchtweerstandscoëfficient, iets wat onder meer te danken is aan de Air Breather die een zogenaamd Air Curtain langs de voorwielen leidt. Jep, die rare “7” is daadwerkelijk functioneel en zuigt lucht vanuit de voorbumper langs de voorwielen en door de flank, waarmee minder luchtweerstand wordt gerealiseerd en de stabiliteit op hoge snelheid wordt verbeterd. Zeggen ze. Mooi is anders overigens, naar mijn bescheiden mening.

Ook prettig: het interieur van de 335i GT

En dan de grote vraag: wie gaat BMW met deze auto bedienen? BMW Nederland wil dit jaar nog honderden auto’s verkopen en hoopt dat deels te doen aan klanten die een gewone 3 Serie te laag of te krap vinden. Daarnaast is BMW voornemens klanten bij de concurrentie weg te kapen doordat ze naar eigen zeggen een auto hebben die niemand anders heeft: een Audi A5 Sportback komt nog het meest in de buurt qua carrosserievorm, maar is veel krapper van binnen en bovendien lager.

M Sport pakket: verplicht voor Freude am fahren

Qua prijs is het in ieder geval een auto die mensen over de streep kan trekken: de auto is iets meer dan €2.000 euro duurder dan een 3 Touring met zelfde motor en vergelijkbare uitrusting (op moment van schrijven, gebaseerd op 320i). Een BMW 3 GT is te rijden vanaf 41.480 euro als 320i, een 335i zoals wij die reden vanaf €58.454. Dieselen kan ook, meer prijsinformatie is hier te vinden. En voor dat geld koop je dan een iets minder knappe 3 Serie met bijna de ruimte van een 5 Serie. Een potentieel succesnummer op papier en ik ben geneigd BMW het voordeel van de twijfel te geven. Deze auto zouden we wel eens meer kunnen gaan zien dan we na de onthulling hadden durven vermoeden. Als liefhebber van Freude am Fahren moet u er alleen wel even aan denken dat u het M Sport pakket moet aanvinken op de optielijst. Filmpje!92 reacties

In deze hoedanigheid toch een erg fraaie auto. Oogt beter dan de 5Gt. Een ander en kekker kleurtje mag overigens wel.
@paulaner: Ik deel die mening volledig! De 5GT een niet zo mooie auto noemen is het understatement van het jaar zullen we maar zeggen. Maar zoals ik het nu zie, wacht nog even totdat ik hem in real life zie, is dit echt een hele mooie wagen. Van voor sowieso met m-pakket echt heel bruut. En de kont is volgens mij gewoon medium. Dus het zou zomaar een topper kunnen worden…
@Sofa: Ja inderdaad. Het front vooral oogt gewoon erg ‘buut’.
Ik vindt dat BMW wel achteruit gaat, vooral met de GT. Ik ben een BMW lief hebber in hart en nieren, ik heb dit nooit gezegd.. Maar ik begin meer liefde te krijgen voor Audi..

Zo, die is uit.
Prachtige rijtest Casper!
@marokkaanseheld: Je houd van eenvoud, daar mag je best voor uit komen.
Je bent een tikkeltje saai, maar ja, je bent wel een echte nederlander!
@stirling: nee gelukkig is het wel zo dat iedere BMW er zo schokkend anders uitziet als de rest.
@rickvandeven: Ja toch, X6, 5GT, 3Gt enz.
@stirling: a7,q7,r8
Gisteren bij Breeman Rotterdam de 3GT voor het eerst in het echt gezien. Man man man, wat een ontzettend mooie bak!! Die voorkant is zo agressief met die dikke grille. De combo die daar stond was ook erg mooi, donkerblauw icm cognac interieur. Subliem!
@str8six: hij staat toch pas vanaf juni bij de dealer?
@robertb: ja dat zou best kunnen. Hij stond ook achter zwarte doeken, maar Breeman had een 2-daags event met BMW iconen dus veel volk over de vloer. Wellicht vast wat reacties peilen en orders innemen ;-)
Ik vind hem lelijk. Hou aub op met die gt serie bmw!
@Marijn90: Ik vind hem gaaf, mooi zelfs! Doe hem mij maar in een donkere kleur, briljant.
@Marijn90: Ja eens, ik vind de achterkant echt gewoon lelijk terwijl ik de 3serie touring en sedan erg mooi vind.

Ik vraag me ook af hoeveel meer ruimte je hebt. Ik hoorde vorige week van iemand met een 5GT dat hij niet eens normaal zijn golfspullen mee kon nemen.
@Marijn90: Ja, laat BMW ook ophouden met die lompe X serie. En stationwagons passen ook helemaal niet bij een semi sportief merk, en sedans zijn ook maar voor oude lullen. Achterdeuren zijn nergens goed voor. Ach wat heet, zijdeuren zijn nergens goed voor. Gewoon weer terug naar de kernwaarden BMW! 3 wielers met de deur aan de voorkant voor een schappelijke prijs, dat willen we!
@Marijn90: Je hoeft deze niet te kopen hoor, wel mag je hopen dat bmw goede zaken doet met dit type, je wil toch niet dat ze falliet gaan?
Hetzelfde speelt zich af bij porsche, een Cayenne en ook een DIESEL?
Tuurlijk zolang, ze maar blijven bestaan, zodat ze met het overige geld, leuke auto’s kunnen blijven maken!
Mooie locatie waar de foto’s geschoten zijn.
In ieder geval mooier dan de 5serie gt. Vraag mezelf echt af hoeveel er verkocht gaan worden
@074yasin:

De 5Gt schijnt toch een succes te zijn, dus met deze moet het ook wel lukken.
@heidi: ja wat wil je met al die vergrijzing tegenwoordig..
@074yasin: Er zullen er meer geleased worden, o ja, dan worden ze toch indirect verkocht aan de lease bv’s.
Nope, mij winnen ze d’r niet mee. Doe mij maar een 335i Touring.
@lemans96: is er niet van de laatste generatie. alleen de 335i sedan en nu ook GT.
@jrmpower24: Jammers. Zal er toch wel komen hoop ik?
In deze uitvoering een zeer gave auto. En omdat de 3GT groter is dan de 3 sedan is het zeker de moeite waard om naar deze te kijken alvorens men een beslissing neemt welke men gaat aanschaffen.

En dan stiekem ermee naar PP-Performance, Alpina, Manhart of G-power.
waar zijn de gebouwen waar jullie die foto’s hebben gemaakt?
Heb hem in persoon gezien in Genève en vond het een schitterende auto. Heel veel ruimte overal, en zelfs een gigantisch diepe koffer die zich kan meten met een touring variant, want de hele achterruit klapt mee open, alleen is deze niet zo hoog. Natuurlijk is het M-pakket verplicht, want anders aartslelijk!
”Met een auto die maar iets kleiner is als een 5 Serie, en die bovendien een hoger zwaartepunt kent, kan dat een uitdaging zijn.”

Kleiner dan,

mierenneuker over en uit!
@jipino: check, gefixt ;)
@CasperH: -edit: check, waarom hebben we eigenlijk een eindredacteur he? ;-)-
Over de auto zul je me niet horen. Ik heb natuurlijk alleen de 5 gezien, en vind dat met afstand de lelijkste BMW die ik ken.
Gaap gaap, wat een hondslelijke auto. Rijtest was overigens prima.
zet ‘m iets hoger op z’n poten en je hebt de nieuwe x6
Cool, BMW heeft eindelijk zijn eigen Multipla….
@jrk68: Van binnen ja, het uiterlijk is wel te doen. Maar het interieur van BMW is gewoon lelijk..
Wauw, even een complimentje voor de photoshoot! Waar is dat ergens?
@SCscreamGT2: Sicilië. Is een eindje fietsen, maar daar heb je leegstaande gebouwen op elke straathoek, echt bizar.
Ik kan hem niet lelijk vinden. Ik zou hem niet kopen en dus is dit ding niet aan mij besteed maar ik kan begrijpen dar andere mensen ‘m wel mooi vinden en ook kopen.

Ik moet ook zeggen dat ik de front van dit ding beter geslaagd vond dan van de sedan. De front van de sedan is net iets te plat. Als je dit ding aan het begin van het filmpje ziet aankomen rijden dan ziet het er veel beter uit.
Dit is het eerste filmpje waarin Casper niet met volledige tegenzin voor de camera lijkt te zitten. Normaal is er geen vleugje rijplezier te ontdekken in Casper en juist nu de geteste auto een mindere rijdersauto blijkt te zijn komt er een soort van relaxtere houding naar voren. Dit lijkt (en is misschien wel) een behoorlijke flamepost, maar voor mij is dit filmpje veel leuker dan ik verwachtte!
@BasaBas: viel me ook al op. Volwassen test op deze manier. Prima dus
Hoe blind moet je zijn om zo’n gedrocht te tekenen?! Buitenkant is echt om van te kotsen….. En de binnenkant is ook niet echt een meesterwerk.
@kapiteinaudi: Van een Audi man, is dat een compliment voor BMW!
Als het enige verkooppunt “Hij is minder lelijk dan de 5GT” is, dan zegt dat wel genoeg. Mensen die op zoek zijn naar een hogere instap en net wat meer ruimte kunnen beter terecht bij een CUV.

Vond de rijtest zelf iets minder. Er werd vooral uitgelicht hoe de pakketjes van elkaar en van de “gewone” 3 serie verschillen, maar er had iets meer over de rij-eigenschappen van het ding zelf gezegd kunnen worden. Nu blijf je vooral in dat BMW wereldje. En als je zoals gezegd verwacht dat BMW zieltjes wil gaan winnen bij andere merken dan gaat dat met een review als dit niet lukken.
@Dev: ik maak dan ook geen review om zieltjes te winnen voor BMW maar om jullie te informeren over de voor- en nadelen van deze auto.
@CasperH: top Casper ga zo door……..
@Dev: Welke auto,s had jij in gedachte met een “CUV”?
Casper geeft heel goed aan in ongeveer 5 minuten, wat het verschil is met normale 3 serie. ( het blijven korte filmpjes om een goede test weer te geven}.
De rij eigenschappen, kan ik zelf wel verzinnen, ze zijn vast minder dan een normale 3 serie.
@Dev: Zet de BMW X1 (€42K), BMW 3 Touring (€40,5K) en deze BMW 3 GT (€44K) eens naast elkaar. De BMW X1 is echt een klein gedrocht tov de BMW 3 GT.
Die neus is wel een beetje een zooitje. Als ze die nog wat meer karakter geven en de heuplijn iets verlagen (of de achterwielen wat groter maken oid), dan kan hij er best mee door.
Ik ben een BMW-liefhebber, maar dit kan mij niet bekoren. Ik snap dat het praktisch is en blablabla maar het oog wil ook wat. Een Touring is praktisch genoeg en anders koop je een X3.
Wat een prachtige stijlvolle gezinsbak.
Oke maar waarom zou je deze bak willen kopen? Zelfde als een X6 of een 5 GT. Het heeft geen functie meer. Dit koop je omdat je een auto nodig heb om van a naar b te rijden en thats it. Als je meer ruimte wil koop je een touring, als je een snelle bak wil een M3. Een hoge een X1 of X3.
Je heb dus 50k a 60keuro’s en ga je een 3 GT kopen omdat die zo praktisch is?
@mightymike:
Eng hè dat idee. In de echte wereld waarin echte mensen een auto kopen is “praktisch” weldegelijk een aankoop argument….
@jrk68: ja dat snap ik maar is dit dan zo praktisch? Als je zulke bedragen uitgeeft aan een auto dan zijn er toch andere auto’s die mooier zijn en vaak praktischer zijn? En zeker in de echte wereld
@mightymike:
Ja maar voor die 60 mille heb je wel de 335i. Die ga je niet vaak zien. Je mag verwachten dat 70 tot 80 procent van de 3GT’s dieseltjes zijn of lichtere varianten van de 335i benzine.

Geloof me, als mensen dit niet zouden willen kopen, dan was hij vast niet gekomen.
@JamesBond007: oke, maar voor dat zelfde geld koop je toch iets leukers? Snap niet waarom je met een bult achter op je auto wil rijden? En een gt is 6000 duurder dan een instap 3 touring. Dat scheelt een zwaardere motor met een M pakket;)
@mightymike: De binnenruimte is gelijk aan een BMW 5 serie, echt een stuk meer dan de BMW 3 Touring. En om nu te zeggen dat een BMW 3 Touring mooier is dan deze BMW 3 GT gaat mij ook een stap te ver. Dan is de optelsom snel gemaakt…
ok hij heeft een aparte vorm maar daarom kan het design nog wel geslaagd zijn.
ziet er naar mijn mening goed uit en een 335i lekker natuurlijk!
@CasperH: “Ik heb er ook een mening over, maar ik laat ‘m even aan jullie”. Wat bedoel je daarmee Casper? Ik interpreteer het als ‘ik zeg nog even niet wat ik ervan vind, oordeel zelf.’ Gelijk daarmee geef je echter direct je eigen mening. Als ik me vergis, moet je het zeggen.
@s82000:
Volgens mij wilde hij het gewoon aan ons over laten om er een mening over te geven i.p.v. dat we beïnvloed worden door zijn mening. Klinkt misschien gek, toch is het zo.

Persoonlijk vind ik het een leuke bak. Maar ik heb toch liever wat anders. Mijn opa en oma zouden denk ik wel zo’n auto willen hebben. Niet zo groot als de 5 serie qua lengte. Maar wel een wat hogere zit en meer ruimte binnenin. ( En geen lelijke SUV zoals de X1 of X3 )
@JamesBond007: Als hij wil dat we zelf een mening vormen, dan moet hij zijn eigen mening voor zich houden en wellicht pas aan het eind van het filmpje geven.
@s82000: ik wilde daarmee aangeven dat je er vooral zelf een mening over moet vormen, maar dag je de auto echt in het echt moet zien voordat je er je mening definitief over vormt. Jammer dat dat niet over is gekomen. Verder “moet” ik helemaal niks.
Mooie concurrent voor de Nissan Juke!
@Benjamin1: De binnenruimte van de BMW 3 GT is 2x zo groot als de Nissan Juke…
je moet toch echt al een bmw-fan in hart en nieren (pun intended) zijn om dit mooi te vinden
@CasperH: ik kijk altijd graag naar jullie filmpjes. Bij deze vroeg ik me echter af waarom je niet wat meer ingaat op de rijeigenschappen van de 35i motor. Lijkt me toch een heerlijke motor met veel koppel, die vanaf onderuit uitstekend doortrekt naar het rode gebied en zeer ‘laufruhig’ is. Verbruikcijfers, acceleratie, remweg? Als je toch een verslag maakt, waarom dan die aspecten overslaan? Ik weet dat een vergelijking niet altijd opgaat, en ik bedoel het zeer zeker opbouwend, maar kijk eens naar ‘Chris Harris on Cars’. Erg fijn om te zien en horen hoe hij een auto test.
@s82000: de 335i is een blok dat al een tijd meegaat, het heeft weinig nut dat blok weer volledig te behandelen, het is nog altijd een lekker blok (zoals ook gemeld in de video) maar de andere aspecten (met name het idee achter de auto en de ruimte) zijn nu eenmaal een stuk nieuwswaardiger.
@s82000: Waarom moet Casper feiten noemen die al in talloze artikelen genoemd zijn en ook te vinden zijn op de site van BMW? Onnodige opvulling van de filmpjes. Ik heb liever dat ze juist feiten vertellen die we niet kunnen lezen in de artikelen.
Om eerlijk te zijn, zo geweldig qua uiterlijk is die niet.
Vooral de achterkant is lomp gemaakt :O , dat moesten ze echt anders aanpakken.
De voorkant daarin tegen is wel weer bruut,..
Dat azijnhoofd van Casper bij de opening vh filmpje dan: ehh iets vrolijker mag ook wel dude, of valt dit onder ‘stoer kijken’ whaha sjeminee
@SummerSky: Doe normaal man! Hij doet prima z’n werk, dude (of valt dit onder stoere taal?).
@SummerSky: +1, maar dan alleen voor azijnhoofd.
Vorige week naar de presentatie van de 3 GT geweest. In het echt toch een stuk mooier dan ik had verwacht! Vooral de voorkant. De achterkant is erg wennen. Maar jammer dat er achterin vrij weinig hoofd ruimte is… Ik gok dat ik 1,87m lang ben en raakte net het dak aan met mijn hoofd.
Leuke rijtest weer!
Best mooi, tot dat de 4-serie straks uitkomt.
De achterkant is gewoon, niet mooi, maar wanneer ik de keuse heb als lease rijder in deze prijsklasse, dan is deze bmw gewoon een mooi aanbod.
De jeugd en de eeuwige kinderen zijn nog bezig met het merk waar ze in (willen) rijden, maar als volleerde lease rijder, haalt het merk niet zo veel uit.
Het bedrijf bepaalt veelal waarin je moet rijden, mij gaat het niet om het merk, maar om het aanbod.
Wanneer ik volgens het bedrijf uit 1 van de duitse drie moet kiezen, dan is deze auto voor mij de beste keuze, ik geef niet om status, maar wel om bruikbaarheid, degelijke materialen en comfort.
Voor dat lullige netto maandbedrag, wat ik moet betalen voor een lease auto, blijft er heel veel over voor een mooie prive auto.
Je moet zaken en prive altijd gescheiden houden, werken is nooit leuk, probeer het dan zo aangenaam mogelijk te maken met bv deze ruime bmw, en in je prive leven
kan je de beest uithangen in je 2e hands Porsche 911!
@stirling:

Hoezo bepaalt het bedrijf veelal waarin je moet rijden? Redelijke onzin…
@bmwleasebak: bmwleasebak: Die ervaring, heb ik als jobhopper, je wilt met je bedrijf een bepaalde uitsraling geven, en dan zijn niet alle merken toegestaan.
Ook gaat het over de prijs, en de duitse drie zijn toch meestal het voordeligst, het heeft iets te maken met de restwaarde.
Uiteindelijk, de Baas bepaalt, dat is deal met een lease auto, take it, or leave it!
@bmwleasebak: Had je ook de keuze om een cabrio le leasen, of een Ferrari, mooie baan heb je dan.
Of werd de BMW, je toch subtiel, een beetje aangepraat?
@stirling:

De baas bepaalt het budget voor de leaseauto, en daarbinnen heb je vervolgens alle vrijheid, dus ook evt. een cabrio. Vervolgens maakt het de werkgever niet uit wat je binnen dat budget kiest, mits een courant model.
Opvallend, maar niet vreemd dat er alleen maar foto’s van dichtbij zijn gemaakt van de voorkant. De achterkant is alleen op een afstand gefotografeerd…
@kroon: heb je de gallery überhaupt bekeken?
Na jarenlange oneerlijkheid is ie er eindelijk, een long wheelbase BMW 3 serie die ook daadwerkelijk naar ons land toe komt. Ik heb het altijd belachelijk gevonden dat wij maar geld voor een BMW 5 serie moesten neer leggen terwijl de kleine Aziaten ook over de zelfde ruimte konden beschikken door een wheelbase BMW 3 serie te bestellen.

Echt mooi vind ik ‘m niet maar lelijk is de auto ook absoluut niet naar mijn mening.
Ik denk dat dit typisch zo’n auto is die je na verloop van tijd steeds meer gaat waarderen.
En zeg nu zelf een BMW 3 serie station is toch ook zo gewoontjes als het maar kan…

Als ik een 3 serie zou bestellen dan zou ik zonder enige twijfel voor de BMW 3 GT gaan.

Ik vermoed dat deze BMW 3 GT ook in het vaarwater gaat zitten van de 2000 euro goedkopere BMW X1. Wie gaat er nu nog zo’n lelijke BMW X1 kopen nu de BMW 3 GT beschikbaar is?
@db87: ik vermoed dat bmw binnenkort ook wel zal stoppen met de X1 dan, de 3GT kan ook wel als opvolger dienen voor de X1
Jammer filmpje is alleen in flash. Wanneer stapt autoblog hier van af?
@rogers: knullig idd, kan de test niet op m’n ipad of google nexus bekijken.
Er staat in het artikel dat de cw waarde ondanks de hoogte heel netjes is. Ik snap dit niet, volgens mij is de cw waarde slechts een coefficient in de formule voor de luchtweerstand. Een andere factor in die formule is oa het frontaal opp, wat natuurlijk afhankelijk is van de hoogte. De hoogte van de auto heeft dus geen invloed op de cw. Ik snap dan ook niet waarom men altijd praat over de cw, en niet over de luchtweerstand bij een bepaalde snelheid.
@undifined1:
Gek genoeg gaat de CW waard omlaag als je een auto lager legt, de wielen vangen minder wind en leveren dan minder verstoring van de luchtstroom op. Ook gaat er minder lucht onder de vaak wat minder aerodynamisch gevormde bodem door.
Tel daar het ook verminderde frontaal oppervlak bij en ook de CX waarde gaat omlaag.
einde van filmpje maakt het!:)
Citroen cd van de jaren 70 is hack
@CasperH: “M54 met TwinPower Turbo”. Dit moet ik even corrigeren. In de huidige generatie ligt een N55 blok, in de eerste generatie e9x lag een N54 blok.

Het M54 blok was de atmosferische 6 in lijn, te verkrijgen in 2.2 / 2.5 / 3.0, zoals bijvoorbeeld in de eerste generatie Z4 3.0i, of in de pré FL E60 530i. Echter in een E46 320Ci lag ook een M57 blok, welliswaar een 2.2 en géén 3.0 :)

Wel een leuke review! Mooie wagen, niet mijn ding, maar wel een mooie wagen. Moest ik nood hebben aan een wagen binnen dit segment, zou ik zonder twijfel voor de 3GT met M pack kiezen.
@Nijntje_: hmmz, je hebt natuurlijk gelijk, ik heb het aangepast. Overigens kwam die informatie volgens mij uit een document van BMW (ik ben helemaal niet slim genoeg om die codes te onthouden ;) ) maar goed. Thanks!
We zijn met 6 miljard op de aardbol om elkaar te helpen. Niemand kan alles weten, so, no offence ;)
Te goed/mooi voor woorden. Het is immers een BMW logisch. :)
Ik vind de 5 gt met leuke bumpertjes etc persoonlijk wel heel dik. Ben ook heel blij dat ik de enige ben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).