BMW M1 AHG Studie is de occasiontip van vandaag

Auteur: , 27 Reacties

Een zeer zeldzame uitvoering van de BMW M1 zorgt er vanmorgen voor dat de hele Autoblogredactie overweegt extra hypotheken af te sluiten.

BMW M1 AHG Studie

In 1980 werd deze prachtige BMW M1 gebouwd, maar dankzij de mannen van BMW dealer AHG werd het een paar jaar later een nog fraaier ding. AHG bouwde namelijk reguliere BMW M1’s om naar de looks van de legendarische M1 Procars, maar voor gebruik op de openbare weg. Zo werd de motor opgewaardeerd tot 350 pk en gekoppeld aan een racekoppeling en aangepast uitlaatsysteem. Ook werd er een aanpasbaar onderstel gemonteerd en een set driedelige 16 inch BBS wielen. Daarnaast werd de body aangepast om de looks van de Procars te realiseren.

BMW M1 AHG Studie
In de cockpit blijft alles echter ultiem luxe: het leren interieur werd gehandhaafd en er werden zelfs extra speakers bijgeplaatst voor een betere audio-ervaring. Uiteindelijk zijn er 10 stuks van deze M1 AHG Studie geleverd en deze zijn zeer gewild bij verzamelaars.

Via Marktplaats is er nu een automakelaar die zo’n prachtige BMW M1 AHG Studie aanbiedt. Die moet 650.000 euro opbrengen, maar BTW-aftrek is mogelijk voor ondernemers. De auto heeft 6800 kilometer gelopen, is in 1983 door AHG omgebouwd en heeft de bekendste M1 Procar paintjob. Of wij daar hebberig van worden? Jazeker!

BMW M1 AHG Studie
BMW M1 AHG Studie
BMW M1 AHG Studie

Met dank aan Camiel voor de tip.27 reacties

Gewoon sprakeloos…..
Hebben!
De Tina Turner onder de auto’s. Nog net zo stoer en sexy als in de jaren tachtig!!!
@moveyourmind:
In principe wel mee eens, maar toch durf ik niet te Googlen om te kijken hoe Tina er anno 2015 uitziet..
Oké die gaat dus binnenkort in een schuur als investeringsobject. Zien we nooit meer terug.
Wie durft hiermee te rijden?
@spidermann: Als jij het voor mij regelt, dan durf ik hier wel een blokje mee om. 350 pk vind ik prima. Meer dan genoeg om een grootse lach op je gezicht te toveren en ook weer niet zoveel dat je jezelf te pletter rijdt.

OT: Wat een heerlijke auto. Zeker als procar-uitvoering en met deze livery. Automobiele perfectie. Deze heeft zeker een plek in mijn denkbeeldige garage met vloerverwarming.
@berlinetta: want peekaas zegge immers exact hoe n auto rijdt..
@lekkaah: Uiteraard niet. Maar met 350 pk heb ik minder angst om het gas eens in te trappen dan met 600 pk.
@berlinetta: Ik durf eerder het gas vol in te trappen bij de huidige 911 turbo dan bij de turbo uit 1985.
@bassen: Ik heb het ook niet over de vergelijking tussen een oudere en moderne auto. Ik doelde op de situatie wanneer deze M1 600 pk had gehad.
Ok ,volgens de advertentie staat de auto in Amerika, en op één van de foto’s zie ik op de achtergrond een auto staan met ‘always evolving’ er op. Volgens mij is deze van Paul Walker geweest, want die had er ook 1.
@toempf: Tegenwoordig is alles ineens van Paul Walker geweest, die man leek alles te bezitten, althans alles behalve acteer talent natuurlijk.
if i had all the money in the world…
Prachtig!
Een jaar geleden er eentje gespot bij The galerie Brummen. Helaas verkochten ze de wagen niet voor m’n rechter arm. Die was nog mooier!
@dutchdriftking: die grijze of de blauwe?
Vind het een beetje veel geld. Zelfs voor een M1. Ik pas!
Dit hier is mijn droomauto. Looks, heritage, bbs, BMW, sex op wielen.
De ex-BTW prijs die genoemd wordt is niet goed trouwens. Moet – 21% zijn, ze rekenen met 19%
Waarom rijden mensen niet in dit soort auto’s 6800Km is niks.Van stilstaan gaat een auto ook kapot.
@Alfarobert: daar zeg je ware woorden! Ik kan mij herinneren dat deze zescilinders geregeld moeten draaien. Diverse M1’s moesten een complete motorrevisie ondergaan (of nieuwe motor krijgen) omdat de materialen niet goed insleten waardoor ze in de soep liepen. Stond een goed artikel over in een heeeeel oude AutoWeek. Heb hem misschien nog boven liggen.
‘Even een auto kopen via marktplaats’
Je vraagt je altijd af wat het verhaal is achter auto’s die je dan weer eens hier, dan weer eens daar aantreft. Deze auto zou een jaar geleden geveild worden bij RM auctions/ Sothebys. Schatting van de opbrengst zou $600,000 – $800,000 zijn. Auto had minder dan 7000 kilometers op de klok. Wat is er in de tussentijd gebeurd? Heeft de auto de minimum prijs niet gehaald en dacht de eigenaar een jaar later “laat ik het eens met een makelaar uit Duitsland proberen?”. Of wil de nieuwe eigenaar er weer vanaf en denkt ie via Marktplaats een betere prijs te krijgen dan bij een van de meest gerenommeerde veilinghuizen?. Beide scenario’s lijken me hoogst onwaarschijnlijk. Foto’s zijn ook hetzelfde als op de site ban Sotheby’s.
Zielig eigenlijk dat het BMW nog nooit is gelukt een Supercar te bouwen of een sportwagen in het dure segment

Die een instant succes is geworden.

Dat was deze BMW absoluut niet.

De Z8 was ook een misser

En houdt op over de 850.

En ze zijn nu duur omdat er nog weinigen van zijn.
Omdat niemand die wagens nieuw wilde hebben.
Die Procar series zijn uitgevonden om Formule 1 coureurs voor de wedstrijd te laten racen met de M1 om proberen door aandacht in de racerij de verkoop op te krikken
Meer niet.
De M1 was gewoon minder op papier dan zijn tijdgenoten, had niet DE merknaam en werd een tijdje allerbelabberdst gebouwd bij Lamborghini -geloof ik-
Dan was de 6 cilinder motor gekieteld door de M afdeling niet bijzonder genoeg voor een Supercar.
En het dashboard en schakelaars waren gewoon productie BMW meuk.
Heeeel fijn dit, good memories ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).