Citroën C1 Swiss & Me, voorbode hete C1?

Auteur: , 11 Reacties

Deze C1 is zó Zwitsers. En iedereen die wel eens in het Alpenland is geweest weet waar Zwitsers van houden: veel pk's. Zou de sportieve styling ons voorbereiden op een minder brave stadsmini?

Heb je ook Swiss Beatz?

Gelijktijdig met de introductie van de nieuwe vijfdeurs C1 klapt Citroën er een frivool driedeurs concept in; de Swiss & Me. Wellicht om het een beetje bij de Zwitsers in het gevlei te komen (er werken ontzettend veel Frenchies bij hun Oosterbuur, die op het punt staat zijn grenzen weer dicht te gooien), misschien ook als opmaat voor een C1 met iets meer dan een brave atmosferische driepitter.

Een C1 VTS-scheurijzertje? Wij zien het wel zitten. Vooralsnog is dit echter wat het is: een leuk rood-wit bakkie met offroad-trekjes en enige gelijkenis met een Zwitsers zakmes.
11 reacties

Jammer genoeg krijg je in Zwitserland voor de minste snelheid massieve straffen.
@spotu2: Je wordt er in een blok ijzer gegoten?
@bmw135i: Nee, veel erger: Je rijbewijs wordt ingetrokken.
@spotu2: Ja en dat is goed ook, ik ben vaak in zwitserland en door die hoge boetes is er veel meer rust op de weg. Bijna iedereen houdt zich daar aan de snelheid, waardoor er minder ergenissen zijn als kleven. Dit voorbeeld geef ik omdat ik in Nederland te vaak idioten tegenkom die zo irritant dicht achter je zitten, al rij je ruim de toegestane snelheid.
Een mooi 105/110pk torretje zou wel erg leuk zijn in dit formaat. Veel meer is echt niet nodig denk ik. Zou leuk zijn om weer een VTS/Racing uitv. te hebben. Vind het zonde dat men de DS3 Racing enkel als limited ed. heeft gedaan. DS3 leent zich in mijn ogen perfect voor wat hot hatch meuk.
@E34M5Touring:
De DS3 R is per heden gewoon weer te bestellen bij de Citroën Dealer!

Nu in een combinatie van Zwart en Goud ;-)
Wel een leuk ding geworden zo, koplampen staan hem bij nader inzien toch prima. Gewoon lekker frivool en stoer, zoals een stadsrakker hoort te zijn. De 108 en Aygo proberen net iets te volwassen te doen.
Heeft iemand er al eens opgelet dat deze auto er vanvoor uitziet alsof hij aan het poepen is?
@michelinman: ja, deze C1 heeft werkelijk overal schijt aan…
Kijk dat is een wereld van verschil met de X Aygo X Toyota.
Met de nieuwe 1.2 THP 130 misschien, zou leuk zijn :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).