Citroën DS3 Cabrio Racing Concept is ultra sport chic joh!

Auteur: , 20 Reacties

Kekness! Een Citroën DS3 met cabrio maar dan gaat 'ie ook nog hard. Één keer raden waar dit sportieve karretje onthuld gaat worden.

Jep, u raadt het al: Goodwood. Het Festival of Speed van dit jaar kent zo langzamerhand meer primeurs dan alle edities van de AutoRAI bij elkaar opgeteld. Maar goed, terug naar het karretje. Hartstikke guitig natuurlijk, zo’n DS3 Racing is echt een leuk speeltje en zo’n cabriodak stoffen schuifdakje betekent dat je je haren lekker in de wind kunt laten wapperen.

De matgrijze lak noemt Citroën “Moondark” en staat het ding goed. Hetzelfde geldt voor de glanzend zwart gelakte 19 inch wielen. De handgrepen, kofferbakgreep en spiegelkappen zijn uitgevoerd in “Black Chrome” om de sinistere look af te maken. Ook zijn er subtiele DS details te vinden zoals het DS logo dat in een patroon verwerkt zit in het canvas van het dak. Kuipstoeltjes met een nieuw “watch strap” design en met speciale stiksels die ook in de pook en het dashboard terugkomen maken het interieur net een beetje specialer.

Qua performance is er niets gewijzigd ten opzichte van de DS3 Racing, hoe dat ding het doet kan je in deze video terugkijken.

Helaas voor de liefhebbers van deze snelle kappersmobiel gaat het vooralsnog om een concept. De auto is nog niet goedgekeurd voor productie en wordt alleen getoond op Goodwood om te laten zien “wat zou kunnen zijn”, zoals we dat wel vaker zien. De auto wordt ook in Frankfurt op de IAA tentoongesteld later dit jaar en reken maar dat het ding in productie gaat als er genoeg animo voor is.20 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Met RCZ-R motorisering graag, al is het maar voor @CasperH.
@jrk68: nee, die DS3 float mijn boat niet. Doe maar gewoon de 208 GTi met dat blok ;-)
@CasperH:
Ook goed, daar komen dan nog wel de nodige onderstel aanpassingen bij, dat wordt best een prijzige 208 dan Casper.
@jrk68: geld moet rollen!
@CasperH:

jij hebt goed naar Mark Rutte en Jeroen Dijsselbloem geluisterd ;-)
@CasperH:
Yep, en geld rolt het beste op wielen….
Niet nieuws inderdaad; maar nog altijd leuk van Citroen dat je 1000 dingen aan het uiterlijk kan veranderen. Geeft het toch iets extra’s!
En als zo’n dakkie goed inelkaar zit (dus geen takkeherrie doorlaat bij 130km/h), is het zeker een goede optie!
@gregorius:
Als je houdt van je bagage via een brievenbusluik in te laden…
Laat die roze accenten maar achterwege!
Gezien het (overigens prachtige) kinderzitje mikken ze op een wel heel jeugdig publiek.
@mashell:

idd een prachtig kinderzitje, maar erg practisch zit ie niet zo in het midden van de achterbank. Nog afgezien van het feit dat een driedeurs altijd al wat minder handig is voor kinderen en andere achterbankbewoners…
Geen lelijke auto, maar imo een beetje te tuning boy. Daarnaast heb ik helemaal niks met cabrio’s. Het is alleen maar vervelend, performance gaat achteruit en in NL heb je er niet veel aan. Want zeg nou zelf; hoeveel echte warme dagen hebben we elke zomer? Een weekje hooguit…
@subgtt:
Duidelijk een reactie van iemand die nog nooit een cabrio heeft gehad….
Ik rij ongeveer de helft van de dagen open.
@jrk68: klopt, ik heb een wagen met targa daken gehad en heb ze maar een paar keer eraf gehad. Teveel moeite om ze eraf te halen en erop te zetten. Grootste probleem voor mij was de snelweg, het gesuis van de wind was geen pretje.
@jrk68: S’ochtends of s’avonds?.
@norge:
’s ochtends. ’s middags, ’s avonds, ’s nachts, het maakt mij eigenlijk niet uit, zolang het maar droog is en het niet vriest.
Daarom staat er de helft van de dagen en niet de halve dag.
Misschien was reageren met je hoofd in het keukenkastje toch te lastig….
@norge: :) , Is het niet te warm als de zon dan eens schijnt?
ik vind hem wel sexy zo matzwart en bordeaux rood en tof kinderzitje achterin
@darkpluisje: het is roze
Haha zie hem serieus zitten met een helm op zn kop…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).