Communistische auto’s zijn volkomen ruk

Auteur: , 40 Reacties

Dat bewijst de rouwauto van wijlen Fidel Castro wel.

Communistische troep

Hier op de redactie hebben we liefhebbers van allerlei verschillende soorten wagens. @wouter bijvoorbeeld houdt van alles wat geel is, @mauritsh zou het liefst in een Formule 1-wagen rijden, ondergetekende wil eigenlijk alleen cabrio’s en @dizono tenslotte houdt van communistische troep. Hij is dol op Lada’s, oude Skoda’s en af en toe een Tatra vindt hij ook niet te versmaden.

Des te bijzonderder is dat juist HIJ met deze tip kwam.

Op Cuba werd gisteren namelijk de as van de overleden leider Fidel Castro naar zijn graf gereden. (Dat doen ze daar, eerst cremeren en dan begraven. Weet ook niet waarom, maar dat is voor het verhaal ook niet belangrijk) Zijn communistische makkers hadden een aanhangertje achter een UAZ 469 gehangen, om de roerganger in stijl naar zijn laatste rustplaats te brengen. En in stijl ging dat…

De UAZ ging kapot en moest worden geduwd door de soldaten die langs de route stonden. I kid you not.

Dit afscheid symboliseert het tijdperk Castro op Cuba wel een beetje. Hij zwoor bij het communisme, maar uiteindelijk stortte ook dat in en moet zijn land door externe krachten worden voortgeduwd.

En als bonus nog 1 foto. En tot zover Fidel. Toedeloe.
Douwe Bob!40 reacties

Dat is wel serieus sneu.
@dutchdriftking: sneu? Ik had gehoopt dat hij nog even wakker werd tijdens de crematie en er al brandend achter kwam dat zijn wederhelft al die tijd vreemd ging met zijn beste vriend. Je weet niet wat voor debiel dit was. Karma kan je het noemen, maar zeker niet sneu.
@stefje , @borrelnoot , zie de reactie van @Edge .
@stefje: beste reactie van 2016 imho
@dutchdriftking: Gast… Sneu? Je bent een beetje op de hoogte van wie dit was?
@borrelnoot: ik neem aan dat hij dat wel is, en met sneu doelt op het feit dat het sneu is dat de Cubaanse overheid niet eens een werkende auto kan regelen voor Castro’s begrafenis/crematie
@Edge: inderdaad!
Zoveel aanslagen dat die man overleefd heeft… Zelfs dood wil ie zijn graf nog niet in!
Fraaie Alpenkreuzer!
Ze hadden er beter een van die ouwe Amerikaanse bakken voor kunnen hangen. Daar zijn er ook nog wel enkele van die vrijwel geheel origineel zijn. En dat is betrouwbaar spul. Maar ja, imperialistische vijand en zo.
@sabrerator:
die dingen zijn ongeveer net zo origineel als marijke helwegen
@super: met een beetje pech inmiddels voorzien van een Lada viercilinder
@tenaci: die doen het tenminste. Die Amerikaanse troep heeft het allang begeven.
@roppp:
Ja, gek he? na 60 jaar op de weg zonder dat er reserveonderdelen zijn.
@tenaci:
ja, helaas wel, maar je kon redelijkerwijs ook niet echt verwachten dat die dingen het 60+ jaar vol zouden houden met originele techniek zonder dat ze ergens reserveonderdelen konden kopen.
GAZ’s zijn ook wel een beetje de Opels onder de sovjet mobielen. Notoir onbetrouwbaar.

Grappige is dat het merk ooit ontstaan is uit een samenwerking tussen Ford en de Sovjet Unie (in 1930, nog lang voor de koude oorlog)

Naast personenauto’s hebben ze ook lang lichtgewicht trucs gemaakt, die je overigens soms nog steeds ziet rijden in Rusland, Kazachstan of Oekrainne en ze zijn ook een tijdje hofleverancier van de KGB geweest (Voor millenials bekend van Putin en de app Telegram).

In de moderne tijd heeft GAZ ook nog wat samenwerkingen aangegaan met wat ik wat ‘gammele’ merken als gm en vw.

Probleem van Castro is vooral dat dankzij de internationale boycot er vooral veel oude wagens rondrijden. Wel in de duurzaamheidsgedachte, maar gewoon minder betrouwbaar dan moderne auto’s.
Ik zag gisteren op TV een Cubaanse meneer (overigens gefilmd vóór het verscheiden van de Grote Leider), die met droge ogen beweerde dat de revolutie de laatste twintig jaar slechts wat vertraging had opgelopen. Maar dat gaat nog helemaal goedkomen hoor!
Dit is wel het laatste wat je wil…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Boontje komt om zijn loontje. De enige eerlijke regeringsleider was …Donald Trump.
@spidermann: Welke regering heeft die geleid dan?
El líder maxímo, de grote leider…

Begraven in een sigarenkistje…
LOL, maar dit is een UAZ en geen GAZ, niet dat het veel uitmaakt overigens.
Kim Jong Il had dit voorzien en werd in een lekker kapitalistische Lincoln Towncar uit de 70s naar z’n laatste rustplaats gereden
Dus Castro werd van achter aangeduwd?
Is dit wat ze karma noemen ;)
Wel een visuele metafoor zo
Prachtig ook al die deuzige gebrainwashde jank bevolking langs de weg haha.
Zou daar soms Castro(l) olie inzitten.
[ ] Geschikt
[X] Ongeschikt
“Communistische auto’s zijn volkomen ruk”

In ander nieuws; water is nat.
@uselessguy: Het is maar net wat je definitie van ruk is. Het is natuurlijk onwijs grappig dat de man die Cuba communistisch maakte op zijn eigen begrafenis stil valt wegens weigerende communistische techniek. Verder zijn die UAZ 469’s schier onverwoestbaar en bijzonder terreinvaardig, net als bijvoorbeeld de Lada Niva. In dat opzicht doen beide niet veel onder voor auto’s als de Defender en G-Klasse, waarbij vooral die eerste ook zeker niet oerbetrouwbaar is.
@Dizono: mijn kennis van sovjet auto’s is zeer beperkt. Ik weet dat de russische trucks (GAZ/MAZ/Ural?) En tevens de lada niva niet kapot te krijgen zijn. Ik heb echter ook genoeg verhalen gehoord betreft de lada 1200/1500, en zastava’s (onderhuids fiat, ik weet het), ook de nieuwere lada’s zijn volgens mij geen betrouwbare auto’s.

Ik heb zelf helaas geen ervaring met russische auto’s, maar volgens mij doen ze gemiddeld kwalitatief echt onder aan europese, japanse en amerikaanse auto’s.
@uselessguy: op goede wegen gaan Europese auto’s langer mee. Maar onder slechte omstandigheden gaan die ons bekende auto’s al snel stuk en de Russische auto’s gaan dan opeens veel langer mee. Aldus een communistische bekende van mij.
Castro was zeker geen heilige maar veel wereld leiders moeten niet voor hem onder doen. Daarbij maakt communisme een sterkte terugkeer als ik hoor hoe veel mensen pleiten voor een ijzeren gordijn rond elk land en idereen verplict in een elektrische trabant. En voor wie durft een sigaret te roken of alchol te drinken word het een maandje goulash.
@shiva: goulash of goelag?
@silenro: mmm…goulash.
Wat is er nou weer mis met auto’s vd Volkswagen Aktionen Gesellschaft?
Van aanhanger van het communisme naar een communistische aanhanger
Scare

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).