Compilatievideo: 15 minuten Russische dashcamklappers

Auteur: , 25 Reacties

Regelmatige bezoekers weten dat we niet vies zijn van een dashcamfilmpje op zijn tijd. Voor de liefhebber die er geen genoeg van kan krijgen hebben we nu een heleboel materiaal, in twee video's gepropt.

Komt die Lada

Aan verse dashcambeelden uit het oosten geen gebrek, en daarom hebben de Ruski’s van ru_chp er een flink aantal in twee compilaties gestopt. Ideaal voor als je je een kwartiertje wilt verbazen over de strapatsen op de openbare weg daar.

Kijken dus, naar al die over de kop slaande auto’s en arme voetgangers: video 1 en video 225 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Het is daar ene grote kermisterrein,met alleen maar ‘botswagens’.
Wat een knallers zaten erbij.
als je dat geile stiertje van 1:20 in het echt tegenkomt is dat waarschijnlijk het meest hilarische moment uit je leven
Er zitten er weer wat heftige, rare en voorspelbare crashes tussen. Valt me trouwens op dat je daar niet overal gewoon fatsoenlijke rijstroken ed hebt.

PS leuke dame op het einde van deel 2.
@toyotafortuner: Wat die dame betreft, de boodschap was from russia with love.
T is toch weer meer van het zelfde en toch blijf ik me verbazen!! spectaculair begin van die 2e video trouwens :)
Een ding is zeker: in een Lada ben je zelf de kreukelzone.
Pffff die zijn echt dronken !
@AMGS: Valt wel mee, ze kunnen gewoon heel weinig…
Whe love RUSSIA
ik denk dat ik me zelf een dashcam ga aanschaffen. Laatst had mijn vader een lichte aanrijding met zijn aanhangwagen: de vrouw in de wagen naast hem had de aanhangwagen niet gezien en voegde in naar rechts. zij beweerde achterna dat hij naar links uitweek. ik heb het incident perfect zien gebeuren want ik reed echter net achter hem aan. Woord tegen woord dus. Nu is mijn vraag:
Kunnen dashcams in België & Nederland, Frankrijk, Duitsland & co als bewijsmateriaal gebruikt worden in rechtszaken en verzekering? Of dient het enkel om te tonen aan je maten wat voor marginaal getjoende honda er voor je reed.
iemand een idee waarom ik het wel zou doen of helemaal niet? ik denk wel dat ik me veiliger zou voelen met (2) van die dingen in m’n auto.
@gillesvp: ja dat kan als bewijsmateriaal gebruikt worden. En anders wel om de tegenpartij duidelijk te maken niet te liegen…
Net zo laagschedelig volk als die lakens in de zandbak. Ooh man, ik kan mijn superioriteitsgevoel gewoon niet negeren…..
@gearhead:
Ik vind die beweringen van jouw nogal gevaarlijk, dat superioriteits gevoel wordt ALTIJD afgestraft.

Inhoudelijk zal het anders liggen :

– Voor de gemiddelde Rus was het prive bezit van een auto onbereikbaar.

– De wegen en de infrastructuur zijn niet berekend op dit enorme aantal voertuigen.

– Voor de gemiddelde Rus is de overstap uit een Lada naar een Westers voertuig hetzelfde als we jouw iedere dag met een DTM wagen de weg opsturen

– De verkeerspolitie is omkoopbaar (wordt overigens minder)

– De rij opleidingen zijn sla

– Veel wegen hadden ooit een anti-slip laag, deze is eraf gesleten.

– De drankzucht maakt veel Russen overmoedig, op sommige filmpjes zie je hoe de man letterlijk zijn noodlot tegemoet stuurt.

– Deze landen hebben geen auto cultuur.

– De gemiddelde Amerikaan (HET land met DE autocultuur) staat in West Europa al doodsangsten uit achter het stuur.
Misschien klink ik wel als een oude zak, maar sommige acties in die filmpjes zijn gewoon misdadig. Die lul in die Vivaro die een of ander rood Samara-achtig geval doodleuk richting een frontale klapper drukt en doorrijdt alsof er niks aan de hand is… sta je dan strak van de strorum of wat?
Daarom zijn daar de autoverkopen altijd beter als in NL. :)
@RobUSA: lol!
Wat is Russisch roulette daar toch populair, man man !
Ik zit hard op te lachen, maar vraag me ook af hoeveel doden ik heb ‘gezien’! Hoeveel dode kinderen, hoeveel leed, hoeveel kinderen zitten nu zonder vader en of moeder? Om het nog maar niet te hebben over voor het leven misvormde gehandicapte mensen………
Je gaat je afvragen of er uberhaupt nog auto’s overblijven daro. De autoverkopers draaien overuren!

Wat ik trouwens nog het meest verbazend vind, is dat bij minimaal de helft van deze filmpjes, de voorbijgangers gewoon rustig door blijven lopen, terwijl er net een megacrash gebeurt. Of er omheen rijden.
@Praeses: Ja verdacht veel inderdaad, er om heen rijden, of de bij het ongeval betrokkene bestuurders die gewoon doorrijden. Te frappant voor woorden. Zitten wel heel heftige crashes tussen trouwens.
@desjonnies; je hebt volledig gelijk maar ik kon me niet beheersen. Er is zoveel zotheid te zien via die russische dashcams. Ze zijn zotter dan in tekenfilms voor komt.
Ongelofelijk. Dat er nog russen overblijven in deze wereld!
Je rijbewijs (als ze dat al hebben) krijg je waarschijnlijk bij aankoop van een familiekrat wodka. Waarom inhalen op een lang recht stuk nét op het moment dat er een andere auto aankomt? En dat dan zeer regelmatig. Kruisingen worden genomen volgens het principe: “Als ik er maar hard genoeg overheen rij, raak ik vast niks”.
Linksaf slaan bij voorkeur zonder te kijken en liefst vanaf de rechterbaan. En rechtsaf slaan terwijl je rechts met een noodgang wordt ingehaald.
Als ik niet beter zou weten zou ik denken dat het in scene is gezet.

Overigens: die ontploffende vrachtwagen eindigde wel heel gruwelijk. Volgens mij zag je als laatste een lichaam eruit geblazen worden die op een paal werd gespiest. Dat hadden ze van mij er wel uit mogen knippen.
@sabrerator:

-Volgens mij zag je als laatste een lichaam eruit geblazen worden die op een paal werd gespiest-

Dat dacht ik dus ook gezien te hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).