Daniel Ricciardo baalt van betere Max Verstappen

Auteur: , 48 Reacties

"Max zit midden in de puberteit." aldus de Australiër.

Verstappen legt nog even uit hoe hij Ricciardo gaat verslaan

Het gaat niet super met Daniel Ricciardo, die de veel jongere Max Verstappen sinds zijn komst naar het Red Bull team bijna alleen maar vóór zich heeft gezien. Frustrerend, maar Ricciardo beseft dat hij een tandje bij moet schakelen, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Hoewel Ricciardo in de kwalificaties steeds superieur was, werd ook die trend doorbroken bij de laatste Grand Prix. Op het circuit van Silverstone wist Verstappen zijn bolide vóór die van de Australiër te prikken en ook in de race was de Nederlander (wederom) de betere. Max scoorde ondanks een uitvalbeurt, het moeten wennen aan een nieuwe auto én het later beschikken over de motorupdate meer punten dan Ricciardo sinds Max’ instappen bij Red Bull.

“Max zit midden in de puberteit. Ik weet niet wat dat betekent. Of hij steeds beter wordt of dat op een gegeven moment de aftakeling begint. We zullen het zien, maar het is zeker dat hij flink aan het pushen is en het ontzettend goed doet. Ik wil hem vanzelfsprekend voorblijven. En andersom. Dus in die zin denk ik dat hij het beste in ons beiden naar boven brengt.”

In de WK-stand worden de mannen nog door 10 punten gescheiden, in het voordeel van Ricciardo. Uiteraard zal hij alles in het werk stellen om Max achter zich te houden, maar of hij dat weet te bewerkstelligen is nog maar de vraag. Next stop: Hongarije, een baan waar Max erg naar uitkijkt. Zeker omdat het gat met Mercedes steeds kleiner wordt.48 reacties

Altijd leuk om te lezen
Het wordt hem blijkbaar heet onder de voeten. ‘Kan minder worden in de puberteit’????
Ik kan me voorstellen dat Ricciardo niet wil dat zo’n broekie van hem wint, maar de manier waarop hij ermee omgaat, toont wel aan hoe hij is. Een sympathieke kerel die Max het beste gunt, maar er tegelijkertijd alles aan zal doen om zelf van hem te winnen. Zo hoort het ook in de sport. Dit lijkt me dus een fantastisch rijdersduo.

Kijk Mercedes, zo kan het ook i.p.v. die petjesgooiende buzzkill en flyboy blingbling die jullie in dienst hebben. Een troost: hun gekibbel is opzich wel vermakelijk om naar te kijken.
@berlinetta: Niet alleen hun gekibbel is vermakelijk om naar te kijken, ik vond de stilte en de blikken van die twee na de race op Silverstone ook erg vermakelijk. Hoe die twee daar stonden, elkaar geen blik gunnend. Gênant, heerlijk.
@viezefreddyw: Het taalgebruik Lewis tegenover Max zei ook genoeg. Geen “Did you pass Nico?”, maar “Did you pas him,” alsof Rosberg een of andere crimineel is wiens naam niet genoemd mag worden.
@Edge: haha ja dat was mij ook al opgevallen. heerlijk!.
@Edge: terwijl hij er op 2 meter vanaf stond. Heerlijk
@Edge: Nou… als je je teamgenoot in Oostenrijk zonder in te sturen zo bewust van de baan Rost en vervolgens geen ruimte geeft om de baan terug op te komen dan is mister ‘him’ best wel een crimineel!
@venividivici: valt over te discusseren, rosberg is nou ook weer niet zo’n mogool dat ie probeert om beide mercedesen zonder punten te laten finishen.
@gwnbmw: Barcelona niet gezien? Ben geen ham fan, maar ros was toch in beide situaties fout imo
@maho90: in mijn ogen hamilton zijn fout, ging voor een gat wat er niet was. en rosberg probeer echt niet beide van de baan te rossen.
@Edge: Haha ja dat zag ik, heerlijke televisie vond ik het! Echt net een soap.
@berlinetta: Klein verschil is wel dat er bij Red Bull alleen de eer en af en toe een podium/overwinning op het spel staat. Voor Britney en Lil’ Lew staat er meer op het spel omdat ze allebei voor de titel vechten. Ik moet nog maar zien hoe de relatie tussen Max en Ricciardo zich ontwikkelt als Red Bull in de positie komt dat het om het kampioenschap kan strijden. Vettel en Webber begonnen ook gewoon als heren die het prima met elkaar konden vinden, en Hamilton en Rosberg ook.
@Edge: Vettel en Webber zijn nooit echt dikke maatjes geweest, zeker niet naar Fuji 2007, en toen waren ze nog niet eens teamgenoten. Eenmaal bij RBR ging het al snel van kwaad tot erger.
@Edge: En als je de autobiografie van Webber moet geloven is Ricciardo degene die zich hierom zorgen moet gaan maken.
@Edge: Dat kan zeker goed kloppen, maar ook Daniel en Max zijn topsporters en die willen het hoogst haalbare bereiken. Voor hen beide betekent dat momenteel de ander proberen te verslaan en, met een beetje geluk, Mercedes er ook nog bij. Kampioen worden zit er inderdaad niet in.
@berlinetta: Topsporters zijn nou eenmaal erg egocentrisch; moet ook wel, anders red je het niet. En dat levert dus vaak conflicten en/of conflicterende belangen op. En laten we eerlijk zijn, veel mensen genieten ervan. Nu is iedereen boos op Rosberg, maar toen Senna ‘wraak’ nam op Prost (nuff said I guess) toen ontplofte de F1 zo ongeveer …
Aankomend weekend zou wel eens een heel mooi weekend kunnen worden voor Red Bull Racing. De Hungaroring ligt de auto’s erg goed. Ricciardo pakte er in 2014 zijn tweede overwinning in zijn carrière en Max pakte er vorig jaar zijn P4, zijn hoogste klassering voor Toro Rosso samen met de Grand Prix van Amerika.

Ik zeg dat Max P2 pakt, Ricciardo P3 en Hamilton P1. Lil’ Lewis is namelijk erg in vorm tegenwoordig en Rosberg heeft het al een paar weken veel te moeilijk.
Wel mooi dat de druk hem wat veel wordt. Dat is niet lekker voor de concentratie.
En terecht!
Ik zal t m alvast vertellen, max wordt alleen nog beter!
@mrrallycross: dat hopen wij allemaal, als het maar niet word zoals bij zijn vader.
@acizane80: Ik heb het gevoel alsof de F1 auto’s van tegenwoordig stukken betrouwbaarder zijn. Vroeger zag je regelmatig motoren ploffen.
“In de pubertijd” hij is 18 geen 14.. Die weet echt wel waar die mee bezig is
@JamesBond007: Bovendien heeft Max zijn ouders nog die hem in het gareel houden. Jos vertelde laatst nog (als ik mij niet vergis in de Telegraaf) dat Max nog steeds om toestemming moet vragen als hij iets duurs wil kopen. Als Jos en Sophie dat nog doen, zullen ze ook wel ervoor zorgen dat hij niet afgeleid raakt van het racen en geen gekke dingen doet.
@Edge: je mag racen met een miljoenen wagen van een groot f1 team maar die Porsche 918 mag je niet kopen ?
@acizane80: Bescheidenheid siert de mens. En al helemaal als je nog een broekje bent van 18 jaar.
@viezefreddyw: hij had inderdaad ook een beetje een Lewis 2.0 kunnen worden met alle aandacht die hij geniet. (Vooralsnog) Lekker gewoon gebleven!
@viezefreddyw: bescheidenheid is een vorm van socio-psychische onderwerping, en dus niet per definitie gewenst.
@Jochempie: Max is gewoon een sleeper in plaats van een 320i met M-pakket.
@Jochempie:
„socio-psychische onderwerping”
Heilige grutjes zeg…, ga je daar dood aan?

PS: wat breng je Max nu in rekening voor dit consult op afstand?
@Rob: weet ik veel, ik heb gewoon problemen met mensen die bepaald gedrag wensen van andere mensen (ouders uitgezonderd)
@Jochempie: Maar ik wens geen bepaald bedrag van Max en van anderen. Ik vind gewoon dat het iemand siert als hij of zij bescheiden is.
@acizane80: hij mocht een gt3 RS kopen. Dat is al mooi genoeg toch?
@acizane80: Die wou die nie.. :P Max heeft een 911 GT3-RS besteld vorige week.

http://static.autoblog.nl/images/wp2015/Porsche-911-991-GT3-RS-201.jpg
@jamesbond007: Het menselijk brein ontwikkelt zich tot ongeveer 25 jaar nog behoorlijk, al noem je dat geen puberteit meer.
@JamesBond007: Denk dat Ricciardo het met een glimlach zei. Op tekst komen dat soort dingen nooit zo over.
@stfu: Het is inderdaad een beetje uit context gehaald en in het Engelse oorspronkelijke interview was dit duidelijk een grapje. De context was veel meer dat Ricciardo zich afvroeg hoever Max zich nog verder kan ontwikkelen in F1 nu hij nog zo jong is.
Na de zogenaamde vete tussen Sainz en Max, krijgen we nu een zogenaamde vete tussen Daniel en Max? Nee hè…..
@Rob: Ik geloof eerder dat de pers hier een vete probeert te creëren. Al het negatieve wordt er meteen uitgelicht en sterk vergroot. En iedereen neemt het klakkeloos over. Ik erger mij aan het feit dat elke ploeggenoot van Max meteen als zijn grootste vijand wordt neergeschreven.
@fordnut:
Het is niveautje RTL Boulevard. Niet perse onwaar of gelogen, wel bijster onzinnige en suggererende berichtgeving. Maar goed; Max = GOD, dan willen we weten wie hij neukt en vinden we alles en iedereen die niet zegt „Max = GOD” een vijand. In het bijzonder zijn teamgenoten.
Het is nu nog leuk en gezellig totdat er een kampioenschap op het spel staat dan verandert de toon. Je zag het bij Vettel en Webber en je zag het ook bij Hamilton en Rosberg, maar toen er om een kampioenschap werd gestreden verzuurden die relaties.

Feitelijk is dit al een steek onder water door te stellen dat Max in z’n “puberteit” zit. Geeft aan dat hij hem niet als vol ziet maar als een broekie. Een broekie die hem alle hoeken laat zien…
Slechte opmerking van Ricciardo: als je over “puber” praat inzake Max probeer je psychologische gemene onder de gordel spelletjes te spelen om zo te proberen Max uit zijn concentratie te halen. Had der Toto Wolf (eikel nr.1)ook al geprobeerd, kwam hij snel van terug en ontving hij heerlijke Engelse humor opmerkingen terug van C. Horner. Gewoon lekker doorknallen zou mijn devies aan Max zijn.
Hoezo voorblijven?
Het is een beetje pech voor Ricciardo dat hij de teammaat is van Max, want hij is gewoon een supertalent en een heel sympathiek persoon. Maar Max is niet te stoppen, en walst over iedereen heen die ‘m in de weg staat.
Volgens mij is de essentie van zijn verhaal dat ze elkaar op een gezonde manier prikkelen om meer en beter te worden. Je groeit als persoon immers niet als je omgeven wordt door mensen die onder je niveau staan. Ricciardo en Verstappen zijn beide mans genoeg om elkaar een overwinning te gunnen en tegelijkertijd ervan te balen dat ze het zelf niet waren. Het gaat er immers om dat ze als team punten pakken voor RBR. De toekomst brengt volgens mij dan ook leuke gevechten op het circuit en af en toe humoristische doch rivaliserende opmerkingen naar elkaar. Zoals een gezonde relatie behoort te zijn tussen twee teamgenoten.
Ik realiseer me steeds meer dat mensen naar formule 1 kijken zoals we ooit naar Big Brother keken. Het gaat heel vaak in feite over wie we wel leuk vinden en wie niet. De techniek speelt in de discussies een ondergeschikte rol.
Geen verassing toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).