Max en Ricciardo blijven voor altijd rivalen

Auteur: , 35 Reacties

Maar of dat zulk slecht nieuws is?

Vrienden voor het leven

Je zou het bijna vergeten, maar Max en Daniel zijn pas sinds vier races conculega’s. Max rijdt zo volwassen, dat het lijkt alsof hij al jaren met de Red Bull onderweg is. Voor journalisten is het dus leuk om te weten hoe het nu gaat tussen de twee en of ze de elkaar het licht in de ogen gunnen. Zeker weten doen we het natuurlijk nooit, maar volgens de goedlachse Ricciardo is dat absoluut het geval. Ze zijn rivalen, maar dat is juist goed voor het team.

Het leek erop dat Ricciardo de tweede Carlos Sainz zou gaan worden, volledig ondergesneeuwd door de jonge Nederlander die gelijk zijn eerste race won, maar gelukkig voor alles wat uit Australië komt en autosport een warm hart toedraagt, was de tweede race van Max voor de Rode Stieren een mindere. Ricciardo zegt daarover:

Ricciardo zegt erover:

“Het is moeilijk om te voorspellen wat er op de lange termijn gaat gebeuren. Ik kan alleen over de eerste paar races spreken. Max kwam in het team en deed gelijk van zich spreken in Barcelona, wat een redelijk gek weekend was. Sindsdien gaat het prima. In Monaco ging het niet geweldig bij hem, maar hij kwam daar eerlijk voor uit en legde zich neer bij de situatie zoals die was.”

Maar volgens Daniël zal de rivaliteit de komende jaren gewoon op een kookpunt blijven. Maar dat vindt hij helemaal niet erg. Juist niet.

“We zijn beide opgebloeid door deze nieuwe uitdaging, deze nieuwe rivaliteit, en hopelijk kan dit het team in de goede richting pushen. Hopelijk leidt deze rivaliteit ertoe dat we vaker voor de overwinning kunnen gaan vechten.” Ik weet zeker dat we een goede band met elkaar kunnen opbouwen. Als je kunt toegeven dat de ander een keer beter is en daar open en volwassen over kunt zijn, dan zal er altijd sprake zijn van goede wederzijdse respect. We moeten beide hard blijven werken, maar ‘so far, so good’.”

We zijn benieuwd of Ricciardo na komend weekend nog steeds zo positief is. Want als chauvinistische Hollanders gaan we er natuurlijk vanuit dat Max hem het snot voor de ogen gaat rijden in Oostenrijk. (Via nl.motorsport.com)35 reacties

Kijk, ze begrijpen het. Hoe harder je strijd moet leveren, hoe beter je wordt. Door concurrentie bloei je op, zeker als je zo competitief bent!
@Jochempie: Terwijl jij dit zegt, visualiseer ik net een paar clashes tussen Rosberg en Lil’Lewis. Strijd is mooi, maar niet altijd ten koste van alles.
@martinus: Daar speelt ook een erg stukje ego op… Dat wordt vanzelf minder als RB te dicht in de buurt gaat komen.
Ricciardo is wel erg sterk in kwalificeren, terwijl Max zijn banden uitstekend weet te managen tijdens de race.
Mijn voorspelling:

Ricciardo start van P4 en finisht op P6.
Verstappen start van P6 en finisht op P5.

Ik verwacht geen spannende race, tenzij regen.
@awesome: kunnen we gewoon niet deze domme voorspellingen doen?
@thefmanl: Oke oke; ik houd het bij een redelijke P3 finish voor Max; we moeten inderdaad niet overdrijven en een topic vol voorspellingen zijn irritant; daar hebben we de poll voor :)
@thefmanl: je kunt er ook overheen lezen natuurlijk.
Scheelt jou een hoop ergernis, blijkbaar….
Volgens mij heb ik even gemist waarom Ricciardo volledig ondergesneeuwd zou worden door Max. Niet om ’t een of ’t ander maar Daniel is op Rusland en de afgelopen 2 races na gewoon elke keer in de top 4 gefinished. Hij heeft veel pech gehad en Max is de nieuwe wonderboy van de F1. Maar ik denk dat Daniel (nu nog) de betere coureur van de twee is. Max is een absolute topper, maar hij moet nog geslepen worden. Wie had gedacht dat Max Daniel voor stront zou rijden schat Ricciardo echt te laag in..
@str8six: Can I get an Amen?! Amen!
@str8six: Ik durf te zeggen dat ik geen oranje fan boy ben. Maar ik vind Verstappen, met een objectieve bril op, de betere racer. Beter met banden, verdedigen en aanvallen.

Ricciardo is véél beter in de kwalificatie. Hij weet op het juiste moment nog meer uit zijn auto te persen. Ervaring? Mwoa, hij raced ook nog niet heel lang in e f1, maar 4 jaar meer dan Verstappen. Dit is denk ik een kwaliteit die hij heeft en Verstappen niet.
@pomoek: betere racer ja. Maar vind Daniel voor nu een completere, consistentere coureur en dat heeft, idd, puur met ervaring te maken. Max gaat hem voorbij zonder twijfel maar op dit moment, nee. Geef hem dit seizoen om te rijpen bij het topteam RB, volgend jaar zullen ze beiden met het mes tussen de tanden moeten rijden. Zowel met elkaar als tegen elkaar verwacht ik.
@str8six: We zullen zien!
@pomoek: idd, hoe dan ook, het zijn (lijken me) allebei enorm sympathieke gasten en ze rijden ontzettend hard, meer hebben we toch niet nodig? Heerlijk!
@str8six: eens
@str8six: “Het leek erop dat Ricciardo de tweede Carlos Sainz zou gaan worden, volledig ondergesneeuwd door de jonge Nederlander die gelijk zijn eerste race won, maar gelukkig voor alles wat uit Australië komt en autosport een warm hart toedraagt, was de tweede race van Max voor de Rode Stieren een mindere”

Lees de zin nou gewoon nog eens. En zie wat er staat. Dat het er na Spanje op LEEK. Maar dat dit de race erna meteen weer over was. Dat dus.
@nicolasr: bedankt voor je bijdrage.
mjb via Android app
@nicolasr: Ook toen leek het er echt niet op. Beide hadden het geluk dat de Mercs uitvielen, maar daarna had Ricciardo gigantisch veel pech met z’n bandenstrategie. Max heeft een mooie overwinning gepakt, maar dat is ‘m echt niet gelukt omdat hij de beste coureurs van het veld zou zijn.
Max deed natuurlijk al wel wat ervaring op in Oostenrijk http://www.autoblog.nl/nieuws/sneeuwpret-kan-max-verstappen-30-000-euro-kosten-83797
Max mag wel weer eens wat laten zien, monaco was gewoon betreurenswaardig
@wildbeest: ik vermoed dat u een maandje in coma hebt gelegen want in Azerbeidzjan, maar zeker in Canada heeft Verstappen mooie dingen laten zien.
@pomoek: allenaal leuke races, maar geen partij voor de RB wagens. Monaco was het circuit bij uitstek waar ze konden shinen
@wildbeest: Klopt, maar dat betekent niet dat Max het niet goed gedaan kan hebben? Als je de beperkingen van de auto in ogenschouw neemt, heeft hij het gewoon heel goed gedaan in Azerbeidzjan en vooral Canada.
mjb via Android app
@wildbeest: De Red Bull ring is, ondanks de naam, ook geen circuit waar zij goed kunnen shinen.
@wildbeest:
Haterz gonna Hate..

Jij presteert vast veel beter op je PS4..
@alibombali: ben gewoon kritisch, dat is max zelf ook. Hij ligt nu alweer in de grindbak. Kom op man
Het zijn allebei geweldige racers. Laten ze het maar op het asfalt uitvechten en niet in de pers. Geen woorden maar daden
Voor altijd? Dat is wel heeeeeel lang. Misschien ontdekt Riccardo volgend jaar wel zijn passie voor het vissen en is hij helemaal klaar met de formule 1. Kunnen de besten overkomen!
@redbee5: Lil’Lewis laat zien dat F1 prima te combineren valt met andere passies.
Ik ga er nog steeds van uit dat Max eerder wereld kampioen wordt dan Ricciardo.
@HZW: Als…Verstappen wereldkampioen wordt. Er zijn zoveel factoren die daarbij mee spelen, er rijden en reden genoeg talentvolle jongens rond in de F1 (of zitten thuis op de bank of liggen onder de groene zoden) die in staat waren wereldkampioen te worden en dat nooit zijn geweest. Rosberg, Bottas, Massa nu, en van vroeger Gilles Vileneuve, Carlos Reutemann, Ronnie Peterson bijvoorbeeld.

Maar als Verstappen wereldkampioen wordt voor Ricciardo, dan wordt Ricciardo het nooit.
Ricciardo is een eindbaas, directe concurrent van Max of niet. Heb al sympathie voor hem sinds de dag dat hij in een F1-auto stapte.
@michielh: Dat komt denk ik ook deels doordat het gewoon een hele toffe peer is. Altijd vrolijk, altijd in voor een lachje, maakt netjes tijd voor z’n fans, doet geen gekke dingen etc.
Ze doen het beiden goed, en ik vind beiden zeer sympathiek over komen.
Vooralsnog is Riccardo de sterkere rijder, ik denk niet dat hij zich dit jaar al heel bedreigd hoeft te voelen. Hoewel Max wel heeft laten zien dat hij ontzettend snel leert, volgend jaar zou de strijd al aardig gelijk kunnen zijn.
Waar is mijn eerste reactie gebleven?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).