David Bradford doet artistieke drive-by shootings [video]

Auteur: , 10 Reacties

De meeste Amerikaanse drive-by's resulteren in veel bloed, verse vetes, en dode homies. Niet echt leuke gebeurtenissen dus. Gelukkig is er ook een non-gangbangers-variant, waarbij de Tek-9 door een camera wordt vervangen. David Bradford doet het op deze manier, en het resultaat mag er wezen.

Drive-by kiekje David Bradford

Bradford is een cabbie in New York, een stad die nooit slaapt en waar dus altijd wel iets gebeurt. Als taxichauffeur ben je de hele dag betrokken in de dynamiek van de stad, en dit bracht Bradford op het idee om zijn belevenissen eens op camera vast te leggen.

Geen luxespul natuurlijk, het foto’s maken moet snel tussendoor gebeuren wanneer zich een gelegenheid aandient. Je klanten waarderen het waarschijnlijk niet als je tijdens een rit je auto aan de kant zet en een statief uit je kofferbak tevoorschijn tovert.

Zijn werk deed hij dan ook met een simpele zwart-wit camera, en tegenwoordig zoals bijna iedereen met het mobieltje. Gelukkig gaat hierbij regelmatig de regel ‘less is more’ op.

Bovendien levert het Bradford, die zijn werk (sinds 1990) niet vanuit een Nissan-koektrommel, maar een Toyota doet nog een extra zakcentje op ook. Zijn boek “Drive-By Shootings” uit 2000 was een aardig commercieel succes (via Retecool):10 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
*Hipster alert.
Ja, dat zijn erg mooie platen!
Dat handje bovenaan het stuur heb ik nooit begrepen. Rijd absoluut niet comfortabel en je arm word er heel snel vermoeid van. Het “nieuwe rijden” zeker?
@Bartholomeo:
Ik vind het wel fijn rijden. Maar goed, ik rij ook Golfje…. ;)
@Bartholomeo: Ik krijg juist lamme armen van dat 10 voor 2 rijden. Heb altijd m’n linkerhand bovenop m’n stuur en de rechter op de pook of armleuning. Nu maar hopen dat ik nooit een aanrijding krijg waarbij ik dan ook een vw logo in m’n arm gebrand heb:p
@Bartholomeo: Hier nooit 10 voor 2 / kwart voor 3 (vanwege lamme armen syndroom), maar 10 over half 4 of 10 over half en de rechterhand op de pook… Alleen bij het bedienen van knoppen aan het stuur heb ik de handen op kwart voor 3.
@Bartholomeo: dat is ideaal voor bij ongelukken. Als de airbag afgaat weet je tenminste dat je je pols/arm breekt en jezelf misschien ook nog een bloedneus slaat ;)

En voor @Emile-Benz: hand onnodig op de pook zou ik niet doen. Levert alleen maar extra slijtage aan de synchromessen op!
Ik hou niet van grijs…
Dat zijn een paar hele mooie foto’s!
Altijd zeer interessant om zwart/wit foto’s te zien, dat is eens wat anders dan al die fel gele NY cabs

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).