De autocollectie van Amerika’s grootste BMW-fanaat [video]

Auteur: , 49 Reacties

Niet minder dan 45 Bimmers staan er in de garage van deze anonieme verzamelaar.

Classy...

Je hebt autoverzamelaars die graag een collectie opbouwen met al het moois dat er in autoland te krijgen is, en je hebt verzamelaars die al vroeg een tik van de molenwiek kregen en zich volledig fixeren op één merk. Voor beide is iets te zeggen, zie het als diversiteit versus diepgang.

De collectie van de ‘BMW-man’ uit Zuid-Californië – bestaande uit een doorsnede van wat de Duitsers vanaf de jaren ’60 tot 1988 op de markt brachten – was een kolfje naar de hand van BMW, dat een camerateam afvaardigde om de garage vol blauw-witte logo’s en miniscule details vast te leggen. Het resultaat vind je op autojunk.

Freude!49 reacties

Coole gast.
Stijl heeft hij wel zo te zien!
Toeleggen op een merk met verzamelen kan ik wel waarderen. Dan ben je echt een liefhebber (van dat merk) ;)
@rolov:
Yep, ongeacht het merk kan ik dit soort verzamelingen meer waarderen dan zo’n “kijk mij eens ver pissen” collectie handtasjes.
Kijk er niet van op dat de eigenaar van deze collectie regelmatig met zwarte nagelriemen thuis komt….
Heel vet!
Hemel op aarde! (100% fanboy)
Ik heb niet echt iets speciaals met BMW, maar dit soort collecties vind ik toch wel heel erg tof. Chapeau voor de dhr. A. Noniem. Of mevrouw, want dat kan natuurlijk ook.
Ik vind het altijd zo raar als mensen niet herkenbaar in beeld willen komen, (bij deze meneer snap ik het wel) maar dat ze dan wel voor een gedeelte te zien zijn. De mensen in zijn omgeving zien toch gelijk dat hij het is?

Verder een prachtige collectie, de E30 op het eind is echt prachtig!
@viezefreddyw:
ik wel
anders staan er morgenochtend 500 man voor je loods of je niet zus en zo wilt verkopen.
en loopt je mailbox over van de vragen.
daarom wil je anoniem blijven.
@desjonnies: Als je mijn reactie goed leest zie je dat ik het snap dat hij anoniem wilt blijven, dat zou ik zelf ook willen. Alleen hij is toch enigszins te herkennen, dat is wat ik niet snap.
@viezefreddyw: Vrienden en familie zullen hoogst waarschijnlijk wel weten waar hij zijn centjes aan besteed. Het is dat hij geen zin heeft om iedere dag groepsrondleidingen te geven aan iedereen die zijn collectie wil zien.
@desjonnies: wat denk je van skorum met foute bedoelingen.
Heel vette collectie!!
Simpel Hij houdt van BMW’s
Ik ook
Maar wel BMW’s, niet wat ze tegenwoordig maken.
BMW’s zijn enigszins nerveuze renpaardjes, iets fout, altijd de concurrent van Mercedes, waren altijd goedkoper en je kreeg een scheurijzer.

Nu, nu rijdt zelfs mijn accountant BMW, BMW van nu is politiek correct.

Begrijpelijk, maar daardoor wel afgevlakt.

(nu gaat er iemand zitten gillen dat ik dan maar eens met een M5 met 845 pk moet gaan rijden )
Maar daar gaat het namelijk niet om, het gaat om het hele plaatje, de ambiance, de sfeer
de ECHTE merkbeleving.
@desjonnies: Je doet je naam geen eer aan… dat siert je ;-)
In mijn ogen heb je namelijk helemaal gelijk!
@desjonnies: je hebt volkomen gelijk. BMW’s hadden vroeger altijd een fout randje. Maar wel lekker fout. Een ding hadden ze altijd met elkaar gemeen: ze waren uniek om te rijden. BMW waren dartel van lichtvoetigheid, de motoren moest je altijd een beetje bij de keel pakken (onderin niet zo veel power) om lekker vooruit te komen. Schakelen ging altijd met een beetje weerstand en lange slagen, maar als je het onder de knie had was het hemels om de turbineachtige zes in lijn van 7.400 toeren terug naar 5.500 toeren te brengen en zo begon de sensatie weer opnieuw.

Dus deze collectie kan ik zeker waarderen. Ik denk dat BMW er zeker goed aan gedaan heeft om alle merkwaarden overboord te gooien, want ze verkoper beter dan ooit. Maar deze collectie laat zien dat BMW zelfs in een normale 3-serie een beetje magie wisten toe te voegen. Nu kun je een driecilinder krijgen…

Van de huidige generatie BMW’s kan ik me trouwens geen 1 model bedenken welke later nog eens naar boven komt in een collectie. Ja, een handgeschakelde M235i. That’s it…
@gtwillem: Misschien de 1M? En in de toekomst misschien de E9* M3’s want die V8 is tenslotte geen kattenplas
@styns: klopt. Ik doel voornamelijk op de huidige range. Tot een paar jaar geleden maakte BMW nog erg spraakmakende auto’s! Waaronder de E92/93/90 (plus de GTS en CRT.)
@gtwillem: Dat dachten ze toen wss ook… blijft gewoon doorgaan en geschiedenis herhaalt zich.
@lekkaah: ben het met je eens en inderdaad over vele jaren kunnen we zien welk van de huidige BMW’s een collectiefase hebben gehaald.
@gtwillem: dat heet meegaan met de tijd.
@hartphotography: dan moet ik zeggen dat Audi, Mercedes en Porsche veel beter met hun tijd meegaan. De karakterwijzigingen hebben BMW absoluut geen windeieren gelegd, maar een karaktervol merk is het niet echt meer.
@hartphotography: idd.
Stel je voor dat BMW de E30 terug op de markt brengt en Europa ziet de emissies en veiligheid even door de vingers…niemand wil de E30, buiten de AB-freaks hier natuurlijk.
Kramp, geen servo (op mijne) en parkeer deze maar ns parallel, je wil er niet in crashen aan de dunne deuren te zien, luidruchtig, gigantisch dorstig was de mijne toch.
We krijgen echt wel betere wagens nu, helaas zwaarder en enorm gefilterd.
Zoals @gtwillem zegt, de 235i is de enige die ik op m’n oprit zou willen, moest die dan 300kg afschudden.
@desjonnies: niet altijd de concurrent van Mercedes geweest, ze waren pas de echte concurrent na 1970, Borgward was failliet en Bmw kwam met de e12 en de e3(de eerste 5 en 7 als ik het goed heb) daarna is het hard gegaan, het barste helemaal los met de komst van de w201 (beter bekend als de 190e) vanaf toen zaten ze helemaal op gelijke hoogte. wat ze wel gelijk aan elkaar hebben is dat ze allebei een hele geschiedenis hebben en niet zoals het merk audi dat steeds over en over is gegaan tot wat het nu is (horch, auto-union, dkw etc…)
@henkhupelschoten:

http://www.klassiekerrally.nl/iconen-bmw-die-neue-klasse/
@desjonnies: heb je het zelf doorgelezen? er staat namelijk (en dat was voor mij ook nieuw) dat Mercedes-Benz toen der tijd heeft overwogen om BMW over te nemen in hun slechte jaren en dan nog niet eens over de isetta gehad
@henkhupelschoten:

Lieverd, ik heb het zelf geschreven toen.

Onder de kop “iconen” heb ik toen een stuk over de Mustang, de Range Rover, de Renault 4 en de Chevrolet Corvair geschreven, allemaal auto’s die -naar mijn mening- de wereld en het begrip auto hebben veranderd.
@desjonnies: gniffel gniffel ..
@desjonnies: Zelf geschreven betekend niet gelijk dat het waar is ;)
@bofkont:

Inderdaad, ik deed helemaal niet aan research.

Eerste les als stukkies schrijvert : controleer je bronnen, niet één niet twee maar drie keer.
@desjonnies: Geloof er niets van ;)
@desjonnies: Ik moest toch ff een traantje wegpinken bij dat diepe en o zo ware betoog van je.
Nou spannend hoor .. In Californië huist van alle vergane glorie merken de grootste collectie ..
Dit vind ik nou eeuwig zonde en schandalig…
hij heeft in ieder geval de moeite genomen ze recht te parkeren. Zeldzaam.
Toen BMW nog mooie auto’s maakte dus. Leuk, maar een beetje variatie is nooit slecht.
Ik houd van BMW. Met het merk BMW is het voor mij begonnen, liefde en passie voor auto’s. Door de E24 6-serie om precies te zijn. Voor mij is zo’n witte M635 CSI E24 nog steeds een van de mooiste auto’s ooit gemaakt. Ook van de nieuwste en huidige BMW’s kan ik genieten trouwens, altijd leuk en spannend wanneer er een nieuw model uitkomt van BMW.
Voor de rest een leuke verzameling, eentje die ik graag zie.
@michaelcorleone: hoe kan je nou genieten van een nieuw model.. allemaal downsizing hybride meuk.
@casperfcb: komt omdat je in een CO2 marktgebied woont. In Canada, USA (ex Cali), Rusland, Zuid-Afrika en grote delen van Azië rijden de uitvoeringen die daadwerkelijk prettig en leuk zijn.
@garp:
Zijn ze daar gevrijwaard van alle elektrische bemoeials en zo’n 20% lichter dan?
@jrk68: dat gezeur over het gewicht slaat nergens op. Waarom denk je dat ze zwaar zijn? Omdat ze dat in de fabriek leuk vonden? Of omdat ze er niet over hebben nagedacht?

Er gaat vele jaren in de ontwikkeling van een nieuw model zitten, en een gewichtdaling zou een makkelijke manier zijn om brandstof te besparen. Dit is dus kennelijk bijna onmogelijk, anders hadden ze het allang gedaan.

Geluidsdemping/isolatie en zware opties zouden verwijderd kunnen worden, maar dat is wat het meerendeel v/d consumenten wil.
Wet van vraag en aanbod noemen ze dat.
@freshlife
Dus volgens jouw wet van vraag een aanbod mogen liefhebbers van pure auto’s niets meer vragen…?
Zijn wij verplicht om een auto aan te schaffen die wij eigenlijk niet willen…?
Dus als ik tegen jou ga vertellen dat je vanaf morgen met een vent naar bed moet omdat dat op dat moment is wat de meerderheid normaal vindt, dan doe jij dat zonder commentaar…?
@jrk68: nee natuurlijk niet, ik geef alleen aan dat bmw het niet doet om ons te pesten of de ‘fanboys’ verdrietig te maken. Ze kijken waar hun kansen liggen, en moeten net als andere merken met hun tijd mee.

Ik vind elke bmw nog steeds fijner rijden dan een vergelijkbare auto in hetzelfde segment, dus volgens mij slagen ze daar prima in.

Eveneens de ‘must-have’ van een (atmosferische) 6-cilinder zie ik niet helemaal. Het rijdt natuurlijk goed, en het geluid is prachtig, maar ik ga met mijn e46 318i lekkerder de bochten door dan dat ik in mijn ouders 325i e90 rij. (Gewicht;))
Schitterend!
Ik dacht jay leno maar dit is iemand anders
@mrrallycross: jouw comments zijn verreweg de grappigste op autoblog ever ..
@lincoln: weet ik ;)
Wilson Fisk?
Geweldig! Mooi verhaal van een echte BMW-liefhebber. Heerlijke collectie waar ik best eens zou willen kijken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).