Skoda naar Wörthersee met Octavia Combi RS 230

Auteur: , 25 Reacties

Niet alleen Volkswagen pakt uit tijdens de VAG-meeting aan de oevers van de Wörthersee, ook Skoda brengt een karavaan aan opgekalefaterd tuningspul mee. Hier een overzicht.

De op de Fabia gebaseerde FUNstar pickup hebben we reeds gezien, en teruggestuurd naar een periode waarin neonverlichting nog acceptabel was. Skoda neemt echter ook de Fabia R5 Combi mee. Ongeveer hetzelfde als de R5 rally-auto, maar dan in stationwagon-uitvoering. Onder de kap ligt een 1.6’je met 280 pk en 420 Nm koppel. En nee, hij gaat niet in productie.

Skoda zet de Octavia Combi RS 230 eveneens op de meeting neer. Met, u raadt hem al, 230 pk. Tien pk meer dan de standaard RS. Ook de remmen hebben een upgrade gekregen en tussen de voorwielen ligt nu een mechanische sperdifferentieel. Aangename hardware die we ook in de Golf GTI Performance vinden. De Combi ragt in 6,8 tellen naar de 100 km/u en stuift door naar een top van 247 km/u.

Fabia Red & Grey

Tot slot staat er ook een Fabia Red & Grey, die laat zien hoever je kunt gaan met het aankleden van de Tsjech. De basiskleur is Moonwhite, aangevuld met een grijze en rode streep over de lengte. In de wielkasten liggen 17-inch Savio-velgen, en de auto is buitenom voorzien van een diffuser, spoiler, een bumperlip en zijskirts.

Wörthersee 2015 begint morgen. Beeld van Skoda’s line-up vindt u in de gallery hieronder.25 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Geen dikke Citigo dit jaar?
Jammer lijkt mij juist lachen, een Citigo RS of R2, nu ze toch eindelijk die 1.0tsi aan het uitrollen zijn.
Eigenlijk is die motor alleen geschikt voor de eeneiige drieling.
@jrk68: ik snap niet dat niet elk merk een echte hothatch heeft in het a segment. Pk of 120, geen gewicht en lekker direct. Lijkt me een heerlijk karretje.
@lekbak:
Yep, zie het als een hedendaagse Golf mk1 Gti..
Genoeg lol aan te beleven en dat voor een bedrag dat ongeveer de helft bedraagt van die Corsa OPC van gisteren.
mooie pass…. ehh skoda
@theyoungsaablover: haha, goeie grap man.
Die hier echt nog nooit gemaakt!
@awesome: awesome he
Ben niet echt een Skoda fan, maar ik zou die Octavia toch wel willen hebben. Rijd je niet bepaald mee voor lul.
Audi station met mini hoffmeister knikje.
Wat een afschuwelijke velgen.
Die Octavia vRS zou ik best willen hebben. Vlot zat (280pk met chip zou vast wel mogelijk zijn), heerlijk ruim en net als de Volvo’s van vroeger een beetje ‘lullig’, (je bent familieman en in plaats van je M3/Mustang/911/GTI heb je dit), maar het gaat nog serieus vooruit en in de bochten gaat het ook nog aardig de hoek om.

Daarnaast is het toch knap dat VAG een concernfeestje weet op te zetten met grote bezoekersaantallen en veel nieuws vermeldingen. Goed gedaan, lieve VAG!
@gtwillem: eindelijk eens dank voor al dat stank…
@gtwillem: helemaal mee eens!
Die Octavia ziet er weer goed uit. En die velgen maken het af. Je rijdt iets speciaals.
Die Skoda oktavia rs230 combi ziet er gelikt uit en je houdt tov een a4 avant heel wat centjes in de beurs.Eigenlijk bizar dat een Audi RS4 Avant in Duitsland een vanaf prijs heeft van €77.000 en dat hij hier in Nederland minimaal €130.000 kost.
Echt geen verkeerde wagens, en ze zien er tegenwoordig ook nog eens prima uit. Kun je prima mee voor de dag komen. Het geld dat je bespaard tov een VW of Audi kun je mooi in je huis/inboedel steken. Buiten het merkje op het stuur zul je er niet heel veel van merken onder het dagelijkse woon-werkverkeer.
Ik zat even te kijken op de Skoda configurator wat zo’n Skoda Octavia vRS daadwerkelijk kost als je hem een beetje leuk aankleedt, en je lacht je kapot om de prijzen. Bij Audi kun je de grille met ‘Optiepakket zwart’krijgen (zwarte grille). Kost EUR 742. Bij Skoda EUR 150,-. Grotere wielen (19 inch) zijn bij een A4 zo EUR 2.300 euro. Bij een Otavia RS heb je zwarte 19 duims velgen voor maar 450,-. Zelfde geld voor alle andere opties. Zo’n Skoda is nog leuk om aan te kleden. Een volle A4 is gewoon genant bijna.
Kijk eens aan, zinvolle update!
Oooow!! Qua velgen onder die Octavia RS slaat Skoda de plank hier he-le-maal mis!
Werkelijk afschuwelijk. Terwijl er in eigen VAG huis zoveel moois verkrijgbaar is.

Verder niets mis met de Octavia, die kan je behoorlijk sportief opleuken……en zoals hierboven al terecht werd opgemerkt: het blijft enigszins betaalbaar. Bij Audi ben ik enige jaren geleden al afgehaakt toen er alleen voor optische accessoires en open dakje ruim 8 duizend bij kwam, waarvan bijna 3 duizend alleen al voor de velgen……en dat voor een simpel A-viertje, waanzin.
En onderhoudskosten zijn laatste jaren bij Audi ook enorm gestegen, kleine beurt heeft allang geen kleine prijs meer. Tweedehands wordt Audi daardoor ook steeds minder aantrekkelijk. Dat merk is zich in rap tempo voor het C/D-segment uit de markt aan het prijzen. Zelfs de A-6 zal van de nieuwe Superb nog wel klappen gaan krijgen vermoed ik.
Best vette velgen, alleen niet onder een Skoda.
Man man man echt een klassiek aap en gouden ring verhaal dit.
Die velgen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).