De nieuwe Bristol Bullet gaat retro

Auteur: , 21 Reacties

Maar of dit de auto gaat zijn die het Britse merkje er weer bovenop helpt?

De nieuwe Bristol Bullet gaat retro

Bristol. Het blijft een ietwat mysterieus merk. Aan deze kant van het Kanaal zie je ze eigenlijk nooit en qua nieuws is het een beetje te vergelijken met het TVR van de afgelopen jaren: af en toe een nieuw model, waarna de toko ineens failliet was, een revival, stilte en dan toch weer een nieuw model.

Deze Bullet wordt morgen officieel onthuld maar de eerste foto’s zijn al driftig het web op getweet. Over prestaties en dergelijke is niet al teveel bekend, al heeft Bristol bevestigd dat de auto een NA 4,8-liter V8 van BMW onder de klassieke snoet krijgt.

Qua vormgeving is retro het toverwoord, met een prominente rol voor de ronde koplampen en de bescheiden grille. Zeker niet slecht, al vragen we ons af of er markt voor is. De achterkant vinden we met z’n rechtop staande vinnen dan wel weer cool.

Bristol Bullet21 reacties

Ik denk dat de markt hiervoor niet groot is, maar dat zal ook van de prijs afhangen. Ik ben er niet kapot van.
@porsche928: Ford kwam toch ook met een nieuwe nostalgische Mustang?
Cool? Ja.
Gaat het Bristol er weer bovenop helpen? Nee.
Jammer.
Jammer van die spiegels, die doen afbreuk aan het design.
Die vinnen zijn dan wel weer cool.
Ik vindt hem briljant. Het is weer eens echt iets heel anders. Gaaf is dat. Ben benieuwd wat zoiets kost, want daar staat of valt het mee, hij moet vooral niet te duur zijn.
@stationcar: helemaal mee eensch, er rijden al genoeg grijze golfjes rond.
Ziet er stilstaand al snel uit.
@stationcar: Dezelfde motor, uit de X5 van het vorige decennium, ligt in de Morgan Aero: 367 pk, 282 g CO2/km, prijs in NL bijna 2 ton waarvan € 64.753 BPM.
@stationcar: iets heel anders? Dit soort auto’s bouwen ze al sinds begin jaren ’50…

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/74/3f/46/743f466185d587b95bb35d2fcaadfa3f.jpg

http://www.klassiekerweb.nl/wp-content/uploads/2015/02/bristol_404_achterzijde-1024×768.jpg
@Dizono:
Iets heel anders dan wat je tegenwoordig kan krijgen bedoelde ik, afgezien van Morgan en Mitsuoka is dit voor zover ik weet het enige merk wat bewust extreem van de mode afwijkend gelijnde modellen maakt.
Ik vindt dat gewoon gaaf. Natuurlijk zijn er ook merken die ónbewust extreem van de mode afwijkende modellen produceren. Die zijn natuurlijk niet gaaf, Fornasari is hier een voorbeeld van.
via iPhone app
Jammer dat er geen coupe van gemaakt is. Zou denk ik een stuk praktischer zijn en meer mensen aanspreken
Vind hem erg mooi, maar hij had net iets strakker gemogen. De koplampen naast de grill en de vinnetjes op de achterkant hadden ze van mij weg mogen laten.
Dat mini sportwagen concept heeft dit ding wat van weg met een mengeling tussen een bristol 410 en een ac snuit erop.
Mwa beetje te ouderwets, weet ook niet of ik de voorkant mooi vind. 6 ronde lampen is wel wat veel van het goeie. Die beugels achter de stoelen zijn trouwens ook niet bepaald subtiel.
Andere velgen aub
Ziet er niet onaardig uit maar denk niet dat Bristol hiermee potten gaat breken. Helaas..
Sorry maar echt. Wat een vreselijk ding, zijn voorgangers onwaardig. De bek is veel te smal, het lijkt wel een happende goudvis. De velgen zijn niet fraai en veel te groot, hetzelfde met de zijkant, veel te hoge flanken, hierdoor is het ding heel erg lomp.

De achterkant is los van alles best oké en origineel!

Nee, dan was de Fighter heel wat meer geslaagd, maar dat was natuurlijk ook geen succes. Erg jammer, want zo’n outsider als Bristol die af en toe een nieuw ding maakt de Engelse automarkt interessant. (zeker nu we Lister/TVR/MG kwijt zijn, en Lotus min of meer bevroren is)
In combinatie met een andere merknaam wellicht cool, maar dit model heeft niets met de merkwaarden van Bristol van doen.

Bristol was altijd wars van modetrends en had altijd een understated design. Ik kan me niet voorstellen dat klantenkring van Bristol hiervoor gaan warmlopen.
Laten we wel wezen: Bristol heeft nog nooit een mooie auto gemaakt. Ze zijn niet praktisch, zuipen als de raven en waarschijnlijk ook de meest onveilige auto’s op de weg. Ik ga er van uit dat om de paar honderd meter er onderdelen van de auto vallen. Maar er moet er een de gekste zijn. Er moet er een zijn die zich helemaal geen reet van marketing, trends en moderne media aantrekt. Zodat andere autofabrikanten meer de ruimte tussen normale auto’s en Bristol’s gaan opzoeken. Dat de TVR’s Carver en Morgan fabrikanten kunnen zeggen: Natuurlijk maken we rare auto’s waar weinig vraag naar is. Maar het is nog steeds geen Bristol.

Ze hebben hun website vernieuwd. Dat had van mij ook niet gehoeven. http://www.bristolcars.co.uk/#pinnacle

Graag weer terug naar de site met de foto waar een monteur van Bristol in de achterbak lag om zo aan te tonen dat de auto best praktisch is.
Zouden die vinnen achterop nog wel worden toegelaten bij de typegoedkeuring?

Verder wel een gaaf retro-design, al zou ik ook voor een meer klassieke set velgen hebben gekozen, of wellicht zelfs voor een chromen wieldop + velgring op een in de carrosseriekleur gespoten stalen velg.
Het heeft een beetje Volvo P1800 en die is ook niet lelijk.
Met een retro, vrij amateuristisch ontwerp kan je geen grote wederopstanding verwachten. Gewoon weer een gelukszoeker die een merknaam heeft gekocht, en te weinig financiën achter de hand had om een volwaardige auto neer te zetten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).