De oude eigenaar van deze BMW M3 huilt van binnen

Auteur: , 126 Reacties

Als autoliefhebber moet het best zuur zijn om je geliefde vierwieler zo terug te zien. Dit was ooit een keurige BMW M3 Coupé, maar nu is hij niet helemaal standaard meer.. Om het zachtjes uit te drukken.

BMW M3 Individual met spoiler

Deze M3 werd onlangs gespot door mercedessls en Autojunker m535i kreeg een hartverzakking toen hij de foto’s onder ogen kreeg. Dit was namelijk zijn oude auto die hij altijd met veel liefde had behandeld. Nu was zijn geliefde BMW M3 plotseling voorzien van een enorme spoiler en -the horror- aftermarket reflectoren op de deuren. In de comments laat m535i weten:

Heb ook het gevoel dat er niet zo netjes mee om mee wordt gegaan. Auto is super vies, en de uitlaten worden blijkbaar nooit gepoetst. Ook zit er onder aan de deur aftermarket reflectoren volgens mij. Echt super jammer!

Bijzonder is ook dat deze M3 gespoten is in de kleur Rubinrot Metallic 2 en een beige interieur heeft. Iets wat je niet vaak ziet bij een M3 (E46). De before en after foto’s kan je bekijken op Autojunk.

BMW M3 Individual Rubinrot 2126 reacties

Sneu voor de oude eigenaar omdat te zien, en r.i.p m3 e46
Wauw ik moet serieus overgeven. Wat een misselijkmakendheid om zo’n unieke klassieker in wording te verkrachten.

Kan de nieuwe eigenaar niet geattendeerd worden over het feit dat autoblog aandacht besteed aan zijn bekrompen ziekelijke simpelheid?
Dit is/word geen klassieker @prop: , de M3e30 is dat wel!
@MARS: sory maar dan heb je boot gemist. De E46 is de laatste echte M3 die ooit de E30 status zal krijgen.In Phoenix gold, facelift en handbak als het ff kan. Ik ben zelf meer van de Audi’s trouwens
@prop & @MARS;

volledige non discussie. Fanboys gaan helemaal niet over de status van een auto. De markt bepaalt wat een klassieker is en wat niet.
@645ci:

Oke
Eeuwig zonde! Van prachtbak tot aftermarket wrak! :(
The horror. Als iemand nu een E39 M5 heeft staan. Als ik hem mag hebben beloof ik dat er nooit aftermarket tjoening aan geplakt gaat worden. Erewoord.
ik huil met m535i mee
Je ziet wel dat de oude eigenaar een liefhebber was! Heerlijke auto (was) het ook!
Erg jammer. Deze kleur is volgens mij de mooiste kleur voor deze auto. Om hem dan zo versjonnificeerd te zien worden is te jammer voor woorden. Maarja, de eigenaar betaalt en bepaalt natuurlijk.. :(
Had tie hem niet moeten verkopen, huiliehuilie.
@rob68: eens!
Buiten beschouwing gelaten dat het inderdaad doodzonde is van deze auto…….

Wat had je dan verwacht? Het is algemeen bekend dat bmw’s van 10 jaar of ouder vrijwel altijd gesjonnieficeerd worden..
@tmenges: mooie term… :-)
Helemaal naar de klote. wie zet er ook van die reflectoren op zijn auto..
Doodzonde,dat deze M3 in verkeerde handen is gekomen.
Wat een nette,strakke wagen was dit,voor de ‘verneuking’.
Die spoiler……wat een rotzooi.
Jammer.
Yeah right, zullen wel krokodillentranen zijn.
Want als hij echt zo begaan is met deze M3, waarom dan wel eerst keihard dumpen?!
@alcantara: misschien kocht hij een huis, en daardoor moest hij een zuinigere auto aanschaffen?
@alcantara: hij had die m3 zelf 3 jaar lang dus het werd tijd voor iets nieuws….
@alcantara: als je niks weet wil je dan ook niet komen reageren?
Wat was die std kleur mooi, en het was gewoon een totaalplaatje, om op te vreten, (de bandjes dan he)

nu is het iets wat je op de hoek van de meest pauperige buurt vind, de chauffeur draagt 24/7 een petje en tanken doet ie het liefst bij de action, goedkope beunlollie,

nee, als ik ooit zo een auto bezit, dan blijft ie bij me tot men dood, dan maar in de schuur verstoffen, dit is dood, dood, dood zonde
nee, als ik ooit zo een auto bezit, dan blijft ie bij me tot men dood, dan maar in de schuur verstoffen, dit is dood, dood, dood zonde @m4ple: helemaal gelijk heb je! als ik toen die mogelijkheid had, had ik hem zeker weg gezet.
@m535i Ik het echt heel erg :(
My goodness. En dan mag ik foto 2 van de foto van de maand verkiezing geen sjonnie bak noemen.
@m535i Ik vind*
Wat een zeikerd, hij heeft toch gewoon keiharde knaken voor z’n autootje gehad, had ie hem niet moeten verkopen. Iemand anders heeft niet de tijd 24u lang een uitlaat pijpje te poetsen.
@quattromeister: Je kan ook overdrijven met je 24u poetsen. Deze auto is duidelijk langere tijd niet gewassen/gepoetst. Wat is er nou mis om je auto netjes te houden? Dat hoort bij zo een auto. Waarschijnlijk douche jij ook niet omdat je daar geen tijd voor hebt.
@m535i: helemaal gelijk hoor, veel mensen snappen niet dat we obze autos graag netjes en schoon en graag in concours status houden, een auto niet goed poetsen / onderhouden betekent in mijn/ jouw opzicht auto niet waard .
@trident: De wereld niet zo zwart/wit als jij zou willen.

Gelukkig bepaal ik zelf of ik mijn auto waard ben, niet het vreselijk subjectieve oordeel van iemand anders.
Ik vind autowassen geen f*ck aan, autorijden wel. Dus is mijn auto vaak vies op het asfalt te zien en zelden schoon op de oprit.
@m535i: True, hij is een tijdje niet gewassen en gepoetst. True, hij heeft lelijke onderdelen erop gebouwd. Maar ik moet het wel eens zijn, als jij weet wat goed is voor een auto, en als jij de auto mooi kan houden, verkoop hem dan niet. Als iemand een auto koopt en voor zichzelf heeft, mag hij er mee doen wat hij wilt. Ik snap dat het niet fijn is als ik zeg dat het je eigen schuld is, maar als je iemand een auto geeft (en hij heeft er uiteraard voor betaald), moet je je altijd schrapzetten voor het ergste. Als je hem verkoopt dan houd je de oude tijd achter je, en ga je je tijd weer verdoen aan je nieuwe auto (waar ik vanuit ga dat je nu een nieuwe hebt). Als je hem verkoopt en nu gaat uithuilen dat de nieuwe eigenaar je auto verneukt: had je em maar niet moeten verkopen.
@mercedesclk350: Denk dat je eerst mijn eerdere berichten moet lezen voor je zo een antwoord geeft. Heb eerder aangegeven dat die vrij is in wat hij met zijn auto doet. Ik gaf mijn mening over wat ik ervan vindt. Mij heb je nergens zien schrijven dat ik het hem verbied. Maar zal niet eens meer in gaan op dit soort reacties. (Eerst lezen, dan reageren)
@quattromeister: Waarom neem je de moeite om hier te reageren? Beetje nutteloos, weten we meteen hoe jouw auto er uit ziet.
@r32t: Dus omdat ik niet iedere dag m’n pijpjes spoel heb ik gelijk een smerig hok, yeah right.. Ga ergens anders huilen.
@r32t: quatro is één van de vele autoblog trollen…. Gewoon bij het wassen van de auto de pijpjes wassen net als de rest van de auto en alles blijft nieuw inderdaad :-)
Smaakvol is anders, maar waarschijnlijk geniet de eigenaar er dagelijks van.
Tja je verliest je eigendom als je het verkoopt, da’s het hele punt ervan.

Dus ofwel kies je je koper er goed uit als je het toch zo belangrijk vind dat je wagen een goed huis krijgt. OFwel verkoop je hem niet.
zithouding van m535i is anders ook wel van het petjessoort…
@fortuna: hoebedoel je dat…?
@santinom5: lekker hangen.
@santinom5: de stoelen horen veel meer rechtop te staan zodat je beter kan overpakken. Je moet minimaal je polsen bovenop het stuur kunnen leggen zonder naar voren te komen.

Voordat je dit doet trouwens eerst de afstand van de stoel tot de pedalen instellen (je moet de pedalen vol kunnen intrappen zonder dat je met je kont naar voren moet.

Doe maar eens een racecursus dan is dit les 1.

Eerst voel je je wel als een oma, zo’n dashboardsnuffelaar, dicht op het stuur :)
@BananaMan: jij snapt het. Eerst de benen, dan de armen (polsen boven op stuur, ellebogen hoek van 90 graden bij kwart voor negen stand) en dan de spiegels.
@fortuna: maar wat heeft dat ermee te maken dan?
@BananaMan: jij bent zeker een coureur
@santinom5: niet meer
@BananaMan: dan ben je eindelijk wakker geworden uit je droom…. Je droomde al die tijd waarschijnlijk
@BananaMan: Waarschijnlijk heb jij net je rijbewijs. Ben gelukkig niet meer aan het lessen om me polsen boven het stuur uit te houden. Ga niet als een oma me raam likken tijdens het rijden.
@m535i: oei wat een frustratie..
Maar blijf lekker zo zitten. Mij heb je er niet mee. Ik wilde alleen even uitleggen wat anderen bedoelden met het commentaar op je zithouding.
Als je eens echt leert rijden dan kom je hier wel op terug. :p
@BananaMan: Oke mijn excuses daar voor als ik het verkeerd begrepen hebt. Maar mij hoeft echt niet geleerd te worden hoe ik moet rijden ;)
Ik had vroeger een hoerenkast daar hebben ze nu een gezinswoning van gemaakt. Eeuwig zonde….
@Rick-dos: De eerste versie deed me onmiddellijk denken aan de sexboerderij van m’n tante. Was jij daar misschien klant?
@stephanotis: Je moeder wel, was leuk altijd.
@stephanotis: Ik zou het niet weten. Was jouw tante toevallig die ene met één been, een glazen oog, had twee grote tieten en als ze klaarkwam maakte ze een salto, hing vervolgens aan de kroonluchter, sprong op de ezel die in de kamer stond en reed dan de kamer uit met een kermend “yiha!”?
@Rick-dos: Nee, zijn tante was die van die goocheltruc met de barkruk. Ging ze erop zitten, weg barkruk..
Ondanks dat de nieuwe eigenaar er jammerlijk slecht mee omgaat, moet ik toch zeker mijn complimenten geven aan de vorige eigenaar voor het in de toen prachtige staat houden van de auto. En de combinatie van het lichte interieur en de kleur van het exterieur, wow! Het was echt een prachtig exemplaar zeg. Doodzonde dit.
koop hem dan terug als je het zo erg vindt
Was toch al een kampauto, dus erg veel kon er sowieso niet meer verprutst worden
@fit4fun: Nee. Gewoon nee.
@fit4fun: duidelijk geen verstand van auto’s
@fit4fun:

Om dat even recht te zetten,
Had hij standaard 120 pk onder de kap en M emblemen????
Nee,…

ok dan heb je geen gelijk,

Daarbij was hij in het begin eerder een chique bankbazenwagen, een jongensdroom, een dieke bak, maaar nee, nee, nee je snapt er echt de kluten van
Wanneer bedenkt iemand “hier moet een spoilert op..”
@paulaner: tja als ie er nou een echte driftauto van had gemaakt zou ik het nog kunnen begrijpen maar dit……
@johanhummer9: Hoezo dat? Onder hoge snelheden levert zo’n spoiler al zo goed als nul downforce omdat ie toch al in turbulente lucht zit. Laat staan dat je er wat aan hebt op de snelheden als je aan het driften bent.
@FelixF: je ziet het volgens min redelijk vaak dat ze een surfplank op een driftauto zetten
@johanhummer9:
Dan staat die spoiler wel op hoge pootjes om hem in de luchtstroom te krijgen en niet zoals hier plat op de koffer geplakt.

Voor de zonde schreeuwers, ook de E30 M3 heeft door deze fase moeten gaan en is ook nog aardig opgedroogd. Niet alle potentiele klassiekers halen ongeschonden de status van klassieker.
Dat spoilerlipje op de M3 was altijd al een lullig ding, daar moest echt wat aan gedaan worden.
Beetje jammer van die spoiler maar is ook een beetje overdreven om elk weekend je uitlaten te gaan poetsen, met zo’n auto moet gereden worden.
Ik vind het maar een jankverhaal…Als je zo een liefhebber bent, verkoopt die kar dan NIET!

Ik heb mijn Corvette ook verkocht, doch wel aan een oud-collega die al jaren aan mijn kop zat te zeuren. Dan weet je dat die er goed mee zal omgaan. Die collega is trouwens geëmigreerd naar de VS (hij wel die mazzelpik) en heeft de C4 meegenomen.

M535i houdt eerst zijn handje op, om daarna te gaan miepen?! Je was er toch zelf bij toen je dat ding verkocht?

En niet iedereen heeft tijd om 24/7 de uitlaten van een Bimmer te poetsen..Freak!
@FrankypankyV8: idem. Verkocht is verkocht. Het is maar één spoiler… Het is maar een BMW.
Ja ach lekker belangrijk, oud import ding.
Die oudere generatie BMW’s worden nou een maal voor petjes dat hoort erbij, zie je met de e60 ook bv.
Erg jammer dit, ik heb toendertijd verschillende keren contact met de eigenaar gehad om de auto eventueel te kopen.. Dit exemplaar was zeer bijzonder en in een hele mooie staat. Hij reed zelfs rond met handdoeken over zijn stoelen..

Uiteindelijk is de auto bij carstore beland, waar hij een M6 aangeschaft heeft.
Ik weet zeker dat hij dit ook zonde vindt..Mij doet het iig ook pijn aan de ogen.
@pajero:
Met handdoeken over de stoelen rijden???
Hij heeft zeker thuis ook nog het plastic om zijn bankstel…
Ik geloof niet dat je dieper kunt zinken.
@Hubert: Problemen mee? Ben wel benieuwd hoe jou auto eruit ziet. Foto’s zeggen genoeg hoe een auto eruit komt te zien als je hem verwaarloost. De reden dat de M3 er altijd zo goed heeft uitgezien toen deze in mijn bezit was, is dat ik er zuinig en netjes op was. De auto zou nog jaren zo mooi kunnen blijven als er niet zulk soort mensen waren die hetzelfde denken als jou. Misschien poets jij 3x per week je schoenen, en ik 3x per week me auto. Ieder ze eigen ding toch?
@Hubert: Problemen mee? Ben wel benieuwd hoe jou auto eruit ziet. Foto’s zeggen genoeg over hoe een auto eruit komt te zien als je hem verwaarloost. De reden dat de M3 zo mooi en verzorgd was, is dat ik er zuinig op was.
@Hubert: En al poets ik hem 24/7 is dat mijn probleem toch? Begin de mensen die zulk soort reacties schrijven zat te worden. Vraag jezelf eens af wat jou probleem is.
Lijkt dat deze auto te koop heeft gestaan bij carstore, klopt dat?
Dat is geen spoiler, dat is een luchtrem zo te zien.
Die spoiler is echt lelijk. Maar ja, alles voor een betere wegligging.
My god wat is ie verneukt! Erg jammer voor @m535i dat z’n ex-wagen zo is behandeld.

De prachtige kleurstelling is gelukkig gebleven. Echt een mooi kleur op zo’n E46.
Moet je mijn oude Elise 135R nu zien dan, nummer 053/150. Zijn er maar 50 ooit in die kleur gemaakt en deze was vorig jaar net geheel overgespoten in de originele kleur. Die is nu Ford Focus fluoriscerend groen met idem interieur en taartschep achterop. Dat is ook niet helemaal wat Lotus Motorsport er mee bedoeld had.
Oei
Oude eigenaar was gay, alleen maar poetsen. Nieuwe eigenaar heeft lekker schijt aan alles en rijd lekker met zijn M3 zoals het moet. Alleen die kofferspoiler is ugly maar goed het zal zijn redenen hebben.
@schellekens006: en jij fiets zeker nog op je mountainbike
@santinom5: idd, deze man praat alsof hij tijdens de rally is geboren, maar zal wel op de puntje van de berg zijn met zijn mountainbike.
@r32turbo: inderdaad mensen praten ze hebben amper verstand van auto’s!
@santinom5: ahahah en hun grootste vriend “google” niet vergeten. Er zijn zat mensen die de topic lezen en snel googlelen en dan doen alsof ze het al weten. Maar deze eigenaar is zeker een liefhebber ben blij dat er nog zulke mensen bestaan, alleen jammer dat hij het heeft verkocht aan sjonnie, maar na 3 jaar is het wel tijd voor iets anders.
@r32turbo: jammer dat zulke mensen ook reageren, die weten waarschijnlijk ook niet dat er maar een paar m3tjes in deze kleurencombinatie bestaat!
@santinom5: zonder zadel?
Langs deze weg wil ik mijn medeleven betuigen aan @m535i.
Eeuwig zonde dit…

Het doet sowieso pijn als je ziet hoe een ander met je oude auto omgaat.
Paar jaar geleden mijn Brava verkocht, die totaal-lul die hem gekocht heeft reed met gierende banden bij mij voor de deur weg… Van binnen ging ik een beetje dood, je beleeft toch wat met je auto en als je er dan zelf ook nog zuinig op bent geweest…
auw….
@m535i indd zonde van jou (oude) auto! Waarom doe je een m3 dit aan?
Heeft hij nu zijn spoiler verkeerd gemonteerd?
Ik zie dat deze eigenaar hem al 2 jaar heeft. Ik poets me auto ook niet elkedag. Spoiler is zeer lelijk ja
Neeee.. Waarommm ?!?!.. een M3 moet je NOOIT zo aanpassen, tenzij je het helemaal converteerd naar een race-waardige auto…… M3 Loaded bijv..(wel heel houe he..) Nee waarommmm :( enkel zwarte nieren waren genoeg.. de rest is perfect…….. die spoiler, waaromm?!.. shitt wilt ie opstijgen ofzo…… niet normaal…
Als eigenaar mag je toch met die wagen doen wat je wilt? Wat een dom topic met bijhorend commentaar is dit. Het zal mij compleet aan mijn reet roesten wat de volgende bezitters van mijn auto’s ermee doen…
Ik heb de pijpen van de M5 nog nooit gewassen. Spoiler is niet mijn smaak maar goed. Rest is 1x wasstraat en klaar.
Laten we de eigenaar aan het kruis nagelen!
Not.. Ik zie zoveel van die mislukte BMW’s rijden uit die generatie, wannabee tuned.

Als je ene BMW verkoopt uit die generatie, kan is de kans reëel dat hij zoals deze mishandeld gaat worden.
Je hand zoiets moeten bedenken voor je hem verkocht!
& btw: ik denk dat de verkoper er wel een aardige som voor heeft gekregen, het was echt een hele mooie auto!

Er zijn zoveel dingen die na verkoop schaamteloos verneukt worden, nie alleen met auto’s. & als verkoper moet je daar mee leren leven voor je het verkoopt.

Het blijft als liefhebber wel zonde om zo een mooie auto te zien verneukt worden!
Als je dan zo van die auto houdt, waarom verkoop je’m dan. Op die moment verkies je geld boven hetgene je verkoopt. Dus zover de liefde.
Snap niet waarom sommige reacties niet worden toegevoegd na het plaatsen. Nog maar is proberen.
Dus als die spoiler en reflectoren eraf gaan, dan is hij na een grondige poetsbeurt weer de oude toch? Het lijkt mij dat hier geen sprake is van verkrachting, maar van poging tot aanranding. Koop hem terug, zou ik zeggen.
Als ik het zo zie mag die “spoiler” er bij de eerste politie controle weer af. Uitstekende delen etc.
Die spoiler is inderdaad zonde. Maar vergeet niet dat we hier te maken hebben met twee uiterste. één die op een kleedje zit en zijn uitlaten poetst en de andere die het liefst bij de halfords zijn meuk koopt.
Oh damn!! ik ken deze wagen ook nog van de vorige eigenaar, regelrecht een schandaal dit.
Dit zou strafbaar moeten zijn!!
Het was een prachtige auto!
Bericht 1 van 1

Allereerst wil ik de “echte” autoliefhebbers/kenners bedanken voor hun mooie complimenten en medeleven.

Helaas zitten er ook mensen bij met stomme opmerkingen, die eerst wat zeggen en daarna pas na denken, zo moeilijk is t toch niet?
Bericht 2 van 1

Gelukkig begrijpt 90% van de mensen hier WEL waar ik het over hebt.

Natuurlijk is de nieuwe eigenaar vrij in wat hij met de auto doet. Ik weet alleen zelf hoeveel moeite en liefde ik in de M3 heb moeten stoppen om hem in een perfecte staat te kunnen houden, zoals deze voor de verkoop was. En dan doet het pijn om de auto zo terug te zien. Maar dat zullen velen nooit begrijpen merk ik.
@m535i: Je hebt gelijk en ik denk dat wij jouw situatie niet kunnen begrijpen zoals het nu is om het zo maar eens te zeggen.

Maar de 10% “geen autoliefhebbers” proberen alleen maar te zeggen dat je niet zo moet janken. Ten eerste: dit zijn nou eenmaal de gevolgen van de autoverkoop,
Ten tweede: zoals al eerder gezegd: als je de spoiler eraf haalt en de reflectoren en je poetst hem even grondig, dan is die weer de oude. Er is geen sprake van complete verkrachting.

Ik zeg niet dat het niet erg is voor je. Maar goed, als jij er zo over wilt gaan janken op internet dat je je geliefde wagen aan een onverwacht type hebt verkocht, is je eigen probleem/fout. Zoals ook al eerder gezegd hier: je hebt dus geld boven (auto)liefde gekozen. Wie zijn dan de “niet-autoliefhebbers”? Degene die je hebben aangewezen dat jij je liefdesband met die auto zelf hebt gebroken?

Nogmaals, ik vind het sneu voor je, maar met al die comments worden je argumenten niet goed onderbouwd.
Bericht 3 van 1

De M3 is door een autobedrijf verkocht aan de nieuwe eigenaar.
Zijn vervanger was een hele mooie 335i Coupe Individual. Ik wou heel graag een 335i hebben, en was toe aan iets anders na bijna 3 jaar en ruim 25K in de ///M gereden te hebben.

Achteraf gezien wel spijt gehad van de verkoop ondanks dat ik een goede vervanger er voor terug had.
Bericht 4 van 1

Voor de meeste is het allemaal heel leuk en makkelijk gezegd (had hem dan gehouden!) maar die weten waarschijnlijk niet wat het allemaal kost.

Ook had ik er geen plek meer voor, wou ik de M3 erbij houden was dit financieel haalbaar geweest.

Met vriendelijke groet,
M535i
Moest mijn tekst in 4 delen verdelen anders kreeg ik deze niet geplaatst
Goed gesproken M535i,

Zoals ik al aangaf, ik ken de wagen toen hij in jou bezit was, zeer veel liefde en werk heb je erin zitten. Ben zelf net zo’n pietje precies!
@bofkont: Dankje!
Het WAS een prachtig gedetailde wagen. Zonde om hem zo terug te zien.
blijft kloten als je ergens altijd zuinig op bent geweest en een ander laat het verpauperen
Zo jammer… het was echt een plaatje in dat rood, en er is duidelijk goed voor gezorgd.

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/11/3bc6aeff1ac8457fe0881d330733a8a1.jpg?1321192442
@mrbadaboem: Ik hoop er trouwens zelf net zo een te bezitten ooit. Ik heb wat met de e46, echt een geweldige auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).