Video: Veyron Vitesse vs Aventador vs BMW S1000RR

Auteur: , 35 Reacties

Een hypercar, een supercar een hele snelle tweewieler. Genoeg ingrediënten om een lekkere video te maken.

Veyron vs Aventador vs BMW S1000RR

De heren van GTBOARD kregen het voor elkaar om deze snelle monsters bij elkaar te zetten, zodat ze vergeleken konden worden. De Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse WRC met 1.200 pk is het krachtigst, daarna komt de Lamborghini Aventador met 700 pk en de hekkensluiter is de BMW S1000RR met 193 pk.

Het voordeel van die BMW is natuurlijk wel dat hij een flink stuk lichter is dan de rest. Welke van dit trio uiteindelijk het snelst is? Dat verklappen we niet, maar je kan het wel bekijken in onderstaande video.

UPDATE: en nog een video vanuit een andere hoek.35 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Die bmw is echt een beest.
@rolov: +1

@Autoblog: No offence, maar YouTube gebruikt nu 1440P, terwijl ABHD 480p hanteert..
@bigcar: heb nog geen 1 filmpje gezien in die resolutie
@bigcar: Alsof de mainstream monitor überhaupt 1440p aankan.
Ja, mijn monitor kan dat en dat terwijl dit een 2011’er is, maar upscaling naar 1440p is mogelijk ivm de gebruikte techniek (hp 2159m), echter zie ik geen verschil met 1080p.
@JaxDryke: Boeit niet. Zou fijn zijn als Autoblog overging op 720p :).
-edit: nutteloze bijdrage-
Wie wint er nu eigenlijk?
@Kef: indd ik kon het ook niet zien op me iphone
@Kef: Als je goed kijkt zie je de S1000RR vlak na het begin voorbij de Aventador gaan, waarna hij ook de Veyron passeert. De uiteindelijke winnaar is dus ook de BMW S1000RR.
BMW
Bikes rule
Staat die aventador er niet voor spek en bonen? Hadden ze die Koenigsegg niet ff weer kunnen regelen?
De Veyron hoort te winnen lijkt mij maar goed de bestuurder is kennelijk net iets te traag.
dus ze doen moeite om deze prachtige vervoersmiddelen bij elkaar te krijgen en dan maken ze zo’n K*T filmpje.
Sorry hoor, maar ondanks dat VW een verliesmakend project opstart op te laten zien hoe groot hun l*l is en het ding 1200pk uit 16 cilinders mee geeft, is een Aventador niet bepaald een sportwagen.
Ferrari’s 458, Porsches 911, Wiesmanns MF, Lamborghini’s Gallardo: dat zijn sportwagens. Tien jaar geleden waren de Murcièlago, Enzo en Carrera GT de hypercars. De Zonda en CCR zochten het een treedje hoger en ja, toen kwam de Veyron. Maar de laatste generatie Lamborghini die in 2,9/3,0 whatever naar de 100 knalt, dat is geen hypercar meer?
Ik denk niet dat de bugatti launch control gebruikte, een veyron Vitesse doet 0-300 in 15-16 seconden, een s1000rr doet dat in 19,1 seconden. volgende keer een betere bestuurder graag. Over de Aventador heb ik weinig te zeggen, behalve dat ik die nog het liefste in mijn garage zou hebben staan.
@maseratizzzzzzzz: gelukkig nog iemand die oplet. Filmpje is brak. Suffe reclame, suffe cameraposities en dan ook nog een suffe uitkomst. Niks ten nadele van de BMW, maar die Bugatti is gewoon ruim sneller…
@maseratizzzzzzzz:

Waarschijnlijk had de Bugatti eigenaar schrik om de aandrijflijn kapot te maken?

Anyway, dit is een meer realistisch scenario, dit filmpje toont dat je in een dagdagelijkse situatie met die motorfiets sneller afbent. De kans is volgens mij heel klein dat je in het verkeer launch control gebruikt…
@Volvo_440_turbo: Er is niks makkelijker om de launch control van de Bugatti te activeren. Op een motorfiets is snel accelereren juist moeilijk. Volgens mij is niks aan dit filmpje representatief.

Hoogstens het feit dat je denkt een interessant filmpje te gaan kijken en het in de praktijk niks meer is dan een teaser om maar reclame te moeten kijken.
Was te verwachten he.Motor weegt 1 tiende van de Veyron.Op topsnelheid wint de Veyron natuurlijk,
@Alfarobert: niet alleen op topsnelheid… Ook op acceleratie maakt normaler de motor geen kans… Van remmen heb ik geen cijfers opgezocht maar goede kans dat ook daar de Bugatti beter scoort
Oeps, sportwagen = supercar. Sportwagens zijn de MX-5 en GT86.
@phaeton: porsche ook he.
Heerlijk, fractie van de prijs van die andere twee en sneller dan beide. Wat een machine die RR!
Ik heb met die BMW gereden. Topfiets! Remmen en wegligging zijn net zo’n indrukwekkend als de acceleratie. Vond ‘m al erg vlot aanvoelen… ;-)

Bij 260 waaide ik er bijna af, dus heb de 0-300 niet kunnen testen.
@1000bochten: Die BMW is inderdaad super imponerend. Heb m ook al eens mogen rijden. Vind m hier alleen een beetje misplaatst, underdog. De Veyron is het neusje van de automobiele zalm, dat is de S1000RR niet helemaal.
De BMW HP4 zou eerder in dit vergelijk passen, die behoort volgens mij echt tot de motorische top.
Motor wint, een donorcodicil…
Als ze nou een Ducati hadden genomen voor de BMW, was het een intern VAG-feestje.
WANNEER KOMT DIE BATTLE TUSSEN DIE 2000pk GALLARDO VAN DRAGTIMES, DE BEKENDE AMS ALPHA 12 VAN YURI, DE AGERA R EN DE VEYRON SS NOU EENS?! Jeezzzz, geef die Russen nou eens wat vodka en een flinke zak geld, misschien komt er dan eens vaart in.
@rotjeknor: waarschijnlijk al 6x geprobeerd.. Alles jammer dat die tuningbakken na 300m elke keer uit elkaar klappen.. Op naar #take7.
Leuk hoor, een Aventador als opvulling van de startgrid gebruiken…
Met alle respect, maar anderhalf miljoen euro meer voor die Bugatti die 5 seconden eerder klaar is.. Mij niet gezien..
Wat een kut filmpje zeg, eerste en laatste 30 sec zijn alleen maar om die televisie te promoten. Auto’s waren duidelijk bijzaak sinds we niet meer beelden krijgen, of tijden of wat dan ook.
Gustav zijn narcistische kant is een beetje groot aan het worden, aangezien ie er van leeft mogen de filmpjes idd wat professioneler ipv commerciëler.
@ maferick74: je slaat de nagel op de kop ! Idd, wat een k*tfilmpje, tjonge jonge…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).