De ‘Ringtijd die deze auto neerzette is bizar

Auteur: , 49 Reacties

En dat zonder uitlaat!

De 'Ringtijd die deze auto neerzette is bizar

Vorig jaar werd de elektrische NIO EP9 al losgelaten op de Groene Hel. Destijds klokte de EV een tijd van 7:05 (video) wat al behoorlijk snel is, maar het kan altijd sneller. Véél sneller, in dit geval. De auto wordt trouwens aangedreven door vier elektromotoren met in totaal 1.360 pk (1 MW) aan vermogen en 6.333 Nm aan koppel.

Daarmee zette de blauwe auto een ronduit bizarre tijd neer van 6:45,90! Omdat de EP9 is uitgerust met een elektromotor op elk wiel is haalt de NIO veel voordeel uit z’n torque vectoring systeem. Het merk is van plan om de auto in een beperkte oplage te bouwen, alle exemplaren krijgen een prijskaartje van ongeveer 1,5 miljoen USD.

Helaas is er (nog) geen video vrijgegeven van de recordronde. Wel weten we dat de EP9 de quarter mile afraffelt in 10,1 seconden en dat het apparaat in bochten tot 2,53g aankan. Dat is een zéér stevige waarde, zeker voor een straatauto.

Meer lezen over ‘Ringtijden? Check een paar interessante lijstjes HIER en DAAR.49 reacties

Alles leuk en aardig maar hoe ver kan hij op de accupower dan?
@Alfarobert: niet relevant
@Alfarobert: in ieder geval 1 rond op de ring. Veel verder zal op vol vermogen wel niet zijn denk ik
@Alfarobert: bijzondere vraag voor zo’n auto. Vraag je dat ook bij de Chiron of een Koenigsegg. Dit is toch gewoon een fantastische prestatie?!
@simongoes: plus dat een Veyron en een Chiron vast ook, al in 12 minuten door z’n brandstof heen is als je er top speed runs mee gaat doen…dus tjah extreme auto’s zijn overal extreem in.
@Alfarobert: in ieder geval een rondje ring. En dat nog vol power ook.
@Alfarobert: vraag jij je dat ook af als je een supercar koopt?
@Alfarobert: ik denk dat mijn eigen “accu” ook leeg zou zijn na zo’n ronde!
@Alfarobert: beetje een stomme vraag bij deze auto.. Maar snap het wel!, heb het ook niet zo op auto’s met batterij aandrijving
@Alfarobert: in ieder geval zo’n 7 minuten dus
@Alfarobert: yeah but will it blend
@Alfarobert: dit is de meest conservatieve reactie ooit!
@Alfarobert: hele goeie vraag. en nee tuurlijk maakt het niet uit hoelang je rijdt, immers knal je gewoon een ronde voluit met je auto van anderhalf miljoen dollar hoe je terugkomt naar huis maakt ook niet uit, toch?
“Wel weten we dat de EP9 de quarter mile afraffelt in 10,1 seconden ”
Is dit niet een beetje langzaam gezien de spec’s ?
@erreen: ja, de Model S P100D heeft dat al in 10,6 gedaan dacht ik.
Dat betekent dus dat dit de snelste productieauto ooit op de Nordschleife is? De Radical SR8LM haalt namelijk ‘maar’ een tijd van 6.48.
@basv: Eerst die 10 stuks verkopen bouwen en afleveren dan mogen ze deze claimen.
@isn1981: dit vind ik dan ook wel een punt voor discussie. Wanneer is een auto een productieauto?
Hiervoor zou eenzelfde regel moeten gelden als bij bepaalde FIA klassen. Minimaal x exemplaren verkopen voordat het een productiewagen mag zijn. (Daarmee hoop ik als autoliefhebber dat er veel race-afgeleiden autos het straatbeeld verrijken)
@peidur: ik dacht dat een productie auto elke auto was die niet handgebouwd wordt?
@gwnbmw: Ken je ene Henry Ford? Het gaan om het productieproces ;)
Een supra met 600 pk is ook een 10 sec car. Kijk maar naar f en f.
@rolov: mensen die films als bron gebruiken..
@evian: zeker als het de F&F serie is…
@evian: nouja, ze schakelen we 28x dus misschien is het wel zo =]
@rolov: jawel en Rambo won de Vietnam oorlog helemaal alleen
Vooral dat koppel is gewoonweg bizar. Als je weet dat dit bij elektrische auto’s vanaf stilstand onmiddellijk voor 100% beschikbaar is dan vraag je je af hoe deze auto zich gedraagt tijdens het optrekken.
@jannemaneke: Jammer is alleen dat het koppel na stilstand gelijk afneemt. Maar ik heb zo’n vermoeden dat er nog genoeg overblijft
@evian: ligt er natuurlijk wel aan wat voor elektromotoren je gebruikt. Als je bijvoorbeeld een a-synchroon motor gebruikt zoals tesla doet, heb je langer je volledige koppel beschikbaar.
@jannemaneke: 1/4 mijl duurt 10 seconden, zal dus wel meevallen…
Moet je dat geluid eens indenken wanneer dat ding op die snelheid langs je heen scheurt, oh wacht…
@uselessguy: valt eigenlijk wel mee dat geluid, tenzij het er onder gemonteerd is; https://youtu.be/fcJd8wD9qeI
@jerudo: het enige wat ik hoor is banden gezoef en een stofzuiger geluid van het binnenzuigen van de lucht voor koeling?
@uselessguy: elektrische auto’s hoor je verrassend goed hoor! Als ik ’s morgens in bed lig te suffen hoor ik mn buurman in zn model s (p70d) altijd wegzoefen naar zn werk.
@banaan7: dan ben je wel enige
@bmwfreak038: nee, er zijn wel meer jonge mensen in nederland hoor ;-)
Ik hoef hiervan geen video te zien hoor. Dat biedt geen toegevoegde waarde.
@thomasbol: dan luister jij toch lekker naar de audio.
@mashell: ik heb gehoord dat de uitzending met een Formule E race binnenkort wordt ondersteunt door een pianist. Een stomme race.
10,1 quarter mile, de Tesla doet dat in 10,6 geloof ik. Klein verschil maar.
@stfu: in de F1 noemen ze dat een groot gat over 1 rondje en dat is over een veel langere afstand dan een kwart mijl. Een halve seconde op 400 meter is best behoorlijk.
Ring tijden waren toch ineens niet meer boeiend ??
@st33fie: wel boeiend maar niet relevant of enigzins vergelijkbaar.
De ene dag is de baan overal 10graden kouder, andere dag zit er een verschil van 10 graden tussen 4 bochten, of regent het. Om de coureur nog maar buiten beschouwing te laten en de andere omgevingsfactoren.
Boeiend omdat het wel laat zien wat een auto in ieder geval onder deze omstandigheden kan. En dit is toch best een bizarre tijd.
20 sec sneller op een al hele snelle tijd, hoe dan? Ik wil het filmpje wel zien. Als ze dat voor elkaar hebben gekregen is het wel een hele mooie prestatie.
Wat Hierna Gebeurde Geloof Je Nooit!
Als dit echt waar is… Is dit wel iets om zorgen over te maken. Het is namelijk een Chinese fabrikant. Het is zaak dat Europese fabrikanten weer veel sneller spul op de baan zetten. Anders gaat het met de elektrische revolutie in autoland hetzelfde als met de LCD revolutie in beeldschermen land. Nergens meer een “Philips Matchline” meer te vinden…
@vondick: Chinese eigenaar maar kijk eens naar de filmpjes op YouTube… allemaal Europeanen en Amerikanen die het project ontwikkelen.
Volvo zit ook in handen van de chinezen he
@woudloper: dat is nog veel ‘verontrustender’, de chinezen delen de lakens uit en zijn steeds minder ‘de fabriek van de wereld’. Dwz dat de macht van de chinezen groter wordt dan de macht van de rest van de wereld…

Ik lig er nog noet wakker van, maar ooit zou dat wel eens het geval kunnen worden…
@woudloper: Al die europeanen en amerikanen zouden er wijs aan doen om hun energie in hun eigen merken te steken. De chinezen beschermen hun eigen spulletje ook. Dat Volvo verhaal vind ik ook onwijs zonde. Het zijn de Zweden die die mooie auto’s ontwerpen. Zou mooi zijn als ‘we’ het weer terugkopen, maar vrees dat t daar te laat voor is. Zelfde verhaal met mobiele telefoons trouwens. NOKIA was marktleider.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).