Man verborg tientallen BMW’s voor zijn vrouw

Auteur: , 42 Reacties

We kunnen vast verklappen, het liep niet (heel) goed af voor de man.

2002

Onlangs kwamen we een apart verhaal tegen dat je niet elke dag leest. De hoofdpersoon: Terrance, een brave huisvader uit Colorado. Getrouwd, accountant, twee kinderen, zo op het oog niks speciaals. Terrance heeft echter een duister geheim. Hij is verslaafd. Oké, dat zijn wel meer mensen. De ‘cruel mistress’ van Terrance is echter niet huis-tuin-en-keuken heroïne, maar een nog veel heftigere drug. De man kan namelijk niet afblijven van (klassieke) BMW’s.

Je denkt nu wellicht ‘oh dus Terrance is fan van BMW’s, apart zeg’. Maar in dit geval gaat het verhaal écht een stukje verder dan dat. Om zijn BMW-passie te kunnen uitoefenen loog Terrance namelijk vrouw en kind voor, stal hij tonnen van zijn werkgever en draaide hij uiteindelijk de bak in. Maar, HOE DAN!?! Een voormalig buurman van de gewezen accountant vertelt het verhaal.

In de buurt waar hij woonde was het geen geheim dat Terrance autoliefhebber was. Bij zijn huis had hij immers drie BMW 2002’s in de garage staan, waar hij vaak aan pleegde te sleutelen. Toen buurman David Obuchowski dan ook een keer advies nodig had voor de aankoop van een Volkswagen Eurovan, was het logisch eens te rade te gaan bij het benzinehoofd. David bleek echter nét het moment uitgekozen te hebben dat Terrance op instorten stond. In plaats van advies, kreeg hij deze bekentenis te horen:

“Before we get to your car questions, I need to tell you something. My wife left me. My kids won’t talk to me. I lost my job. I embezzled almost a half a million dollars because I’m addicted to BMWs, and have been hiding them all over the state. I’ll probably be going to prison soon.”

Wat bleek: Terrance had stiekem tonnen achterover gedrukt bij het familiebedrijf waar hij als accountant werkte. Het geld was volledig opgegaan aan BMW’s. Zijn vrouw dacht dat hij acht Beierse bolides had, maar in realiteit had hij er maar liefst vijftig. Dertig exemplaren stonden op het terrein van een bevriende sloper. De andere twaalf op een parkeerplaats bij zijn werk.

Bij zijn werk? Maar heeft zijn werkgever dat niet in de gaten dan? Jawel, maar kennelijk genoot Terrance zoveel vertrouwen van zijn baas Byron Chrisman dat deze de hoeveelheid oude BMW’s op het terrein niet verdacht vond. Byron en zijn zoon Steve beschouwden hun accountant naar eigen zeggen als familie. Ze dachten dat Terrance een beetje handelde met de BMW’s, als een bijverdienste.

“It was just an unbelievable shock when we found out he would have betrayed us in the way in which he did. I mean, for all intents and purposes, as far as we were concerned, we kind of treated Terrance as family.”

Terrance zelf claimt inmiddels dat hij zo’n 312.500 Dollar gestolen heeft van de Chrismans. Als accountant gaf hij zichzelf in zes jaar tijd naar eigen zeggen 125 keer 2.500 Dollar extra salaris. Volgens de getroffen familie is het bedrag echter nog groter. Over waar het geld naartoe is gegaan, bestaat daarentegen geen twijfel. Terrance zegt hierover:

“Before I got the $2,500, I’d run up one of my credit cards with $2,500 worth of stuff that I bought—either vehicles or parts for vehicles. And, you know, the $2,500 I took in the form of pay, I paid off the credit card. And then just repeat the process over and over again. [I] squandered it on restoring and racing these vintage BMW 2002s.”

Toen het geheim van Terrance onvermijdelijk uit begon te komen, steunde de vrouw van de BMW-liefhebber hem aanvankelijk nog. Maar de obsessie voor de auto’s en het daaruit resulterende leugenachtige gedrag van de accountant zorgde er uiteindelijk voor dat het huwelijk niet houdbaar was. Terrance fingeerde bijvoorbeeld nog naar zijn werk te gaan toen hij reeds ontslagen was. De bom barstte toen Terrance loog en zei dat hij geen geld bij zich had toen het gezin ergens ging eten. Achteraf kwam zijn vrouw erachter dat hij wél monnie in zijn pockets had. De kritische massa aan leugens was bereikt.

Maar niet alleen privé moest de accountant uiteindelijk boeten voor zijn daden. Ook aan de maatschappij en met name de Chrismans moest Terrance uiteraard verantwoording afleggen. In eerste instantie legde de rechter hem een straf op van twintig jaar voorwaardelijk. Niet naar de cel gaan, daar mag je je handen mee dichtknijpen in Amerika zou je zeggen. Terrance was het daar echter niet mee eens. Aan de voorwaardelijke straf hing namelijk vast dat hij continu in de smiezen zou worden gehouden door de Economic Crimes Unit. Dat toezicht gaat kennelijk behoorlijk ver in Amerika, zelfs als je (te) regelmatig naar een restaurant gaat, kunnen ze al op je deur kloppen.

Zodoende vroeg Terrance zijn advocaat de straf niet te accepteren. Hij wilde liever wat jaartjes de bak in en daarna écht vrij zijn. De rechter was hier niet bepaald van gediend, omdat deze de redenering van Terrance zag als een intentieverklaring om geen rechtgeaard burger te worden. Dus legde de rechtbank Terrance de maximale gevangenisstraf op van zes jaar, plus drie jaar voorwaardelijk.

Desalniettemin stond Terrance dankzij goed gedrag en dergelijke na 26 maanden alweer buiten de gevangenismuren. Dat werkt ook in Amerika zo (in sommige staten). Zijn voormalig werkgever Byron Chrisman kent echter geen rancune:

“Our prisons are overcrowded anyway. My personal belief is that I do not want to see him spend six years in prison. You and I as taxpayers pay the cost of incarcerating them. And that’s not cheap. I would rather see him out trying to make a living. And my personal belief is that although he effectively stole $500,000 from us, he paid a huge price for that. Huge. I think he did lose his family. I’m not sure if whether they’ve gotten back together in any way, shape, or form. But he lost his license as a certified public account. That was extremely important to him. He was so proud of the fact that he was a CPA.”

Terrance claimt dat zijn schulden momenteel zijn opgelopen naar ongeveer één miljoen Dollar. Hij wil graag weer contact hebben met zijn familie, maar dat proces wil nog niet echt vlotten. Toch is er ook positief nieuws voor de witteboordencrimineel: hij rijdt nog steeds BMW. Weliswaar geen 2002 meer, maar een nette youngtimer in de vorm van een donkerblauwe E39 Touring. Je kan het slechter treffen.

Maar wat nou als Terrance nog even ongemerkt door had kunnen gaan met zijn fraude en de auto’s in de tussentijd allemaal enorm in waarde gestegen waren…(via Jalopnik.com)42 reacties

Da’s inderdaad n serieuze BMW-verslaving. Ik hou t wel bij fanatieke liefhebberij.
Ik heb exact dezelfde verslaving, maar dan met Porsches. Alleen heb ik geen werkgever die ik kan bestelen…
Ik weet niet waar jullie het vandaan halen maar graag meer van dit!

Doet me denken aan een gezegde: “when i die, please don’t sell my guns (cars) for the price i told my wife i bought them for.”

Wel jammer van zijn famillie etc. Want eigenlijk had deze man drastisch hulp nodig.
@marc94: hint: ‘(via Jalopnik.com)’ …
@marc94:

Er zijn gebieden op deze planeet waar (auto)diefstal wel strafbaar is ..

Ook al is het veeeeel makkelijker om het een syndroom of ziekte te noemen ..
@lincoln: het gedrag van de man in dit verhaal komt wel erg pathologisch over. Maar goed, enige nuance of blijk van intelligentie had ik ook niet van je verwacht.
@bennyblisto:

Opdat je maar veel bestolen mag worden door “slachtoffers” ..
@lincoln: opdat ik maar veel mensen in een probleemsituatie de helpende hand mag toereiken
@lincoln: na 26 maanden weer vrij.
Amerika is net nl.
@hplh: Ik vind 20 jaar voorwaardelijk nogal een zwaard van Damocles.
@granlusso: De rechter was hier niet bepaald van gediend, omdat deze de redenering van Terrance zag als een intentieverklaring om geen rechtgeaard burger te worden. Dus legde de rechtbank Terrance de maximale gevangenisstraf op van zes jaar, plus drie jaar voorwaardelijk.
@lincoln: Dat diefstal niet goed re praten is snap ik. Maar je kan mij niet wijsmaken dat iemand die dit doet alles op een rijtje heeft.
@marc94:

Boekhouders worden gekozen op achterlijkheid ..
Ja hoor .. tuurlijk ..
@lincoln: Dat geldt volgens mij alleen voor ambtenaren. Maar ik denk dat jij nog nooit iemand die in eerste instantie zeer intelligent was het compleet hebt zien verliezen daarboven om watvoor reden dan ook.
Blote Meiden Wagen
@gilettelubbers: maak van dat ‘meiden’ in dit geval maar ‘man’…. Er bleef dit verhaal alleen een compleet uitgeklede man over
Ik wilde er nog bijna serieus op reageren…
Tja, het is dat ik er de ballen niet voor heb………
Stelen voor een auto is nog dommer dan lenen ..

O,ja .. en noooooit je zwager je financiën laten beheren ..
Wow.loi.nl/account-worden

http://Www.beterwordendandiebmwfanboi.com

http://Www.crappymercedestekoop.ru

Zo, meer heb ik niet nodig…
Fraude am fahren…
@rick-dos: Freude am Fraude…
Nu het verhaal verfilmen en rijk worden!
Heel verstandig
Weet je, ergens begrijp ik die gast wel. Ik zeg niet dat het goed is om te frauderen, stelen en liegen. Maar ik snap wel dat ie het doet.
Hij volgde zijn dromen….
“Gelegenheid maakt de dief”
Nu blijf ik zitten met een aantal vraagjes,
waar zijn die 50 BMW’s gebleven?
wat zijn ze waard?
wie ontvangt de opbrengst van zoon prima investering? (of doen oldtimer BMW’s niet mee aan de bubbel?)
Hahahaaa ‘Benzinehoofd’ ;-) Iets te enthousiast de bron vertaald? “Pertolhead” mag gewoon in NL hoor. Wel leuk gevonden.
@technofreak: dat is een gangbare term op autoblog. Beetje speels taalgebruik. Geen engelse woorden, dat schrikt de Belgische bezoekers met hun zuivere taalgevoel af.
@mashell: Onzin.
@mashell: Kennen Belgen dan ook de twee betekenissen van “plegen”, die met de verleden tijd “placht” en “pleegde”? Jaapiyo niet.
Op zich lijken 8 BMW 2002’s me ook wel genoeg eigenlijk…
Een heel sneu verhaal eigenlijk, maar toch wekt het sympathie bij me op. Vooral door de passie voor zijn droom en zijn onmogelijke weg om deze te verwezenlijken.

Maar het geeft ook goed aan hoeveel lees zo’n man te verduren krijgt, zakelijk en privé. Terecht natuurlijk, want hij heeft er zelf een potje van gemaakt, maar goed om te zien dat zijn omgeving (lees: werkgever) ook inziet dat zo iemand ook verder moet. Verwachtte ik niet zo snel van Amerikanen (sorry voor het generaliseren). Niet dat we in Nederland ook altijd zo denken, maar toch.
@granlusso: Daarom vind ik het ook altijd zo bekrompen hoe mensen in Nederland soms reageren op een straf. Tuurlijk zijn sommige zaken zodanig ernstig dat ze hard bestraft moeten worden, maar ik zie mensen (lees: niet betrokkenen) die roepen over iemand die een persoon doodrijdt doordat deze met zijn/haar telefoon aan het spelen was bijv., dat diegene 25 jaar de cel in moet. Dan denk ik alleen maar: hoe kan zo iemand nog een zinnige bijdrage aan de maatschappij leveren na zo’n lange gevangenisstraf.
@granlusso: maar als je het voor elkaar krijgt om iemand dood te rijden omdat je op je telefoon zat. Dan werkt imo alles niet helemaal lekker in de bovenkamer
@heat59: Dat is een tweede :)
@granlusso: degenen die roeptoeteren om zwaarder straffen zijn ook de degenen die het hardste jammeren als ze €60 euro moeten betalen voor 5 km/h te snel. Ze hebben niet eens door dat het een niet zonder het ander gaat.
Triest verhaal eigenlijk kent alleen maar verliezers.
Als die 2002’s allemaal in goede staat zijn, kan de waarde van 50 auto’s samen nog wel eens boven de 500.000 uitstijgen.
@ghost: als je gemakshalve, laag, 20 ruggen per beemer aanhoudt praat je wellicht over een miljoen of meer..
Verkopen aan de hoogste bieder dus

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).