Déjà vu: Tesla Model S crasht en vliegt in de fik [video]

Auteur: , 10 Reacties

De omstandigheden waaronder dit gebeurde waren echter wel iets minder vreemd dan bij de eerste fikkende Tesla.

Tesla Model S brand in Mexico

Toen enige tijd geleden een Model S vlam vatte in de VS (na een crash) stond iedereen op zijn achterste benen vanwege de ‘vreemde’ omstandigheden. Uiteindelijk bleek het allemaal een storm in een glas water te zijn.

Onlangs is ook in Mexico een Model S een vurige dood gestorven na een crash. In Merida crashte een Model S op hoge snelheid tegen een verkeersheuvel, vloog door de lucht, ging door een muur en kwam tegen een boom tot stilstand. De eigenaar maakte zich daarna snel uit de voeten en scheen onder invloed van alcohol geweest te zijn. De PR afdeling van Tesla kreeg de beste man te spreken en laat het volgende weten:

“We were able to contact the driver quickly and are pleased that he is safe. This was a significant accident where the car was traveling at such a high speed that it smashed through a concrete wall and then hit a large tree, yet the driver walked away from the car with no permanent injury. He is appreciative of the safety and performance of the car and has asked if we can expedite delivery of his next Model S.”

Gezien het feit dat dit een nogal heftig ongeluk was is het misschien niet zo verwonderlijk dat er een vuurtje ontstond, al zullen tegenstanders dit ongetwijfeld heel anders uitleggen. (via: axisofoversteer.com)

Tesla Model S crash Mexico10 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
CO2 meting van dat brandje graag…
Is dat mooi kloten als je er zelf 1 zou hebben
@michel1983: Wat is kloten? Het is zijn eigen schuld, en het is niet verwonderlijk dat zoiets gebeurd na zo’n crash. Hij mag sowieso van geluk spreken dat hij er zonder verwondingen vanaf is gekomen.
@michel1983: Ik heb er eentje en ik maak me nou niet bepaald zorgen. Ik ben dan ook niet van plan om met hoge snelheid door een betonnen muur en tegen een boom op te knallen.

Dat de bestuurder niet gewond raakte, zegt veel over de veiligheid van deze auto. Tot nu toe is nog niemand ernstig gewond geraakt in een Model S, terwijl er toch al heel wat gecrasht zijn (ze gaan dan ook retehard, soms te hard).

Dat een auto na zo’n crash in brand vliegt, is niet zo vreemd. Ik ken auto’s die om minder in brand vliegen. Bijvoorbeeld omdat er een steigerend paard op de motorkap staat. Deze Tesla vloog trouwens pas na enige tijd in brand. Had er een verbrandingsmotor in gezeten, dan had de bestuurder misschien maar een paar seconden gehad om weg te komen.
Zo! Zijn wel ook van dat gezeur over emotieloos, klinisch clean etc. van elektrisch rijden af. Als puntje bij paaltje komt fikken deze net zo passioneel als de beste Italiaanse supercars.
@mashell: Met dit verschil dat een Italiaans renpaard spontaan ende zomaar uit zich zelf in de fik vliegt en zo’n Model-S eerst, heel hard rijdend, een betonnen muur + boom nodig heeft voordat de Olympia fakkel-emulatie begint. Is toch wel een wezenlijk verschil…
Tsja, elektrisch of niet, er is een enorme hoeveelheid energie opgeslagen in een auto, en dat kan dan tot een fikkie leiden als je zo’n ongeval hebt. Maar ook bij een benzine-auto is de brandstof zelf zelden de oorzaak van brand, er is toch echt wel een vonkje of hitte voor nodig. Hete onderdelen zijn er ook in een electieke aandrijflijn genoeg…
Ik zou graag willen flamen (pun intended), maar het accupakket in de bodem lijkt zo te zien niet aan het fikken geweest. En de elektromotor ligt toch achterin, in de achteras toch?

Dan gaat dus om een fikkie van de neus/interieur; iets je bij elke andere auto ook zou kunnen overkomen, behalve dan dat er dan ook risico bestaat voor een brandstofbrand?
@sjamp: Helemaal juist!
Kloten? Dat is toch meervoud?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).