Deze AMG GLE63S popo-edition is Hamiltons grootste angst

Auteur: , 28 Reacties

Voortaan zul je 280+ kilometer per uur moeten knallen Down Under, om aan de politie te ontkomen. Dat geldt ook voor jou, selfies op de motor makende Lewis Hamilton!

Laten we dat akkefietje meteen even afhandelen: Lewis Hamilton is ontkomen aan een fikse boete in Auckland, Nieuw Zeeland. Hij maakte rijdend op een motor selfies en zette die online, maar omdat hij niet staande gehouden werd kon de politie niet bewijzen dat de filmpjes die hij op zijn Snapchat mikte niet met zijn telefoon in een handsfree device gemaakt waren. Het is niet voor het eerst dat Lewis Hamilton met de politie in aanraking komt overigens, maar dat was in Melbourne.

En daar heeft de politie nu de beschikking over deze dubbeldikke Mercedes AMG GLE63 S. Was Lewis wederom in Melbourne over de schreef gegaan, dan hadden ze Lewis easypeasy tot stoppen kunnen dwingen en ter plekke een vette prent uit kunnen schrijven dankzij de nieuwste aanwinst van het korps. Knappe jongen als je jezelf om deze 2,2 ton wegende mastodont met 5,5 liter twin-turbo V8 weet heen te krijgen, laat staan dat je bij ‘m weg kan komen op je chopper. De GLE63 S Coupé heeft 585 pk en 760 Nm koppel aan boord, genoeg voor een sprint naar 100 in 4,2 seconden. Tevens genoeg om Australië vlot te trekken, mocht dat nodig zijn. Voorlopig gaat hij echter alleen ingezet worden bij de Highway Patrol van Victoria.

De auto staat komend weekend te shinen tijdens het openingsweekend van de Formule 1 in Melbourne. Kijk er nog maar eens goed naar, Lewis!28 reacties

Met zoiets lelijks wil je toch geen reclame maken…
Ik kan maar niet wennen aan dit gedrocht..
Nu gaan de criminelen daar zich wel voorbeeldig gedragen. Daar wil je toch niet achterin zitten? Wat een hok..
Je gaat toch niet menen dat ze deze echt gaan inzetten?
@henkhupelschoten: dan zou jij wel graag aangehouden worden denk ik.
Ik heb toch het idee dat Lewis zijn mercedes iets harder gaat. Maar daar kan ik natuurlijk naast zitten.
@clarkson: In tegenstelling tot dit hok, daar MOET je achterin zitten..
Dus dit is het apparaat dat hardvarende containerschepen gaat aanhouden.
Oeioeioei wat lelijk!!!!
Lil’Lewis wordt dit jaar geen kampioen.
Daar wil ik wel in mee
Toch wel dikke dienstwagen…
Die livery daarintegen trekt wel op niet veel… maar opvallen doet het wel..
Ai, het blijft toch een naar apparaat. Hoewel het al snel beter is dan de gemiddelde politiewagen in Melbourne. De highway police is daarentegen niet vies van een v8 meer of minder, vooral de dikke Holden Commodore SS zag ik nog wel eens voorbij zoeven tijdens mn roadtrip.
Autoriteit uitstralen. Hoe zou dat zijn als je met zo’n rs4 op de vlucht bent en dit komt in je achterspiegel tevoorschijn..
@dampu020: Gewoon veel bochten maken dan krijgt die t knap lastig
Waarom de GLE Coupe vraag ik me af? Aangezien het waarschijnlijk om de ruimte gaat, kun je beter kiezen voor een gewone GLE, of nog beter: een E63 Estate. Ook leverbaar met 4WD dus net zo veilig. Of willen ze criminelen soms de ogen uitsteken met deze lelijkerd?
Lewis heeft meerdere 300+ wagens (P1, Zonda, LaFerrari) dus die wordt echt niet bang van een wagen met de wendbaarheid van een containerschip en veel vermogen.
@Edge: maar Lewis kan maar in 1 wagen tegelijk rijden, de politie kan er tientallen inzetten om Lewis te pakken.
Kijk, dan heb je toch mooi spul gehad van de baas!
Wat een gedrocht in die livery.
Lelijk, maar wel beter dan de zoveelste touran, golf of V70 toch? Zal wel beter klinken denk ik
Vraag me dan echt af waarom ze voor de GLE coupé hebben gekozen. Misschien word het wagenparkbeheer daar door vrouwen gedaan. Beter een normale GLE/GLS/G AMG voor wat praktische ruimte.
Tsja, eigenlijk best gaaf
Dat zal ruzie worden wie snelwegdienst mag draaien :-)
Deze auto gaat natuurlijk nooit bijdragen aan de verkeersveiligheid. Overal waar de politie rond rijd gaan ongelukken gebeuren, omdat de ausies die spontaan hun ogen willen uitsteken en vervolgens tegen een boom crashen. Zo’n lelijke auto en dan ook nog zo’n ‘livery.’
En hier in NL hebben we… Niks bijzonders
Dat “towards zero” op de zijkant zal wel niet slaan op zero emission 😅

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).