Video: trucker doet lompgevaarlijk op de A12

Auteur: , 59 Reacties

Denk de 'man man man' er zelf maar even bij.

Deze trucker doet lompgevaarlijk op de A12

Al te voorbarig concluderen op basis van een filmpje van een paar minuten is vrij tricky, maar wat de vrachtwagenchauffeur in deze video doet is ronduit lomp. Aan het begin van de video zie je de zwarte Focus (hell, laten we ‘m “het slachtoffer” noemen) de truck inhalen, waarna laatstgenoemde fors in de ankers moet.

Vervolgens ontvouwt zich een levensgevaarlijk spelletje medeweggebruiker-vervelen, want de chauffeur van de vrachtwagen kon de actie van het slachtoffer zo te zien niet waarderen. Nogmaals: we weten niet precies wat er voor dit filmpje allemaal gebeurde, maar dit is niet de manier om een meningsverschil uit te vechten.

Check de beelden bij GeenStijl (mirror) en verrijk ons met jullie zienswijze in de comments.59 reacties

Pffft niet echt professioneel nee.
Filmpje zegt genoeg. Wat er vooraf ook is gebeurd, de reactie erna is totaal onnodig en tevens levensgevaarlijk. De straf die deze man/vrouw zou moeten krijgen lijkt me dan ook duidelijk…
@87sandyd:
2 uur schoffelen ….
Daar zal het maximaal op uitdraaien, het is immers geen Saudi Arabia waar hij minstens honderd stokslagen had gekregen.
Uit te voeren op de middenstip van het lokale voetbalstadion.
@87sandyd: De reactie is inderdaad te extreem, en je moet met je truck niet voor eigen rechter gaan spelen. Maar ik begrijp de actie wel. De automobilist doet minstens net zo gevaarlijk door vlak voor de truck naar rechts te gaan en ook nog eens te remmen. Die verdiend minstens een straf van de zelfde hoogte als de trucker.
@87sandyd: Precies. je weet niet wat ervoor gebeurd is, maar dat kan hooguit betekenen dat de bestuurder van de Ford óók een idioot is. Want dat de bestuurder van de vrachtwaggel een totale idioot is staat hoe dan ook wel vast.
@donvincenzo: captain hindsight is ook een idioot ..
@lincoln: achteraf gezien wel, ja.
Vrachtwagenchauffeur heeft gewoon een hekel aan rechtsplakkerts(nieuw woord?) en dwingt m op de linker baan te rijden, zoals de rest van Nederland dat doet
@ziekegeest: de rechterrijstrook is alleen voor vrachtwagens! Blijf maar links met je “luxe wagen” (er compleet aan voorbijgaand dat de met de magnetron, DVD speler, koffiezetapparaat en stapel (wel een tikkie plakkerige) playboys uitgeruste vrachtwagen eigenlijk de luxe wagen is).
@ziekegeest: Da’s wel verboden trouwens he. Ik zie het zo vaak dat mensen ‘ruimte maken’ voor invoegers en vervolgens de boel blokkeren…
Niet de slimste actie nee. Maar ik heb veel erger gezien, vooral in andere dashcam video’s.
Nounounou.. wat een drama. Zal ik maar beginnen over n artikel 5…
En klaar.
Wat ik uit de eerste paar seconden op maak, is dat de Focus de vrachtwagen als het ware “snijdt” bij het afronden van de inhaalactie. Punt één: begrijpelijk dat de vrachtwagenchauffeur dit zeer hinderlijk vindt, echter weten we niet wat er zich hiervoor geeft afgespeeld.

Punt twee: bewaar ten alle tijde je rust in het verkeer. Het wel en wee in het verkeer vertoont mijns inziens meer dan eens gelijkenissen met de social media, waar men zich in het voertuig, “verscholen” achter de voorruit, in een zekere zin van anonimiteit kan uitleven.

Waar bij beide partijen schuld is, en tevens de te dragen verantwoordelijkheid voor eventueel letsel c.q. schade, hoort een professional(de trucker) en de Focus zich ten alle tijde behorend naar de functie dan wel naar de regels & etiquette van het verkeer te gedragen, in deze kwestie de verkeersregels in acht nemen en een verantwoordelijk rijgedrag te hebben, zeker gezien het voertuig waarmee hij/zij onder weg is(voor de trucker). De Focus-bestuurder verdient eveneens niet de schoonheidsprijs, waarbij een zekere mate van uitlokking in mijn ogen niet te ontkennen valt.

Dit lijkt mij een typisch geval van elkaar net even wat te weinig ruimte gunnen voordat het filmpje van start gaat wat zich, helaas, van kwaad tot erger ontwikkelt. Mijn advies: beide kanten in dit verhaal horen, en voor beide partijen passende maatregelen nemen.
@VolvoXCseries: ga je nu opschrijven wat je net gezien hebt ?? Je bent niet de enige die het filmpje kan zien hoor ..
@lincoln: de meesten zien alleen wat ze willen zien bij dit soort filmpjes.
@lincoln: bedankt voor je antwoord, feedback waardeer ik immer. Ik had de intentie om dit o.b.v. de wet en gezond verstand duidelijk onder woorden te brengen, zonder emotie een rol te laten spelen en mijzelf goed onder woorden te brengen zonder mijzelf te zondigen aan het uiten van lukrake kreten
@VolvoXCseries: “passende maatregelen” WTF .. Tis al uitgevochten hoor .. Ga jij je toch ook niet nog eens mee bemoeien ..
@lincoln: nee, mij ermee bemoeien doe ik zeer zeker niet. Het gaat mij erom dat dit tafereel een dusdanig potentieel aan gevaar creëert voor de medeweggebruikers, m.a.w. je zal er maar achter rijden.

Voor je Verständnis, hier het citaat uit artikel 5(Wegenverkeerswet)

“Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd”

Principieel zitten beide partijen dus akelig fout, net als wat @postman91 terecht opmerkt betreffende artikel 5. Het gaat mij niet om deze discussie tussen ons beiden, echter het onderstrepen van mijn reactie betreffende “passende maatregelen” in plaats van een loze, op plusjes azende kreet te uiten over bijvoorbeeld “cruise control”
@VolvoXCseries: LOL .. Schermen met artikel 5 is voor domme ambtenaartjes die zich laten meeslepen door hun onderbuikje .. Succes hoor .. Met je “mening” ..
@lincoln: deze artikelen zorgen er voor dat de kaders van het maatschappelijk ordentelijk functioneren voor eenieder te begrijpen zijn en dat deze in redelijke zin kunnen en moeten worden nageleefd en, je zal het waarschijnlijk niet voor waarheid houden, deze gelden ook voor de “kleine rebellen” die zich verschuilen in de anonimiteit van het wonderlijke internet. Desalniettemin, mijn hartelijke dank voor je reply.
@VolvoXCseries: hup .. Terug naar GeenStijl jij .. Ga daar je eeuwige verontwaardiging met je populisten vriendjes delen ..
@lincoln: Ik ben bang dat je zojuist je gelijke hebt gevonden in het gelijk krijgen..
@VolvoXCseries: @lincoln: hartelijk dank voor je uitnodiging voor geenstijl, deze zal ik niet aannemen. De redactie vroeg om een zienswijze. Ik geef mijn beargumenteerde zienswijze, jij kunt je daar niet in vinden, à la. Geenszins is deze populistisch, daar zou ik jou onder scharen, gezien je populistische, gefrustreerde aard van reageren. “Leven en laten leven”; respecteer andermans reactie, zelfs wanneer je deze niet ten gehele kan bekoren.
Buiten deze quote wens ik je een fijne avond
@lincoln: ik was al moe, raakte tijdens het lezen van bovenstaande comment in een comateuze winterslaap…
@VolvoXCseries: dankjewel, je bespaart me een hoop typewerk. Ben het volledig met je eens.
Zo! We zitten niet in Rusland! Wat een idioot!
Pannekoek!
Wat een l-u-l
Hup .. Gewoon opflikkeren met die cruisecontrolled focus .. Truckers moet je gewoon ruim baan geven ..
@lincoln: Niet dus! die heeft zich ook gewoon aan de wegen verkeerswet te houden.
Voorrang moet je krijgen ook al heb je het, dus voorrang nemen zit je dus ook fout!
@bofkont:
Als je voorrang hebt maar het niet krijgt betekend dat er dus voorrang genomen wordt door degene die het niet heeft.
De laatste is in dat geval dus dubbel fout.

Al laat ik dergelijke droeftoeters doorgaans hun gang gaan, mij is het de tijd en de moeite niet waard om schade te rijden.
Zij vinden vast hun boom nog wel denk ik dan….
@bofkont: nix .. Gewoon effe wakker schudden .. Dat soort slaapaapies met hun aaifoontje ..
@lincoln: lol :)
@lincoln: psst dit is een Focus 1. Daarvan was alleen de 2 liter met cruise control te krijgen. En die was er weer alleen als lelijke Ghia sedan. Ergo deze Focus heeft dus geen fabrieks cruise control.
@mashell: Dat noem ik nog eens goed ingelezen. Heb je zelf een Focus gehad?
@phaeton: pas bij de 2e generatie want die was er wel als diesel met cruisecontrol. Ik wilde al eerder Focus rijden maar cruisecontrol was een vereiste dat Ford niet kon invullen.
@lincoln: Die trucker moet niet janken, maar doen waar hij voor betaald wordt. Een focus van de weg rijden doet hij maar in z’n eigen tijd.
Zijn deze beelden al doorgestuurd naar z’n baas?
@basf: volgens dumpert wel.
Sorry maar Nederlandse vrachtwagenbestuurders trekken nu eenmaal op geen zak.
Als ik met m’n moto rij heb ik meer schrik van die Nederlandse dan van die oostblokkers.
Geen idee hoe die hun rijbewijs halen..
Sja, Size matters!

Kan je niet tegenop met je premium mobiel..
Dit hoort niet maar toch snap ik de reactie van die chauffeur wel. Die focus mindert vaart/remt omdat mensen gaan invoegen. Lekker gevaarlijk als er een dieplader van 25t achter je rijdt. Hij had beter gas kunnen geven en naar links moeten gaan. Ziezo nooit naast, tussen, voor of achter vrachtwagens blijven rijden.
@jehoofd3: die truck zit al op de kont van die focus voor de invoegstrook, dat zie je aan het begin als de camera auto nog invoegt.

truck-eikel moet gewoon remmen voor verkeer dat langzamer is in plaats van ff op de invoegstrook rechts in te gaan halen… zwaar of niet, als je met zo’n gevaarte rijdt moet je afstand houden.
ik had laatst een afgeladen touringcar op mijn kont terwijl ik in de sleep meereed. dat voelt niet goed, zo’n chauffeur stelt niet alleen zijn en mijn veiligheid achter, maar ook die van iedereen in die bus.
Ik dacht dat wij in Nederland dit gewoon met een middelvinger oplosten. Even de ander een teringmongool noemen en iedereen vervolgt zijn weg. Lekker simpel en veel minder gevaarlijk.
Dit soort zand-kiepwagens zijn ook wel echt de grootste horken onder de trukkers, ook in de bebouwde kom helaas.. Rijden echt als debielen
Dat is dan een zgn. Beroepschauffeur, zie de laatste jaren teveel van dit soortcowboys op de weg, het wordt tijd voor een puntenrijbewijs, lekker huilie, huilie wanneer ze hun roze papiertje kwijtraken en bij de bijstand moeten aankloppen.
Laatst was er zo,n truck die een Golfje totaal in de vernieling duwde…Dat vonden ze hier Prachtig op AB. Heb het vermoeden dat de chauffeur een Autoblog lezer is…
Zitten allebei fout.

De bestuurder van die Focus omdat ie rechts zit waar hij helemaal niet meer rechts hoort te zitten. Kunnen we echter nog scharen onder zwakzinnigheid.

De truckchaffeur gedraagt zich echter als een malloot. Beetje medeweggebruikers gaan braketesten met je 30 ton truck.. Waarom niet gewoon accepteren dat meneer/mevrouw in de Focus wat verkeersmarts mist? Ik was er gewoon kapot geïrriteerd achter blijven hangen..
Beetje Grosjean-Max Verstappen style
@steelfighter: behalve dan dat het rijtalent in dit geval zeker niet in het achterste voertuig zit…
wat een mengal, ik zou denk ik remmen en voorzichtig zijn trailer een beetje laten scharen, daar is ie dan nog even mee bezig
Opsturen naar politie… laat ze maar even contact opnemen met de ondernemer.
Truckers zijn rukkers! Hahahaha…. Grappig? Nee? Oh…..
Trucker zijn is sowieso al dom werk maar deze is echt helemaal gek geworden. Opsluiten!.
Zal wel een goede rede zijn. Meestal zijn de truckers niet echt mensen die dit voor de lol doen
Doodstraf. Die vrachtwagen lui ook altijd, veroorzaken ze geen file door een klapband of het preparen van hun tosti-ijzer presteren ze dit weer.
…misschien houd de focus bestuurder zich gewoon aan de snelheid die op de matrix borden stond en had de chauffeur een gebruikte baksteen op zn gaspedaal liggen en wilde hij de klinkers uit de weg rijden omdat hij haast had…


Maar idd in het verkeer defensief rijden en als je per se je in een auto wil afreageren daar is demolition derby voor bedacht…(misschien kan de psychiater het voor schrijven en betaald je ziektekosten verzekering deze therapie vorm)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).