Dit is de nieuwe Mercedes-AMG C63 Coupé

Auteur: , 20 Reacties

Wie haalt het inpakpapier er even af?

Voor wie het gemist had: Mercedes-AMG is (weer eens) bezig met een teaseroffensief. Aanvankelijk dachten we nog aan een hetere GT, maar even later werd duidelijk dat we klaargestoomd werden voor de nieuwe C Coupé. Na een filmpje gemonteerd in Tony Scott-stijl schotelen de Affalterbachers ons vandaag de eerste platen voor van de tweedeurs, vanaf Hockenheim. Met camouflage natuurlijk.

Bij deze generatie schijnt het verschil tussen sedan en coupé groter te worden, in de zin dat de coupe sportiever is afgesteld. Over een kleine 24 dagen openbaart Mercedes-AMG zijn nieuwste toevoeging aan de lineup. Nog even geduld dus.

PS: PR-machines van fabrikanten die hun eigen ‘spyshots’ publiceren, is dat superlame of best wel handig?20 reacties

Ik ben benieuwd! Zo zie ik er helemaal niks van namelijk.
Het word moeilijk om de vorige c63 amg coupé te overtreffen, al helemaal de black series.
Maar ik hoop op het goede
@agera: Die is zeker moeilijk te overtreffen. Alleen al het motorblok. Zo gaan ze helaas niet meer gemaakt worden.. We moeten blij zijn dat AMG nog V8-motoren maakt.
@agera: Qua beleving wel ja, Qua rijeigenschappen totaal niet.
@agera: FWIW, de deuren hebben stijlloze ramen. Dat kunnen we wel opmaken uit deze plaatjes. Dat is in ieder geval een vooruitgang t.o.v. de voorganger.
Nom nom nom!
Zolang hij niet die S-klasse coupe achterkant krijgt maar de achterkant van de ‘normale’ C63 vind ik het best
@jobberns: volgens mij kun je op de eerste foto al zien dat deze de achterkant van de S coupe (de Mercedes, niet de Hyundai) krijgt. Dat zie ik zelf als iets positiefs, ik vind de achterkant van de C wel zó verschrikkelijk lelijk zeg.
@knipperlichtje: zit wat in, maar die S klasse achterkant (van de coupe) lijkt mij teveel op die verschrikkelijk lelijke GLE
@jobberns: gle lijkt teveel op de s
mwoa.
Superlame. De auto lijkt 4 serie achtig te worden als ik het zo zie?
Met enige geluk ..zal die op de S-klasse coupé lijken. Dus onnodig om €160.000 te betalen.
Blijkbaar een nieuwe achterkant tov van de reguliere C op komst. Ziet er veelbelovend uit. Heeft Mercedes gelijk de mooiste van de 3 klassieke concurrenten. ( MB, BMW, Audi trio).
Laatst kwam de C coupé al op autobild voorbij en helaas is het weer een Mercedes die zwaar lijdt aan het ‘afvallende lijn naar achteren’ syndroom zoals zovele Mercedes van de laatste jaren. Hierdoor lijkt het net alsof de achterkant van kaas is gemaakt en een beetje is weggesmolten in de hete zon:

http://i.auto-bild.de/ir_img/1/2/9/6/3/9/3/Mercedes-C-Klasse-Coup-2016-vs-Ford-Mustang-1200x800-c770e8bd5296b538.jpg
@jaapiyo: Word. Goed verwoord.

En dat terwijl ik de vorige C coupe erg strak vond met AMG pakket. De bilpartij was daar juist een pluspunt.
@jaapiyo: die plaatjes = photoshop. Maar ze zullen inderdaad dicht in de buurt zitten.
Over het algemeen drogen de meeste Mercedes ontwerpen vrij goed op. Een klassieker in spe als de vorige C Coupé evenaren is een zware opgave maar ik vind het te vroeg om conclusies te trekken.
Logo afplakken en vervolgens levensgroot AMG op je helm hebben staan, waarom? Het kan ook geen verlicht anusje zijn, die zijn al geïntroduceerd en zijn bestelbaar. Vragen, vragen, vragen…
Zal wel goed gaan verkopen. Hoop echter dat hij mooier word dan de oude.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).