Dit is het interieur van de Mercedes V-Klasse

Auteur: , 37 Reacties

That's right. Mercedes introduceert volgend jaar een nieuw model dat begint met de letter 'V'. Dit zijn daar de eerste beelden van.

V-Klasse, het wordt de naam die de opvolger van de Viano krijgt opgeplakt. Mercedes probeert deze nieuwe personenbus, die waarschijnlijk in maart volgend jaar te Genève wordt onthuld, overduidelijk wat meer klasse te geven met deze terminologie. Toegegeven, het klinkt nu al gewichtiger dan Viano of Vito.

In een eerste batch foto’s van het interieur zien we een cockpit die barstensvol hout zit. Ook de touchpad die de nieuwe C-Klasse meekrijgt vinden we er terug, evenals het COMAND infotainmentsysteem met die enorme bedieningsknop in het midden. Ziet er luxueus uit, voor een busje.

Hoewel, we noemen het een busje, maar de V-Klasse zal meer de kant van een luxe aangekleden MPV opgaan. Of de grijs kenteken-variant zonder riante captain chairs ook als V-Klasse door het leven gaat is nog onduidelijk.

Mercedes heeft ook al een schets van de toekomstig V-Klasse naar buiten geslingerd, waarop de lijnen van de nieuwe huisgrille en bumper goed zijn te ontwaren. Busjespr0n, nietwaar?

Mercedes V-Klasse37 reacties

Zal wel als een raket gaan..
@2176cc:
Gezien het feit dat we eerder al een V-klasse hadden (de V1 in dat geval) zal deze V2 inderdaad als een “raket” moeten gaan.
Ziet er heel goed uit! (Voor een bus)
Nu maar hopen dat deze ook met die heerlijke V6 leverbaar wordt!
@Dimitriej: De diesel of de benzine versie?
@Dimitriej: zal niet meer een v6-versie hebben, maar dan een 4-cilinder motor(250cdi gelijk de ML250 cdi).
Dus tijdig een v6 bestellen..
@v6lover: Waar heb jij dat vandaan?? De Sprinter (met wie de V z’n motoren deelt) heeft ook na de huidige facelift z’n V6 behouden….
@406_v6: ik ben zelf een vito-v6 eigenaar, ongeveer een maand geleden heb ik een telefoontje gekregen van mijn mercedes-verkoper voor een gesprek, en toen zeiden ze dat er bij de nieuwe v-klasse en vito niet meer de v6 aanwezig zal zijn.. sprinter zal nog wel een tijdje zijn v6’je houden, maar dit is niet meer geldig voor de nieuwe vito en v-klasse spijtig genoeg..
@v6lover: Duitse Mercedes fora weten desalniettemin zeker dat de V6 blijft. Wellicht dat de V6 voor NL niet in het programma komt? :(
@406_v6: ik ben van België, ik sprak ook voor België zelf :(
Maar als het in Duitsland de v6 zal blijven, dan zal ik wel mijne v6 vandaar halen..
@406_v6: Dat zijn niet volledig dezelfde motoren hoor. De Sprinter is er met V6 184 en 190pk geweest, de Vito met 200 en 224pk.
Maar ik ruil m’n Sprinter V6 zo in voor die nieuwe Vito, maar daar kan ik niet 5 pallets in kwijt ;)
lol dikke fail! de “V” is helemaal niet nieuw de model bestaat al heel lang, de Vito was de grijskenteken uitvoering en de “V” was het premium busje!
De eerste generatie Vito heette trouwens ook al V-klasse in de personen uitvoering, gewoon terug naar de oude benaming dus.

Dat Wenge? staat het dash wel heel erg fraai. Het wordt dus gewoon weer DE VIP shuttle, laat dat maar aan Mercedes over.
Waar is die bobbel voor?
De V klasse was inderdaad ook al de luxe geel kenteken variant van de eerste generatie Vito. Met de huidige generatie zijn ze de V klasse Viano gaan noemen.
Zal mij benieuwen hoe dat rijdt met zo’n 1.5 renault blokje
@Simpson: Hoe kom je daar bij?? Motoren range loopt bij huidige model van 2.2 liter cdi via een 3 liter V6 cdi tot een 3.5 liter V6. Gezien de facelift bij de Sprinter (met wie de V z’n motoren deelt) zal er niet veel wijzigen (alleen uitstoot en verbruik naar beneden).
@406_v6: was meer een pun richting de citan en (C)A-klasse
@Simpson: Oh, je denkt dus dat het een slechte zaak is dat er met Renault wordt samengewerkt op dat vlak? Heb ik slecht nieuws voor je op dat vlak…
@SimonMc: Neuh, ik rij zelf megane diesel en dat blok voldoet prima, (goed koppel, hoog onderhoudsinterval)

het is meer het gevoel dat je Geuzendonck prijzen neertelt voor een bavaria, en dan kan ik me voorstellen dat er klanten teleurgesteld zullen zijn.
Het niet weggewerkte scherm blijft niet m’n smaak! Verder mooi design.
Mercedes heeft al een V-klasse gehad en de Vito is helemaal niet de voorganger van de Viano, dat zijn 2 aparte modellen. De Vito is een bedrijfswagen en de Viano is een personenbusje. Ze hebben wel dezelfde basis uiteraard. Dus…
Ik zag laatst een V600 rijden. Oftewel een verlengde S600. (20-KKF-3)
Zolang ze het maar niet in Spanje gaan maken en er een goede antiroest behandeling tegen aangooien…
http://instagram.com/p/fu63hgTcB_/
Interieur van nieuwe C-klasse
@lamm7191:
Dat ziet er heel netjes uit, al zullen er hier wel weer mensen gaan janken over het scherm.
Ziet er goed uit!
De V-klasse komt met een 2.2l viercilinder tot 190pk (awd en rwd) OF een 1.6 Renault (FWD)
@dimitrij: geen heerlijke V6 meer dus :-(
aan de contouren vanaf de A-stijl naar achteren te zien lijkt het meer op een verregaande facelift
@neal: tja, net blijft een busje, dus een hoekig geval is onvermijdelijk.
Ziet er super goed uit! Dat ze dit in een busje doen! Dit interieur (vooral het scherm) moeten de A en CLA klasse ook krijgen!
Die vorige V-klasse heette niet Viano, maar Vaneo, toch ? Anyway, ik heb nooit begrepen waarom mensen die het geld (over) hadden om een Mercedes te kopen, dan uitgerekend voor zo’n onooglijk busje kozen.
@RRRobert: De Vaneo was een soort van misgeboorte op basis van de 1e A-klasse. Heeft niets met Viano te maken.
http://www.autoblog.nl/gallery/Mercedes/Vaneo/Mercedes_Vaneo_01.jpg
Die V6 zou niet mogen verdwijnen bij een comfort auto.
Ik heb de V6 en de 2.2 cdi gereden en het verschil is enorm.
Liever een Toyota Alphard of Nissan Elgrand. DAT zijn pas VIP-shuttles! Of gewoon zelf houden en als reteluxe gezinsMPV gebruiken.
Dat interieur is veel te mooi voor bouwvakkers, koeriers en taxi chauffeurs. Voor de Vito moet er dus nog een goedkoop stevig degelijk interieur ontwikkeld worden.
Zou leuk zijn als ze ook een V45 AMG uitbrengen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).