Dit kan je verwachten van Top Gear seizoen 22

Auteur: , 41 Reacties

Dat er een nieuw seizoen Top Gear aan zit te komen werd met deze trailer al duidelijk, maar nu gunnen de producers ons ook een kijkje in de inhoud. Dit krijgen we binnenkort allemaal voorgeschoteld.

Er worden drie spotgoedkope 4×4’s aangeschaft voor een vergelijkende test, ambulances afgeragd, en gekeken of je met een Twizy sneller door St. Petersburg komt dan met een wielrenfiets. Daarnaast gaat Hammond met een enorme Ford F-150 Raptor door de Canadese sneeuw ploegen, brengt Top Gear een ode aan de binnenkort gepensioneerde Land Rover Defender, en hemelen Jeremy en James het merk Peugeot op.

Natuurlijk zijn er ook gewoon autotests te zien: onder andere de BMW i8 en de Cayman GTS passeren de revue, maar ook de Mercedes-AMG GT, Lamborghini Huracán, Eagle Low Drag GT, Jaguar F-Type R, Corvette Stingray en de Lexus RC F komen langs.

Tot slot gaan we ook kijken wat de heren kunnen met jonge sportklassiekers van Fiat, MG, en Peugeot, en wordt in Australië een drietal moderne GT’s aan de elementen overgeleverd. Genoeg reden om te kijken? Dat lijkt ons toch wel… De exacte begindatum wordt nog wel even geheim gehouden.

Update 05-01: op 25 januari krijgen we de eerste aflevering te zien.41 reacties

Daar ga ik weer voor zitten! Ik blijf het leuk vinden!
Altijd leuk! Maar, ik hoop echt op minder “geplande grapjes” en meer spontane ongein. Maar ach, het blijft voor mij het vermakelijkste autoprogramma van het moment.
@motiondrive: eens, Top Gear is toch het leukst als het allemaal fout gaat, ze het script in het water kunnen flikkeren en je jezelf verbaast dat deze drie stuntelaars überhaupt budget hebben gekregen vann de BBC.
@Jochempie: Juist, dat is het leukste van Top Gear. En “vroeger” was dat allemaal veel echter dan nu. Nu is het veel te duidelijk een verzameling van grapjes uit een script. Maar ach, daarnaast begrijpen ze wel nog steeds als een van de weinige autoprogramma’s dat het bij auto’s om een verhaal gaat en niet alleen om droog eigenschappen van een auto opsommen.
@motiondrive: ja de droog opsomprogrammas worden gesponsord. Top gear niet natuurlijk.
@rolov:
Top Gear wordt gesponsord door de Britse belastingbetaler, niet zoals hier door een paar importeurs….
Daar ligt een wezenlijk verschil, sla de statuten van de BBC met betrekking tot reclame er even op na. Britten zijn een heel stuk principiëler dan Nederlanders.
Hoewel, Nederlanders zijn wel heel principieel als het om geld gaat, wie betaald bepaald al moet je je dochters ervoor verkopen is een principe dat het hier heel goed doet….
@jrk68: gelukkig is voor de BBC Top Gear ook een programma dat ze goed kunnen verkopen. Het is al jarenlang hun best verkochte exportproduct.
@gtwillem:
Op die manier verdienen ze bij de BBC leuk bij inderdaad, dat doen ze trouwens ook heel goed met docu’s en natuur programma’s van Attenborough.
Wat kwaliteit betreft kan je de BBC natuurlijk niet vergelijken met de troep die de commerciële over Nederland uitkotsen….
@jrk68: Klopt. Taal is een groot voordeel natuurlijk. Daardoor verbreedt de markt aanzienlijk. Maar dan moet ik wel zeggen dat sommige Nederlandse programma’s best aardig zijn (maar die worden nooit door de commercielen gemaakt, op VI na dan ;-)).

Maar het allerergste zijn nog altijd Nederlandse autoprogramma’s. Wat ze ook proberen (Gek op wielen, De Heilige Koe en al die andere Kia commercials) zijn gewoon moeielijker weg te krijgen dan drie dagen oude Brinta. Op polo position staat RTL Autovisie. Dat is zo’n slecht programma dat ik mij bijna afvraag dat niemand bij RTL of Autovisie hen in bescherming nam voordat het werd uitgezonden…
@motiondrive: Vooral blijven hopen, denk ik.
Worden weer gezellige zondag avonden! Ik ga ze allemaal weer kijken.
@mrrallycross: Ja gezellig, naar zo’n zeikende vent koekeloeren…
@klapsigaar: Wie is hier nu de zeiksnor?
jonge sportklassiekers van Fiat, MG, en Peugeot

Gelukkig, als die nog jong zijn, dan ben ik het ook nog… :)
Maar die Peugeot verdient het adjectief “sport” niet echt imho, ’t is een heel leuk karretje en absoluut een klassieker, maar toch zeker geen sportklassieker.
@potver7: hadden ze miss beter een Peugeot 504 cabrio kunnen nemen. Of Alfa Spider.
@potver7:
304’tje is inderdaad een cabrio, hetzelfde als zijn grote zus de 504 cabriolet, geen spooooortwagens.
Wel uiterst prettig en beschaafd in de omgang.
@potver7: En toch als die 3 wagens op een rij zet dan is gaat je oog naar de Peugeot. Misschien niet sportief, wel bloedmooi.
Het recept is inmiddels wel meer dan bekend maar over het algemeen blijft het toch wel leuk om naar te kijken IMO.

Ik ben vooral benieuwd naar de trip naar Australië en naar welke andere GTs daarin voorbij komen naast de 6 GC.
Clarkson heeft ook dé test van het jaar aangekondigd, de LaFerrari, P1 en 918 spyder. Wordt een special van een half uur
james may en een fiets benieuwd of dat samen gaat aangezien hij altijd wel ergens met ongeluk te maken krijgt. ik ben benieuwd!
@henkhupelschoten: Hij zal de weg wel weer kwijtraken….
Ik ga kijken
Foto 8… Hoe dan?!?!
@reinoutgtr: Lier?
@potver7: hoezo?
Ziet er alvast goed uit!
Vet de i8 komt erin, nice.
meer dan een glimlach kan ik er niet van krijgen,erg geacteerd altijd
Het vest geproduceerde auto programma dat er is. En altijd zeer vermakelijk. Oh, en de familie kan meekijken. No way dat zij naar Drive, AB, Motor Trend of Fifth Gear willen kijken dus TopGear is nog sociaal verantwoord ook ;-)
Begint het niet gewoon over 23 dagen?
http://www.pogdesign.co.uk/cat/Top-Gear-summary

Het blijft mooi vermaak voor op de zondagavond
Ben benieuwd wie de cayman gts gaat testen!
geen vergelijking tussen Porsche 918 en McLaren?
Ik ben nu al benieuwd :)
Kijk uit naar de aflevering met de 6 Gran Coupe. Ook benieuwd wat ze can de i8 vinden!
@glennie: BMW Fanboy?
Ja, deze auto’s zag ik op japfest vorig jaar. Ik denk voor een special aangezien diy geen jappen zijn natuurlijk
En dan kijk je weer naar een seizoen of 12 terug… daar vind je pas echt fantastische televisie. Dan denk ik aan de Man with Van challenge, cheap coupes that aren’t Porsches, race van London naar Oslo, Bolivia/Botswana special etc…

Daar krijg je echt het gevoel alsof je naar 3 mannen kijkt die zelf het avontuur ook beleven, in plaats van het slechts ‘uitvoeren’.
Ze zijn gewoon een karikatuur van zichzelf geworden… Beetje jammer.
Weeral de F-type, zit precies in alles wat TG doet.
Ik voel het afkraken van mijn autootje aankomen…
@mgmgb: Die van mij hebben ze letterlijk doormidden gekraakt en er een limousine van gemaakt. Niet veel goeds over MG bij TopGear.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).