DMC F12berlinetta “SPIA” Middle East Edition

Auteur: , 20 Reacties

Speciaal voor onze vrienden in de zandbak heeft tuner DMC een Ferrari F12berlinetta eens even grondig onder handen genomen. Het eindresultaat mag er zeker zijn.

Na het verbouwen gaat deze auto door het leven als DMC F12 “SPIA” Middle East Edition in plaats van Ferrari F12berlinetta. Wat gelijk opvalt is de matgele lak (géén wrap) met daaroverheen een zwarte streep.

De standaard velgen (20 inch) zijn vervangen door exemplaren van 21″ (voor) en 22″ (achter) die lichter zijn dan de originele velgen. Uiteraard heeft DMC ook een carbonfiber bodykit gebakken om de boel wat meer op te laten vallen. De luchthapper op het dak is overigens optioneel.

Zoals jullie weten heeft een F12berlinetta standaard 740 pk, maar DMC heeft dit opgekrikt tot 766 pk. Dat is gedaan door een titanium uitlaat te monteren en de software onder handen te nemen. De topsnelheid van dit gele monster ligt op 354 km/u.

De kleurstelling die we hier zien is exclusief voor de Middle East Edition.20 reacties

Wat ik me nou altijd afvraag bij deze auto, die zwarte “roosters” links en rechts in de bumper, kunnen die nou open, voor extra koeling ofzo? het lijkt er namelijk wel op, maar ik het nog nooit open zien staan..

Schitterende auto BTW!
@2800cc: Die gaan open als de remmen te warm worden.
@2800cc: ja die kunnen opengaan. Bij top-gear toont Hammond dit. Ik geloof om de remmen te koelen.
@stanny + @ Vincegail: ok thx! weer wat geleerd vandaag! _O_
Strakjes in Londen te zien …
Ik wacht wel tot iemand er een turbo opplakt
Ben normaal niet zo’n fan van tuning projectjes, maar deze ziet er toch wel erg jammie uit! Komt voornamelijk door de verschrikkelijk gave kleur trouwens, maar toch.
@Vincegail: Die luchthapper op het dak mogen ze wel even weglaten bij een auto met de motor voorin. Verder helemaal top!
@Vincegail: misschien zorgt de luchthapper er wel voor dat de lucht naar de achterspoiler wordt gestuurd om meer druk te genereren.
Ik ben ook geen aërodynamica expert, misschien zit ik er ook wel naast.
@rufctr01: gok eerder dat het alleen maar voor de show is ;)
Door die ‘string’ kan die streep echt niet.. wel ontzettend mooie kleur trouwens
Echt stoer dit! Die kleur, interieur, wielen. Het klopt. Het geeft echt een bumblebee effect. Alleen die streep door die string ben ik nog niet uit.
@Thijsj: Een streep in een string zie ik ook liever niet..
@jensdm: die hoopte ik al te horen;)
Tering, deze is wel goed geslaagd!
Andere velgen..dan is ie perfect.
Alleen een bredere spoiler, en wat grotere uitlaten, en dan is ‘ie echt perfect. Dat is hij nu eigenlijk al, maar toch nét dat kleine beetje dat ‘m toch echt helemaal afmaakt…
Volgens mij is ie orgineel in deze kleur nog mooier.
26 pk extra door een geheel nieuwe uit en software verandering? Bij een 2.0 golf gti krijg je er al 50 pk bij. Wat een bittere armoe
Die 80pk in je golf is armoe. Diepe zure armoe. Doe er een knalpot op Mike.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).