Drie manieren om een auto te starten [zonder sleutels]

Auteur: , 28 Reacties

We kennen het allemaal: je wordt achtervolgd door 2.000 boze Indianen, maar verliest terwijl je een sprintje naar je auto trekt je sleutels. Dankzij de volgende drie tips kom je alsnog weg, met scalp en al.

Binnen zonder sleutel

Stroomdraden stuurkolom verbinden

Hotwiring

Verwijder het plastic voor je stuurkolom, en zoek de ontstekingsdraden. Vaak zijn deze bruin of geel, de stroomdraden voor de accu zijn bijn altijd rood. Strip de accudraden en verbind ze met elkaar. Vervolgens verbind je deze bundel met de ontstekingsdraden, en als het goed is heb je stroom.

Strip nu de starterdraad en verbind deze met de accudraden. Beetje gas geven, en voila: je auto start (video).

De schroevendraaier

Net echt!

Met een boor boor je je een weg door de sleutelcilinder, waarbij je zo veel mogelijk van de slotpinnetjes in de cilinder sloopt. Vervolgens ram je een schroevendraaier in de cilinder, even draaien, en presto! Je auto start.

Startkabels

Startkabels

Zoek op je accu naar een spoel met rood spoeldraad. Zet 1 klem op de spoel of op het draad, en de andere op de pluspool. Vervolgens zoek je de starterspoel, die je op de pluspool aansluit. Als het goed is zou je auto zo moeten starten.

Wellicht ten overvloede: als je een nieuwe S63 AMG rijdt dan werkt bovnstaande waarschijnlijk niet, maar mocht je een barrel uit de jaren ’80 hebben dan moet het lukken. Succes! (via Boldride)28 reacties

Nuttig artikel! Had ik net nodig!
Om Youp te citeren: “godverdomme stuurslot (rijg hem zo aan die 7 andere Volvo’s)”
@mgmgb: in het bezit van een Ikea stapelbed?
@mgmgb: stapelbed 😀
Verwacht dat dat met die Range Rover iets anders is gegaan
@granlusso: ik denk dat iemand die jongen gewoon de reservesleutels heeft gegeven met de opdracht om de auto terug te halen.
@knipperlichtje: Haha van krantenjongen tot miljonair bestaat tegenwoordig niet meer: van loopjongen tot drugsbaron.
Dit geld allemaal wel voor auto´s van voor 1990 ofzo , nieuwe diesels en directe injectie motoren zijn een pak moeilijker aan de praat te krijgen.
Stuurslot zal je ook nog moeten slopen.
@danmar: niet bij ‘ De Schroevendraaier’
Bij alle auto’s met startblokkering zullen alle 3 de methodes niet werken. En alle auto’s hebben dat al sinds de jaren 90(?). Werkt dus alleen voor oude barrels.
Vroeger ( in die goeie ouwe tijd…) had je bij die ouwe daf trucks het spijker contactslot, spijkertje erin en gassen maar. 16 jaar en gewoon lekker rondjes rijden met die krengen. Mooie tijd!
haha, een artikel voor iedereen die wil bij beunen?
Waar zijn jullie van Autoblog.nl in godsnaam mee bezig? Laten we even een artikel plaatsen van hoe je een auto kan starten zonder sleutel (Lees hoe steel je een auto?). Goed bezig, proficiat!
@FredT: neem nog een slokje azijn, als mensen iets willen vinden vinden ze het ook wel elders
@FredT: gaan een auto die nog dagelijks rond rijdt is zo te starten.
@FredT: ja maar dit is smoke, dan mag het
Dus elke dief die gepakt wordt geeft aan dit bij AB geleerd te hebben…Gaat lekker smoke…
Ja, als ik achtervolgd word door 2000 indianen en niet genoeg tijd heb om m’n sleutel te pakken, kan ik wel 10 minuten mijn auto starten.
Waneer plaatsen jullie een artikeltje over het verwijderen van het stuurslot?
Autoblog, autonieuws “voor” de straat
Aangezien deze tricks toch allemaal niet meer werken, best leuk dat AB ons deze insider info geeft!
Wat heb je aan deze info? Als het goed is, krijg je een auto met startonderbreker en sleutelcode op geen enkel van de voorgestelde manieren gestart.
Geel of bruine draad he ,kijk eens naar je foto. Trouwens starte we die ouwe fiat 127 jes altijd met de scherpe kant van een schaar werkte 9 van de tien keer .deur openen ook
Dus zo is die met z’n Range tractor ontsnapt in R’dam?

Valt me nog mee dat je niet schrijft hoe je de wagen moet aanzwengelen om ermee weg te kunnen rijden, bovenstaande methodes zijn zo primitief dat ik niet denk dat je er van het huidige wagenpark nog eentje mee zou kunnen ‘lenen’.
Was het niet bij de corsa A, dat als je de knop voor de alarmlichten eruit trok en verkeerd om weer terug in deed, die op contact sprong?
De iets moderne auto v.a 1995 zal op deze 3 manieren echt niet starten..
Boevenblog

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).