Deze auto is niet gestolen; dit is mijn sleutel!

Auteur: , 27 Reacties

Als je een schroevendraaier uit het contactslot ziet steken, hoeft dit nog niet te betekenen dat de auto is gestolen.

Net echt!

Die dagelijkse reis van en naar het werk, de eindeloze file… Tijd om het allemaal wat leuker te maken. Als je geen geld hebt voor een dure auto, moet je het van de kleine dingen hebben. De medeweggebruiker en oom agent voor de gek houden staat hoog op het lijstje, en hier is een geweldige manier om dit te doen: de schroevendraaiersleutel. De uitvinder heeft een goed gevoel voor humor.

For no practical purpose at all, I wanted to see if I could make a screwdriver into a car key. What fun it would be to impersonate the look of a stolen car with a screwdriver jammed into the ignition! And maybe I could empty my glove box all over the seat so it looks like I was scrounging for spare change and prescription drugs too!

Het enige wat je nodig hebt is een oude schroevendraaier en een autosleutel waarvan je het niet erg vindt dat-ie door midden moet. Hou er wel even rekening mee dat dit niet gaat werken voor sleutels met een chip; zonder krijg je de auto zo moeilijk gestart — als je er überhaupt in komt. Ook zal je contactslot het gewicht van het handvat niet echt tof vinden. Eén hobbel en het binnenste is aan schot. Ach, je ging dit toch niet op een al te moderne auto uitproberen.

Wil je zelf ook zo’n geinige sleutel maken? De uitvinder geeft een stap voor stap uitleg. PS: Brownie points voor wie de referentie in de eerste zin snapt.27 reacties

Als je je autosleutel kwijt bent zul je het wel merken, dan heb je die schroevendraaier niet meer in je broekzak! Leuk gemaakt!
Het lot moet zo’n stukje plastic best kunnen hebben, bij de gemiddelde Nederlander hangt er een bos sleutels aan.
Ook met een moderne sleutel gaat dit prima trouwens, het sleuteltje eruit en de afstandsbediening los aan je bos in je zak.
@jrk68: + een s ergens….
@jrk68: In principe wel, zo lang je die schroevendraaier maar geen meter lang maakt…
@jrk68: een ferrari f12 berlinetta heeft nog zon goedkoop lelijk ouderwets sleuteltje… Rekenmaar dat oom agent dan raar zal opkijken!
@lambo4all: Hopelijk hebben die een fysiek slot om de deur te openen, dan kun je zelfs de deur met een schroevendraaier openen… Hoe kek is dat?
@jrk68: oh je was me voor zie ik ^^
@jrk68: De meeste moderne sleutels zijn ook uitgerust met een transponder. Dit ziet er uit als een soort pilletje, Deze moet zich echt binnen 5 cm van het contactslot bevinden.
@melkkoe:
Dat is knap lastig met keyless entry van tegenwoordig, mag je op het stuur gaan zitten om hem te kunnen starten….
@jrk68: daar had ik inderdaad nog niet aan gedacht. Die laatste auto waarmee ik heb zitten knoeien met de CV en klapsleutels was een golf uit 98, en die had zo’n transponder
Ik snap de referentie, kom maar op met die brownies!
@alcantara: Nou? Waar komt ’t vandaan dan? Of eerder, waar is die zin op gebaseerd? ;)
Rijden niet alle nieuwe auto’s in Polen zo rond?
@norge: Nee, daar is zelfs díe mode al weer van voorbije aard. Hiervoor moet je tegenwoordig in landen als Wit-Rusland, Oekraïne en nog verder weg gelegen ex-Sovjetrepublieken door het raampje van de bijrijder gluren om dit nog te zien…
Gaat moeilijk worden met de Saab..
@Yeelen:
Net als voor Smart (ook het slot tussen de stoelen) heb je daar mooie gefreesde aluminium knoppen voor waar je de sleutel in kan schroeven. Een soort nep i-drive knop.
Tsja, als ik geen chip in mn sleutel had zou ik dit wel doen. Het is me teveel gedoe om daar weer wat op te verzinnen of twee sleutels mee te nemen. Maar dit is wel heel tof gevonden. Als ik ooit een oud autootje koop zal dit zeker het overwegen waard zijn.
“Ook zal je contactslot het gewicht van het handvat niet echt tof vinden. Eén hobbel en het binnenste is aan schot”

Wat een onzin, net alsof een schroevendraaier zo zwaar is. Daarbij hebben de meeste mensen een knots van een sleutelbos erbij aan hangen.
@towi1989: bedenk wel dat een schroevendraaier veel langer is dan de gemiddelde sleutelbos en daardoor (als de auto over een hobbel gaat met een lekkere snelheid) de schroevendraaier “zwaarder” is voor het binnenste. (Basis natuurkunde)
Bij mij net wat lastiger om voor elkaar te krijgen:

http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2006/02/100_0345.JPG
@BaRa:

ga jij eens ff heel snel een nieuwe sleutelhanger scoren!
Een vriend van me was maanden zijn autosleutel kwijt en gebruikte in die periode ook een platbek schroevendraaier ipv zijn sleutels. De cilinder was van binnen zo versleten dat het niet zoveel uitmaakte. Zo lang je maar je kentekenbewijs kan laten zien zal oom agent het ook wel best vinden.
Eerste zin linkt naar allemaal artikeltjes over nieuwe manieren van (auto)diefstal. De schroevendraaier is een nogal ouderwetse…

Of is dat niet waarop je doelde @maru?
@Emile_Benz: Helaas, geen brownie points verdiend. ;) Toegegeven, het is een hele moeilijke. Hint: IMDB.
Rondom de cilinder van het contactslot zit meestal een plastic rond ringetje.
Dit ringetje is de receiver voor de code-functie van de transmitter.

Haal de ring los van de cilinder en plak de transmitter er in en je hele code functionaliteit is buiten werking. Wel even een permanent 3V stroompje aanleggen uiteraard.

Mijn auto had het probleem dat je 20 keer de sleutel moest omdraaien voordat hij wilde starten. Dus had ik bovenstaande maar toegepast :)
@barrrry: een vag zeker??
@driver28: nee die hebben een transponder, en die hoeven niet continue met 3v gevoed worden. Anders zou je met een lege batterij niet meer kunnen starten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).