Video: een garage voor speelgoedauto’s?

Auteur: , 17 Reacties

Kerst komt er aan, een spannende tijd voor de kleine (en grote) autoliefhebbers. Welke speelgoedauto ligt er dit jaar onder de boom? Snel uitpakken en dan... De Passat van Papa? Maar Broertje heeft een Ferrari!

Audi Toy Service

En daar ging het spiegeltje, de deur, de koplamp. Opeens is het stil in huis. Hoe gaan we dit fixen? Nee pa, niet de superlijm. Je smeert er veel te veel op. Doe dat nou niet, zo kan-ie niet meer rijden.

Al dat geëtter en gedoe, het zou veel makkelijker zijn om de auto voor reparatie naar de garage te sturen, net als de echte. Dat vond Audi nou ook. Tijdens de feestdagen worden speelgoedauto’s daar gratis gerepareerd, of papa nu in een Volkswagen of in een Audi rijdt. Wie het geruzie van de kids helemaal zat is, kan de auto daar ook achterlaten voor de zielige weeskindjes.

Helaas kunnen we alleen in Spanje een afspraak maken, en dat zette mij aan het denken. Hebben we in Nederland geen garage voor speelgoedauto’s? Op Internet zijn genoeg zelfhulpvideo’s te vinden, en ook in het Repair Café wordt er wel eens een wieltje vast gezet, maar verder dan een likje superlijm komen we niet.

Een goede reparatie – of eerder restauratie, gezien de lijdensweg van de autootjes – is meer dan dat. Even schoonmaken en een likje verf frist al lekker op, een drupje olie doet wonderen. Het beste is nog om de bewegende delen te vervangen. Denk hierbij aan de asjes, kogellagers en scharnieren, die je als leek niet zo snel zelf in elkaar knutselt. Ook dat ontbrekende wiel of die ene koplamp worden een uitdaging om een vervanging voor te vinden.

Misschien ben ik een sentimentele muts, maar de speelgoedautootjes vervangen met een nieuw exemplaar vind ik geen oplossing. In die oude zit nog jaren speelplezier. Tijd voor een professionele speelgoedautogarage! Hoe dat er uit moet komen te zien zie je in onderstaande video.

Audi Toy Service Autojunk17 reacties

Eindelijk een stukje aangepast aan de gemiddelde leeftijd op AB, volgende keer iets voor echte auto’s graag.
@rob68:
ik zal jou noooit uitnodigen om met mijn racebaan te komen spelen Grrrrrrrrrrr!
@desjonnies: Hahaa, lol.
@rob68: Jezus wat reageert iedereen lekker kinderachtig vandaag, ik lees alleen maar k*t reacties.
Ook al dat gezeik over bmw/mercedes, zijn alle oude mannetjes tegelijk ongesteld geworden?
@rob68: Ach je weet toch wat ze zeggen over mannen, het blijven altijd kinderen!
En ook jij hoor, je doet vrolijk met ons mee ;)
Wie komt er buiten spelen?
@faalhaas: nee, kut weer
@faalhaas: kut weer man.. Sorry
@reggie-boy_rood: @timdrogt:
Dat zeggen jullie alleen maar zodat je achter de computer spelletjes kan spelen! :-(
Ik moet aan mijn porsche 911 denken van vroeger:((( met zwarte velgen achter en voor zilver omdat het ow zo cool was.
Bedankt weer Autoblog. Lag er eerst een Playmobil auto in het verschiet, moet ik nu weer met die 90’s Matchbox troep aan de gang aangezien papa zegt dat het hij tegen de consumptiemaatschappij is.

Ondertussen heeft papa wel een nieuwe Giulietta… stommerds!
En dan zet je zo’n fragiel autootje in een bankschroef als brug. Kun je meteen doordraaien als er écht niks meer aan te doen is :-P
Wel leuk maar meer niet.
Hier onder de boom: enkele onderdelen van de 1:8 Citroën 2cv die ik aant bouwen ben.
Ook een plan om de Dakar truck van de Rooy uit 1988 in 1:4 na te bouwen voor mn zoon als trapauto.
Verder nog een momentsleuteltje om mn wieltjes van de echte autos vast te kunnen zetten.
Matchbox uit de jaren zeventig…kadootje voor mezelf.
Die auto van dat jongetje is niet zomaar een ‘speelgoedautotje’ dat is zo te zien een 1:18 CMC model van pak em beet 200 euro…..
Die horen gerepareerd te worden door professionals ja, niet door de handige Harry als vader..
Ook horen die auto’s helemaal niet in de handjes van kleine kinderen, maar van ‘Adult Collectors’, in de handen van een fanatieke liefhebber.

Zo’n speelgoedauto garage zou dus nog best interessant kunnen zijn voor modelautoverzamelaars wiens auto om wat voor reden dan ook kapot is gegaan en ze graag hersteld willen hebben in hun oude glorie.. Mits het uiteraard niet té duur is.
@nickmercedes: Geen gelul van “Ik wist het niet..” uit met die..raggen over dat kleed!
Een echte auto wordt bereden, en staat niet het hele jaar door in de garage om bekeken te worden. Zo ook niet met schaalmodellen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).