Modelbouwer fotografeert levensechte Americana-scenes

Auteur: , 26 Reacties

Een herleving van Amerika medio vorige eeuw voor dat warme, nostalgische gevoel.

Groots in klein, dat is Michael Paul Smith. Hij maakt prachtige foto’s van Amerikaanse klassiekers in hun natuurlijke omgeving, zodat je je even terug in de tijd kunt wanen. Naar die goeie, oude tijd waarin alles mogelijk was op het gebied van auto’s omdat veiligheid, kleine motoren en stilte voor watjes was. Van CO2-uitstoot hadden de meesten nog nooit gehoord, laat staan fiscale bijtelling en al dat soort ongein.

Extra bijzonder is dat de auto’s allemaal schaalmodellen zijn. Michael Paul Smith bouwt ze al sinds kinds af aan, en raakte geobsedeerd door de jaren ’40, ’50 en ’60. Hij begon met het verzamelen van oude materialen zoals behang en kleden, die hij later gebruikte om ook de omgeving van zijn modellen zo realistisch mogelijk te maken. Door het resultaat op foto vast te leggen is zijn geweldige hobby ontstaan.

Smith heeft inmiddels zo’n 300 auto’s en 12 gebouwen voor zijn fictieve mini-stadje Elgin Park. Zonder mensen of poppetjes, een bewuste keuze. De modelletjes zet hij zorgvuldig op een tafel in de openlucht, in en rond zijn woonplaats Winchester in Massachusetts. Door te werken met perspectief wordt een gecombineerde foto geschoten van zowel de grote als de kleine wereld. Smith (via Flickr Blog):

The process of creating a photo is interesting. I like to mix the old with the new and sort of juxtapose everything. For example, I’ll have a ‘57 Mercury and set it up against a carwash model I created. Honestly, it’s just kind of playing. It’s creative play.

Er staan maar liefst 551 foto’s op de Flickrpagina van Smith. Wij selecteerden de mooiste voor onderstaande gallery.26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mooie topic foto ,en leuke hobby.Heb geen zin om dat filmje te kijken maar anders had ik de rest van de foto’s ook bekeken.
@rob68: adblocker helpt
Fantastisch!
Geweldig
Prachtig.
@Maru: 12 gebouwen? 120, vermoed ik. Alleen op deze 26 foto’s staan er al veel meer dan 12, namelijk.
@benzinehoofd: De rest zijn echte gebouwen. Perspectief. ;)
@maru: Dat besefte ik ook toen ik het nogmaals las…
Mooi. Kost veel tijd. Die heb ik niet. Nu ook eigenlijk niet, ga mijn vriendin weer verder aaien.
@betonstaal: die zal wel erg aantrekkelijk zijn als zelf auto blog je afleid.. wel gaaf gedaan om met schaalmoddellen en echte gebouwen toch de goeie verhouding te krijgen.
@bartjuh: ook ik moet wel eens naar de wc
@betonstaal: stoer hoor
@betonstaal: Heb je een vriendin!? WOW
Michael Paul Smith of toch Gulliver?
Foto 19 en 25 leuke foto spot hobby
In 1 woord “respect”.
Wat een fraaie modellen en fotografie.
Zag een paar jaar geleden al foto’s van hem op fotografiesites, echt geweldig wat die man bouwt. En ook qua fotografie helemaal top. Veel foto’s zijn buiten gemaakt, gebouwen op de achtergrond, wolkenlucht en bomen zijn gewoon echt.
Kennis van mij zet zo vaak zijn peugeot miniatuur collectie op facebook. Soms twijfel ik of t over echte autos / situaties gaat of dat het een miniatuurscene is.
Wat heeft die man op de openingsfoto toch een ongekend groot hoofd!
Het is net echt.Je moet af en toe even blijven denken dat het miniatuur is.In elk geval de auto’s.
Je krijgt gewoon weer een warm gevoel van binnen in dit muesli tijdperk.
Ken die gast ook van:

http://www.modelcarsmag.com/forums/index.php?s=b3a518af43ba4befd5c90f89e6e8094b&act=idx
@turbotoll:
Check ook deze Nederlander:

http://www.modelcarsmag.com/forums/index.php?showtopic=64999
@turbotoll: Jammer. Als niet lid kun je de foto’s niet bekijken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).