Eten achter het stuur: een do of een don’t?

Auteur: , 54 Reacties

Nederland krijgt steeds meer een snackcultuur. Overal om je heen lopen mensen op straat te eten, maar als je veel onderweg bent gebeurt dit ook achter het stuur. Hoewel: bij sommige mensen wordt pertinent niet in de auto gegeten. Ben jij hier één van?

Nee, ik zei eten IN de auto...

Om het antwoord op deze vraag te achterhalen gaven we een slinger aan onze almachtige poll-functionaliteit, om zo het eetgedrag der autoblogbezoekers te analyseren.

Van de ruim 1.600 respondenten blijkt maar liefst 29% wars te zijn van etenswaren in zijn Heilige Koe (bang voor bekeuringen of voor je bekleding?). Op voedsel knagen doe je maar elders, maar niet in hun auto. Bij degenen voor wie dit minder een probleem is scoren dingen die geen troep maken, namelijk drop/snoep of een stukje kauwgom, erg goed.

Zijn er verder opmerkelijke resultaten? Jazeker, naast clown Bassie klikten nog 120 anderen op de slagroomtaart, en 11% van onze bezoekers is een qat-kauwende Somaliër. Weten we dat ook weer.54 reacties

Op straat eten is echt zo smerig. In de auto eet ik ook niet. Kans op vlekken en een vet stuurwiel. Eten kan toch gewoon thuis of op kantoor? Je kip nuggets in de saus dopen tijdens het rijden, lijkt me niet anders dan bellen.
@munich: Tja, ik werk dus in de auto (internationaal koerier). En eet geregeld in m’n Sprintertje. Niet iedereen heeft de ‘luxe’ om thuis of op kantoor te kunnen eten. Kom net uit Scandinavië, even douchen en dan ga ik er weer heen ;)
@lohran: kantoor ?? Er zijn ook mensen die echt werken
@hoonigan247: munich bedoel ik XD
@lohran: Als je nog een keer een invaller nodig hebt ;)
@sajmun: Haha ik zal het onthouden ;)
@munich: er is ook ander eten dan een vette hap. Een boterham gaat bijvoorbeeld prima. Af en toe stofzuigen, niks aan de hand.
Ik ben voor de slagroomtaart gegaan. Ik heb nog nooit slagroomtaart in de auto gegeten, maar toen ik die optie zag…ik zag het gelijk voor me.
@Wesley:
Same here, en dan het beeld na een braketest van je voorligger.
Sjah, als je na werk weer een uur in de auto zit en je hebt honger dan eet ik van alles. Koekjes, snoepjes, drop, fruit en een blikje frisdrank. Van alles om de honger enigszins te stillen voordat ik thuis ben en ga eten. Wel meteen al het afval in de prullenbak zodra ik thuis ben.
@Pordon: pics or didn’t happen! dat van dat blikje frisdrank eten dan ;)
@thomcarspotter: haha scherp!
@Pordon: Lijkt me best scherp ja
Jah! slagroomtaart is second best na milkshake en hamburgers.

En niet eten in de auto, wat moet je dan op de snelweg?
@Alwood: Opletten op het verkeer, als je rijdt en als je stilstaat, lekker mee drummen op de muziek, of naar andere mensen kijken, of even bellen en dan als nog opletten, of je weer kunt rijden, ook de kleine stukjes.
Ik moest de laatste tijd vaak de A2 op, ben erg aangekomen.
do of donut?

Misschien als ik een wat handiger auto had, een dikke amerikaan ofzo, die zijn er toch meer op ingericht. Mijn megane heeft geen handige plekjes voor drinkbekers of hamburgerdoosjes.
En omdat ik nogal een knoeierd ben, eet ik niks in de auto dat kan knoeien dus, maar een tankstationbroodje gaat nog wel.
@Simpson: Gelukkis kan ik in de Megane wel een bakkie koffie kwijt. Heb ooit een losse bekerhouder gekocht die aan de roostertjes kan worden geklemd. Dat was bij de Megane wel wat lastig, omdat ze niet helemaal vertikaal staan. Maar het werkt.
Vreemd genoeg ben ik die bekerhouder nooit meer ergens tegengekomen, dus hij gaat nu al 6 auto’s mee.
@sabrerator: ik vraag me eigenlijk altijd af met die bekerhouders die aan je dashboard of op je dashboard gemonteerd zijn, of je koffie etc. dan niet uit die beker klotst bij bochten enzo???
@nickjdeg: Nou, ik heb wel zo’n plastic dekseltje erop. Maar met dat klotsen valt het wel mee. Zo slecht zijn de wegen in Nederland ook weer niet. Meestal klotst het het meest als je wegrijdt bij het tankstation. Daar wil wel eens een drempeltje liggen. Het ergste dat me is overkomen was dat de houder niet helemaal goed in het roostertje zat en de volle beker met houder en al in de passagiersstoel viel. Was ik even blij met de leren bekleding :-)
De auto meurde nog wel een tijd naar ouwe koffie, trouwens.

Sindsdien check ik altijd of het ding goed vast zit voor ik de beker erin zet.
Dit kwam doordat de roosters van de Megane niet vertikaal staan zoals in mijn Citroëns. Daar klemde het houdertje veel beter in.
@sabrerator: Volgende keer maar weer gewoon een civic, die hebben voldoende ruimte voor bekertjes e.d.
Ik miste de optie:

Ik eet niet in mijn auto, maar er mag wel in mijn auto gegeten worden.
@jack_abarth: gaat om de bestuurder. Tenzij je natuurlijk ook een stuur bij de passagier hebt zitten, dan wordt het een ander verhaal. :)
Ik eet in de auto op weg naar het werk. Het is 20minuten rijden en dat is net genoeg voor 3 boterhammetjes. Maar enkel boterhammen met ‘proper’ beleg. ik bedoel dus geen klevende confituur, choco,… enkel hamworst, kaas, hesp,… dingen die niet in de zetel kruipen als ik al eens mors.

Buiten dat wordt er ook nooit gegeten bij mij, ik moet zo al genoeg stofzuigen! (Fris)Drank wordt er wel genuttigd, maar alcohol is dan weer uit den boze!
gedwongenleaser
@technopatat: die optie miste ik dus ook, gewoon een normaal hollands bammetje.
zelf niet eten in auto maar wel in de auto van een ander…
Soms ben ik voor het werk eigenlijk de hele tijd aan het rijden. Tijd is geld dus de lunch pauzes vinden dan gewoon plaats tijdens het rijden.
Ook al rijd ik ov, ik heb toch voor de lol slagroom ingevuld. Vraag me af wie qat heeft ingevuld? En sowieso ik eet altijd in het ov: of het nou döner, kapsalon of een big mac is..
@toyotafortuner: here 2! Probeer het wel altijd netjes te houden en mensen niet tot last tezijn. In de auto onderweg wordt er ook geregeld gegeten trouwens(achter het stuur).
Ik gebruik ff een kauwgompie, a) stilt de trek
B) maakt geen rommel C) daarna neem je lkkr de secretaresse van de baas op dr bek!

(kroegepraat alert!!!!!!)
Ik vindt het eten van brood of iets anders groots (big mac ofzo) niet echt prettig tijdens het sturen. Kleine dingetjes als snoep is geen probleem maar chocola vindt ik wel vervelend zowel door mijzelf als door passagiers. Zolang iets drogen kruimels (zoals brood of koek) afgeeft (of helemaal niets) mag het van mij in de auto gegeten worden maar dan het liefst boven de vloermat. Die gaat er toch iedere week uit.
@robert110:

Dus bij jou zou ik croissants of worstenbroodjes mogen eten zonder probleem?
Want droge kruimels? (maar ook wel de grootste mogelijke miserie.
@Hupke: Als jij gewoon als een beschaafd iemand eet mag jij ook een croissant of een worstenbroodje eten in mijn auto.
Tijdens lange ritten (bijvoorbeeld skivakantie) eet ik wel zo’n driehoekige boterham achter
het stuur. Kruimelt wel een beetje maar bij het uitstappen even met de hand over de zetel gaan et voila.
Gewoon is af en toe uw auto stofzuigen
Ik heb trouwens een hekel als iemand het vertikt om die blikjes energy open te trekken in de auto.. Jeetje meurt die bende!
@lamborgfan: jaa verschrikkelijk is dat. Ik snap ook niet waarom mensen die bende drinken.
Mijn volgende auto wordt er een met automaat. Dan schroef ik ook zo’n stuurknop aan het stuur. Dan zullen we het beleven. Kan ik eindelijk fatsoenlijk uitgebreid schransen
Dus die hele poll was slechts een excuus om een artikel met dit plaatje te kunnen maken?
Beige alcantara bekleding. Alles wat met drank, eten, roken of ijs te maken heeft is dus verboden ;-)
@dennisdd: En alcantara maakt nog wel zo makkelijk schoon!
@sabrerator: die rook geur krijg je uit geen enkelen bekleding.
@nickjdeg: Dat zal best. Maar al het andere krijg je er prima uit. Ook de koffie. De Megane heeft lichtgrijze alcantara vlakken in zitvlak en rugleuning en je ziet niks meer van de gemorste koffie!.
Ja, daar ben ik er één van. In mijn auto wordt straks niet gegeten, niet gedronken en niet gerookt. Verpakt eten of drinken oké, maar meer ook niet.
@ej20g: Veel succes met patat halen!
Ach moet kunne tog draai zelfs een joint in de file high life
“11% van onze bezoekers is een qat-kauwende Somaliër.”

herstel:

“11% van onze bezoekers DIE HEBBEN DEELGENOMEN AAN DE ENQUETE is een qat-kauwende Somaliër.”
Snap mensen echt niet waarbij je niet mag eten in de auto.. Oke je auto is belangrijk maar het is geen bugatti waar je in rijd
@MAB: Iemand die een normale auto bezit met een normaal of laag inkomen hecht toch veel meer waarde aan zijn Ka uit ’06 of zijn polo uit ’09 dan een eigenaar van een Veyron. Die eigenaar hoeft waarschijnlijk maar een maandje te werken om het terug te verdienen, in tegenstelling tot de bevolking met een normaal / laag inkomen die er misschien wel jaren over doen om een Polo bij elkaar te sparen.
Ik eet vooral snoep in mijn auto, omdat dat lekker makkelijk is. En mijn auto heeft in de deuren een vakje wat echt 100% perfect formaat is voor een doosje tic-tacs. Ik eet ook wel eens een big mac in de auto, maar dan niet tijdens het rijden. Dan zet ik de auto op een mooi plekje stil en ga ik daar mijn eten nuttigen. Kleiner risico op rotzooi, en een stuk ontspannender.
Alles wat niet kruimelt kan je prima eten in de auto. Alleen als ik honger heb tijdens een zakelijke rit langer als 2 uur stop ik om te eten.
Wat een stelletje zielepoten hier , nog ff en je mag en kan helemaal niks meer hier,we wonen al in een ver overgoten met regeltjes land,pfffff ,BAH BAH.
In de UK mag je al niets achter het stuur. Dat gejank hier in NL. Flikker toch op met dat gezeur. Straks mag ik mijn radio al niet meer bedienen en een stuk kaugom in het haar van de bijrijder proppen.
In mijn wagen kan je van de grond eten … er ligt genoeg en de muizen doen het ook !
zo af en toe een broodje dashboard. (in de auto van mijn werk)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).