Fast & Furious 9 loopt flinke vertraging op

Auteur: , 24 Reacties

De nieuwe actiefilm draait voorlopig niet in de bioscoop.

Furious 9

Achter de schermen werkt men druk aan alweer het negende deel van de Fast & Furious-reeks. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Fast 9 op 19 april 2019 te zien zou zijn in de bioscopen. Die datum is deze week bijgesteld. Het team achter de film heeft meegedeeld dat fans nog een jaartje langer geduld moeten hebben.

De release van Fast 9 is namelijk verschoven naar 10 april 2020. Bijna een jaar later. Dit betekent dat deel 10 (ja, die gaat er komen) vermoedelijk pas in 2022 in de bios te zien zal zijn. Om even duidelijk te maken hoelang dat nog gaat duren: Dominic Toretto (Vin Diesel) en Deckard Shaw (Jason Statham) zijn dan 55 jaar oud.

Universal Studio’s heeft niet bekendgemaakt waarom Fast 9 pas een jaar later af is. Bekend is dat in elk geval Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson en Ludacris zullen terugkeren in het negende deel. Daarnaast wordt de terugkeer van Lucas Black, Sean in The Fast and the Furious: Tokyo Drift, genoemd.24 reacties

Van mij mogen ze kappen met deze flauwekul. Die 4 auto’s en 5 lekkere wijven die je er tegenwoordig in ziet is aardig, maar de rest is flauwe actie, wat explosies en schieterij en dat alles gaat gepaard met zeer matig acteerwerk. Stop er maar gewoon mee.
@viezefreddyw: die scene met die duikboot die net zo hard als de opgevoerde auto’s gaat terwijl het ijs breekt bewijst toch wel dat hun creativiteit nog lang niet op is!
@vanquish: vergeet vooral die schietpartij van Statham niet, die met een Maxi-Cosy in de hand…
Losjes gebaseerd op mijn leven.
@awesome: Hoe lang nog voor ze een raketmissie in het verhaal verwerken en Diesel, Statham en de rest onmogelijke vechtpartijen op de maan gaan doen?
@awesome: haha ja, briljant!
Tegen de tijd dat F&F 11 uit komt, rijden ze met autonome auto’s.
@berlinetta: die zaten ook al in 8
@mvdd: Ohja kan. Ik kijk die onzin niet.
Knap om te zien dat Hollywood, die werk doen wat als creatief vak beschouwd mag worden, zulke onoriginele films maakt waar de creativiteit ver te zoeken is. Sund
@duckmefaddy: spelen het op safe, net als de auto-industrie.

Veelal remakes en nieuwe delen van bewezen succesvolle formules.

Gelukkig zit de vraagzijde vol met kinderen en latino’s.
@duckmefaddy: Geef ze eens ongelijk. Prequels, sequels, remakes en reboots zijn haast een garantie voor een box office result van meer dan drie of vier keer je budget. Het gros van het publiek zit ook helemaal niet te wachten op een vernieuwende of originele film, die willen gewoon eenvoudig vermaak. Daarom blijft men ook films maken op basis van dingen die we kennen, een bestaande filmfranchise, een steracteur, een boek of stripboek dat zich al bewezen heeft in het wereldje. De écht originele films zijn ver te zoeken en moeten het hebben van de liefhebbers.
Ik heb na Tokyo Drift niet meer gekeken, en dat houd ik zo.
“Fast & Furious 9 loopt flinke vertraging op”
Dat is toch logisch met het Diesel schandaal…
Het begon ooit zo mooi, gebaseerd op de auto tuning wereld. Straatraces, opgevoerde auto’s etc. Onderhand is de reeks geëvalueerd in dikke actie films. Helaas weinig meer van het straatracen en de scene eromheen over. Dat vond ik als puberaal manneke destijds toch helemaal de shit.
@ontploffer: hetzelfde hier! hele F&F concept is verneukt…
@ontploffer: hoe bedoel je, is het niet normaal dat een bende straatracers door de overheid als special forces wordt ingezet om topcriminelen en terroristen te pakken?
Laten we hopen dat van uitstel, afstel volgt.
Tja, gek vind ik het niet. Een vlugge blik op de IMDb-pagina van Mark Sinclair (klinkt toch minder heftig dan Vin Diesel hè?) leert me dat hij voor de komende jaren behoorlijk wat projecten in de maak heeft. Avengers Infinity War, xXx 4, en een nieuwe Chronicles of Riddick film. En dan zou het nog kunnen dat daar Avengers 4 bij gaat komen, Marvel is namelijk heel bewust vaag met het aankondigen van acteurs i.v.m. het spoilen van het verhaal van Infinity War. Grote kans dat een van die projecten de reden is dat Fast 9 een jaartje later komt.
Tja, niveau is anders, maar ik kan er altijd weer hartelijk om lachen. Deel 1 t/m 4 meerdere malen gezien, vanaf deel 5 hoef je het absoluut niet vaker dan 1 maal te bekijken.
Maar hoe zit het met de acteurs die de F&F franchise nog enigszins aantrekkelijk houden: Gal Gadot en Jordana Brewster ?
@dawwg: Gadot zit de komende jaren onder de pannen bij Warner Bros. en DC. Wonder Woman zit eerst in Justice League, dan in 2019 in Flashpoint en zo rond 2020 moeten Wonder Woman 2 en Justice League 2 draaien. Denk niet dat er dan nog tijd voor een degelijk rolletje in F&F9 over is.
@edge: tujdens de london job. Is uit het vliegtuig gevallen. Dus die kwam zo wie zo niet terug.
F&F is de James Bond franchise van de 00’s. Over 20 jaar zijn t classics en worden ze gekoesterd
Heb me gruwelijk lopen ergeren tijdens de laatste en uiteindelijk in slaap gevallen tegen het eind.

Deel 1 was prachtig. Deel 2 was jammer. Deel 3 fris en vernieuwend. Was toen ook gestopt please. Die Vin Diesel op het einde weglaten en klaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).